Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לאורך החזקת הדירה שלי העדפתי להקפיא את שכ״ד לאורך כל תקופת השהות של הדיירים שלי.

הערך הוא נאמנות הדייר ואי יצירת קונפליקט. דייר שמח בד״כ ישאר לטווח הארוך. 2% לשנה לא ישנו את חיי ואני פשוט מעדיף להשוות את השכ״ד למחיר השוק לאחר סיום החוזה של הדייר הנוכחי.

אני מעדיף דייר שישאר בשכ״ד הנוכחי למשך 20 שנה מאשר לחפש כל כמה שנים דייר בשכ״ד גבוה יותר. גם אם זה אומר שהערך הריאלי של ההכנסה ישחק.

גם לשקט נפשי של החוסר צורך בחיפוש דיירים יש מחיר ואני הראשון שיעמוד בתור לשלם אותו.

בכל חוזי השכירות יש לי את הסעיף הזה וכיוון שאני משכיר חמדן בן חמדן האחוז גבוה מ 2% ומגיע במקומות רווי ביקוש בהם השכ"ד עולה ממילא בלי החמדנות שלי הוא מגיע גם ל 5%

ושוכר טוב שווה את משקלו בזהב ולכן אני ב99.999% לא מפעיל את הסעיף הזה.

מבחינה חוזית אני בתקופת ההארכה מעלה לו את הסכום לפי החוזה ונותן לו הנחה בגובה ההעלאה.

בפועל משלם את אותו השכ"ד אבל מאפשר לי אם מחרתיים שכר הדירה קפץ ב 20% לדוגמה להשית עליו את השכ"ד היותר גבוה תוך מתן הנחה שמשקפת את "אהבתי" לשוכר השומר לי על רכושי כאילו היה רכושו.

וכאמור האפציה היא רק לטובת השוכר רוצה מאריך, רוצה הולך לדרכו.

דייר שהוא לא טוב מועף בכל מקרה על אי מילוי תנאים בהסכם.

ודוגמה למתקשים בחשבון

שכ"ד חודשי 5000 ש"ח שנה ראשונה משקף את מחיר השוק +- , שנה שניה, שכ"ד חודשי 5,250 ,מקבל הנחה 250 ש"ח בפועל משלם רק 5,000 ש"ח שנה שלישית שכ"ד חודשי 5,526 ש"ח מקבל הנחה של 526 ש"ח בפועל משלם רק 5000 ש"ח וכך הלאה.

נניח בשנה חמישית המחיר החוזי הוא 6000 ש"ח ומחיר השוק +- יהיה 6000 ש"ח יקבל הנחה וישלם לדוגמה 5500 ש"ח. הפער משקף את ההערכה שלי כמשכיר לאיכות השוכר.

הדלתה בשכ"ד במשך ארבע השנים נשארת כמובן בכיסו של השוכר.

אבל אם הוא טוב שיישב בנכס ויש לנו את המנגנון, ללא צורך להתחיל בשוק לבנטיני ובטח איני יכול להתעמר איתו כרצוני.

כמובן שאם בטעות ירד מחיר השוק ומדובר בדייר איכותי אני אקבע לו שכ"ד שמשקף את הירידה כי כאמור דייר איכותי שווה את משקלו בזהב מחד וברור לי שאם זה מחיר השוק אז אעדיף דייר איכותי המוכר כבר לי מספר שנים בשכ"ד של 4500 ש"ח על פני דייר חדש שישלם לי 4500 ש"ח מאידך.

ועד היום השיטה עובדת לשביעות רצונם של שני הצדדים.

אומר ואוסיף דייר שלא ירצה לחתום על סעיף כזה בחוזה לא ייכנס לנכס שלי.

כי שוכר טיפש הוא לא שוכר איכותי מלכתחילה ולכן לא מתאים לי.

תגובות שהמשכיר חמדן מתאימות לאנשים שרואים רק את "רווחי" הצד האחר ולא יודעים לחשב את "רווחי" השוכר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ישה. הגישה שלך היא גישה חד צדדית לחלוטין.

זה שאתה נותן הנחות כי אתה משכיר חכם שמבין את ערכו של שוכר איכותי לא אומר שכולם כאלו (הרוב ממש לא כאלה והחמדנות נוטפת מהם).

להשאיר את הדייר ב"מתח" כל שנה האם אתה "תעשה לו טובה" ותיתן לו שוב הנחה היא זיסיפית עבור השוכר ומאוד לא נעימה, אתה למעשה הופך אותו לנתון לחסדיך ואני בתור שוכר לא אהיה מוכן לקבל דבר כזה.

להגיד ששוכר שלא מסכים לסעיף הזה הוא שוכר לא איכותי זה פשוט קשקוש.

יש ערך גם לחתימה על חוזה ארוך טווח עבור בעל הדירה, להכניס עליה קבועה בכל שנה רחוקה מלשקף את הערך הזה.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

אני חושב שאם הדירה מוצאת חן בעיניך הייתי לוקח את זה, אתה לא מחויב לכלום ו 2% עליה זה סביר,

אם הסכום של היחידה נאמר הוא 3500 לחודש, ואחרי שנתיים העלאה ב 2 אחוזים כלומר תשלם 3570.

לפי המצב של השכרת היחידות דיור בראשל"צ לדוגמא מנסיון שלי אני כל שנה רואה פה כאלה שמעלים ב 200-300 שקל בלי לדפוק חשבון.

Opel Adam S 2017

פורסם

תגובות שהמשכיר חמדן מתאימות לאנשים שרואים רק את "רווחי" הצד האחר ולא יודעים לחשב את "רווחי" השוכר.

זה הבון טון ברשתות החברתיות של כל השבורים שלא השיגו כלום בחייהם ולא ישיגו כלוםם.

[video=youtube;O5epuPMf-7Y]

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

זה שאתה נותן הנחות כי אתה משכיר חכם שמבין את ערכו של שוכר איכותי לא אומר שכולם כאלו (הרוב ממש לא כאלה והחמדנות נוטפת מהם).

להשאיר את הדייר ב"מתח" כל שנה האם אתה "תעשה לו טובה" ותיתן לו שוב הנחה היא זיסיפית עבור השוכר ומאוד לא נעימה, אתה למעשה הופך אותו לנתון לחסדיך ואני בתור שוכר לא אהיה מוכן לקבל דבר כזה.

יש ערך גם לחתימה על חוזה ארוך טווח עבור בעל הדירה, להכניס עליה קבועה בכל שנה רחוקה מלשקף את הערך הזה.

אין פה חתימה על חוזה ארוך טווח. האופציה המא לחלוטין חד צדדית ופועלת רק לטובת השוכר.

אם יהיה כדאי לו ימשיך בתנאי האופציה, אם לא, ינהל משא ומתן ואם גם זה לא יעבור דירה. המשכיר מנגד תקוע עם שוכר שיש לו מחיר מקסימום לשנתיים (להבנתי יש אופציה להא3יך את החוזה בשנה נוספת. לא ל 5 תקופות).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תקרא שוב את ההודעה הראשונה..

לפי איך שפותח השירשור רשם , אז יש לו אופציה בלתי מוגבלת בזמן ... רק בעלות של 2% תוספת לכל שנה.

הוא יכול להישאר גם 100 שנה בדירה, בלי קשר למחיר השוק.. רק 2% נומינלית כל שנה

פורסם

עדיין. יש פה אופציה חד צדדית ולא חוזה ארוך טווח. ההתחייבות היא חד סיטרית לחלוטין.

פורסם (נערך)

הוא בכלל לא במתח

הוא מסכים מראש על עליה מסויימת

והנה הפתעה

אתה לא מעלה לו את שכ"ד.

ואכן שוכר שלא מסכים לכך הוא שוכר טיפש

השכר עולה שאר המצרכים עולים למה ששכר הדירה לא יעלה.

אבל כדי לא להיות נתון לחסדי המשכיר יש מנגנון מוסכם שרק שומר על השוכר ואפילו מגביל את המשכיר

אבל עזוב

הבנתי את הראש.

וחמדנות - שוכר מקבל נכס בשווי מיליוני ש"ח ומשלם היום במרכז 4-5000 שכ"ד לחודש ממש בוננזה.

עריכה אחרונה על ידי ישה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

באופן כללי אני לא מאפשר בכלל שנה ראשונה + אופציה. אין לי מושג איך יהיו הדיירים ואם ארצה להמשיך להשכיר להם את הנכס...

שנה ראשונה במחיר שנקבע על ידי בהתאם לשוק ולביקוש. אם אתם דיירים אחלה ורוצים להישאר מעבר לשנה השנייה, סבבה.

כבר קרה שחתמתי על חוזה ל-3 שנים. (לא אופציה, פשוט חוזה ל-3 שנים) ללא הלאעה של שכר הדירה. אני רגוע שיש לי דיירים טובים (שמרו על הנכס, שילמו בזמן, לא שיגעו אותי) והם רגועים שיש להם עוד 3 שנים של שכ"ד קבוע...

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

אני חותם רק לשנה בלי אופציות. סוף השכירות נראה מה קורה בשוק ונחדש לפי מה שיהיה לטוב ולרע.

גם לא רוצה להיות כבול. אם מחר ארצה לממש את הנכס לא רוצה להיות תקוע עם שוכר ארוך טווח.

פורסם

^^

האופציה לא חלה למקרה של מכירה אלא אם הקונה מעוניין בהמשכה מאידך יש לשןכר זכות ראשונים לרכישת הנכס.

האופציה לא חלה אם המשכיר מחליט לא להיענות לה אבל במקרה והוא מסכים כי השוכר מוצא חן בעיניו אז תנאי ההמשך ברורים.

ולכן האופציה מביאה את השוכר להתנהלות איכותית אם הוא מעוניין בהמשך השכירות

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

פות"ש, בלי להיכנס לדעתי האישית:

השאלה שאתה צריך לשאול היא, אם הסעיף הזה מקובל עליך.

החברים נתנו פה המלצות לא רעות שכדאי לשקול בעניין רב.

השורה התחתונה היא, שעסקה צריכה להתבצע בין 2 צדדים שרוצים להתקדם. אם אתה לא רוצה להתקדם בגלל סוגייה מסויימת, אתה לא חייב להתקדם. לחילופין, אתה יכול להוריד את הסעיף במו"מ על השכ"ד, וקיימות עוד אופציות אחרות.

אני לא מהמרכז, ואני לא נתקלתי עדיין בסעיף כזה. לשאלתך, אישית הייתי ממשיך הלאה. אבל אם כבר שאלת בפורום (אני גם לא הייתי שואל אלא פשוט ממשיך), וקיבלת תשובות לא רעות בכלל, שווה לבחון מה החברים אמרו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

נתקלתי גם בגרוע יותר מזה, 5%.

יש משפט שאומר שאי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

רוצה חוזה מובטח? זה אומר לחתום לטווח רחוק ולא כל בעל בית מאפשר את זה, בטח למישהו שהוא לא מכיר. החסרון בחוזה מובטח הוא שבדרך כלל יש גם מקל, אתה מחוייב לחוזה, וכל חוזה/בעל בית ואופציות היציאה שהוא מאפשר.

לא רוצה/מוצא חוזה מובטח? עדיף אופציה ביד משתיים על העץ.

כמובן הכל בהנחה שמה שמצאת עונה על כל הדרישות שלך, על התקציב, ואתה לא מתפשר.

סך הכל לי באופן אישי זה נשמע סביר. זה עדיף על בעל בית שתוקע לך את האלמנט הלא ידוע בסוף שנה (מנסיון), פה האלמנט ידוע ולא כזה נורא.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

וחמדנות - שוכר מקבל נכס בשווי מיליוני ש"ח ומשלם היום במרכז 4-5000 שכ"ד לחודש ממש בוננזה.

לא הבנתי, בעל הבית עושה טובה לשוכר? זה עסק כלכלי נטו, ממש נדיבות מטורפת מה שהולך פה, הרי אם השוק היה מאפשר היו גובים פי 3.

מדהים שמשכירים חושבים שהם אשכרה עושים טובה לשוכרים...ממש פילנטרופיה

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

בוא, כשמחיר השוק זה 3000 ואתה משכיר בפחות כי אתה מעדיף לשמור אצלך דייר טוב, זה חתיכת טובה בשבילו, גם אם יש לך תועלת מזה.

זה כמובן לא אומר שאם אתה רוצה לקבל מחיר שוק אז אתה חזיר חמדן.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...