Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 208 ידנית או יונדאי i10

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חכמי הפורום

אני חובב רכבים ידניים, הפיקנטו החביבה שלי נגנבה בערב ראש השנה מה שהוציא אותי לחיפוש אחר רכב חדש, התקציב: 30,000₪ שנתון 2015 ומעלה

אני מתלבט בין פיג'ו 208 ידנית לבין יונדאי i10 ידנית משנתון 2015-2016

היונדאי מרגיש כמו ללכת על בטוח, אבל הפיג'ו זולה יותר ונראית נוחה ומרווחת יותר.

קראתי על פיג'ו 208 פה בפורום (בעיקר על הבעיות החוזורת ברצועת טיימינג ובממיר הקטליקטי וגומיות שמתייבשות), אבל רוב הפוסטים הם ישנים שהפיג'ו עוד הייתה חדשה על הכביש ולא ברור איך היא שורדת חמש שנים אחרי

האם יש בחכמי ציון פה בעלי ניסיון עם הפיג'ו? עד כמה היא מועדת לפורענות? המנוע שקיבל ציוני שבח כאשר יצא שורד גם לאחר 5 שנים באותה רמה וצריכת דלק נמוכה? 

האם עלות אחזקה ותיקונים בפ'גו יקרה יותר משמעותית מיונדאי i10?

תודה לכל בעלי הניסיון

פורסם

הפיגו טובה בכול תחום מהיונדאי.

המחלה של פיגו זאת רצועת טיימינג שיכולה להתפורר ולגרום לנזק, לכן כדי לבדוק האם הוחלפה.

בהתחלה היו בעיות עם הממיר הקטליטי, אם תיראה בהיסטוריה שהוא הוחלף זאת הסיבה.

האחזקה לא יקרה ודי ממוצעת.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ה-208 היא סופר מיני, היונדאי היא מיני. הבחירה שלך זה בין שני רכבים שלא באותה קטגוריה.

תבדוק לגבי I20 ידנית. בדור הראשון שלה טרום מתיחת הפנים הגיעו ידניות עם מנוע 1.2, אח"כ אני לא יודע אם המשיך שיווקן.

גם הפיאסטה היא אופציה.

פורסם

אכן אחת מיני והשנייה סופר מיני, ועדין אני מתלבט בין זו לזו וצריך להחליט מה עדיף.... i20 ידנית מעל התקציב

פורסם

אני לא יודע עד כמה ה 208 בעייתית. מה שבטוח שהאיי10 כנראה תהיה אמינה יותר. 

אבל, במחיר שניתן לרכוש 208 ידנית משומשת, זו אחת ההצעות הטובות שיש היום בתקצעבך. 

יש כמה רכבים כרגע בלוח, חלקם פרטיים, מטופלים ובדגם המפואר יותר (אקטיב לעומת אקסס שהוא מאוד בסיסי). 

גם אני משתעשע ברעיון של רכישת אחת כזו (2014 עולה פחות מ-20k שקל) לבני הבכור שלומד נהיגה. 

בתקציבך הייתי קונה אחת בכ 25k ממודל 2015 ומשאיר כסף ליישור קו במוסך שמכיר את הדגם. כמו גבע או אורן המומלצים כאן בפורום. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

למעט הנושא של הרצועה, שאמור להיפתר ברכב שהוחלפה לו רצועה לכזו עם המק"ט החדש, לא רואה איפה בדיוק היתרון באמינות של ה-i10.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

כל כך הרבה מדברים פה על הרצועה המתפוררת הזה. אז ככה. נכון, היו רצועות שהתחילו להתפורר לפני הזמן. זה לא משהו שפתאום קורה ברגע, זה תהליך ארוך והדרגתי לאורך עשרות אלפי קילומטרים. הסכנה בתהליך הזה היא רק אם בעל הרכב לא מודע לו.

אני החלפתי רצועה ב120000 קמ, המצב שלה היה סביר בסך הכל. גם אם היא כן מתפוררת ולא תפסת בזמן זה לא סוף העולם, נדלקת נורה, מגיעים למוסך, מפרקים אגן שמן מנוע ומנקים, עניין של כמה מאות שקלים. כמובן שהיו מצבים שאנשים פשוט התעלמו מנורת צ'ק, נסעו ככה חודשיים ודפקו לעצמם את המנוע. אבל שוב, צריך להיות מוכשר במיוחד. מי שטיפה מודע לעניין הסיכוי שלו להגיע להחלפת מנוע הוא קרוב לאפסי. בפורום אוהבים להדביק סטיגמות לדגמים ולדקלם את זה (HMZ = רצועה מתפוררת) , גם אם לא היה להם שום ניסיון אישי. ו,כמובן, אפשר פשוט להכניס את הרכב לטיימינג ביישור קו, זה לא יקר.  הממיר קטליטי בדרך כלל מת ב100K, קורה בשנתונים 14-15. סך הכל מבחינת תמורה ה208 זה פי 10 יותר רכב מI10, אין מה להשוות בכלל.  

עריכה אחרונה על ידי Dragonjepp

פיג'ו 2008 82כ"ס ידנית, 2014, עגלה נגררת ומעשנת בשר ענקית!

פורסם

בכל זאת, אי אפשר להתעלם מהעובדה שקיימות 2 בעיות ידועות לדגם זה (ממיר, טיימינג). 

בעיית הטיימינג כנראה יותר קריטית במנוע הטורבו. 

בעיית הממיר נפוצה דווקא בדגם האטמוספרי, זה עם הגיר הידני. 

וכאשר אתה קונה רכב משומש, אתה תתקשה לדעת מי נהג בו והאם הוא היה מודע לבעיות וטיפל בהן בזמן. 

ככל שהרכב זול יותר אתה תתקשה למצוא אחד עם היסטוריית טיפולים. 

אז כן, אם ההיסטוריה לא ידועה, מומלץ להחליף באופן יזום את הרצועה ולקוות לטוב בנושא הממיר. 

וכן, ההשוואה לאיי10 לא ממש הגיונית מבחינת תמורה למחיר. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

העניין עם הרצועה שלא כולם יודעים עליה, ולכן יש צורך לדלקם את זה למי שחושב לרכוש.

במיוחד אם יש סיכוי לתקלות יקרות בגללה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, markb205 כתב:

בכל זאת, אי אפשר להתעלם מהעובדה שקיימות 2 בעיות ידועות לדגם זה (ממיר, טיימינג). 

בעיית הטיימינג כנראה יותר קריטית במנוע הטורבו. 

בעיית הממיר נפוצה דווקא בדגם האטמוספרי, זה עם הגיר הידני. 

וכאשר אתה קונה רכב משומש, אתה תתקשה לדעת מי נהג בו והאם הוא היה מודע לבעיות וטיפל בהן בזמן. 

ככל שהרכב זול יותר אתה תתקשה למצוא אחד עם היסטוריית טיפולים. 

אז כן, אם ההיסטוריה לא ידועה, מומלץ להחליף באופן יזום את הרצועה ולקוות לטוב בנושא הממיר. 

וכן, ההשוואה לאיי10 לא ממש הגיונית מבחינת תמורה למחיר. 

לגיסתי 2008 ,מודל2014, 1.2 ידנית מנוע ללא טורבו,עם ממיר מקורי,זה לא קורה בכל ה1.2 ללא טורבו,זה קורה ,אבל ממש לא בכל הרכבים.

עריכה אחרונה על ידי Ron.P
פורסם

הנושא של הרצועה נטחן עד דק.

יש אנשים שהזניחו ואז קרה להם נזק ויש אנשים שנסעו עם מנורה דלוקה למוסך ולא הזניחו ועדיין זה גרם לבעיות אקוטיות יותר (שיפוץ או החלפת מנוע).

זה לא א' או ב' והמציאות יותר מורכב מ"אם החלפת ישר אז הבעיה נפתרה במלואה"

אם קנית רכב שכבר החליפו בו רצועה ונסעו כמה עשרות אלפי קילומטרים הכל אמור להיות בסדר.

אם קנית רכב עם הרצועה הישנה והחלפת ישר אחרי הקניה גם אמור להיות בסדר.

אם אתה קונה רכב עם הרצועה הישנה ומחכה שתדלק לך מנורת מנוע אז אתה משחק באש ויש סיכוי שברגע שתדלק הנורה זה יהיה כבר מאוחר מידי ותצא עם נזק הרבה יותר גדול.

לפני 7 שעות, yogev20 כתב:

כמה עולה החלפת רצועת?  בסביבות ה -1000 ש"ח?

שוקל רכב כזה לבן משפחה ולא רוצה להיכנס לצרות ברכב זול. 

1500 ש"ח במוסך גבע וראיתי מחירים דומים גם במוסכים מורשים מסויימים.

ממיר קטליטי זאת תקלה שקרתה בשנים הראשונות בקילומטראז נמוך יחסית כרגע היא כבר לא רלוונטית (מחלת ילדות שטופלה במלואה).

בדגם ללא טורבו (vti) מדובר באותו המנוע עם אותה רצועה אבל משום מה עדיין לא שמעתי על אף מקרה של נזק למנועים בגלל הרצועה או הדלקות של נורת מנוע. יכול להיות שבמנוע הVTI המסלול מעבר שמן שונה ובגלל זה הוא "אוכל" את זה...

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...