Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמית: טסלה בישראל

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא הבנתי, מנכ"ל קרסו מרוויח כסף? באמת?

ורגע, אילון שמע על העניין הזה?

17 מיליון זה מה שאילון מוציא על אוכל לכלב שלו בשנה.

עריכה אחרונה על ידי Avia
  • מצחיק 1

• תגובות 6.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Gopher כתב:

כל הכבוד לטסלה - יצרנית הרכב היחידה שמוכרת רכבים במחיר סביר לעומת מה שהרכב מציע, בלי לגזור קופון כמו שאר יבואני הרכב החזירים.

יצרנית שמה שמעניין אותה זה למכור כמה שיותר רכבים ולא לעשוק את הצרכנים.

רק עכשיו פורסם שמנכ"ל קרסו קיבל 17 מיליון ש"ח בשנה האחרונה - פשוט שערוריה!

אולי די עם זה? זו חברה עסקית שנסחרת בבורסה, שזה בתכלס מה שהחברה מוכרת, ערך מניה. מכירת רכבים או כל דבר אחר שהחברה מוכרת זו רק הדרך לשהפיע על מחיר המניה ולייצר רווח למי שמחזיק במניה. המטרה של טסלה זה להרוויח כמה שיותר על כל יחידה שהיא מוכרת, אפשר לעשות את זה באמצעות מכירה של יותר רכבים, זה מה שקורה כאשר יש יותר תחרות לדוגמה, או למכור במחיר גבוה יותר אך למכור פחות. אין פה קסם, זה לא ארגון פילונטרופי ומאסק הוא לא חסיד אומות עולם, הוא בחור מוכשר מאוד שיודע לייצר ערך גבוה למניה של החברה שלו. 

זה שאנחנו כצרכנים נהנים מזה, זה מצוין אך שום דבר מזה לא נעשה בכדי לא לגזור קופון. 

עריכה אחרונה על ידי ch28566
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Avia כתב:

לא הבנתי, מנכ"ל קרסו מרוויח כסף? באמת?

אם אתה לא מבין שה-17 מיליון הזה זה בגלל שהוא עושק אותך עם מחירי המכוניות שהוא מוכר אז באמת שאין לי מה להוסיף.

גם אם הוא היה מרוויח מיליון או שניים לשנה זה היה תגמול מספק.

רק בכסף שהוא מרוויח קרסו היו יכולים להוזיל כל מכונית שהם מוכרים ב-10K.

לפני 19 דקות, ch28566 כתב:

אין פה קסם, זה לא ארגון פילונטרופי ומאסק הוא לא חסיד אומות עולם, הוא בחור מוכשר מאוד שיודע לייצר ערך גבוה למניה של החברה שלו. 

האמת שלא מעניין אותי כמה מאסק מרוויח כי אני גר בישראל ולא בארה"ב.

כן מעניין אם מנכ"ל חברה בארץ מרוויח סכום לא פרופורציונלי לתגמולים המקובלים במשק, וזה מגיע ממחירי מכוניות מופרזים מאוד שהוא מוכר, מה שמשפיע על כל אדם שרוצה לרכוש רכב חדש.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • רעיון גרוע 1
פורסם

יש דיון מקביל ענק בנושא כאן בפורום, בשורה התחתונה ללא שינוי במס על רכבים בישראל נמשיך לשלם כאן המון על רכבים וחלפים. המדינה אחראית על מחירי הדירות הגבוהים והיא אחראית גם על מחירי הרכבים, אפשר לדבר עד מחר על יבואנים, קבלנים ויזמים אך מי שקובע את מחיר הבסיס ממנו נגזר הכל זו המדינה. 

פורסם
לפני שעתיים, Gopher כתב:

אם אתה לא מבין שה-17 מיליון הזה זה בגלל שהוא עושק אותך עם מחירי המכוניות שהוא מוכר אז באמת שאין לי מה להוסיף.

גם אם הוא היה מרוויח מיליון או שניים לשנה זה היה תגמול מספק.

רק בכסף שהוא מרוויח קרסו היו יכולים להוזיל כל מכונית שהם מוכרים ב-10K.

כמה שטויות.

קרסו היא חברה גדולה מאוד, לא קיוסק שכונתי.

הייתה להם שנה טובה במיוחד, קיבל בונוס חד פעמי של 12 מיליון. קורה.

זה ביזנס.

אגב,

15,000 מכוניות בשנה כפול 10,000 ש"ח הוזלה למכונית = 150 מיליון.

פורסם
לפני 7 שעות, GTאי כתב:

מפרט להזמנה? יש את כל המידע באתר שלהם, מי שרוצה מבין בדיוק על מה הוא משלם.

אתה לא יכול לצרף מפרט כמו של פעם לרכב שבנוי על עדכוני תוכנה מרחוק לתכונות.. זה כל היופי.

אם יש שינוי, אתה מקבל על כך  הודעה לפני העברת התשלום (למשל ביטול חיישנים - היתה הודעה כזו שאתה צריך לאשר לפני שאתה ממשיך הלאה).

לטוב ולרע, זו שיטת מכירה אחרת, מודרנית הרבה יותר לעומת היבואנים שהרגילו אותנו ל-0 שקיפות ומידע.

טסלה עושה Disruption לעולם הרכב, ושינויי המחירים התכופים הם חלק מזה... עוד 5-10 שנים כל השוק יראה ככה. למעט טסלה, זה לא נח ליצרנים ולכן הם לא ישתפו פעולה בהתחלה, אבל כשטסלה תגדיל את כושר הייצור שלה מספיק כדי לנשוך את הגדולים לא תהיה להם ברירה אלא לשנות פאזה.

אם כוונתך לכאן
https://www.tesla.com/he_il/model3

הבדיחה שם היא לא מפרט.
ממש אין את כל המידע. מפרט זה דבר מוגדר. איפה מידות (חוץ ופנים)? משקלים (כולל מותר, ו-payload)? קיבולת סוללה? ועוד עשרות רבות של פרטים חסרים. תשווה כל רכב אחר שנמכר בארץ מבחינת כמות הפירוט. אין שם שום שקיפות בהתנהלות הזו.
ועידכוני OTA זה דבר רע, לא טוב.

ומודרני או לא, זו עבירה על החוק בארץ אם אין מפרט (וכבר יש תביעות ייצוגיות בתהליך כתוצאה).

• אהבתי 3
פורסם (נערך)
לפני שעה, Avia כתב:

הייתה להם שנה טובה במיוחד, קיבל בונוס חד פעמי של 12 מיליון. קורה.

זה ביזנס.

בעיני זה לא "ביזנס" אלא חזירות ורדיפת בצע אבל הדיון הזה לא מתקדם לשום מקום, אז בוא נסיים אותו.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם
לפני כשעה, PinkDolphin כתב:

איפה מידות (חוץ ופנים)?

פה

https://www.tesla.com/ownersmanual/model3/he_il/GUID-56562137-FC31-4110-A13C-9A9FC6657BF0.html

קיבולת סוללה?

אין גודל סוללה, כי יש טווח לפי תקני טווח בינלאומיים. אבל אם למדת חשבון בבית ספר תוכל לחשב אם אתה ממש רוצה, מפה:

https://www.tesla.com/he_il/safety-emission

ועוד עשרות רבות של פרטים חסרים

מה חסר? יש תפעול מסך ועוד הרבה פרטים באתר וספר הרכב שגם הוא נמצא באתר.

מה?! אתה ממציא מציאות חדשה?! בערך כל חברת רכב הוציאה הוא הודיע שתוציא רכבים עם ota. 

• אהבתי 2
פורסם

אם כוונתך לכאן
https://www.tesla.com/he_il/model3

הבדיחה שם היא לא מפרט.
ממש אין את כל המידע. מפרט זה דבר מוגדר. איפה מידות (חוץ ופנים)? משקלים (כולל מותר, ו-payload)? קיבולת סוללה? ועוד עשרות רבות של פרטים חסרים. תשווה כל רכב אחר שנמכר בארץ מבחינת כמות הפירוט. אין שם שום שקיפות בהתנהלות הזו.

ומודרני או לא, זו עבירה על החוק בארץ אם אין מפרט (וכבר יש תביעות ייצוגיות בתהליך כתוצאה).

כאן הכל מאוד מפורט:

https://www.tesla.com/ownersmanual/model3/he_il/

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 48 דקות, Uri-G כתב:

פה

https://www.tesla.com/ownersmanual/model3/he_il/GUID-56562137-FC31-4110-A13C-9A9FC6657BF0.html

אין גודל סוללה, כי יש טווח לפי תקני טווח בינלאומיים. אבל אם למדת חשבון בבית ספר תוכל לחשב אם אתה ממש רוצה, מפה:

https://www.tesla.com/he_il/safety-emission

מה חסר? יש תפעול מסך ועוד הרבה פרטים באתר וספר הרכב שגם הוא נמצא באתר.

ספר בעלים מקוון גם אם הוא כולל מפרט, לא מחייב משפטית (בכל מקרה זה דבר שצריך להיות מסופק מודפס עם הרכב במסירה, ואם יהיו שינויים במוצר עד אז, מן הסתם הספר ישקף אותם).
מפרט צמוד להזמנה כן מחייב, ולכן החוק בארץ דורש אותו.

לגבי גודל סוללה, כן אני יודע לחשב;  אני עדיין רוצה לדעת את הנתון הההנדסי, כי אני רוצה לדעת מה גודל ה-buffer, ואני לא רוצה לאפשר ליצרן להקטין סוללה אם הוא מצליח לשפר יעילות.
טסלה החברה היחידה שמסתירה את זה. אפשר גם למצוא את הנתון ההנדסי לגבי דגמים שנמכרים בארה״ב באתר ה-EPA, אבל שוב, אין מחוייבות שזה מה שתקבל כאן.

ציטוט

מה?! אתה ממציא מציאות חדשה?! בערך כל חברת רכב הוציאה הוא הודיע שתוציא רכבים עם ota. 

נכון, אבל בעיני זו שגיאה חמורה תמיד משיקולים של InfoSec, של אי-קיום  ממשק משתמש קבוע ולא משתנה, ושל עידוד של מכוניות מקוונות (דבר מאד רע לטעמי). מוכן להיכנס ליותר עומק לסיבות למה, אבל לא רוצה להסיט לגמרי את השירשור. אם זה מעניין מישהו, אפשר לפתוח שירשור נפרד.

פורסם
לפני 22 שעות, GTאי כתב:

כרגע זמני ההמתנה קצרים, כשאנשים יצטרכו לחכות לרכב 6-8 חודשים חלקם בודאי ימשיכו עם הסיניות.

גם כל הליסינג ילך עם הסיניות.

השור שלהם לא מת, טסלה ממצבת את עצמה כמובילת שוק ורובינהוד סאותה נשימה (מאסק גאון) אבל קצב הייצור שלה מוגבל בסופו של דבר ויש מקום לכולם.

השאלה אם יצטרכו לחכות את ה6-8 חודשים, כי הביקושים יורדים.

כבר לא כל כך להחליף את הרכב או לקחת עוד עוד הלוואה.

פורסם (נערך)
לפני 22 שעות, PinkDolphin כתב:

מפרט צמוד להזמנה כן מחייב, ולכן החוק בארץ דורש אותו.

אני רואה שכבר ענו לך בפירוט על המפרט (אני לא על המחשב בשבת).

טסלה לא מוכרים לך סוללה. הם מוכרים לך רכב עם טווח נסיעה עם ירידה של עד X% ב-Y שנים. לא מתאים לך אל תקנה... 

גם ברכב שלך היום אני בטוח שלא בדקת את קוטר המיסבים או מדדת את נפח הבוכנות.

מפרט נשמע כמעט כמו "אם אין דיסק התקנה של OFFICE אני לא קונה ממיקרוסופט תוכנה". אנחנו ב 2023 וסוף סוף יש חברה שמתנהגת בהתאם. 

גם ככה המפרט ברכב פרטי זה משקלים ואבזור, נתנו לך את כל המידע...

יצוגית? אז יש כמה טרמפיסטים.

יכול להיות שהם עבריינים ולא עומדים בדרישות החוק, זה לא אומר שהתהליך שלהם הוא לא תהליך נכון... חסרים דוגמאות ועיוותים של השוק הישראלי?

בתאריך 14.4.2023 בשעה 19:54, PinkDolphin כתב:

עריכה: ראיתי שהסברת קודם. 

אני אשמח לשרשור נפרד.

כולם הולכים לקונקטיביות, OTA במידה כזו או אחרת יהיה נחלת כמעט כל היצרנים בשנים הקרובות, גם המסורתיים עושים צעדי ענק לשם, רק שזה הרבה יותר מורכב לעשות את זה כשהקוד לא נכתב לזה מראש והם עושים את ההתאמות.

אבטחת מידע? ברור שזה אתגר, זה לא שונה מכל אתגר של התעשיה היום, ובדיוק כמו שבפועל אתה רואה שהכל מחובר לרשת, כך גם רכבים יהיו מחוברים.

כמעט לכל מי שהתקין איתוראן ברכב יש תקשורת חיצונית לעולם וגישה למחשב הרכב.

עריכה אחרונה על ידי GTאי
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
בתאריך 14.4.2023 בשעה 14:25, Gopher כתב:

כל הכבוד לטסלה - יצרנית הרכב היחידה שמוכרת רכבים במחיר סביר לעומת מה שהרכב מציע, בלי לגזור קופון כמו שאר יבואני הרכב החזירים.

יצרנית שמה שמעניין אותה זה למכור כמה שיותר רכבים ולא לעשוק את הצרכנים.

רק עכשיו פורסם שמנכ"ל קרסו קיבל 17 מיליון ש"ח בשנה האחרונה - פשוט שערוריה!

זה מוכיח רק דבר אחד : כשאין יבואן, אין עושק.

ועל הדרך, כשקיימת נהירה המונית מצד הלקוחות,  אין לאף "יבואן סיני" אחר מתחרה, סיבה להוריד מחירים.

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם
לפני 11 דקות, yossiaviel כתב:

ה מוכיח רק דבר אחד : כשאין יבואן, אין עושק.

ועל הדרך, כשקיימת נהירה המונית מצד הלקוחות,  אין לאף "יבואן סיני" אחר מתחרה, סיבה להוריד מחירים.

אתה כל כך צודק, לפני הנתונים שפורסמו בסופ"ש על הרווחים של היבואנים - הם מרוויחים הרבה יותר מהיצרנים על כל כלי רכב שנמכר כאן. 

פורסם
בתאריך 14.4.2023 בשעה 16:55, ch28566 כתב:

זה שאנחנו כצרכנים נהנים מזה, זה מצוין אך שום דבר מזה לא נעשה בכדי לא לגזור קופון. 

בעלי הרכבים שרכשו טסלה לפני הורדת המחיר לא נהנים מזה,

ההפך

הוא שרף את כל שוק היד 2 שלו

אני לא מדבר כבר על התקופה שיכלו למכור טסלה יד2 מעל המחירון

ואפילו לא מדבר על התקופה שיכלו למכור רכב שנת 2021 במחיר של 2022

מה שהוא עושה היום, לקח רכב שהמחיר שלו נשחט מ 250 והגיע ל 206, הוריד אותו ל 190

ומי שרוצה למכור יד2 יצטרך להתחנן לקונים שידברו איתו בכלל

• רעיון גרוע 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...