Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן שהכי מתאים ל1.5TSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקוד מנוע DADA וגם DPCA  ניתן בארץ משטר טיפולים קבוע ולא משתנה, זה משנה את האופציות.

-לקוד מנוע DADA ניתן לבחור לרכב בתקן 502 לאינטרוול קבוע (מה שמגיע לארץ) ואיתו את מגוון הצמיגויות הרלוונטיות המצוינות מטה או 504 לאינטרוול משתנה.

-לקוד מנוע DPCA ניתן לבחור שמנים בתקן VW504 או VW508 / 509

לגבי תקן 508/509 :

VW 508 00 approval for engine oils
The comparatively new engine oil specification VW 508 00 was issued by Volkswagen for petrol engines with low consumption. SAE 0w20 is intended as the viscosity class. Due to the low viscosity of the oil there is little friction in the engine, which in turn reduces fuel consumption. The engines therefore comply with the EURO 6 emissions standard. The change intervals for the oils with VW 508 00 can vary due to a longlife service (latest change after two years or after 30,000 kilometres). The VW 508 00 standard is based on the Longlife IV (4) technology. For modern diesel vehicles, the VW 509 00 standard applies in parallel; both standards are not backwards compatible with older specifications. The VW 508 00 standard also applies to vehicles of the subsidiaries Audi, Skoda and Seat.

עוד קריאה בלינק מטה - מי שלא ידוע חברת FUCHS היא אחת מספקיות ה-OEM לשמנים ובעבר הייתה גם factory filled oil לקו ייצור הרכבים של ואג.

chrome-extension://oemmndcbldboiebfnladdacbdfmadadm/https://www.fuchs.com/fileadmin/schmierstoffe/Unternehmen/News/Press_releases/New_engine_oil_from_FUCHS_for__VW_508_00-509_00_02-2017.pdf

מצורף קובץ הוראות יצרן לאטקה עם 2 סוגי מנועים - חובה ללכת לפי הנחיות קוד מנוע ואינטרוול החלה שמקודד במחשב.

image.thumb.png.5013b276cbfdd4c833773ab3b26dd21e.png

• אהבתי 1

הזול עולה ביוקר

פורסם
לפני 21 שעות, vogel כתב:

בחדשים כבר לא משתמשים ב 5-30 לידיעתי ותקן 503-505 לא רלוונטי

שים לב שצרפתי תגובה אחת למעלה ממך את הוראות היצרן - מה שאתה רושם לא רלוונטי.

לפני 18 שעות, pasat04 כתב:

מעניין עם איזה (צמיגות) שמן הרכב מגיע מהמפעל. יש דרך לדעת את זה?

זה לא כל כך משנה - יש מגוון שאפשר להשתמש בו וזה מה שחשוב.

הזול עולה ביוקר

פורסם
לפני 6 דקות, דניאל1983 כתב:

צ'מפיון אמרו לי שהיצרן אישר להם להשתמש רק ב0W20.

כל מוסך של צ'מפיון יגיד לך או יעשה משהו אחר. בכל מקרה, זה לא אומר שלא נין להשתמש במשהו אחר אלא יש העדפות שלפעמים נובעות משיקולי זיהום אוויר וקנסות פחותים שהיצרן מקבל אם הוא נותן המלצה כזו. ההסבר שלי מגיע מהפן הטכני בלבד לא מעניין מדיניות.

הזול עולה ביוקר

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

השרשור הזה הפך רלוונטי עבורי, מוקדם מהצפוי. בדקתי עכשיו שמן (מנוע חם, לפי ההנחיות), והמפלס כמעט נושק למינימום, הרכב עם כמעט 9k ק"מ.

הרכב הוא סקודה קארוק 2020, דגם המנוע DPC בנפח 1.5 ליטר. אני רוצה לרכוש קילו שמן, להשלמה.

לפי הנתונים שפרסם @יאני למנוע כזה בסיאט אטקה, המפרט המתאים לי זה VW504. במפרט הזה נכללות שתי צמיגויות, 0W30 ו-5W30.

1. האם יתכן ויש הבדל בין המנוע של הסיאט למנוע של הסקודה?

2. איך מחליטים איזו צמיגות לבחור, מה מתאים לרכב שלי?

פורסם

1.אותו מנוע של VW בשניהם.
2. אני הייתי במצב שלך בדיוק, קניתי ליטר אחד של Castrol EDGE 5W-30 LL. באתרים של יצרני שמן (כמו Castrol לדוגמה) אתה יכול להכניס את דגם הרכב, מנוע שנת ייצור ולקבל רשימת שמנים מתאימים

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

• רעיון טוב! 1
פורסם
השרשור הזה הפך רלוונטי עבורי, מוקדם מהצפוי. בדקתי עכשיו שמן (מנוע חם, לפי ההנחיות), והמפלס כמעט נושק למינימום, הרכב עם כמעט 9k ק"מ.
הרכב הוא סקודה קארוק 2020, דגם המנוע DPC בנפח 1.5 ליטר. אני רוצה לרכוש קילו שמן, להשלמה.
לפי הנתונים שפרסם @יאני למנוע כזה בסיאט אטקה, המפרט המתאים לי זה VW504. במפרט הזה נכללות שתי צמיגויות, 0W30 ו-5W30.
1. האם יתכן ויש הבדל בין המנוע של הסיאט למנוע של הסקודה?
2. איך מחליטים איזו צמיגות לבחור, מה מתאים לרכב שלי?
תיכנס למוסך יבואן שישלימו לך את החסר, אצלי השלימו ללא עלות.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בעקרון כמובן שצריך להקשיב להנחיות יצרן אבל אפשר להפעיל גם טיפה את השכל כדי להבין את ההגיון מאחורי זה

לפי דעתי האישית הם שינו את ההוראה כדי לעמוד בתקני זיהום מחמירים יותר כי שמן פחות צמיג הוא יותר יעיל (פחות התנגדות לרכיבים) אבל זה בא עם מחיר, המחיר הוא בלאי מואץ יותר כי השמן לא מספיק צמיגי כדי להישאר בין שני החלקים ולספוג את החיכוך כמו השמן הצמיגי יותר

אני עם הפיאסטה שלי נתנו שני אופציות, 5w-20 או 5w-30 ובחרתי לשים את ה30 כי אני מעדיף שהאוטו יהיה טיפ טיפה פחות יעיל אבל ישרוד לי ליותר זמן (מתכנן להחזיק אותו עד המוות)

פורסם

נכנסתי היום למוסך "זני", מורשה יבואן בירושלים, בגבעת שאול.

שאלו מה אני צריך, אמרתי שהשמן קרוב למינימום אחרי 8k ק"מ. אמרו שזה סביר. חיכו עשר דקות שהשמן יחזור לאגן, בדקו, והוסיפו כחצי קילו, ושלחו אותי לדרכי בלי תשלום.

פורסם

הכל טוב ויפה, אבל למען הדורות הבאים- איזה שמן מולא?

• מעניין 1

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

• תוכן חדש...