Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זו גם שאלה שם עד כמה עמדות טעינה ציבוריות רלוונטיות לאדם ספציפי. אני יכול להגיד שבקילומטראז׳ שאני עושה, הפעמים היחידות שאזדקק לטעינה כזו זו נסיעה ארוכה צפונה או לאילת. ביום יום קשה לי להאמין שאי פעם אזדקק לזה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אי אפשר לדעת. נסיבות חיים של כולנו יכולות להשתנות מהר מאוד. אתה מוכן לקחת את הסיכון?

בנוגע לעמדות טעינה ציבוריות כולנו יודעים איך זה יתנהל בישראל. מכוניות רגילות יתפסו חניות של מכוניות חשמליות. אנשים ישימו את הרכב בטעינה ובמקום לחזור אחרי 15 דקות יחזרו אחרי שעתיים. צעקות, ריבים, מכות, דקירות, יריות. ובשביל מה? חסכון של כמה מאות שקלים בחודש? עזוב.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

1. יש היום היברידיים עם כל מערכות הבטיחות שעל פניו עושות 25-30 ק"מ לליטר. זה בפני עצמו חסכוני ביותר והפער לחשמלי לא באמת משמעותי. (כאילו כותב לך מישהו שנוסע על דוד סם V8 לתפארת של 5 ק"מ לליטר).

2. היצע החשמליות היום מוזר - כל פיני פלאג-אין ל-50 ק"מ, או טווח של פחות מ- 300 לטעינה או תג מחיר לא תחרותי.

3. מעשית אתה חייב צמוד קרקע או קומת קרקע עם חניה צמודה למשוך כבל חשמל מהבית. אי אפשר באמת להסתמך על עמדות טעינה ציבוריות, והסבת חניונים בבתים פרטיים זה פרויקט שכנוע דיירים שהופך את תמ"א 38 למשחק ילדים. קראתי פעם פסק דין שממנו עולה משהו כזה: מישהו חשב למשוך כבל מהמחסן שלו שנמצא בקומת המרתף של החניות. ואז התברר לו שהחשמל שם (שמיועד למנורה מסכנה שיהיה בה שימוש אחת ל...) לא מחווט למונה הדירתי אלא יורד מועד הבית הכללי. אז הוא ניסה להוציא לפועל מהלך של לשים שם מונה כך שהוא יתקזז - לא הלך הייתה התנגדות שכנים.

4. תכלס זה הפתרון הכי פשוט: אם קבלני שיפוצים היו מציעים בזול לשים מונים בקומת מרתפים ולמשוך עם כבל מאריך שקע לכל slot חניה, זה נשמע לי כמו עבודה ממש זולה יחסית והופ מגדל מגורים שלם פתאום זמין למכוניות חשמליות.

פורסם

^

בדיוק זה.

אין בארץ תשתית לכניסה המונית של רכבים חשמליים וגם לא תהיה ב-10-15 השנים הקרובות.

עמדות טעינה ציבוריות לא יצליחו לענות על הביקוש.

פורסם

בשום מקום בעולם לא הייתה תשתית לכניסה של מכוניות חשמליות, וזה משתנה רק צריך לרצות ולהציב את זה כמטרה, הבעיה אצלנו (לא רק אצלנו) זה כסף ורגולציה, כסף לא חסר גם עם יגידו לך שכן כי יש תמיד מישהו שמוכן להשקיע גם עם זה לא יביא לרווחים בטווח הקרוב.

פורסם
הרוב הגדול של הרוכשים בשנים הראשונות יהיו כאלה עם חניה פרטית ואפשרות למטען.

לי יש ולכן אני מתלבט מה לקנות.

אם הרכב יסע רק מהבית לעבודה והטווח יספיק לך אז אין עם זה שום בעיה. אם אתה צריך יותר גמישות בשגרת היומיומית שלך לא הייתי ממהר לקפוץ על העגלה.

פורסם
יש חברות שכבר הודיעו שבקרוב ממש כל הדגמים עוברים לחשמלי. לישראל לא תהיה שום ברירה.

איזה חברות הודיעו שבקרוב ייצרו רק מכוניות חשמליות? שואל ברצינות.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
אי אפשר להביא את בטר פלייס כדוגמא למה שקורה היום. הבעיות שהיו להם בצד, הם הקדימו את זמנם, ותכלס עכשיו הוא הזמן.

אין פה שאלה של האם זה יתפוס פה או לא, כי למדינת ישראל לא ממש תהיה ברירה אלא ליישר קו עם שאר העולם.

Sent from my iPhone using Tapatalk

גם אם תייצר בטר פלייס חדשה היום היא תלך באותה דרך של הקודמת.

הבעיות שלהם לא הייתה הקדמת זמנם, אלא שילוב בין מוצר לא תחרותי, יקר, עם מגבלות, ובין הדרישות (של בטר פלייס שנתקבעו בתקנות אח"כ) לטעינה מנוהלת ולא Plug In מתוך רצון להיות מונופול, עמדות החלפת סוללה יקרות לתכנון, לפיתוח ולאחזקה, שעדיין לא נתנו מענה מול דלק מאובנים.

גם בהנחה שהגעת לתחנת ההחלפה הזו ולא היה תור (ותכף נגיע למה זה לא הגיוני), יצאת משם לאחר לפחות 15 דקות עם טווח נסיעה חדש תיאורטי של 150 ק"מ ובפועל פחות מ-100 ק"מ בדרך כלל, כלומר סדר גודל של 15 דק' ל-100 ק"מ.

בזמן ש"טעינת" רכב בנזין או דיזל לוקחת פחות מ-5 דקות, ונותנת לך טווח של נניח 550 ק"מ בממוצע. כלומר סדר גודל של דקה ל-100 ק"מ.

אז נכון שהרוב נוסעים לאילת אולי פעם בשנה ולצפון עוד פעם בשנה, אבל נסיעה לאילת תכלול 3 החלפות סוללה לפחות, שזה תוספת של 45 דקות מינימום לנסיעה, נסיעה לצפון לפחות החלפה או שתיים, עוד 15-30 דקות.

אחרי כל זה בהתחשב בזה שכל עמדת החלפה יכלה לטפל רק ברכב בודד, זה אומר שבשעות העומס סביר להניח שיהיה תור, ותור של 2 רכבים זה עיכוב נוסף של 30 דקות לפחות.

לא לדבר על הצורך לחזור ולתכנן נסיעה היטב (כפי שזכור לי היה מבחן במגזין אוטו בזמנו שלקחו את הבטר פלייס פלואנס לאילת) בו הם כתבו במפורש שהנסיעה הצריכה תכנון קפדני לעצירות החלפה.

ואם לא סיימנו, אז הלקוחות גילו שהם קונים חשמל מבטר פלייס עם תוספת פרמיה.

לכן זה לא מפתיע שעוד לפני שבטר פלייס קרסה לתוך עצמה לא מעט לקוחות קנו מחו"ל כבל טעינת Plug In אירופי למרות שלכאורה זה לא עמד בתקנות בארץ.

זו הייתה חברה שמימשה את המשפט "עבד כי ימלוך", וגילתה ש"את הכסף סופרים במדרגות"

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אני מחפש רכב חדש חסכוני ובטוח, לצרכים שלי מתאימות קורולה ואיוניק. תקופת שימוש לפחות לחמש שנים.

שנה הבאה מגיעים המון דגמים שהטווח שלהם רלוונטי אלי.

האם זו טעות לרכוש רכב שעוד שניה מוחלף בטכנולוגיה עדכנית?

השאלה שלך גרמה לי לחשוב שמחר בבוקר סוגרים את תחנות הדלק או הופכים אותן לתחנות טעינה.

עד שרכבים חשמליים יהיו הסטנדרט לקנייה, הרכב ההיברידי שתקנה יהיה גורטאה ששווה 20 אלף ש"ח במקרה הטוב.

קנה רכב שמתאים לצרכים שלך.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם (נערך)

הבעיות שלהם לא הייתה הקדמת זמנם, אלא שילוב בין מוצר לא תחרותי, יקר, עם מגבלות, ובין הדרישות (של בטר פלייס שנתקבעו בתקנות אח"כ) לטעינה מנוהלת ולא Plug In מתוך רצון להיות מונופול, עמדות החלפת סוללה יקרות לתכנון, לפיתוח ולאחזקה, שעדיין לא נתנו מענה מול דלק מאובנים.

גם בהנחה שהגעת לתחנת ההחלפה הזו ולא היה תור (ותכף נגיע למה זה לא הגיוני), יצאת משם לאחר לפחות 15 דקות עם טווח נסיעה חדש תיאורטי של 150 ק"מ ובפועל פחות מ-100 ק"מ בדרך כלל, כלומר סדר גודל של 15 דק' ל-100 ק"מ.

בזמן ש"טעינת" רכב בנזין או דיזל לוקחת פחות מ-5 דקות, ונותנת לך טווח של נניח 550 ק"מ בממוצע. כלומר סדר גודל של דקה ל-100 ק"מ.

אחרי כל זה בהתחשב בזה שכל עמדת החלפה יכלה לטפל רק ברכב בודד, זה אומר שבשעות העומס סביר להניח שיהיה תור, ותור של 2 רכבים זה עיכוב נוסף של 30 דקות לפחות.

לא לדבר על הצורך לחזור ולתכנן נסיעה היטב (כפי שזכור לי היה מבחן במגזין אוטו בזמנו שלקחו את הבטר פלייס פלואנס לאילת) בו הם כתבו במפורש שהנסיעה הצריכה תכנון קפדני לעצירות החלפה.

ואם לא סיימנו, אז הלקוחות גילו שהם קונים חשמל מבטר פלייס עם תוספת פרמיה.

לכן זה לא מפתיע שעוד לפני שבטר פלייס קרסה לתוך עצמה לא מעט לקוחות קנו מחו"ל כבל טעינת Plug In אירופי למרות שלכאורה זה לא עמד בתקנות בארץ.

זו הייתה חברה שמימשה את המשפט "עבד כי ימלוך", וגילתה ש"את הכסף סופרים במדרגות"

במובן מסוים הם כן הקדימו את זמנם.

אם התחנות היו מחליפות סוללה שהייתה מעניקה טווח תיאורטי של 500 - 600 ק"מ ובגרסאות יותר מתקדמות של התחנה היו מצליחים לגרד 4-5 דקות מזמן ההחלפה התוצאה הייתה אחרת לגמרי.

בנוגע לעומס בעמדות זו בעיה שקיימת גם בעמדות טעינה ציבוריות.

20-30 דקות בשביל לטעון את הסוללה ל-80%.

אתה קולט איזה גן חיות יהיה מסביב לעמדות האלה?

איכס.

פורסם (נערך)

לגבי בטר פלייס - הכל ספקולציות, ויש להניח שגם טכנולוגיית המחברים שלהם היתה משתפרת ומאריכה טווח נסיעה בין טעינות או החלפות. ולגבי עומס בתחנות ההחלפה, זה תלוי בביקוש, יד להניח שאם הפלואנס החשמלית או מחליפיה היו נקלטים בשוק גם מספר עמדות ההחלפה היה גדל.

לגבי גן החיות בתחנות הטעימה הציבוריות - קצת אכיפה של העיריות והכל היה מסתדר. אפשר להגביל את זמן החניה לזמן טעימה סביר ואז לחלק דוחות, ולרכב שאינו חשמלי להתיחס כמו בחניית נכים. כאשר העיריה רואה פוטנציאל להכנסות הפיקוח הופך יעיל להפליא.

לגבי קופסת הריגול - העובדה היא שאפילו בגרמניה, עם חוקי הפרטיות הנוקשים שלה, תיבה כזו מותקנת בכל רכב מעל 3.5 טון ואין פוצה פה ומצפצף, ויש סבירות שבעתיד יידרש בכל רכב, אם יוחלט על הטלת אגרת כבישים מהירים גם על רכב קל.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ויש סבירות שבעתיד יידרש בכל רכב, אם יוחלט על הטלת אגרת כבישים מהירים גם על רכב קל.

מקווה מאוד שלא. אני כיום פוסל על הסף כל רכב עם התקנות מקומיות, ואם המצב שאתה מתאר יקרה, לא יהיה קיים שום רכב חף מהתקנות.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם (נערך)
במובן מסוים הם כן הקדימו את זמנם.

אם התחנות היו מחליפות סוללה שהייתה מעניקה טווח תיאורטי של 500 - 600 ק"מ ובגרסאות יותר מתקדמות של התחנה היו מצליחים לגרד 4-5 דקות מזמן ההחלפה התוצאה הייתה אחרת לגמרי.

בנוגע לעומס בעמדות זו בעיה שקיימת גם בעמדות טעינה ציבוריות.

20-30 דקות בשביל לטעון את הסוללה ל-80%.

אתה קולט איזה גן חיות יהיה מסביב לעמדות האלה?

איכס.

אתה מדבר על שיפור של פי 4 בסוללות עצמן (כשכבר אז אלו היו סוללות ליתיום-יון, לא רואה מאיפה מכפילים את הקיבולת פי 4 בלי להגדיל את מספר התאים) ושיפור של 30% ביעילות ההחלפה הרובוטית.

העולם לא התקדם כל כך הרבה מאז.

גם בזמנו יכלו להגדיל את הטווח ע"י הגדלת מספר התאים, הבעיה היא שזה לא תוכנן כרכב חשמלי מראש, ולכן הסוללה ישבה פשוט בתא המטען, ועוד תאים = עוד משקל, על רכב שגם ככה פגעו לו באיזון הדינמי בגלל משקל הסוללה הגבוה מלכתחילה.

בטסלה אם אני זוכר נכון הסוללה היא רצפת הרכב, מה ששם משקל גבוה בתחתית הרכב ובמרכזו, אז לא גורם לאפקט מטוטלת (כמו משקל בתא המטען) ולא מעלה מרכז כובד אלא דווקא מוריד אותו.

אז לא, הם לא הקדימו את זמנם, הם חיפשו את הדרך המהירה ביותר להתעשר, לכן הם לא תיכננו רכב חשמלי בהתאם לצרכים של רכב חשמלי וסוללה חשמלית, הם לקחו משהו מהמדף פחות או יותר, דחפו לו סוללה במקום הכי נוח להם, וניסו לגרום לכלל האזרחים לשלם על כל זה.

וכשאתה מבין את זה אתה מבין גם את הרצון שלהם והלובי למנוע תחרות, למנוע טעינת פלאג אין וכו'

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

אתה צריך להפריד בין קונספט של החלפת סוללות ובין כישלון של רנו מגאן כרכב חשמלי.

לדעתי קונספט החלפת סוללות היה רעיון לא רע בכלל ואם היה תופס היה בעל פוטנציאל לפתור המון בעיות שמקשות על חדירה של רכבים חשמליים לשוק.

לדוגמא ביטול צורך בבעלות על מקום חנייה מותרות שאין לרוב האנשים בערים הגדולות ברחבי בעולם, ביטול צורך בהתקנה של עמדות טעינה, מניעת סכסוכים בין דיירים ועוד ועוד.

• תוכן חדש...