Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נקישות במנוע [מיאטה MX-5]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה אם יש עוד דברים שכדאי לטפל בהם על הדרך שהמנוע כבר מפורק ואם תוכל לתת לי הסבר קצת יותר מפורט על חיבור המאורר ליוניט של המאוורר השני

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין למיאטה שום בעיות מיוחדות או מחלות שכדאי לטפל בהן מראש, זה אותו אמין מאוד באופן כללי.

חיבור של המאווררים במקביל (בליווי תמונות, ממש המחשה של נשיונל ג'יאוגרפיק!) -

1. נתק את כבל המינוס מהמצבר.

2. החיבור של המאוורר שפועל בטמפ' גבוהה יותר (לצורך העניין נקרא לו המאוורר של המזגן, זה המאוורר בצד של הנוסע), יושב מעליו עם קונקטור לבן -

23532405.jpg

3. החוט של היוניט של המאוורר הראשי יושב גם הוא מעליו, אותנו מעניין החוט הצהוב -

23532407.jpg

4. חתך קל בציפוי הצהוב כדי לחשוף את החוטים עצמם, שים לב שלא לחתוך את החוטים עצמם, אנחנו צריכים אותם שלמים -

23532409.jpg

5. אחרי שעשינו את החתך, מתחברים אליו עם חוט נוסף בעובי זהה (לא זוכר כרגע מה העובי) שירוץ לכיוון המאוורר של המזגן, כדאי מאוד להלחים טוב וחובה לבודד עם סרט בידוד מתאים לחשמל -

23532411.jpg

6. אחרי שהרצנו את החוט לצד של המאוורר של המזגן, חותכים את החוט השחור/כחול שרץ מהמנוע של המאוורר לקונקטור לפני הקונקטור, כשאנחנו משאירים טיפת חוט על הקונקטור שתספיק לנו בשביל לצפות אותו גם כן בסרט בידוד לחשמל, החוט מהמאוורר יתחבר לחוט שהרצנו מהמאוורר הראשי, כדאי להוסיף קונקטור חדש על החוט בשביל להקל על הפירוק של המאוורר במידת הצורך -

23536321.jpg

7. תמונה נוספת כשהכל מחובר -

FanWire.jpg

8. סיימנו למעשה את הפרוייקט, זה הזמן לחבר מחדש את המינוס למצבר וניתן לבדוק שהמאווררים עובדים ע"י בדיקה קצרה בשקע הדיאגנוסטי, אני משתמש תמיד בקליפס לנייר כזה שעשוי ממתכת, הבדיקה תתבצע בהכנסה של שני צידי הקליפס לתוך טרמינל GND וטרמינל TFA כשהרכב נמצא על מצב ON בסוויץ' (לא חייב להיות מונע), בשנייה שתחבר שני המאווררים אמורים לעבוד -

23536324.jpg

9. תתחדש! :-)

מוטי.

פורסם

מוטי, כל הכבוד לך שאתה מבין בשקע דיאגנוסטיקה !

זה טוב לדעת. אני בשלבי לימוד על השקע הזה. הידעת שאתה יכול לחבר מולטימטר ולזהות תקלות לפי המחט ?

אגב, המיאטה שלך, הלוח שעונים שלה הוא דיגטלי ?או אנלוגי ? (הכוונה למד אוץ)

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

לא ידוע לי על איזושהי מיאטה עם ספידומטר (או כל מחוון אחר למען האמת) דיגיטלי מהחברה... בשלי אין בכלל ספידומטר כבר שנתיים :wink:

אני לא ממש משתמש בשקע הדיאגנוסטי הרבה... ממש מעט מאוד ולמען האמת אני בדיוק בדרך להוריד אותו לגמרי מהאוטו (עוד צעד קטן בדרך לגרד משקל..).

מוטי.

• תוכן חדש...