Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכונת תפירה: איזו חגורת הינע להרכיב במקום חגורת גומי ישנה?

ירחמיאל
שימו לב! השרשור הזה בן 1742 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

לא ניתן למתוח את הרצועה ?

(הכוונה שאולי יש כיוון כזה לגלגלות שיסייע במתיחת הרצועה. בדגמים אחרים - בראדר למשל, לא מהחדישות - יש כוון לגלגלות המניעות, בוודאות)

alfa 156 2.5.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברווז, נדמה לי שלפני כמה שנים גם אתה רצית לשפץ מכונת תפירה. היכן אתה מצאת את החלקים?

כנראה שרק רציתי.

מצאתי אחת ב"בוידעם" בדירה השכורה הראשונה שלי, וחשבתי על לשפץ אותה למצב עובד. כנראה ירדתי מזה עוד לפני שהתחלתי לחפש את החלקים...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה גר מטר מבני ברק וצריך עיצות ברשת?

בחצי שנייה מצאתי מישהו - ליבוביץ שמואל ברחוב ירושלים 31 בבני ברק, 03-5793775

יוסי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מתעלק.

יש לי פרוייקט ממתין של שיפוץ מכונת תפירה ישנה ורציתי לדעת איפה מוצאים שמן למכונת תפירה באזור המרכז?

לפי המפרט של המכונה צריך שמן SAE10 אבל חיפוש בגוגל לא מעלה תוצאות :(

שים שמן מנוע 10-40, יעשה את העבודה

יום טוב גם לך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה גר מטר מבני ברק וצריך עיצות ברשת?

בחצי שנייה מצאתי מישהו - ליבוביץ שמואל ברחוב ירושלים 31 בבני ברק, 03-5793775

יוסי

יוסי, תודה עבור הכוונה.

אין קשר להיכן אני גר, כמובן שגוגל היה הראשון שדגרתי עליו.

וכמובן שדיברתי עם אישתו של ליבוביץ - אין להם.

מנציגות ברנינה בארץ עדיין אין תגובה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בדקתי לך ומצאתי לך את זה:

Riemen für die BERNINA 125 S/J

Rundriemen für diese Maschine sind auch heute noch im Handel erhältlich. Benötigt werden 5mm Standard Rundriemen. Diese sind nach wie vor im Handel erhältlich. Keilriemen laufen schlecht, schräg oder werden beschädigt.

Synthetische Zahn-Keilriemen (Breite 4-5mm) können auch benutzt werden, die sind flexibler als die starren Gewebe Keilriemen. Diese sollten genau passend auch etwas Spannung erzeugen... da der Riemenspanner wenig Wirkungsweg hat.

Moderne Riemen sind z.B. die Grünen Habasit Riemen. (oft Meterware) Diese kann man auf Mass schneiden, mit einem Feuerzeug erhitzen, zusammendrücken (verschweissen). Auch die roten Riemen (Fertigprodukt) sind sehr flexibel und im Handel erhältlich. Die Maschine läuft auch mit zwei verschiedenen Riemen einwandfrei. In der Schweiz liefert solche Riemen

z.B. die Firma: http://www.btrade.ch

weitere Lieferanten siehe Kapitel " Ersatzteile und Adressen "

original Belt = round belt ø 5mm ...also usable = sythetic timing belts 4-5mm

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתרגום חופשי, הרצועות עדין ניתנות לרכישה, יש מספר סוגים של רצועות, סינטטי, סטנדרטי ומודרנית, רוחב צריך להיות בין ב ל5 ממ,ויש כמובן את האתר אינטרנט שהיכן נתן לרכוש.

אם אתה מוצא את הרצועה המתאימה לא תיהיה לי בעיה לרכוש לך ולשלוח לך בדואר במידה ואתה רוצה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה לך.

אני קורא גרמנית וגם דובר שוויצרית, וחיפשתי את המידע הזה בנרות כי רציתי לשלוח הרצועות למשפחה שלי בשוויץ ומשם אליי.

היכן מצאת את זה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה לך.

אני קורא גרמנית וגם דובר שוויצרית, וחיפשתי את המידע הזה בנרות כי רציתי לשלוח הרצועות למשפחה שלי בשוויץ ומשם אליי.

היכן מצאת את זה?

בכיף מצאתי את זה כאן:

https://www.occaphot-ch.com/bernina-oldie-modelle/bernina-kl-125-121-1950s/

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כדי שאני אלמד לפעם הבאה - איך אתה יודע שזה "מתרגם" ל-10-40?
שמן sae10 הוא שמן חד דרגתי בעל צמיגות 10 על פי תקן sae.

שמן מנוע 10w-40 הוא שמן מנוע רב דרגתי, שמתנהג כמו שמן בצמיגות sae10 כשהוא קר, וכמו שמן sae40 כשהוא מחומם לטמפרטורה של 100 מעלות.

כיוון שכל התפקיד שלו במכונת התפירה הוא סיכוך בסיסי של החלקים הנעים, שמן מנוע יעשה עבודה טובה.

יום טוב גם לך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין מה להסתבך בנוגע לשימון מכונות תפירה - מה שהרבה יותר חשוב מהשמן עצמו הוא הכלי לשימון, צריך פייה דקה ומחודדת.

קופצים לאחת מעשרות חנויות חלקי חילוף / אביזרי תפירה באזור אלנבי / אחד העם / נחלת בנימין,

וקונים בקבוקון גנרי של ״שמן מכונות תפירה״ בגרושים. יספיק לשנים של עבודה.

על הדרך אוספים כל מיני סלילים, חוטי תפירה ושאר פיצ׳יפקעס שצריך בכל מקרה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קופצים ל כל חנות אספקה טכנית, כמו בר-דור למשל וקונים בקבוקון גנרי של ״שמן מכונות תפירה״ בגרושים. יספיק לשנים של עבודה.

טיפה עדכנתי. בר-דור משווקים בדיוק כזה- "בקבוקון שמן למכונת תפירה". ככה הם קוראים לו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...