Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ממיר ממומנט נדפק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קרה לי היום מקרה מוזר.....

ברשותי מאזדה לנטיס 00 אוטומטית

בעליה בבוקר כשהאוטו קר עזבתי ברקס והאוטו לא הדרדר אחורה.

לאחר נסיעה של שעה (המנוע כבר היה חם וגם הגיר) אותה עליה וגם עזבתי את הברקס והפעם האוטו כן הדרדר די מהר אחורה.

כפי שנאמר לי בפורום החלק שאחראי על זה זה ממיר ממונט.

השאלה שלי היא האם הוא נדפק ואם כן מה ההשלכות של זה חוץ מהמתואר?

או אולי בגלל שהשמן בגיר בתחמם נהיה יותר דליל אז לא היה לגיר כח "לתפוס" את האוטו?

כמה בערך עולה לתקן ממיר ממונט?

פורסם

מתי לאחרונה הוחלף שמן גיר?

לפני שמניחים הנחות על ממיר מומנט גמור כדאי לנסות להחליף שמן גיר ולראות אם זה פותר את הבעיה.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

קודם כל אומרים "מומנט".

דבר שני, באמת גש שיבדקו לך אם יש מספיק שמן גיר. כי אם לא הגיר ימות לך מאוד בקרוב. לגבי הדרדרות אחורה, אם יש עליה חזקה במיוחד האוטו ידרדר בכל זאת. אם בדיוק הדלקת\כיבית מזגן, האוטו עשוי לפעמים להדרדר קצת.

אם הטורים לא יציבים, והסל"ד נמוך מדי, האוטו ידרדר.

וגם אם יש לך כפתור שמעביר את הגיר למצב "שלג" שבו הוא מתחיל לנסוע בהילוך שני, ולחצת עליו, האוטו ידרדר בעליות שבד"כ הוא לא מדרדר

פורסם
מתי לאחרונה הוחלף שמן גיר?

לפני שמניחים הנחות על ממיר מומנט גמור כדאי לנסות להחליף שמן גיר ולראות אם זה פותר את הבעיה.

הרכב אצלי רק כחודש וחצי ולכן לא יודע מתי הוחלף שמן אם בכלל. אבל השמן נראה די חדש (אדמדם) ונקי.

איזה שמן מומלץ ?

קודם כל אומרים "מומנט".

דבר שני, באמת גש שיבדקו לך אם יש מספיק שמן גיר. כי אם לא הגיר ימות לך מאוד בקרוב. לגבי הדרדרות אחורה, אם יש עליה חזקה במיוחד האוטו ידרדר בכל זאת. אם בדיוק הדלקת\כיבית מזגן, האוטו עשוי לפעמים להדרדר קצת.

אם הטורים לא יציבים, והסל"ד נמוך מדי, האוטו ידרדר.

וגם אם יש לך כפתור שמעביר את הגיר למצב "שלג" שבו הוא מתחיל לנסוע בהילוך שני, ולחצת עליו, האוטו ידרדר בעליות שבד"כ הוא לא מדרדר

אני יודע שאומרים מומנט פשוט טעיתי בהקלדה וכפתור העריכה נעלם לי משום מה.

לפי מה שבדקתי (לאחר נסיעה והכנסה לכל הילוך) רמת השמן תקינה.

אני מדבר על אותה עליה בדיוק רק ההבדל היחידי שבפעם הראשונה האוטו היה קר (מיד לאחר הנעה - אולי בגלל טורים גבוהים בהתחלה הוא לא הדרדר???? )

ובפעם השניה היה לאחר נסיעה של כשעה והרכב היה חם.

מה אתם אומרים?

פורסם

מה ההשלכות של ממיר מומנט לא תקין?

שאלה טובה. אני לא ממש יודע, אבל אם בלחיצה על הגז הטורים עולים הרבה יחסית (תוך כדי נסיעה) וכשעוזבים את הגז הם יורדים כמעט לסרק (תוך כדי נסיעה) אז יתכן והממיר שחוק או דפוק. הכוונה כמובן לעלייה חריגה בטורים, וכמובן הכל בהנחה שאתה בהילוך מסוים, אחרת ברור שיהיו שינויים גדולים בסל"ד. אני לא ממש יודע אם הממיר יכול להשחק, הדבר היחידי שמשפשף אותו זה שמן נוזלי.

פורסם

שלום.

זו מחלה ידועה במזדה אני מציעה קודם כול ליבדוק במדויק את הסל"ד בסרק . יתכן שהוא נמוך מידי ויוצר את הבעיה . וגם להחליף שמן גיר ואחרי זה לראות.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אולי ההבדל נובע מכך שבהתנעה "קרה" הצ'וק משוך ומגביר את הטורים, לעומת התנעה "חמה" בה אין צורך בצ'וק ולכן הטורים נמוכים יותר- בסרק.

דני.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

• תוכן חדש...