Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, נצל״ש.

חברה שלי עם 6 שנים וותק על אוטומט (למדה על ידני אבל ניגשה על אוטומט) ורוצה להמיר לידני (זכיתי)

האם היא צריכה לבצע שוב שיעורים?

מה קורה אחרי הטסט? האם צריך שוב מלווה? היא מוגדרת כנהגת חדשה לחברות הביטוח?

אשמח לדעת מה הפרוצדורה

תודה

פורסם

יש לה רישיון 6 שנים אז יש לבצע מחדש בדיקות רפואיות (מופיע באתר משרד הרישוי, מצ"ב התמונה למעלה) ללא תיאוריה, ללא מלווה (למרות שהייתי מאוד ממליץ!!), ואת החברת ביטוח זה לא כ"כ מעניין. מעניין אותה העבר הביטוחי שלה.

לגבי שיעורי נהיגה: אין חובה בלקיחתם נדמה לי, אבל רצוי לתרגל קצת גיר ידני

כל מה שרשום פה זה בערבון מוגבל, הכי טוב שתתקשר ל-*5678 משרד הרישוי

פורסם

אני אישית עשיתי השלמה באוטומט לידני לפני 4 חודשים בערך, כשלפני כן היה לי רישיון אוטומט של שנה וחצי בערך.
הייתי צריך לעשות בדיקת ראייה מחדש וטופס ירוק.
למדתי משהו כמו 8-9 שיעורים (יש שיגידו הרבה, המורה שלי טען שהממוצע בערך 10 שיעורים) ואז טסט.
עיניין של חודש וחצי חודשיים סהכ הכל (תלוי בזמינות של המורה שלך ובזמינות שלך).
מה שכן משרד הרישוי מחייבים אותך להגיע אליהם אחרי שאתה עובר את הטסט על מנת שישנו לך ברישיון שאין הגבלה לאוטומט, אי אפשר לעשות באינטרנט (גיליתי את זה אחרי הרבה שיחות עם המוקד של משרד התחבורה)

פורסם

אתה צריך לעשות טופס ירוק לדרגה B באתר של משרד הרישוי, ומשם אתה תשלח לבדיקה ראייה ואחר כך אתה צריך להירשם אצל מורה נהיגה שמלמד על ידני ולעשות מספר שיעורים. (אין מינימום שיעורים, יש פטור מתאוריה, יש פטור מטסט פנימי)

אתה ניגש למבחן שליטה (טסט חיצוני ) שאורך 15-20 דקות בניגוד לטסט שאורך בין 25-30 דקות (כמובן שאתה יכול במבחן להיכשל במידה ולא תעצור בתמרור עצור וכו')

אחרי שאתה עובר את המבחן תקבל SMS  ואיתו אתה ניגש למשרד הרישוי והם מורידים לך את המגבלה מהרישיון. (העלות היא 18 שקל)

ההמרה לא מאריכה לך את תקופת הנהג בחדש, אין צורך במלווה, חברות הביטוח ורשות הרישוי מכירות בוותק הרישיון B שלך.

אחרי חודש תקבל רישיון פלסטיק חדש בדואר, אתה צריך לצלם ולשלוח אותו לחברת הביטוח שלך. (עד אז אתה חייב לנהוג עם ת"ז ורישיון נייר מודפס ללא ההגבלה)

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...