Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי כבר אינסוף פוסטים על השאלה הזאת, איזה מנוע מחזיק יותר זמן, והבנתי שמנוע דיזל מחזיק יותר ממנוע בנזין.

אני לא מבין למה בארץ מנוע דיזל נחשב לגרוע?

למה רוב המכוניות בארץ יש להם מנוע בנזין???

אני מעוניין לקנות רכב לטווח ארוך ולא להחליף אותו אחרי 8 שנים

פורסם (נערך)

מנוע דיזל ע"פ רוב שורד,יקר,רועש וכבד יותר ממקבילו בבנזין.

אבל המחיר הוא הפקטור הקובע.

רוב רוכשי המשפחתומטיות מחפשים את הזול ביותר. גם הליסינג.

קח לדוגמא מיצובישי אוטלנדר . חביב ציי הרכב. ב 2016 נמכר פה דגם הדיזל ב ₪230K . יותר יקר מ S edition או גרסת phev. למה שאדם מהיישוב ירכוש כזה ?

חפש פה שרשורים. הנושא נטחן עד דק.

ברכב מסחרי תראה מגמה הפוכה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
מנוע דיזל ע"פ רוב שורד,יקר,רועש וכבד יותר ממקבילו בבנזין. אבל המחיר הוא הפקטור הקובע.

למשל מיצובישי אוטלנדר דיזל יקר הרבה יותר מגרסת הבנזין פרימיום או אפילו גרסת phev ההיברידית.

לגמרי גם מסחרי בנזין הרבה פחות סחיר בגלל ההעדפה לדיזל

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

פורסם

יש הרבה רוכשי דיזל פרטי בשנים האחרונות.

במנוע דיזל הבכונות, טלטלים וכו' חזקים יותר כי יחס הדחיסה גבוה יותר(גם לחץ וטמפ' בסוף דחיסה, טמפ' ולחץ שריפה גבוהים יותר).

באופן אישי הייתי מעדיף מנוע בנזין על דיזל כיום, כל מערכות זיהום האוויר החדשות לא אמינות מספיק עדיין. לדאוג למילוי אוראה, החלפת מסנן חלקיקים או ניקוי יזום - בשבילי זה נטל.

בנתיים גם הבנזין בתקן יורו החדש קיבל מסנן חלקיקים.

פורסם
מנוע דיזל ע"פ רוב שורד,יקר,רועש וכבד יותר ממקבילו בבנזין.

אבל המחיר הוא הפקטור הקובע.

קח לדוגמא מיצובישי אוטלנדר . חביב ציי הרכב. ב 2016 נמכר פה דגם הדיזל ב ₪230K . יותר יקר מ S edition או גרסת phev. למה שאדם מהיישוב ירכוש כזה ?

יש הרבה רוכשי דיזל פרטי בשנים האחרונות.

במנוע דיזל הבכונות, טלטלים וכו' חזקים יותר כי יחס הדחיסה גבוה יותר(גם לחץ וטמפ' בסוף דחיסה, טמפ' ולחץ שריפה גבוהים יותר).

באופן אישי הייתי מעדיף מנוע בנזין על דיזל כיום, כל מערכות זיהום האוויר החדשות לא אמינות מספיק עדיין. לדאוג למילוי אוראה, החלפת מסנן חלקיקים או ניקוי יזום - בשבילי זה נטל.

בנתיים גם הבנזין בתקן יורו החדש קיבל מסנן חלקיקים.

הבנתי, כשיתקרב התאריך שאני מעוניין לקנות בו רכב, אני אפתח פוסט חדש בנושא הזה. בינתיים אני אמשיך לבדוק כול מיני אופציות.

פורסם

מה גם שרצו כמה שמועות פה ושם שבגלל זיהומי האויר בדיזל הם כניראה ייכחדו עם הזמן מהארץ. לא יודע עד כמה זה נכון...זה לפחות השאיפה עד שנת 2022 או משהו כזה.

פורסם

הייתי לוקח מנוע דיזל מודרני בכל יום ושעה על פני בנזין מודרני - וזה גם הכיוון שלי לעתיד הקרוב.

חזק יותר, חסכוני יותר, אמין יותר.

מנועי הבנזין המודרניים הפכו לפחות אמינים ביחס לעבר. משאבת לחץ גבוה, מזרקים שונים, טורבו ועוד ועוד. התוצאה ? פיח בכל חלק אפשרי, חלקי מנוע מתרסקים (בוכנות וכד') ובאופן ככלי אמינות לא ברמה גבוהה. אין מספיק ניסיון עם זה כי זה מוטמע בעיקר בעשור האחרון (התחיל לפני עשור, ולאט לאט יישר קו אצל כל היצרנים).

דיזלים מודרניים (הזרקה במסילה משותפת) כבר מעל 15 שנה רצים על משאבות לחץ גבוה עם מזרקים פיאזואלקטריים, טורבו וכד' - האמינות שם (נכון להיום) הרבה יותר טובה ממנו בנזין מקביל - לאורך זמן. יש יותר ניסיון ולאורך השנים למדו ותיקנו דברים שבהתחלה היו רחוקים מלהיות מושלמים.

הבדלי צריכת הדלק, על אותו הנפח, לטובת הדיזל by far - ואם משקללים מנוע דיזל קטן יותר ביחס לבנזין (בגלל יתרון הכח), אז מרוויחים אפילו יותר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הדיזל הופכים להיות פחות אמינים משנה לשנה, אם כניסת האוריאה נוספו עוד תקלות ובעיות שלא היו לפני.

עם שואלים אותי לגבי אמינות כללית של סוגי מנועים אז הייתי אומר, הבנזין האטמוספרי הכי אמין, ומכוון שאין הרבה כאלו בשנים האחרונות, אז בנזין ובסוף הדיזל.

הדיזל באמת הראשון שיעלם מהנוף בכבישים, אחריו כמובן הבנזין ואז נישאר עם חשמליות בלבד.

פורסם

אנחנו לא צריכים להסכים.

דעתך היא דעתך, דעתי היא דעתי.

זה שהוסיפו אוריאה ואתה שומע על תקלות - מיילא. בגלל אוריאה לא מפרקים מנוע או מורידים ראש - אז יש קצת תקלות ואתה תראה שתוך זמן קצר הן ייעלמו כי אנחנו עדיין נמצאים בשלב של למידת תקלות תוך כדי תנועה (בדיוק כמו במנועי הבנזין המתורבתים והתיבות כפולות המצמדים - שכבר במשך עשור התקלות איתן לא נגמרות).

היום כולם צופים סוף למנועי בנזין והדיזל - אבל עוד 5 או 10 שנים לך תדע מה יהיה.

אולי יגלו שכל נושא החשמלי והסוללות (שצריכות להעלם באיזשהו שלב, יצטרכו למצוא פתרון גם לפסולת הזו) הוא לא בדיוק "ירוק" כמו שחשבו, ואולי - לך תדע - עוד יקום איזה גאון שימציא איזו המצאה שתוכל להעלים כליל את המזהמים הנפלטים ממנועי בעירה פנימית, ואז הסעודים יקנו אותו וימכרו אותו לכל העולם - וככה ימשיכו לשאוב נפט ולספק לנו סולר ובנזין.

לך תדע.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

דיזל זה אחלה...

אני עכשיו עם רכב חמישי דיזל, הראשון היה ב 2002.

פעם זה היה מנוע סופר אמין ולא סוחב, דוושת גז או משוחררת או לחוצה עד הסוף, נוסע ומפחד לעבור את ה 3000 סל"ד מרוב רעש.

אחרי זה זה היה מנוע שגם אמין וגם סוחב וגם עם מומנט לאורך כל תחום הסל"ד.

היום זה מנוע שאין לו מומנט בכלל בסל"ד נמוך ומשודך ליחסי העברה לא הגיוניים לטובת חיסכון בדלק ועמידה בתקני זיהום, עדיין סוחב מצויין אבל לא נוח לשימוש. ואתה כל הזמן נוסע ודואג שלא תהיה תקלה במערכת SCR (אוריאה), שמערכת תוסף Eolis תעבוד כמו שצריך, שלא יסתם ה DPF, שלא יתקע ה EGR...שלא ימלאו בטעות במוסך שמן לא נכון שפוגע בכל הנ"ל...

עדיין מקבל במסחרית במשקל כמעט 2 טון צריכת דלק טובה יותר משל מכוניות מיני 1000 סמ"ק. שזה מצויין במיוחד למי שנוסע הרבה. אבל...יש הרבה אבל.

פורסם

עניין הדיזל יותר "סוחב" ממנוע בנזין גם נעלם מאז שהתחילו להגדיש את מנועי הבנזין והם קיבלו מומנט בריא שמתקרב לזה של מנוע הדיזל

Sent from my SM-J730F using Tapatalk

פורסם

בישראל כבר שנים מנסים להרוג את הדיזל - זה התחיל בתמחור גבוה שגרם לצמצום ההיצע משמעותית, ובסופו של דבר גם במחיר הסולר שעלה לאיטו. התקופה היפה ביותר לדיזל בארץ היתה אי שם בין 1999, מעט אחרי שהתאפשר ללקוחות פרטיים לקנות רכבי דיזל ואלו גילו את היתרונות, ועד 2005 בערך. באותם שנים היה גם היה גם היצע מכובד של רכבי דיזל והסולר היה זול. גם באירופה, המעוז הנצחי של הדיזל, הכריזו מלחמה על הדיזל ע״י מיסוי יתר ואיסורי כניסה לערים. יותר ויותר יצרנים מפסיקים להציע דורות רכב חדשים עם מנועי דיזל. אני באופן אישי מאוד אוהב דיזל, ובמיוחד עם השילוב לתיבה ידנית (אותו מתכון אירופאי ידוע). אני זוכר שתקלות EGR ו-DPF היו עוד בתקופת מנועי היורו 4 ו-5. פחות שמעתי על תקלות שקשורות לאוריאה. אני חושב שגם כיום, עם כל השדרוגים שנוספו למנוע הדיזל, הוא עדיין יאריך חיים יותר מכל מנוע בנזין.

פורסם

לגבי תקלות בדיזל, לא מדובר בשמועות אלא עובדות אמתיות ותיקונים יקרים במיוחד.

לגבי המוות של הדיזל, לא קשור כלל לישראל אלא מגמה אירופאית, שם הדיזל נפוץ ברכב הפרטי.

רכבים חשמליים בדרך ואני מדבר על עוד עשר שנים איסור מכירה של רכבים עם מנועי בעירה פנימית.

פורסם

בתור מנוע אני מניח שהוא יעבור שיפוץ אחרי מנוע בנזין.

העניין הוא שבסופו של עניין לאדם פרטי שהולך לסוע 15-20K בשנה כל הכסף של החסכון בדלק ילך לו על החלפה ותיקון של מערכות יקרות בלי קשר לשאר הוצאות האחזקה ותיקונים שגם לא זולים. מי שמתכוון לסוע המון קילומטרים בשנה, דוגמא נהגי מוניות, לטווח ה"ארוך" יתגמד לצד החסכון המצטבר ואמינות המנוע. רוב האנשים הפרטים לא מעניין אותם שמנוע דיזל יכול להחזיק 150K-200K יותר כי ממילא הם יחליפו את הרכב.

• תוכן חדש...