Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כן ולא.

אין לי מושג לגבי נפוצות מאוורר מחוץ למעבה של המזגן אבל ברור שהתזת מים דרך הראדייטור מאטה ומחלישה את זרימת המים כך שהשטיפה של המעבה של המזגן פחות יעילה.

כמובן שניתן לשטוף משני הכיוונים - פנים וחוץ ואז השטיפה ממושכת יותר.

יש גם בעיה ממשית של זווית הגישה לראדייטור מכוון המנוע. רצוי להגיע ב-90 מעלות לרשת אבל בחלק ניכר מהאזור הזה אין מרחק מספיק מהמנוע או מאיזשהו חלק שלו. אני יודע שכשרציתי לנשף את הראדייטור ברכב של חבר פורום ניסרתי באלכסון את פיית האוויר שלי (יש לי מדחס בחצר) כדי שזרם האוויר יגיע פחות או יותר בניצב לרשת.

אז גם מה שאתה מציע לא תותים.

יוסי

נפוצות נמוכה מאוד.

בכל מקרה, ביצוע שטיפת מקרנים כמו שצריך ,גם בלי פירוקים, זה עניין פתיר עם קצת אלתור.

לי אישית היה פעם מתאם שיצרתי לצורך הנושא, צינורית ארוכה ודקה (קצת יותר מחצי מטר) שבקצה אחד מחבר מהיר ללחץ אויר של המוסך ובקצה שני קדחתי מספר חורים 90 מעלות הצידה כדי לשטוף מקרנים, זה היה נכנס בקלות במרווח שבין המקרנים (רדיאטור ומעבה, קולר AT וגם אינטרקולר).

בכל מקרה של רכב שטח עם תקלת מזגן או סתם שהיה מגיע לטיפול בתקופת האביב והקיץ, היה מקבל אצלי טיפול כזה וזה היה עוזר מאוד, לא רק למזגן, אלא גם לשאר המערכות שתלויות בקירור על ידי מחליף חום.

לרכבים פרטיים, שרוב הזמן בכביש, יש הרבה פחות בעיות כאלו.

פורסם

דניאל, שנתיים תלייה על שאתה מסגיר את הטריק רק עכשיו.

אז הרעיון שנתת נחמד, קל ליישום ושימושי.

למה לדגור עליו? צריך להפיץ כי זה יועיל לרבים שאוהבים לתקן לבד.

וגם לרכב פרטי, אם לא יועיל בטח לא יזיק.

יוסי

פורסם

אתם מדברים על העניין של ניקוי המקרנים אבל יש לעניין אספקט נוסף.

על שפת התקיפה של כנפי המאוורר מצתברת גיפה/לכלוך/אבק ובכך, למרות שהוא מסתובב, יורדת מאוד יעילות הזרמת האויר שלו (מטוסים מתרסקים בגלל זה), אני מאמין שחלק לא קטן מהשיפור ע"י שתיפה היא הסרת הלכלוך הזה.

סתם העברה של סמרטוט לח/ מגבון לח על פני כנפי ושפות המאוורר המון פעמים פותר בעיות קירור/חימום (של המנוע ושל המזגן).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגירה, כנף של מטוס מנצלת מהירות זרימה שונה על החלק העליון של הכנף מול החלק התחתון, ולכן הפרעה הנצמדת לשפת ההתקפה ויוצרת שינוי בפרופיל משפיעה על ביצועי העילוי.

אבל במאווררים הפיתול בלהבים שגורם למשב האוויר לא מותנה או לפחות מותנה פחות בכוח העילוי - עובי הלהבים בהרבה מאווררים אחיד. פגשתי גם מבנים אחרים אבל לא במאווררי רכב, אם כי אני מודה שלא חקרתי את הנושא.

שיפור זעיר הייתי מקבל ללא עוררין כי סביר מאד שטורבולנציה מוגדלת בגלל חיספוס פני הלהבים מפריעה אבל 'פתרון' בעיות חימום?

יש לך תימוכין לטענה שניגוב להבי המאוורר משפר (ולדבריך 'פותר') בעיות חימום?

יוסי

פורסם

האמת שלא ממש מצטבר שם לכלוך, כי הכוחות הצנטר' לא מאפשרים לשום דבר להשאר דבוק למאוורר ותמיד ראיתי מאווררים של רכבי שטח נקיים, גם כאשר כל הרכב מכוסה בוץ, אפילו ברמה שמעל המנוע יש בוץ, ז"א הבוץ והלכלוך עבר את גובה הרדיאטור והמאוורר.

פורסם
בגירה, כנף של מטוס מנצלת מהירות זרימה שונה על החלק העליון של הכנף מול החלק התחתון, ולכן הפרעה הנצמדת לשפת ההתקפה ויוצרת שינוי בפרופיל משפיעה על ביצועי העילוי.

אבל במאווררים הפיתול בלהבים שגורם למשב האוויר לא מותנה או לפחות מותנה פחות בכוח העילוי - עובי הלהבים בהרבה מאווררים אחיד. פגשתי גם מבנים אחרים אבל לא במאווררי רכב, אם כי אני מודה שלא חקרתי את הנושא.

שיפור זעיר הייתי מקבל ללא עוררין כי סביר מאד שטורבולנציה מוגדלת בגלל חיספוס פני הלהבים מפריעה אבל 'פתרון' בעיות חימום?

יש לך תימוכין לטענה שניגוב להבי המאוורר משפר (ולדבריך 'פותר') בעיות חימום?

יוסי

רק נסיון אישי.

נסה הערב לנקות את כנפי מאוור התיקרה אצלך בבית ותראה איזה שינוי מהפכני.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...