Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסמכת חשמלאי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא חשמלאי

אבל מעוניין להרחיב אופקים ולהוציא רישיון חשמלאי משתי סיבות עיקריות:

1. לקבל אישור לעשות עבודות חשמל קטנות בבית (נכון לכרגע עושה את רוב הדברים בבית לבד בהתייעצות עם קרוב משפחה שהוא הנדסאי חשמל, כן אני יודע שזה לא חוקי ויכול להיות מסוכן)

2. להרחיב אופקים

אני לא צריך תעודה של הנדסאי

אני ככל הנראה לא אעבוד בזה (למרות שתעודה כזאת יכולה להיות משהו נחמד ביד, לעת צורך)

אלא מספיק לי רישיון לחשמל ביתי בסיסי (מעשי/מוסמך)

עוד משהו,

אני גם לא מעוניין ללכת לשבת במכללה ולשמוע מרצים 

אני בעל תואר שני אוטוטו, מאמין שאני יכול להסתדר לבד בלימוד עצמי (כמובן עם ספרי הדרכה)

אשמח אם מישהו עשה משהו דומה

ויסביר לי את התהליך

כמה זה אמור לקחת ממני ( יש לי רקע בחשמל מהתיכון + קריאה לקראת עבודות חשמל בבית )?

האם ניתן לגשת למבחנים לא מכללה מגישה?

איזה ספרים כדאי לרכוש (כדי בכלל להתחיל ללמוד בכיוון, אולי פתאום ירד לי מזה)?

עלות של התהליך (מבחנים ממשלתיים בלבד)?

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

בס"ד
אני לא יודע אם אתה מודע לזה, חשמלאי מוסמך, בפעם האחרונה שבדקתי מדובר ב-400 פלוס שעות לימוד, אלו לימודים רציניים והאחריות שנלוות לרשיון שלך, לא קטנה בכלל.
אם אין לך השכלה בנושא (ולא, לימוד חוק אום בתיכון, לא נחשב השכלה בנושא) ותעודה, אל תחשוב על ללמוד באופן תיאורתי/הנחיה מרחוק ללא קבלת רשיון חשמלאי .
תבין, גם אתה מהנדס חשמל ואין לך רשיון חשמלאי כלשהו, אסור לך לגעת בחשמל בביתך או כל מקום אחר.
ההבדל בין איש מקצוע לחאפר בנושא החשמל הוא ענק, החאפר יודע שצריך להעביר כבלים מכאן לשם ולחבר את זה לפה, למה?, ככה הוא יודע, המקצועי יודע ואמור להבין את הלוגיקה מאחורי זה.
יצא לי לעבור על לא מעט לוחות/עבודות חשמל שחאפרים נגעו, תשמע.... הבעלים היה צריך לברך הגומל על כך שלא קרה לו אסון.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

אני מעוניין לקבל רשיון חשמלאי, זה בדיוק מה שאני שואל

רק שאני מעוניין לעשות את זה בלימוד עצמי.

מיתר רוז רוצה לחיות!

פורסם

אני ביררתי לפני שנתיים גם רציתי ללמוד בגלל קושי בלמידה הציעו לי קורס התקנה מזגנים זה יותר קל 

ויש אישור לעבוד בחשמל החלפת שקעים וחולי 

אני מבין שאתה רוצה אישור להתעסק בחשמל  

זה גם פחות שעות לימוד ופחות כסף 

בסוף לא הלכתי על זה יש לי קשיי למידה ובעיה במבחנים 

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

כמה שידוע לי טכנאי מיזוג מקבל רישיון של חשמלאי שירות. זה מספיק לכל החשמל בבית? לדעתי לא. מה גם שאין לי צורך (לא יזיק, אבל מיותר) בכל ברקע של המיזוג, במיוחד לאור העובדה שהסיכוי שיהיה ניתן ללימוד עצמי נמוך יותר

אני רוצה לימוד עצמי בעיקר בגלל גמישות מוחלטת בזמן בלימוד (פתאום יש לי חודש עמוס, ואין לי זמן לגעת בלימוד חשמל) וגם בגלל מחיר כספי נמוך יותר

מיתר רוז רוצה לחיות!

פורסם

אני לא יודע אם מותר בכל הבית 

אבל שאמרתי שאני רוצה ללמוד חשמל בשביל החלפת מתגים שקעים וחולי

הציעו לי ללמוד מיזוג 

יותר זול פחות זמן לרישיון 

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

חשמלאי מעשי זה עד 40 אמפר, דירה ממוצעת.
לכל מה שתלמד יש לעסוק בחשמל תחת חשמלאי ראשי במשך שנתיים ע"מ לקבל את הדרגה שלמענה למדת ברישיון. במידה ולמדת מעשי תקבל חשמלאי עוזר עד שתוכיח שנתיים עבודה

פורסם
לפני 21 שעות, om2 כתב:

אני מעוניין לקבל רשיון חשמלאי, זה בדיוק מה שאני שואל

רק שאני מעוניין לעשות את זה בלימוד עצמי.

היה לי חבר של למד חשמלאי מוסמך מסרטונים ביוטיוב. 

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...