Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם לרכב דו גלגלי מותר ע"פ חוק ללנסוע בין מכוניות כאשר כולם עומדים ברמזור?

אם אסור, מה גובה הקנס?

פורסם
האם לרכב דו גלגלי מותר ע"פ חוק ללנסוע בין מכוניות כאשר כולם עומדים ברמזור?

אם אסור, מה גובה הקנס?

דו גלגלי, כרכב, צריך לנסוע בנתיב שלו.

בנסיעה בין נתיבים הוא כביכול רוכב לא בנתיב שלו אלא של הרכב שעומד.

אבל המשטרה לא אוכפת את זה.

פורסם
דו גלגלי, כרכב, צריך לנסוע בנתיב שלו.

בנסיעה בין נתיבים הוא כביכול רוכב לא בנתיב שלו אלא של הרכב שעומד.

אבל המשטרה לא אוכפת את זה.

לא רק שהיא לא אוכפת, השוטרים והפקחים עצמם מזגזגים בין מכוניות..

פורסם
אתם יודעים על מישהו שנתפס וקבל קנס ?

אם מחפשים אותך אז תחטוף גם על זה. מכיוון שבדרך שכשגרה סימוני הנתיבים על הכביש מבלבלים, מחוקים, צבועים בצבעים שונים רצוי לזכור את הגדרת החוק לנתיב - רוחב דרך המספיק למעבר כלי רכב. החוק לא מגדיר על פי איזה רכב יקבע רוחב הנתיב.

זו אינה עצה משפטית והכותב אינו בעל השכלה משפטית.

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

פורסם

זו עיקר ההנאה שלי - ליסוע ככה בין טורי המכוניות המחכות לרמזור הקצר...אני יודע שזה לא חוקי, כמו שאני יודע שזה מסוכן (להוריד מראה לרכב או חלילה יד לנהג) ולכן אני עושה את זה לאט לאט.

לא פעם עקפתי כך גם ניידות משטרה, מעולם לא נעצרתי.

:-D
פורסם

אני תמיד עושה את זה וגם בזהירות ...אבל מה אתם רוצים לעמוד אחרי אוטו\בוס ולקבל את כל העשן שלו לפנים?

גם בפקקים אני נוסע בשוליים אם אפשר.

אף פעם לא קיבלתי דו"ח. (..ולא בגלל שברחתי קוקו) :wink:

*כנ"ל גם אני עברתי נידות או שוטר על קטנוע ולא קיבלתי דו"ח

פורסם

היה פה או "שם" משהו על זה שאם טור המכוניות עומד ממש אז מותר אפילו ליסוע בשולים.

כל יום רואים אותי השוטרים בצמתי כביש 4 בקטע מדרור עד מורשה {כולל את שני המניאקים עם ה BMW במורשה לפעמים } נוסע בין וליד המכוניות. להערכתי הגסה - אילו זו היתה עבירה נאכפת, כבר היתי עם דו"ח אחד לפחות.

עם מנוף אי אפשר לסרוג סוודר { C }

פורסם

בארה"ב למשל, החוק אוסר נסיעה בין מכוניות, ואין דבר עצוב יותר לראות אופנועים למינהם עומדים בפקק של כמה קילומטרים ולא מתקדמים לשום מקום...

ראש הממשלה: " לא נשחרר בוטנים עם מלח על הידיים!!!" :onfire::screwy:

"חכה לי רק רגע," היא אמרה בקול גדול, "אני בהריון" בואינג! התערבות על מתנדבת התפתחה לכלל אסון.

פורסם

זכור לי דווקא מורה לנהיגה (או שמא היה זה מדריך בקורסי הנהיגה מונעת?) שאמר לי

שמותר לדו גלגלי לנוע בין רכבים עומדים בתנאי שהם עומדים בעצירה מלאה

קצת מתחילה התנועה לזחול וכבר אסור לו להמצא בין הרכבים

אומנם זה נשמע הגיוני למדי, אך חייבם למצוא לזה סימוכין

(לכאן או לכאן)

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם

אם יש חוק כזה אז הוא טיפשי מאוד, הרי מה הקטע בלקנות קטנוע אם לא לחסוך לעצמך את הפקקים של הבוקר בנתיבי אילון? כי כל האנשים שעובדים בתל אביב קונים קטנועים או אופנועים כדי לחסוך את הזמן של הפקקים(אני לא מדבר על אלה שקונים אופנוע כי זה הכיף שלהם כמונו למשל).

ואי אפשר לעשות נתיב מיוחד לאופנועים? נגיד יש את הנתיבים של המכוניות? נגיד שני נתיבים ואז באמצע יש נתיב שמפריד והוא לאופנועים והוא יהיה נתיב קטן נגיד ברוחב של מטר .

פורסם
אם יש חוק כזה אז הוא טיפשי מאוד, הרי מה הקטע בלקנות קטנוע אם לא לחסוך לעצמך את הפקקים של הבוקר בנתיבי אילון? כי כל האנשים שעובדים בתל אביב קונים קטנועים או אופנועים כדי לחסוך את הזמן של הפקקים(אני לא מדבר על אלה שקונים אופנוע כי זה הכיף שלהם כמונו למשל).

ואי אפשר לעשות נתיב מיוחד לאופנועים? נגיד יש את הנתיבים של המכוניות? נגיד שני נתיבים ואז באמצע יש נתיב שמפריד והוא לאופנועים והוא יהיה נתיב קטן נגיד ברוחב של מטר .

החוק טיפשי מאוד? ההודעה שלך נשמעת יותר טיפשית. החוק לא בא

להקל על חייך והוא אינו חוק סוציאלי שנועד להגן על אלו שקנו קטנועים

כדי שיוכלו לשמור על היתרון היעיל שמציע הקטנוע.

החוק בה לבצע דבר אחד, לשמור על הבטיחות בדרכים שלך ושל שאר משתמשי

הדרך - והגיוני מאוד (ואת זה אני כותב כרוכב דו גלגלי), שיהיה אסור

מבחינה חוקית לרכב בין מכוניות, בין נתיבים.

זה שאני עושה זאת וזאת שאחרים עושים זאת, זה דבר אחד - אבל להפוך

את זה לחוקי? לא. ז-ה יהיה טיפשי.

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם

צטער לחלוק גם אבל..לא הוא לא טפשי..החוק נועד להסדיר את תנועת הכלים (באשר הם) בדרך ולסמן את הנתיבים המותרים לתנועה ואת הדרכים והמקומות להשתלב ולעבור בהם. לכן יש פסי הפרדה ושאר תקנות דרך. כעיקרון אתה אמור לנסוע ולעמוד מאחורי כל רכב עם הדו"ג כאילו היית רכב. מצד שני המשטרה שאמונה על אכיפת החוק מרשה לעצמה מרחב שיפוט ושיקול דעת באכיפה (של כל חוק לרוב) וזה פועל לטוב ולרעה (הפעם לטובתנו?). יש הבנה גם במערכת המשפטית וגם במערכת האוכפת שמצד אחד אי אפשר לחוקק חוקים שהציבור לא יעמוד בהם ומצד שני יש לאפשר גמישות בשיקול הדעת גם בחוקים שנחקקו.

חקיקת חוק כפי שאתה מציע תהפוך את "הטויסט" ללגיטימציה של אי סדר......ונתיב קטן לאופנועים, לא נכנסתי לזה מדי אבל נראה לי שזה לא מעשי ואולי אפילו מסוכן יותר...תחשוב על כל רכב שירצה לחתוך לכיוון אחר.

בקיצר תהנה מה"נוחות היחסית" ותבין שיש חוק ואם תתפס יום אחד על הפרה שלו תדע :"שמי שלא סובל את החום, מוטב שלא יכנס למטבח".:-)

פורסם

אני מצטרף לדעה שהחוק אינו טיפשי כלל. למה שהמחוקק יתן לגיטימציה לכל המופרעים ליסוע כך? ההצעה שלך לנתיב לאופנועים באמצע הכביש כל כך מטומטמת ואגואיסטית, האם אינך יכול להסתכל על הראייה הכוללת ולא רק על עצמך?

הדבר היחידי שאני יודע בוודאות כי מותר הוא, זה ליסוע בשולי הכביש בזמן של עומס תנועה.

בקורס לנהיגה מונעת (לא, לא קיבלתי נקודות, זה בעקבות 3 שנים רישיון) לימדו אותי כי מה 1.1.04 מותר לאופנועים ליסוע בשוליים. בבירור מעמיק עם שוטר מיחידת האופנועים של המשטרה הוא אמר לי כי אין חוק כזה אבל המשטרה מאפשרת לאופנועים ליסוע בשוליים במהירות המותרת בחוק וזאת אך ורק בזמן של עומסי תנועה.

:-D
  • תוכן חדש...