Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, נושא שנידון פה רבות בפורום )לפחות ממה שיצא לי לראות בשימוש בחיפוש(

ברשותי הונדה סיוויק 2014 שנסעה 123k, טיפול אחרון בוצע ב 118k.

הרכב עם היסטוריית טיפולים עם שמן 5w40 בלבד עד היום במוסך מורשה של הונדה.

קראתי בספר רכב ומצאתי שהשמנים המומלצים הם

בצמיגויות שונות( גם 5w40) אך התבייתתי על שמן של קסטרול מסדרת אדג' בצמיגות 5w30 שכן עומד בהגדרות יצרן לפי התקן acea a1/b1.

אך מכיון שהרכב נסע עד היום רק על 5w40 אני מתלבט אם לשים לו מעכשיו 5w30 ישפיע עליו?

או שסוס מנצח לא מחליפים ואם עד עכשיו היה 5w40 אז נמשיך עם השמן הזה?

האם יש סיבה שהיבואן של הונדה הולך דווקא על 5w40 ולא על 5w30?

אשמח לתשובות.

ההתלבטות היא בין קסטרול אדג' 5w30:

https://www.justmotor.co.il/product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%99%D7%92%D7%95%D7%90%D7%A8-%D7%9C%D7%A0%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%91%D7%A8-castrol-edge-professional-a5-5w30-4l

לבין shell helix 5w4( או יש המלצה לשמן אחר בעל הצמיגות הנל עם תקן מתאים? )

https://www.justmotor.co.il/product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-shell-helix-ultra-5w40

דף המלצת השמן מספר היבואן:

http://www.up2me.co.il/imgs/1236377.jpg

אשמח להמלצות מכם ולדעה שלכם.

פורסם

האמת שאני לא יודע איך להתייחס לזה.

אני מאמין שרבי בעלי הונדה נתקלו בשאלה הזאת, מעניין אותי מה לעשות.

פורסם
5W40, ומצטער על העצלנות, יש המון מידע באינטרנט מדוע לא להשתמש בשמנים בצמיגות נמוכה ש"מאלצים" אותנו להשתמש.

אתה פותח פה תיבת פנדורה שתוביל לעוד דיון בנוגע שמנים וצמיגיות שלא ייגמר.

מה שכן, כבר דיברנו לאחרונה [בשירשור אחר] על נושא שמן מנוע (0W30 עבור דיזל קל ובנזין הזרקה ישירה) ומסתבר שאין עם זה שום בעיה.

וולבו עובדים עם 0W20 אגב וגם שם לא נרשמו בעיות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מאוד תלוי בסוג המנוע, יש סוגי מנועים שיצרכו שמן עם צמיגות 0 גם אם זאת הצמיגות המומלצת על ידי היצרן ויש כאלו שאין איתם שום בעיה.

עם המורשים של הונדה משתמשים בשמן 5W30 אני לא רואה שם בעיה להמשיך להשתמש בצמיגות שמן זו.

פורסם

למען האמת, קונצרן הונדה ממליץ על שמן בצמיגות 0W-30 בעדיפות ראשונה בשנתונים 2010 ומעלה. לשנתונים 2016 ומעלה היצרן מבקש שמן בצמיגות 0W-20 בעדיפות ראשונה. יש לנו במשפחה את שני השמתונים והדבר הראשון שעשיתי זה לבדוק את דרישת היצרן לשמן רכב.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

ברור שהרכב ייסע. בפורומים של הונדה בחו"ל בעלים שעברו ל 0W-30 טענו לחיסכון בצריכת דלק בעיר בין 3-4 אחוזים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

לאותם מנועים בצפון אמריקה היצרן מכתיב להשתמש ב 0w20 ובמדינות אסיאתיות או לא באיחוד האירופי מכתיב שמנים 40/50/60, כמו גם למנועי טורבו יש הנחיות לשמנים של 40 ומעלה.

מנועים בודדים באמת צריכים מסיבה כזאת או אחרת שמן בצמיגות נמוכה, ולא הייתי אומר שמנועים אלה מעריכים חיים.

הכל זה תקנות זיהום אויר שמחייבות את היבואנים.

המנועים בדורות האחרונים הרבה פחות עמידים מבעבר ושמנים דקים לא תורמים לאמינות או אורך חיים טוב יותר אלה להפך.

כשהיצרן מכתיב באיזה שמן להשתמש הלקוח ואמינות המנוע או כל מכלול אחר ממש לא בראש סדר העדיפויות שלו.

פורסם
לאותם מנועים בצפון אמריקה היצרן מכתיב להשתמש ב 0w20 ובמדינות אסיאתיות או לא באיחוד האירופי מכתיב שמנים 40/50/60, כמו גם למנועי טורבו יש הנחיות לשמנים של 40 ומעלה.

מנועים בודדים באמת צריכים מסיבה כזאת או אחרת שמן בצמיגות נמוכה, ולא הייתי אומר שמנועים אלה מעריכים חיים.

הכל זה תקנות זיהום אויר שמחייבות את היבואנים.

המנועים בדורות האחרונים הרבה פחות עמידים מבעבר ושמנים דקים לא תורמים לאמינות או אורך חיים טוב יותר אלה להפך.

כשהיצרן מכתיב באיזה שמן להשתמש הלקוח ואמינות המנוע או כל מכלול אחר ממש לא בראש סדר העדיפויות שלו.

טיוטה קורולה, שנת 2012. היצרן מבקש בפירוש שמן 5W-20 לעבודת מנוע אופטימלית. אפילו מדגישים בספר שהמנוע מגיע מהמפעל עם השמן הזה. אפשר לעבור לשמנים בצמיגות אחרת שהיצרן מאפשר אבל לחזור ככל האפשר לצמיגות 5W-20.

צמיגות של שמן היא התנגדות לזרימה של עצמו. זה אומר הפסדי כוח וצריכת דלק מוגברת. היום המנועים מיוצרים מחומרים יותר טובים בשיטת יצור יותר מתקדמת. כמו כן על ידי הגדלת קיבולת השמן והגדלת הרדיאטורים היצרן יכול להשתמש בצמיגות שמן נמוכה יותר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...