Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על סוזוקי SX-4 HB 2010.

תושבות המנוע עשו את שלהן והגיע זמן להחליף אותן. מבדיקה שנערכה בטיפול האחרון כנראה האשמה בעיקרה היא  על הימנית והשמאלית העליונות והן המועמדות להחלפה (בעיקר השמאלית שעליה נופל רוב העומס).

במחירון מכשירי תנועה (מרץ 2020) המחירים המעודכנים הינם:

P.11610.80JA0 RW416 A/T RT 'תושבת מנוע ק  667.13
P.11620.80JA0 RW416 A/T LT 'תושבת מנוע ק 392.07
P.11710.80J10 RW416 תושבת מנוע אחורית 360.95
P.11720.80JA0 RW416 תושבת מנוע קדמית 348.43

ז"א סה"כ 1768 ש"ח

הניסיון שלי למצוא תושבות תחליפיות ברמה גבוהה בארץ העלו חרס אך לעומת זאת תושבות סיניות וכיו"ב קיימות בשפע (דבר שלא בא בחשבון)

משיטוט ב-EBAY ובאתרים אירופאיים נוספים השמות של המותגים שנפוצים לרכבים יפניים הינם: (YAMATO, KAVO, ASHIKA, JAPKO, GSP, JAPANPARTS(italy.

כמובן שלכולם יש אתרי אינטרנט מרשימים וכמובן שהמטה של כולם כרובם שוכן באירופה. מנבירה פה בפורומים השמות הנ"ל לא הוזכרו יותר מידי.

עוד מותג שקיים בשפע ועליו כן שמעתי זה FEBEST שמניסיון מהעבר (הותקנו בסיוויק של חבר) לא מדובר על מוצר ברמה גבוהה.

השאלות שלי הן:

1. האם מדובר על "מותגי קופסה" שבסה"כ מיוצרים בסין ומשווקים באירופה או שמא מדובר על מוצרי OEM ברמה טובה? מי מכם שהתנסה עם תושבות מהחברות האלו מוזמן להגיב.

2. אם למישהו יש קישור לאתר שמוכר תושבות מקוריות/איכותיות ברמה גבוהה לסוזוקי, אשמח לקישור.

בברכת ימים שלבריאות :-)

פורסם

תושבות מנוע  - רק מקוריות.

כל חיסכון בקנייה יתורגם להחלפה מהירה יותר ו/או שיכוך הרבה פחות טוב ממקורי.

לגבי המחירים, לצערי אני לא מעורה בהם מספיק כדי להגיד לך, אבל למראית עין, הם לא נראים גבוהים מדי.

• מעניין 1
פורסם

הנושא של הכדאיות של תושבות מקוריות ידוע. זה לא חדש לנו.

הרי ברור שסוזוקי לא מייצרת תושבות. היא קונה אותן מספק כלשהו.

השאלה היא האם יש מקום/אתר אינטרנט שאפשר לרכוש אותן בעלויות יותר מוזלות מאשר העלויות בארץ, או לחילופין האם יש תושבות תחליפיות ברמה גבוהה.

פורסם (נערך)

נסה את מזלך עם LEMFORDER, אני יודע ש justmotor עובדים איתם, אז ברגע שיהיה לך מק"ט תנסה לפנות אליהם לראות אם יוכלו לדאוג לך במקום להזמין מחו"ל או שתפנה אליהם ישירות תן להם לחפש בשבילך, יכול להיות שהפרש המחירים לא יהיה כזה גדול.

עריכה אחרונה על ידי ROEi1
פורסם

מבין המותגים שרשמת  YAMATO (פולני) נחשב סביר, ושאני אומר סביר הכוונה היא שאם יש לך רכב זול ולא מתחשק לך להשקיע סכום בערך של רבע/חצי אוטו, אפשר להתקין אותם אבל כמובן זה לא משתווה לתושבות מקוריות.

פלוס מינוס אותה רמה כמו FEBEST שציינת. תושבות ממוצעות ותו לא.

אם אתה דחוק כספית ורכבך רועד כמו טיולית בצאלים באימון פלמ"ס, בהחלט ניתן לחשוב עליהן אבל לאחר זמן מסוים הרעידות יחזרו.

KAVO זה מותג הולנדי שמייצר במזרח. לא יודע מה הטיב שלו. הוא מאוד נפוץ עבור רכבים יפניים במרשתת.

ASHIKA+GSP זה זבל סיני מוחלט.

JAPANPARTS לפי האתר שלהם זה איזשהו מותג איטלקי. לא שמעתי עליו גם. אולי מישהו פה ידע.

לא חסר דילרים של סוזוקי שאפשר להזמין מהם אבל עם המשלוח וכ"ו זה יצא לך יותר יקר מהארץ.

אופציה שניה היא לעקוב אחריי האיביי ולהמתין שמוכר מסוים ימכור תושבות מקוריות, לדוגמא: פה יש תושבת קדמית מקורית לרכב שלך שתעלה לך 170 ש"ח לאחר משלוח לעומת 348 ש" בארץ.

https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=engine+mount+rw416&_sacat=0&LH_TitleDesc=0&_odkw=isuzu+parts&_osacat=0.

כמובן שהאופציה הזו היא בעייתית כי אתה לא יודע מתי התושבות האחרות יוצעו למכירה ואם בכלל.

לפי דעתי, במחיר של 1050 לשתי התושבות הקדמיות, עדיף לך לרכוש מהחברה.

איך עושים זאת והאם ניתן לרכוש מכל מוסך ייבואן? זה אין לי מושג... חבריי הפורום מוזמנים לענות.

פורסם

אני התקנתי תושבות של FEBEST שהחליפו תושבות גמורות מקוריות. 

מוצר לא איכותי.

ASHIKA - שמתי בולמי זעזועים שלהם כי המכונאי התעקש - לא משהו.

בקיצור -רובן פח. קח מקורי.

פורסם (נערך)

במדינות המפרץ ניתן למצוא הרבה חלקים ובמחירים טובים. לי פעם עלה רעיון להזמין מאתר כמו https://partsoug.com. מכיוון שמדובר באתר מאיחוד האמירויות, אם אני זוכר נכון, אז חשבתי על האפשרות לשכור שירות של תיבת דואר וירטואלית, למשל בגרמניה, לשלוח את החלקים לגרמניה ומשם לכאן.

אגב, החלק הראשון שלך עולה שם 52$ ו-25$ משלוח ב-UPS לגרמניה.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
פורסם
בתאריך 20.3.2020 בשעה 18:12, Nakamichi כתב:

אגב, למה אתה רוצה להחליף את כולן? 

אתה בטוח שכולן דורשות החלפה?

הייתי מתחיל מאלו שמצבן הרע ביותר ומתקדם משם.

רשמתי בהתחלה: הכוונה היא להחליף את השתיים העליונות. 

• תוכן חדש...