Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה שהשירות בארץ קטסטרופה לא אומר דבר וחצי דבר לגבי איכות המוצר. כמו שנאמר פה- הכללות גורפות פר מותג הן דבר שגוי מיסודו, גם לגבי סדרה זה לא דבר נכון ממש לעשות, למרות שפה כבר יש מגמות. למשל-

אצל אסוס סדרת ה vivobook הם ברובם אסון, רוב הזנבוק וה ROG מוצלחים מאוד.

דל- אינספירון 3000 סדרה גרועה עם איכות הרכבה דרעק, 7000 מעולים ברובם. הלאטיטוד באופן מסורתי מחשבים מצוינים, עוד לא נתקלתי בדור לא מוצלח.

ועדיין, מחפשים מחשב? סקירה ספציפית על הדגם. סה טו.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

לא שלי, של מכרה שלי.

נדפק אחרי שנה.

בסדר, כמו שאומרים אי אפשר להסיק מהפרט אל הכלל ומקרה אחד לא משליך על המותג או על שלל דגמיו

אבל לשירות לקח יותר מחודש לטפל במחשב, וברשת יש אינספור תלונות דומות על השירות. 

אני מקבל את זה שיהיו תקלות אין מוצר ולא יהיה מוצר עם אמינות של 100%,  אבל אני הייתי מצפה לשירות טוב יותר מהיבואן. 

אולי זה בגלל הקורונה והחגים. 

Pika, אני באופן אישי הייתי מעדיף גם לקנות ממותג/יבואן שנותן שירות טוב עם מענה יעיל ומהר. 

עריכה אחרונה על ידי Benor
  • רעיון טוב! 1
פורסם

דווקא אצלי שני האסוסים שעושים את העבודה היטב לאורך שנים, שניהם שייכים לסדרת ה-Vivobook.

אבל מבחינתי אם לנובו דווקא בסדרות העסקיות היקרות מפשלים, אני לא אשקול את המוצרים הזולים שלהם.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

איכשהו קרה שכיום יש לי 3 מחשבים שאני עובד עליהם לסירוגין, לפי מה שנמצא קרוב אלי:

1. מחשב נייח יחסית פשוט שנקנה על ידי

2. מחשב נייד של אסוס שנקנה על ידי במהלך תואר ראשון לפני מספר שנים

3. מקבוק פרו שקיבלתי במתנה לפני שנה וחצי

אני אוהב להשתמש במק וכן הייתי ממליץ עליו בתור מחשב. עם זאת, אני לא חושב שיש לו יתרון גדול על הנייד של אסוס שלי (transformer). מרגיש לי שאפל השקיעו הרבה בהנדסת אנוש, אבל מסוג הדברים שהייתי אומר עליהם "ניחא". אני תמיד אומר שהמאק אצלי כי קיבלתי אותו במתנה, אבל אם הייתי צריך לקנות מחשב חדש באותו תקציב, כנראה שהייתי בוחר מחשב אחר. 

רק אוסיף בהקשר של אסוס שאני מאוד מרוצה מהמחשב. הוא אצלי כבר קצת יותר מ4 שנים ולא מראה שום בעיה. יש לו את המקלדת הכי נוחה שהשתמשתי בה אי פעם (יותר מהמאק). יכול להיות שהשירות בארץ לא טוב אז אני לא אבטל את הטענה הזו. רק אציין שיש בנוסף למחשב שלי עוד 2 אסוסים בבית וכולם מתקתקים. והם גם ככה מחוץ לאחריות כבר אז אין לי מה לבוא בטענות בכל מקרה. 

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, Step כתב:

בתור חובב VFM, האם אייר או פרו13 החדשים (1000 ו1300 דולר בהתאמה) הם מה שאני מחפש? אם כן, יש טעם להוסיף 300$ לטובת הפרו?

האייר החדש מבחינת ביצועים , זמן סוללה, איכות מסך ומהירות SSD הוא VFM פנטסטי כרגע בשוק.

באמת שאין לו כרגע הרבה מתחרים.

אין טעם להוסיף 300 דולר לפרו האמת אלא אם אתה מכנן דברים מאוד כבדים.

ההבדל הוא בעיקר ביכולת הקירור שאומר ביצועים לאורך זמן בעומס גבוהה. (מעל 10 דקות של קידוד וידאו רציף לדוגמא).

וגם אז - הביצועים שלו מעולים והוא לא מתחמם.

באייר אין שום מאוורר.

לפני 16 שעות, ereznaa כתב:

מעבר לעו, דה שניתן להתקין גם ווינדוס 10 למי שמעוניין

לא נכון על שבבי הM1.

אנשים כן הצליחו להריץ גירסאת arm של windows בווירטואליזציה (וזה עובד האמת יותר מהר מהsurface pro של מייקרוסופט) אבל זה עדיין לא רשמי ולא יריץ את רוב האפליקציות של windows/

נגמר עידן הdual boot ברגע שהם עברו לשבבים שלהם.

לפני 15 שעות, Gavrik כתב:

אם אתה מחפש VFM מקבוק זה לא הכיוון.
במחירו יש לפטופים חזקים יותר ואיכותיים לא פחות.

אנא - תמצא לי מחשב 13״ עם benchmarkים מקבילים למק (גם בGPU) , מסך ברמה הזו , SSD במהירות 3 ג׳יגה כתיבה קריאה ו15 שעות סוללה.

אחרי שלא תמצא - נחזור לדבר.

(אגב - רוב הבנצ׳מרקים באתרים כרגע רצים אפילו במצב תאימות לx86 , שזה 20-30 אחוז ביצועים פחות - ועדיין המק עוקף את הX86ים ... ברובם. כשעוברים לכאלו שרצים נייטיב - זה בכלל עצוב)

למעשה הM1 עוקף לא מעט פעמים את הi9 8 core שיש לי בלפטופ הנוכחי...

לפני 7 שעות, Pika007 כתב:

במיוחד לכל הנוגע לתכנון תרמי, שבמאקים מ 2 הדורות האחרונים הוא אידיוטי וכושל ברמות על

לא רלוונטי בשנתיים האחרונות כבר (במחשבי 16״ , יש לי אחד i9 8 core על השולחן שעובד קשה).

ועוד פחות רלוונטי כשמדברים על הM1.

לפני 5 שעות, m3x7r3m3 כתב:

לא יותר מדי, ונראה שבינתיים רוב הבעיות דווקא קורות מהדוקינג סטיישן של הדל.

דוקינג סטיישן זה דבר של העבר - היום יש לזה פתרון - Thunderbolt 3 dock. והם אמינים לגמרי.

הבעיה היא שאנשים לא מבינים את ההבדל וקונים דוקים זולים שהם USB C והם דרעק בפיתה במיוחד אם הם משתמשים בDisplay link, והדור הראשון של הדוקים של Thunderbolt שהיו קומבינות.

תעיף מבט לדוגמא על Caldigit TS3+  - דוק מדהים.

עריכה אחרונה על ידי Liviur

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 26 דקות, Liviur כתב:

דוקינג סטיישן זה דבר של העבר - היום יש לזה פתרון - Thunderbolt 3 dock. והם אמינים לגמרי.

הבעיה היא שאנשים לא מבינים את ההבדל וקונים דוקים זולים שהם USB C והם דרעק בפיתה במיוחד אם הם משתמשים בDisplay link, והדור הראשון של הדוקים של Thunderbolt שהיו קומבינות.

תעיף מבט לדוגמא על Caldigit TS3+  - דוק מדהים.

הדוקינג הם של Dell עצמם, עם TB3, משני דגמים, היה WD15 (שהוחלף ל-WD15 אחר) ועכשיו WD19.

אגב הבעיות הן לא בהכרח אשמת הדוקינג עצמו אלא המשתמש הקודם של הדוקינג סביר להניח שהתעלל בהם, ובמיוחד בכבל.

זה לא דוקינג כמו של פעם שהמחשב נכנס לתוכו.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, Liviur כתב:

לא רלוונטי בשנתיים האחרונות כבר (במחשבי 16״ , יש לי אחד i9 8 core על השולחן שעובד קשה).

ועוד פחות רלוונטי כשמדברים על הM1.

רלוונטי גם ל16, רלוונטי מאוד בשנתיים האחרונות, כנראה שלא רלוונטי ל M1 בגלל שהשבב עצמו פשוט בקושי פולט חום, TDP של 15W אם זכור לי נכון. 

זה שהמצב ב 16 לא קטסטרופה כמו בדגמים האחרים לא אומר שהתכנון שם מוצלח (והוא חד וחלק לא.)

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם
לפני 11 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הדוקינג הם של Dell עצמם, עם TB3, משני דגמים, היה WD15 (שהוחלף ל-WD15 אחר) ועכשיו WD19.

הWD15 הוא לא מוצלח.

הWD19TB (כי ה19 הרגיל הוא לא Thunderbolt) קצת יותר מוצלח אבל הthunderbolt הוא תוספת.

אגב - אם לא עדכנת לו Firmware - מומלץ בחום! זה מאוד משפר את היציבות שלו ובאחד העדכונים האחרונים (שהם הוסיפו סרטיפיקציה לאפל אגב) הם שיפרו את רוב בעיות התאימות.

יחד עם זאת - הוא עדיין עשה לי קצת בעיות בעבודה עם 2 מסכים בהדלקה וכיבוי המסכים (בעבודה עם מק) , בין השאר כי הכפתור שלו ועוד חלק מהפונקציונליות שלו נבנו לדל.

אני בטוח שאם עובדים רק עם דלים - המצב יותר טוב.

לפני 12 דקות, Pika007 כתב:

זה שהמצב ב 16 לא קטסטרופה כמו בדגמים האחרים לא אומר שהתכנון שם מוצלח (והוא חד וחלק לא.)

נגיד.

אני מריץ כמה פעמים בילדים בmulti thread של 15-20 דקות דיי בשוטף ולא נתקל. (ב13 וב15״ הקודמים שהיו לי הייתי נתקל בנקודה מסוימת.)

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 1 דקה, Liviur כתב:

הWD15 הוא לא מוצלח.

הWD19TB (כי ה19 הרגיל הוא לא Thunderbolt) קצת יותר מוצלח אבל הthunderbolt הוא תוספת.

אגב - אם לא עדכנת לו Firmware - מומלץ בחום! זה מאוד משפר את היציבות שלו ובאחד העדכונים האחרונים (שהם הוסיפו סרטיפיקציה לאפל אגב) הם שיפרו את רוב בעיות התאימות.

יחד עם זאת - הוא עדיין עשה לי קצת בעיות בעבודה עם 2 מסכים בהדלקה וכיבוי המסכים (בעבודה עם מק) , בין השאר כי הכפתור שלו ועוד חלק מהפונקציונליות שלו נבנו לדל.

אני בטוח שאם עובדים רק עם דלים - המצב יותר טוב.

אני בספק שה-WD15 מספיק לא מוצלח כדי שבחיבור וניתוק הוא יגרום למחשב ל-Freeze.

ה-WD19 שלי לפי הקופסה לא מופיע TB (מופיע דגם WD19 130W) אבל על החיבור כן מופיע הלוגו של TB.

בכל מקרה פחות קריטי לי, USB C Gen 3.1 יותר ממספיק לי מבחינת רוחב פס.

כמובן שעדכנתי Firmware, אצלנו גם ה-Support Assist רץ אוטומטית פעם בכמה ימים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 19 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני בספק שה-WD15 מספיק לא מוצלח כדי שבחיבור וניתוק הוא יגרום למחשב ל-Freeze.

תתפלא אם כן. זו בהחלט אחת הבעיות הנפוצות בדוקים כאלו.

לפני 20 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ה-WD19 שלי לפי הקופסה לא מופיע TB (מופיע דגם WD19 130W) אבל על החיבור כן מופיע הלוגו של TB.

אז הוא כן.

לזכרוני - ההבדל הויזואלי היחיד בין השניים הוא הלוגו על החיבור הנוסף שהוא כזה.

לפני 20 דקות, m3x7r3m3 כתב:

בכל מקרה פחות קריטי לי, USB C Gen 3.1 יותר ממספיק לי מבחינת רוחב פס.

ברוב המקרים - זה מספיק לגמרי.

יש כמה יוצאי דופן - אחד מהם הוא בכל מני ריבוי מסכים ברזולוציה גבוהה לדוגמא (בלי להשתמש בטכנולוגיות שמורידות איכות כמו דיספליילינק שהוא השטן עצמו (בגדול יוצר מוניטור וירטואלי ויוצר סיגנל מקומפרס על המעבד. וכל זה בצורה לא יציבה להחריד) או MST לדוגמא שלא נתמך במק (ברמת התוכנה , אם מתקינים חלונות על המק זה כן נתמך)

ועדיין - מבחינת יציבות USB-C לא מתקרב לThunderbolt חוץ ממקרים מאוד יוצאי דופן (לדוגמא יש מסכים עם האבים מובנים דיי מוצלחים)

אצלינו בעבודה (סביב ה400-500 אלף עובדים משרדיים נכון לשנה שעברה ומאז היה גידול מאוד רציני) יש אינסוף מיילים והודעות בקבוצות הטכניות עם תלונות על USB C Hubs שכולן נעלמות לחלוטין עם מעבר לThunderbolt - גם על פיסי וגם על מק.

(המון עובדים מקבלים 2 מסכים. היה מעבר למסכים מבוססי USB-C והורדה של ההאבים שהיו Thunderbolt , ואז גל של מפצלי USB-C והיו המון תלונות.)

Then dying is forgetting

פורסם

@Liviur לפי בנצ'ים שורה תחתונה שהM1 כרגע שווה ערך בביצועיו ל4700U.

(מקור:https://www.notebookcheck.net/M1-vs-R7-4700U_12937_11683.247596.0.html)

המקבוק M1 8 גיגה ו256 ssd עולה כרגע 1299 דולר לפטופ מקביל (4700U עם 8 גיגה ו256 ssd עולה פחות מחצי מהמחיר של המקבוק)

באלפיה של דולרים אתה יכול להביא לפטוט כמו הg14 asus rog עם מעבד 4800hs וכרטיס מסך 2060 ויותר זיכרון וssd מפלצת בהשוואה למקבוק ועדיין ישאר לך 200 דולר עודף.

אז כן אפל זה עדיין לא VFM למרות התמונה שהם מנסים לצייר בבחירת בנצמרקים בהם הם נראים טוב.

פורסם
לפני 6 דקות, Gavrik כתב:

באלפיה של דולרים אתה יכול להביא לפטוט כמו הg14 asus rog עם מעבד 4800hs וכרטיס מסך 2060 ויותר זיכרון וssd מפלצת בהשוואה למקבוק ועדיין ישאר לך 200 דולר עודף.

קצת התבלבלת, ה SKU עם ה 2060 הוא רק הטופ של הסדרה, שעולה 1540 דולר ומגיע עם 4900HS. ב 1100 דולר (או 900 אם תפסת מבצע בלאק פריידיי של בסט ביי) תקבל SSD קטן יותר של 512 עם ביצועים קצת פחות טובים, GTX1650 ו 8 ג'יגה זיכרון.

וגם ככה, זה מחשב כבד בהרבה למטרות שונות לחלוטין ועם זמן סוללה נמוך משמעותית.

בנוגע לבנצ'ים, די יש לי בעיה עם העובדה שהמון דברים פשוט לא רצים על ה M1 אז לא משווים אותם. איך בדיוק אפשר לקבל תמונה שלמה ככה? בואו נעזוב לרגע את אפל, ב geekbench הכל כלך פופולרי מעבד ARM  של כל חברה על הפלנטה מקבל תוצאות מטורפות ביחס ל X86 באופן כללי למרות שידוע שבפועל בכל מטלה שיזרקו עליו הוא אוכל אבק (למעט אולי בילד, ש RISC באופן כללי עושים טוב, זו אחת הסיבות שאפל עברו  ל ARM. )

לפני שאני יוצא בהצהרות גרנדיוזיות בעד או נגד, אעדיף לחכות לתמונה שלמה יותר. עד אז, נראה לי שיותר כדאי להתייחס למקומות שכבר רואים שהמעבד ממש מוצלח בהם, למשל להמליץ על המחשב למתכנתים, שזה הגיוני לחלוטין.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...