Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

מחפש רכב שישמש את המשפחה (שלושה ילדים. שניים מהם עם כסאות בטיחות) - מרווח, בטיחותי, אמין ומשמש בעיקר לנסיעות מחוץ לעיר.

מכיוון שיש שלושה ילדים מאחור ושניים מהם עוד עם כסא בטיחות, נושא המרווח במושב האחורי הינו מהותי. זה מה שמביא אותי לבחון את דגמי "המנהלים" ולא משפחתיות "רגילות".

התקציב הוא סביב 40K. יכול למתוח עד 50K עבור רכב שמתאים באופן מושלם.

נכון להיום, מתלבט בין הרכבים המופיעים בכותרת.

חבר המליץ לי על ניסאן אלטימה מבחינת מרווח ואמינות. ביד 2 אני מוצא רכבים אשר עומדיםבתקציב משנתונים 2014-2015.

בפורום כאן נחשפתי גם לאפשרות של וולוו S60 - מוצעים למכירה שני רכבים דומים אך שונים:

1. וולוו S60 T4 שנתון 2013 יד שלישית פרטי עם 156K ק"מ

2. וולוו S60 T5 שנתון 2014 יד שניה פרטי עם 225K ק"מ

ברור לי שה- T5 עדיף (מכל הבחינות בערך...) אך הקילומטראז' הגבוה קצת מרתיע אותי.

במקור שקלתי גם אופל אינסיגניה משנתונים 2014-2015 שנכנסים במסגרת התקציב, אך קראתי הרבה ביקורות שליליות בפורום בנוגע לאמינות הדגם הזה.

אודה לעזרתכם!

שנה טובה ושפויה יותר לכולנו! 

פורסם

הוולבו שיכנסו לתקציב הזה יהיו עם המנועים של פורד עדיין והם פחות מומלצים, ממליץ לך להכניס למשוואה גם פיג'ו 508 משנת 2015 עם מנוע 1.6 טורבו עם 165 כ"ס(אל תתקרב למנוע 1.6 טורבו עם 156 כ"ס).

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

תודה רבה על התגובה.

אני אבדוק את הפיג'ו 508 שציינת.

לדעתי, הוולוו T5 משנת 2014 שציינתי במודעה הראשונה, היא לא עם המנוע של פורד והתיבה כפולת המצמדים, אלא עם תיבה אוטומטית פלנטרית בעלת 8 הילוכים. מה שמרתיע אותי, הוא הקילומטראז' הגבוה (225K ק"מ).

מה לגבי האלטימה? חוות דעתך?

פורסם

הרכב הזה יחסית נדיר בארצינו אבל יש אותו המון בארה"ב, היה לי את הדגם החדש יותר בזמן שהייתי בירח דבש בארה"ב, אתה חייב לעשות עליו נסיעת מבחן בשביל להבין אם אתה מתחבר לגיר הרציף שלו כי אופי הפעולה שלו שונה מגיר אוטומטי פלנטרי,זכור לי שהיו תלונות בקשר לגיר שלו ואפילו היצרן נתן אחריות על הגיר ל10 שנים או 160 אלף ק"מ, בארץ אני לא יודע מה קורה מבחינת האחריות הזו.

פורסם

מקבל את ההמלצה. אעשה זאת.

במידה והיית צריך לבחור בין שני הרכבים (אלטימה 2015 עם כ- 150K ק"מ מול וולוו S60 T5 2014 עם כ- 225K ק"מ), במה היית בוחר?

עלות הרכבים די דומה (בין 45-50 אלף ש"ח).

אשמח להתייחסות מבחינת אמינות, בטיחות, טיפולים ואחזקה שוטפת או כל נקודה אחרת שתרצה להוסיף.

תודה רבה!

פורסם (נערך)

אמרת שיש לך שלושה ילדים ולשניים מהם יש עדיין כסאות בטיחות, הייתי מציע לך ללכת לכיוון של סיטרואן C4 פיקאסו זה ייתן לך את הנוחות המירבית והרכבים האלה מגיעים עם אותו המנוע של 1.6 165 כ"ס כמו ב508(מזכיר לך שוב, אל תתקרב למנוע 1.6 טורבו עם *156* כ"ס).

עריכה אחרונה על ידי Jeka88

פורסם

תודה על העצה. מבחינת פונקציונליות, אין ספק שמדובר ברכב מתאים. שתי הערות:

1. הרוב המוחלט של היצע הרכבים מסוג זה הוא 7 מקומות ולא 5 מקומות.

2. הייתה לי בעבר סיטרואן C4 (לא פיקאסו), שעשתה לי לא מעט צרות ואני קצת נרתע מלקנות רכב דומה.

אם בכל זאת היית צריך לבחור בין שני הרכבים שציינתי לעיל. במי היית בוחר?

רכבים נוספים רלוונטיים?

שוב, המון תודה על העזרה.

פורסם

שני הרכבים שהצעת הם עם ק"מ די גדול, הייתי ממליץ לך להתרכז ב508.

בוולבו עם מנוע של פורד אני אישית לא הייתי נוגע, במידה ובוולבו T5 יש מנוע וגיר פלנטרי של וולבו זה אופצייה טובה יותר למרות שיש לה ק"מ מטורף ולכן הייתי מוותר גם עלייה.

אלטימה תהיה לפי דעתי אופצייה טובה למרות ששוב, הייתי מחפש במקומך 508 משנת 2015(וארשום שוב, תוודא שברשיון הרכב רשום שלרכב יש 165 כ"ס).

פורסם

אני מודה שקצת הלכתי לאיבוד בשרשור הזה: 

פותח השרשור- אתה מחפש מכונית בתקציב של עד 50K. 

מכוניות מנהלים טובות עדיין לא מגיעות למחירים כאלה כשהן בנות 5 לצערי (ראה רכבים שיש להם יותר שוק בסגמנט הלא כל כך פופולרי הזה לצערי- מאזדה 6, סקודה סופרב, פולקסווגן פאסאט, טויוטה קאמרי). 

לעניות דעתי לא בכדי לא העלת את האופציות הללו מאחר והן אינן נכנסות בתקציב לפי שעה. 

אני חלילה לא שופט אבל אצלי התקבלה התחושה שאתה רוצה מכוניות טובה, מאובזרת ואיכותית, כזאת שמנהל נוהג בה ואני מאוד מתחבר לזה אך צריך להבין שבשביל לרכוש אחת כזאת עם נתונים טובים צריך לרדת בשנתונים. 

לרכוש וולוו בת 6-7 עם מד אוץ שכזה בתקציב של עד 50K ש"ח לא נשמע לי כל כך בטוח כי לרוב אחד שמחפש לרכוש מכוניות במחירים הללו אני מסיק שהוא לא מחפש מכונית שהיא עם עלויות אחזקה של וולוו. 

מהניסאן אלטימה אין לי יותר מדי מה לתת לך מאחר ואין לי היכרות ממשית עם הרכב.

הפיג'ו 508 מכונית מאוד נוחה, מאוד נעימה לנסיעה אך אני לא מכיר את נקודות התורפה שלה אך אני מניח (בדגש על "מניח), שאם היא היתה באמת מכונית כל כך מוצלחת היא לא היתה נמכרת במחירים שהיא מוצעת למכירה היום במדפים. 

בשורה התחתונה אני הייתי ממליץ לך לנסות לרדת מעט בשנתון או שניים לכיוון 2013 ולמצוא מאזדה 6 שמורה ואם יתמזל מזלך אולי תמצא אפילו רמות גימור גבוהות יותר כדוגמת הפרימיום והפרימיום פלוס. 

נסה לחפש אולי גם קאמרי/ אקורד (אם כי עלויות האחזקה יקרות יותר).

וולוו עם נתונים כאלה לאחד שמחפש מכונית בתקציב של לא יותר מ-50K לא נשמע לא מתכון טוב.

שלומי.

פורסם

שלום חברים.

ראשית, תודה רבה ל- Jeka88 על תגובתך.

שלומי, מעריך מאוד את תשובתך הכנה והישירה. ברור לי שאתה לא שופט. להיפך, תשובתך מאוד מנומקת ורציונלית.

אוסיף מעט רקע למקור החיפוש שלי. עד כה היינו (משפחתי ואנוכי) עם רכב חברה מסוג סקודה אוקטביה ששימש אותנו נאמנה מבחינת המרווח ותא המטען הנדיב (למעלה מחמש שנים, כולל החלפה בדרך ממנוע 1.2 למנוע 1.0).

היום, אין ברשותי רכב חברה וסקודה אוקטביה בתקציב שלי, היא רק בשנתונים נמוכים יחסית.

כאשר הגעתי לשנתונים 2014-2016 ביד 2, גיליתי שנכנסים בתקציב גם רכבים כמו ניסאן אלטימה ואופל אינסיגניה.

כך בכלל הגעתי לסגמנט של רכבי המנהלים וחשבתי שאולי כדאי לשקול רכבים מסוג זה שבאופן טבעי, רחבים יותר מאחור ונוחים לנהיגה בינעירונית.

באופן אישי, לא מכיר אף אחד מהרכבים הללו.

חבר המליץ לי על הניסאן אלטימה. על האופל אינסיגניה קראתי לא מעט ביקורות שליליות בפורום זה ולוולוו נחשפתי ממש בימים האחרונים, גם כן בפורום זה.

לגבי מה שרשמת על הוולוו, מקבל בהחלט. ודאי אם עלות האחזקה שלו יקרה משמעותית מרכבים "סטנדרטיים".

לגבי האלטימה, ברור לי שאין הרבה רכבים כאלה בארץ ואולי בגלל זה קשה לקבל המלצה או אי המלצה בצורה גורפת.

אחפש מזדה 6 בשנתון 2013 וגם פיג'ו 508 משנתון 2015 בהתאם להמלצות שלכם.

כמובן, תרגישו חופשי להמליץ על רכבים נוספים שמתאימים לצרכים שציינתי במידה וישנם כאלו.

שוב, תודה רבה על תגובותיכם.

פורסם (נערך)

את האלטימה אני לא מכיר. נהגתי על אחת בארה"ב למשך כמה ימים, אבל כנראה שזה היה הדגם הכי פשוט שחברת ההשכרה הצליחה לקנות, אחרי שהיא מאוד מאוד התאמצה. אין לי שום זיכרון מיוחד ממנה.

לא הייתי קונה רכב עם מעל 200K ק"מ בתקציב כזה, ולמרות שאני מאוד אוהב את הוולו הספציפית הזו - המרווח הפנימי ותא המטען שלה מצומצמים יחסית לקטגוריה, אז באופן כללי זה לא נראה לי הרכב שיתאים לכם.

מה שאתה באמת צריך זה מיניוואן (עם 5 או 7 מקומות, 7 מקומות זה רק יתרון, גם אם אתה לא צריך אותם בשוטף). C4 פיקאסו בתקציב כזה יהיה מאוד קשה למצוא במצב סביר, אתה יכול לחפש רנו סניק (5 מקומות), הבעיה שהן יהיו קצת ישנות (2012, אולי 13) ולא חסכוניות (אבל יעלו משמעותית פחות מהתקציב, אז זה מתקזז) או גרנד סניק (7 מקומות), שממנו כבר תמצא רכבים חדשים יותר (סביב 2014-5 בתקציב), שגם יהיו הרבה יותר חסכוניים (דיזל), אבל עם גיר רובוטי שהתחזוקה שלו (אם וכאשר) לא מאוד זולה.

אם אתה ממש חייב רכב מנהלים אז הייתי מחפש גם טויוטה אוונסיס (קצת נדירה).

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear
  • רעיון טוב! 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

יש לך גם מליבו 2013+ עם המנוע 2 ליטר טורבו. מרווחת ונוחה ממה שאני זוכר ויש כמה ביד2 עם קילומטראז׳ נמוך.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם (נערך)

אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה,

לא הייתי מתעסק ברכבים יקרים לאחזקה עם ק"מ כזה , אתה כן מסתכל על הסגמנט הנכון כי שם ירידת הערך החדה ביותר.

שווה להסתכל גם על טויוטה אוונסיס , סובארו B4 אם אתה מחפש שקט נפשי, לא הייתי נוגע בפיג'ו 508 , סיטרואן ושות'.

עריכה אחרונה על ידי אייל

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...