Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לשליטה המדהימה שלו בסבב, היום הוא כבר עם מקום ראשון רביעי.

אם לא תהיה הפתעה, עד סוף העונה הוא יעבור אותו גם במספר הפעמים כמקום ראשון.

בדרך להיות הנהג מספר 1 בהיסטוריה?

פורסם

עוד אחד שנפגע מהקורונה.

הוא היה אמור השנה לשבור את כל השיאים האפשריים ואז העולם נעצר.

בנטפליקס הוא התארח אצל דוד לדרמן, הוא מדבר על איזה שיאים הוא אמור לשבור בזמן הקרוב, רוב הסיכוי שהוא לא יצליח

אייל

פורסם

דעה לא פופולרית- אני לא מחזיק משומאכר כנהג הגדול בהיסטוריה, מעבר להיותו נהדר מלוכלך היה לו מנגנון ענק לצידו כולל עזרה מהיציאים, כולל חברי קבוצה שהקריבו את עצמם (בדומה לתחרויות אופניים) בשביל הניצחונות שלו וכולל רכב על עם יתרון טכנולוגי עצום על חלק גדול מהמתחרים ובפורמולה 1 זה ממש משמעותי.

לדעתי התחרות של המילטון אמורה להיות בינו לבין איש הגשם אירטון סנה זכרונו לברכה.

פורסם
  1. בכל תקופה האלופים הגדולים נהגו במכוניות בעלות עליונות טכנולוגית (מקלארן הונדה של סנה ופרוסט, כדוגמה אחת)
  2. סנה היה נהג מחונן ומבריק, אבל מלוכלך ומסוכן למתחריו לא פחות משומאכר (זכורה אמירה של פרוסט - בן קבוצתו - שאמר אחרי המירוץ שאם סנה מוכן להיהרג בשביל האליפות המז**נת - שיהיה לו בהצלחה...).
  3. אחרי מעל 30 שנה שעוקב אחרי הספורט הזה - אני חושב שהמילטון הוא אחד מהאלופים העקביים והסדרתיים הבודדים שלא דבק בו רבב של מסוכנות/זלזול במתחרים וכו'.

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם

לסנה היתה יריבות היסטורית עם אלן פרוסט והלכלוכים היו בעייקר בין השניים כשגם לפרוסט חלק חשוב בעניין.

מעבר לזה לדעתי לא היה נהג גשם טוב יותר מסנה וכשהמסלול רטוב שם העליונות של הנהג מבטלת באופן משמעותי את ההבדלים בין המכוניות, בין יצרני המנועים ואפילו בין יצרני הצמיגים.

פורסם

סנה ושומאכר היו אם-אמא של המלוכלכים, וזה לא סותר את היותם הנהגים הטובים היותר לזמנם, שזו מילת המפתח. כי אפשר (ורצוי) ללכת עוד יותר אחורה, לשנות השישים והחמישים, בתקופה שלנהגים היו ביצים והמכוניות לא היו תפורות למידותיהם כמו היום. וזה מכניס לפרופורציות את האליפויות של שומאכר, המילטון, סנה, וכל מי שבא אחרי פאנג'יו ומעולם לא היה צריך להתמודד עם התנאים בהם הוא (ושאר הנהגים בני זמנו) התחרו. לא סתם הוא נחשב לנהג הפורמולה 1 הטוב ביותר אי פעם. ואני עוקב אחרי הסדרה משנת 1982, כשאחי הבכור הביא גליון של "טורבו" עם פרוסט והרנו RE30 על הכריכה.

לעניין נהיגה ברטוב- נהג הגשם הטוב ביותר היה ג'ים קלארק, ותחפשו את הביצועים שלו בספא 1965. המירוץ היה רטוב, המסלול מסוכן מאד (זה לא המסלול שאתם מכירים היום), ובנוסף קלארק שנא את המסלול (אפשר להבין למה, אחרי שמבקרים במקום ורואים את תוואי המסלול הישן, שכבר בשנות השישים היה פחד אלוהים לעלות עליו. ישורת המאסטה הייתה אחד המקומות המהירים בעולם בתחילת שנות השבעים, כשהפורשה 917 נסעו שם) . אגב סנה, אני כותב את זה כאחד שראה את הביצועים שלו בגשם במירוץ הבריטי בדונינגטון בשנת 1993, בשידור חי בשהותי אז בבריטניה.

הכל עניין של הסטוריה, וכמה אחורה אתם מוכנים ללכת. כמובן, אי אפשר ליטול כלום מהנהגים של היום, שבשבילי הם מכונות משומנות לא-פחות מהמכוניות שהם נוהגים, אבל אולי בגלל זה הפסקתי לעקוב אחרי הסבב לפני כמה שנים- ברגע שהכל נראה אותו דבר, אני לא מוצא עניין, ונמשך לסדרות אחרות בסטייל הזה, שבהן מגוון המכוניות גדול הרבה יותר. והמרוצים עצמם מצויינים. אבל סטיתי.

פורסם
לפני 16 שעות, Roycohen1979 כתב:

דעה לא פופולרית- אני לא מחזיק משומאכר כנהג הגדול בהיסטוריה, מעבר להיותו נהדר מלוכלך היה לו מנגנון ענק לצידו כולל עזרה מהיציאים, כולל חברי קבוצה שהקריבו את עצמם (בדומה לתחרויות אופניים) בשביל הניצחונות שלו וכולל רכב על עם יתרון טכנולוגי עצום על חלק גדול מהמתחרים ובפורמולה 1 זה ממש משמעותי.

לדעתי התחרות של המילטון אמורה להיות בינו לבין איש הגשם אירטון סנה זכרונו לברכה.

ראית פעם את שומאכר נוהג בגשם?

אתה קורא לסנה נהג "נקי"?

מה שהפך את שומאכר לגדול זה שהוא קידם ועבד עם המנגנון סביבו, בפיתוח הרכב והאסטרטגיה של המירוץ

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

^

אמנם שומאכר שכלל את העניין לדרגת אמנות, אבל הראשון, ואב-הטיפוס של כל נהג מרוצים מודרני היה ניקי לאודה. לפניו אף אחד לא התייחס לימי טסטינג (וניתוח המסקנות מהם) ברצינות, והוא שינה את כל זה. אגב, ההישג שלו בפרארי היה מדהים לאור היותו סה"כ שנה אחת בסבב (נכנס כנהג מן המניין בשנת 1973), כלומר חסר נסיון כנהג, והיותם קבוצה כושלת לחלוטין כשהגיע אליהם בשנת 1974. 

ועוד דבר; הוא הראשון שהבין את גודל ההשקעה, בכך שאחרי 1974, לא השתתף בשום סדרת מרוצים אחרת חוץ מפורמולה 1. עד אז, נהגים השתתפו במקביל בכל הבא ליד - מכוניות סאלון, סיבולת, וגם פורמולה 2 ואפילו 3. כמובן, התוצאה של זה הייתה שכר הולך ועולה, כדי ש"ישתלם" לנהג להקדיש את כל כולו בסדרה, כולל שמירה אדוקה על הבריאות, ספורט תומך ומה לא. 

אח"כ, בשנות השמונים, הוא שבר את שיאי השכר כשרון דניס שכנע אותו לחזור מפרישה עבור מקלארן המתחדשת. 

• אהבתי 2
פורסם

מסכים לגמרי על המקצועיות של ניקי לאודה, אבל אנחנו מדברים פה על היסטוריה עתיקה, תיכף נזכיר את הכשרון המטורף של סטרלינג מוס שניצח מירוצים כשנהג כלכך שיכור עד שאם היה נגמר לו הדלק הוא פשוט היה צריך לנשוף לתוך הקרבורטור ולחצות את קו הסיום.

אגב גם לאודה היה אחראי על הכיול והבניה של המכוניות ואל תקחו אותי במילה אבל למיטב ידיעתי הוא היה הראשון שעשה זאת והבין במכוניות כשעד אז נהגים היו אלו שפשוט יודעים לנהוג.

פורסם

^

בשבילך זה הסטוריה עתיקה, אני זוכר אותו מתחרה בלייב, ולוקח את האליפות השדלישית במקלארן. טוב, אולי אני עצמי עתיק...

אגב, חשבתי על משהו, שמזכיר לי את חשיבות המעטפת שמסביב לנהגים- רון דניס ידע שבשביל להרים את מקלארן לקבוצת אליפויות עולם כשהייתה בשנות השבעים, הוא חייב את לאודה בשל המקצועיות שלו. ופה נכנסת לעניין ההתעקשות שלו להחזיר את לאודה מפרישה (ורצה הגורל שלאודה בדיוק היה צריך כסף להקים את לאודה-אייר). וזה לא שהיו לדניס נהגים רעים- פטריק טאמביי וג'ון ווטסון (שביום טוב שלו, אף אחד לא היה מסוגל לעבור אותו). אבל בלי לאודה והאינפוט שלו לקבוצה, ספק אם הם היו מגיעים לטופ כל כך מהר. ונדמה לי שלאודה הוא זה שהמליץ למשוך את פרוסט מרנו- טוב, זה לא היה קשה עם רמות התסכול שאכל שם.

בכל אופן, כשמתחילים "לחקור" את הפורמולה 1, מהר מאד אתה מבין עד כמה המרוצים הישנים, אלו שנראים כמעבר להררי החושך, כל כך הרבה יותר מעניינים. יש לי סרטים של מרוצים כאלו עוד מהימים שלא הגיעו ליו-טיוב, ולדעתי- זהב טהור. ומה שמעניין, בגלל שבאותן שנים הנהגים התחרו בהכל, אתה מעריך נהגים כמו פדרו רודריגז, ג'ו סיפרט, בריאן רדמן ועוד רבים שהשתתפו בפורמולה 1, אבל לא הגיעו להישגים רבים בשל עיתוי\מזל. אבל שים אותם במכוניות אחרות, ומדהים לראות מה יצא מהם. למשל, אם דיברנו על מאסטרים של מרוצים רטובים, אני תמיד אחשוב על רודריגז, שהוכיח את עליונותו בבראנדס-האטץ' בשנת 1970:

ומעניין לשמוע את ג'ון ווייר, מנהל הקבוצה, מגדיר את נהגי המרוצים בכללותם- וכמה זה לא השתנה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

נהג מעולה. סגנון מושלם. 4 פעמים (מתוך 6 מירוצים עד כה) היה הראשון בגריד, ובכל מקצה דירוג, רואים כמה הסגנון שלו מזוקק.

יחד עם זאת, פוליטיקאי לא קטן, היה צריך להענש בצורה יותר חמורה על מה שעשה לאלבון, פעמיים!!

יכול להיות שב-2022 הקלפים ייטרפו, ויצרנית אחרת תפתח רכב יותר טוב ממרצדס, ויכול להיות שלא.

סופר מקס הוא הפייבוריט שלי. ולדעתי גם הבנצ'מארק העתידי של הספורט - בהינתן הרכב הנכון.

אין לדעת כמה שנים נשארו ללואיס בספורט. אאל"ט, בשנה הבאה הוא יהיה הנהג הכי מבוגר על הגריד.

ואחרי זה.....

• תוכן חדש...