Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

לחובבי הואגיו שבקהל - עד לבית חנניה נסעתי בשביל בשר לחג


Transporter
שימו לב! השרשור הזה בן 1166 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

עוד טיפ מעולה לשיפור התוצאה של כמעט כל נתח - נקרא בריין יבש, נשמע מוזר בהתחלה אבל עובד.
הרעיון זה לצפות את הנתח במלח דק, בערך כפית לקילו בשר, להניח על כלי עם רשת שלא ייגע בנוזלים שלו - ולתת לו לנוח ככה חשוף במקרר למשך 24 שעות.
המלח חודר באיטיות לבשר, מרכך אותו ומעמיק את הטעם שלו (ולא - הוא לא מתייבש ולא נהיה מלוח).
גם אני הייתי סקפטי עד שניסיתי. בפעם הבאה שאתם עושים בשר - שימו חצי מאותו נתח בבריין יבש וחצי תעשו כרגיל ותשוו את התוצאה.
יש הרבה חומר מעניין על זה ברשת.

https://jesspryles.com/recipe/how-to-make-your-steak-even-tastier-use-the-dry-brining-method/

(ובעניין הויכוח הנצחי גז מול פחמים - אני עם גז וסו ויד כי זה נוח ומדוייק, יש הבדל קל בטעם אבל לא מספיק בשביל להצדיק את החסרונות של פחמים).

  • אהבתי 2

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 348
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לפני 18 דקות, misterb כתב:

עוד טיפ מעולה לשיפור התוצאה של כמעט כל נתח - נקרא בריין יבש, נשמע מוזר בהתחלה אבל עובד.
הרעיון זה לצפות את הנתח במלח דק, בערך כפית לקילו בשר, להניח על כלי עם רשת שלא ייגע בנוזלים שלו - ולתת לו לנוח ככה חשוף במקרר למשך 24 שעות.
המלח חודר באיטיות לבשר, מרכך אותו ומעמיק את הטעם שלו (ולא - הוא לא מתייבש ולא נהיה מלוח).
גם אני הייתי סקפטי עד שניסיתי. בפעם הבאה שאתם עושים בשר - שימו חצי מאותו נתח בבריין יבש וחצי תעשו כרגיל ותשוו את התוצאה.
יש הרבה חומר מעניין על זה ברשת.

https://jesspryles.com/recipe/how-to-make-your-steak-even-tastier-use-the-dry-brining-method/

(ובעניין הויכוח הנצחי גז מול פחמים - אני עם גז וסו ויד כי זה נוח ומדוייק, יש הבדל קל בטעם אבל לא מספיק בשביל להצדיק את החסרונות של פחמים).

 

נכון

עובד מעולה על חזה עוף, פיקניה

אבל אני חושב שלפני שעושים את זה כדאי ללמוד להכין את הנתחים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמו בקפה - גם אם תקלה בעצמך את תערובת הקפה הכי טובה שהשגת, טחינה טריה ממש רגע לפני ההכנה ובלגימה הראשונה תגיד אין עוד קפה כזה בעולם בסופו של של דבר תמצא את עצמך הכי נהיה מקפה טורקי עלית...
אז על אותו משקל - איזה נתח שלא יהיה, באיזו שיטה שלא תהיה תן לי בסופו של יום ריב-איי על מחבת נירוסטה ולא מחליף שום דבר בעדו...

הייתי שם עמוק בשני התחומים, תם ונגמר
קפה טורקי עלית, סטייק במחבת, שלום

וזו הסיבה שרכשתי מנגל שיהיה הכי טוב בלהכין עליו נקניקיות כל השאר לא חשוב.
וטרנפורטר, רק שתדע, שהוא הגיע עם טאבון פיצה404d952547e5c3c144cdd36d390a9ed9.jpg

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 דקות, gsi16v כתב:

כמו בקפה - גם אם תקלה בעצמך את תערובת הקפה הכי טובה שהשגת, טחינה טריה ממש רגע לפני ההכנה ובלגימה הראשונה תגיד אין עוד קפה כזה בעולם בסופו של של דבר תמצא את עצמך הכי נהיה מקפה טורקי עלית...
אז על אותו משקל - איזה נתח שלא יהיה, באיזו שיטה שלא תהיה תן לי בסופו של יום ריב-איי על מחבת נירוסטה ולא מחליף שום דבר בעדו...

הייתי שם עמוק בשני התחומים, תם ונגמר
קפה טורקי עלית, סטייק במחבת, שלום

וזו הסיבה שרכשתי מנגל שיהיה הכי טוב בלהכין עליו נקניקיות כל השאר לא חשוב.
וטרנפורטר, רק שתדע, שהוא הגיע עם טאבון פיצה404d952547e5c3c144cdd36d390a9ed9.jpg

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
 

 

אני בעד ברזל יצוק

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 דקות, BloodFist כתב:

יש דברים שעדיף על ברזל יצוק ויש דברים שעדיף על נירוסטה.
בלי קשר עדיף להימנע מהמחבתות אלומיניום המצופות למינהן לדעתי.


Sent from my iPhone using Tapatalk

 

ברזל יצוק (ללא פסים כמובן) שומר את החום הכי טוב

ולי באופן אישי נותן את הצריבה הכי יפה

כשמדובר במחבת

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 דקות, BloodFist כתב:

לבשר גם אני משתמש רק במחבת מברזל יצוק.
למאכלים קצת יותר חומציים (שקשוקה למשל) אני אשתמש בנירוסטה.


Sent from my iPhone using Tapatalk

 

בסדר מה קשר שקשוקה לפוסט הזה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, Transporter כתב:

 

פחות מבשר

אוכל הכל

 

 

תתנסה, עולם הטעמים המעושן מרחיב בהרבה את עולם בשר, ואפילו עוף ודגים.

הסלמון המעושן (או גרבדלקס עם תיבול בנוסף לעישון) זה כנראה הכי מפורסם, אבל גם הכי פחות מעניין מבחינת טעמים.

 

תיבת עישון עולה 50 שקל, נניח כזו

https://ksp.co.il/mob/item/95711

שבבים לעישון היקורי (הכי קל להתחיל ממנו, יש לו טעם יחסית מתקתק בנוסף לטעם מעושן בינוני עד חזק) עולים עוד איזה 50 שקל

https://ksp.co.il/mob/item/92351

 

לפני 3 שבועות נראה לי הם הגיעו אליי, יומיים לפני המפגש המשפחתי, עשיתי ניסוי ועשיתי חצי מההמבורגרים, חצי מהאנטריקוטים, חצי מהחזה עוף בלי הקופסת עישון וחצי עם. את הסינטה עשיתי הכל עם.

אני מדבר על משפחה שרובם לא פתוחים מי יודע מה לטעמים חדשים (ומכאן חזה העוף והאנטריקוט).

המעושנים נגמרו בשנייה.

 

עכשיו זה לא במעשנת כן? שמתי את הקופסה בתוך המנגל גז, את המבער שתחתיה שמתי על מקסימום, השאר היו כרגיל.

כמות עשן משוגעת עם מכסה סגור, לפי שיטת סיר רגיל לא הפוך (סגירה על פלאנצ'ה דקה מכל צד והמשך על אש נמוכה).

אפילו מלח לא הוספתי.

 

תנסה, מה תפסיד? 100 שקל? תתנסה על נתח שאתה מכיר, אפילו את ההמבורגרים זה שיפר פלאים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 2 דקות, m3x7r3m3 כתב:

 

תתנסה, עולם הטעמים המעושן מרחיב בהרבה את עולם בשר, ואפילו עוף ודגים.

הסלמון המעושן (או גרבדלקס עם תיבול בנוסף לעישון) זה כנראה הכי מפורסם, אבל גם הכי פחות מעניין מבחינת טעמים.

 

תיבת עישון עולה 50 שקל, נניח כזו

https://ksp.co.il/mob/item/95711

שבבים לעישון היקורי (הכי קל להתחיל ממנו, יש לו טעם יחסית מתקתק בנוסף לטעם מעושן בינוני עד חזק) עולים עוד איזה 50 שקל

https://ksp.co.il/mob/item/92351

 

לפני 3 שבועות נראה לי הם הגיעו אליי, יומיים לפני המפגש המשפחתי, עשיתי ניסוי ועשיתי חצי מההמבורגרים, חצי מהאנטריקוטים, חצי מהחזה עוף בלי הקופסת עישון וחצי עם. את הסינטה עשיתי הכל עם.

אני מדבר על משפחה שרובם לא פתוחים מי יודע מה לטעמים חדשים (ומכאן חזה העוף והאנטריקוט).

המעושנים נגמרו בשנייה.

 

עכשיו זה לא במעשנת כן? שמתי את הקופסה בתוך המנגל גז, את המבער שתחתיה שמתי על מקסימום, השאר היו כרגיל.

כמות עשן משוגעת עם מכסה סגור, לפי שיטת סיר רגיל לא הפוך (סגירה על פלאנצ'ה דקה מכל צד והמשך על אש נמוכה).

אפילו מלח לא הוספתי.

 

תנסה, מה תפסיד? 100 שקל? תתנסה על נתח שאתה מכיר, אפילו את ההמבורגרים זה שיפר פלאים.

 

כן חשבתי להביא קופסאת עישון בהזדמנות 

את זה אפשר לנסות

 

אבל לשים בשר ל 12 שעות במעשנה זה פחות אני. לא מתחבר למרקם פשוט

יש בנתניה מסעדה מפורסמת שמגישה בשרים ממעשנה וצהרים להזמין מקום חודש מראש

הייתי פעם אחת ופשוט לא אהבתי

 

יש דברים שכיף לעשן כמו צוריסוס נגיד

אבל צלעות טלה \ עגל וכו' פשוט לא טעים לי

 

אולי בריסקט זה נחמד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אני לא בקטע הזה של בשר במעשנת, למרות שזה היה על הפרק, אבל אז חשבתי כמה לעזאזל אני אשתמש בה והרעיון נזרק הצידה בשנייה.

 

צ'וריסוס בדר"כ לא צריך לעשן (בכלל נקניקיות סופגות עישון פחות טוב בגלל המעטפת).

צלעות טלה מיותר לעשן (טלה גם נמצא על הסקאלה של טעם מעושן קל כמו אווז).

צלעות עגל אפשר לעשן בכיף.

בריסקט זה obvious אבל תמיד נותן תוצאה טובה.

 

אבל הרבה יותר מעניין לקחת בשר עם טעם ייחודי כמו אנטריקוט או סינטה או פיקנייה או נתח קצבים ולעשן אותו, זה דופק לאנשים את הראש בקטע טוב, הוא רואה נתח שהוא מכיר, מצפה לטעם אחד, מקבל פתאום עוד 3 טעמים יחד עם הטעם המוכר.

 

וזה עולם שלם, היקורי זה קצה הקרחון, יש מלא שבבי עישון שונים שיתנו תוצאה אחרת, או שילובים, נניח עץ תפוח עם היקורי או עץ דובדבן עם עץ אפרסק.

 

תנסה פעם אחת קופסת עישון עם נתח שאתה מכיר, כזה שאתה יודע לאיזה טעם לצפות. שים את הקופסה 5 דקות לפני הנתח על מבער במקסימום ותמשיך כרגיל

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה אתה לא הולך לקרנבל בשרים של איאד בכפר קאסם בשישי שבת ?

הייתי פעם אחת והבנתי כמה עישון זה לא בשבילי

אבל נראה שאתה תאהב

 

 

עריכה אחרונה על ידי Transporter
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כי אני מעדיף לעשות בעצמי ולשחק עם טעמי העישון, זה עולם ומלואו.

זה כמו ללכת לטקסס ברביקיו, חולה עליהם, טעים בטירוף, אבל אתה תמיד תקבל את אותו טעם, גם בהזמנה למשרד אתה תקבל את הנתחים באותו טעם מעושן, כשיש אלפי טעמי עישון שונים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ליאור, כשיתאפשר:

 

קרנבל של בשר

https://www.crmt.co.il/

 

אתה תהנה, כולם נהנים.

SlowRide כתב:
עם השאלה הזו אתה צריך לפנות לפורום מתאבדים, הבעיה ששם לא תקבל עצות מאנשים עם ניסיון.
Pika007 כתב:
זה כל כך תמים שאני על סף לעניין אותך באופציות למסחר בפורקס.
לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

אני לא פסיכולוג, אבל קראתי את כל הספרים של ג'ורדן פיטרסון חוץ מהאחרון שיצא.

  

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 1166 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
×
×
  • תוכן חדש...