Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול ביקרתי אצל עופר קצב במושב גנות עם רכב שסבל מעודף גז עצום במזגן, עד כדי כך שהמדחס ילל בעבודה והפעולה נקטעה באופן לא סדיר בגלל לחץ ראש מופרז.

מעבר לניקוז העודף האיש לקח צינור גינה והתיז מים (ברגישות) דרך הגריל החיצוני ודרך מאוורר הקירור של הרכב. בדגם זה (שוב בכוונה אינני מציין את סוג הרכב כי זה לא מהותי) המאוורר יושב לפני המעבה ולכן המים עברו במלואם דרך המאוורר. ניתן היה לשמוע ברור את שינויי המהירות של המאוורר לפי השינויים בכוון ההתזה.

יותר מעניין היה לראות את לחץ הראש (הלחץ הגבוה של המערכת) יורד תוך כדי ההתזה ונשאר נמוך יותר גם אחריה.

למותר לציין שהמזגן מתפקד להפליא והרעשים החריגים שבקעו ממנו נעלמו.

המקום נראה כמו עזה או סלוניקי תחתית אבל האיש מיומן ובעל אינטואיציה. לא יודע איך יתמודד עם מערכות מודרניות יותר אבל אין תחליף לניסיון ויכולת טכנית. גם המחירים שלו מגוחכים, ומי שלא חושש ממראה המקום רק יהנה.

יוסי

פורסם

אכן מומלץ לכול בעלי הרכבים לנקות את המעבה מעת לעת בכדי לשמור על ביצועי המזגן. דובר על זאת בפורום מספר פעמים בעבר.

איזה כייף לי :)

פורסם

בעיני מצא חן הרעיון של התזת מי ברז רגילים דרך המאוורר שפיזר את המים לכל הכיוונים במעבה ללא פירוקים ותוך פחות מדקה נראה שיפור לחץ הראש.

יוסי

פורסם

בדיוק. מנוע פועל ומזגן עובד.

אבל לא סתם התיז על הגריל. כוון את קצה הצינור לתוך חריץ בגריל וישר לתוך המאוורר.

ואת כוון ההתזה שינה, כלפי מעלה, למטה, לימין ולשמאל. כמובן שמסגרת מגבלת התנועה בתוך חריץ הגריל.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים.

תיארתי שניתן היה לשמוע בברור שמהירות המאוורר השתנתה מאד תוך כדי הפעולה, הכל לפי כוון ההתזה הרגעי.

ושוב, התהליך לא ארך דקה ומיד ראו הפחתה משמעותית בלחץ הגבוה של המדחס שנשמרה לאורך זמן, כלומר זו לא פעולת הקירור של המים עצמם אלא ניקיון ששיפר את מעבר החום מעבה/אוויר.

יוסי

פורסם

עופר קצב הוא מהטובים ביותר - ומהגוורדיה הותיקה של המומחים בתחומם, כמו רפי-לין שלנו

וכמו שרשם מרק 10 - אנו ממליצים כל עונת מעבר.. לפני הקיץ ולפני החורף.

לשטוף בעדינות את איזור הרדיאטורים עם צינור מים

לא לשטוף עם זרנוק לחץ.. או עם מכונת לחץ מים, אשר גורמים לכיפוף הרשתות וחסימת מעבר אוויר.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

לדעתי, המנוסים והמומחים בפורום מחמיצים נקודה עיקרית.

לא מספיק להמליץ שמישהו כזה וכזה. זה טוב למי שרוצה שישרתו אותו, ולא טוב למי שרוצה לבצע בעצמו.

גם ההמלצה הכללית לשטוף, ואפילו תלווה בהסתייגות משימוש במכשירי לחץ מים גבוה לא מכסה את הטריק העיקרי שהמומחה הפעיל.

שטיפה בכיוונים שונים ודרך המאוורר פיזרה ביעילות את המים על שטח גדול של המעבה, ואיננה מזיקה יותר מנהיגה עם מזגן בגשם שוטף.

שוב, אלוהים נמצא בפרטים הקטנים.

ודרך אגב, כשאלתי אותו היכן למד מיזוג ענה שלמד בעצמו. אכן דור הולך ונכחד.

והטריק הפשוט מזכיר לי תעלול חביב שרצוי לבצע בין הרכבת הצמיג על הג'נט ובין הרכבתו לאיזון על מכונת איזון - לחבוט את הצמיג בעוצמה פעמיים שלוש על רצפת בטון כדי להושיב אותו יותר טוב ולמנוע שינויים באיזון עם הרכבתו לרכב.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם
לדעתי, המנוסים והמומחים בפורום מחמיצים נקודה עיקרית.

שוב, אלוהים נמצא בפרטים הקטנים.

והטריק הפשוט מזכיר לי תעלול חביב שרצוי לבצע בין הרכבת הצמיג על הג'נט ובין הרכבתו לאיזון על מכונת איזון - לחבוט את הצמיג בעוצמה פעמיים שלוש

על רצפת בטון כדי להושיב אותו יותר טוב ולמנוע שינויים באיזון עם הרכבתו לרכב.

יוסי

כיום אנו מחמיצים יותר דברים מבעבר, מלפפונים חמוצים.. :wink: לחם מחמצת..

אבל בהמשך לטריקים בג'נטים/ חישוקים..

למרוח קצת גריז על מרכז הג'נט (האזור עם חורי הברגים אשר נצמד לטבור הנבה)

כך החישוק לא ידבק עם חלודה, ולאחר פתיחת הברגים, יהיה קל יותר להוריד את החישוק.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

Yosi50 אתה יכול אולי לפרט מה הסימפטומים שבגגלם נסעת לעופר?

האם המזגן קירר טוב גם לפני שהוסר הגז העודף?

האם היה אינדיקציה בלחץ הנמוך של המערכת לכך שיש עודף גז?

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי kagan217
פורסם

קגן, המזגן השמיע רעש בולט של יללה בכל פעם שהוא נכנס לפעולה. הרכב יחסית ישן ויש לו מצמד חשמלי על גלגל הרצועה של המדחס כך שיש בברור מצב פועל מול מצב לא פועל במדחס. הרעש היה מין יבבה שהתדירות שלה השתנתה עם כל שינוי בסיבובי המנוע.

כשהמדחס הסתובב הוא קירר היטב אבל רוב הזמן הוא נכנס ויצא מפעולה בקצב לא נורמלי, ממש תקתק.

הרכב לא משמש אותי ולא היה לי זמן לטפל בו בעצמי, וכשתיארתי לעופר את הסימפטומים הוא לא טרח בכלל לחבר שעון לחץ נמוך והסתפק בחיבור שעון לחץ גבוה שחשף את הלחץ המופרז בגלל עודף גז.

לדעת לתאר נכון את הבעיה זה חצי מהליך התיקון.

יוסי

פורסם

אבסולוט, ומה בדיוק יקרה בחורף נניח בכביש בינעירוני בגשם סוחף? אז אין מים החודרים דרך המאוורר והגריל? לא מדובר בהרטבה ישירה של המנוע מלמעלה או מלמטה אלא בהזרמת מים בכוון הזרימה הרגיל שיווצר בגשם.

הדגשתי שעופר השתמש בצינור מים ביתי. הזרם לא היה חזק כי המאוורר השלים וחיזק את פעולת ההתזה.

כמובן שה'טריק' מותנה בכך שמאוורר הקירור יהיה לפני המעבה ולא בינו ובין המנוע.

יוסי

פורסם

אין היום הרבה רכבים שבהם המאוורר נמצא לפני המעבה, אלא אחרי (יונק אויר דרך המקרנים).

גם כאשר המצב הוא כזה אפשר ומולץ לשטוף את המקרנים על ידי התזת מים נגד כוון הזרימה ואם יש גישה להשלים עם לחץ אויר דחוס.

פורסם

כן ולא.

אין לי מושג לגבי נפוצות מאוורר מחוץ למעבה של המזגן אבל ברור שהתזת מים דרך הראדייטור מאטה ומחלישה את זרימת המים כך שהשטיפה של המעבה של המזגן פחות יעילה.

כמובן שניתן לשטוף משני הכיוונים - פנים וחוץ ואז השטיפה ממושכת יותר.

יש גם בעיה ממשית של זווית הגישה לראדייטור מכוון המנוע. רצוי להגיע ב-90 מעלות לרשת אבל בחלק ניכר מהאזור הזה אין מרחק מספיק מהמנוע או מאיזשהו חלק שלו. אני יודע שכשרציתי לנשף את הראדייטור ברכב של חבר פורום ניסרתי באלכסון את פיית האוויר שלי (יש לי מדחס בחצר) כדי שזרם האוויר יגיע פחות או יותר בניצב לרשת.

אז גם מה שאתה מציע לא תותים.

יוסי

• תוכן חדש...