Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2580 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לונג סטורי שורט - צריך לבחור פוטנציומטר לגוריתמי לווליום של מגבר. הload של לוח ההגברה לפי מפרט יצרן 13K ו16K בעומס.

מצאתי את זה בדיג'יקי (יש לחץ זמן, זה היחיד בנקסט דיי)

https://www.digikey.co.il/product-detail/he/KKA5021S28/KKA5021S28-ND/738785/?itemSeq=293992560

ונראה שהוא יתאים - האם כך הדבר?

למיטב הבנתי ע"מ לייצר שליטה בווליום בצורה הפשוטה ביותר - אני צריך פונציומטר לגוריתמי שהערך שלו פחות מחצי מערך הההתנגדות כניסה של לוח ההגברה.

האם אני צודק? האם יש עוד דברים שעלי לשקול ולהתייחס אליהם בבחירת הרכיב?

האם מישהו מכיר מקור יותר מהיר וזול לרכישת רכיב דומה (לא מצאתי ברשת)

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם (נערך)

פוטנציומטרים מכול סוג שהוא תוכל לרכוש אצל סימן טוב אלקטרוניקה בפתח-תקוה וגם אצל אבן אלקטרוניקה בת"א (צור איתם קשר טלפוני).

הפוטנציומטר בקישור שצירפת מאוד מאוד יקר (עומד בתקנים צבאים) ועל זה תוסיף משלוח ככה שהמחיר עשוי להגיע ל-250-300 שקלים עבור יחידה בודדת.

האם אתה מחליף פוטנציומטר יישן בחדש ? יש לך קישור למגבר ?

* אתה צריך לבדוק האם הפוטנציומטר מתאים להספק בוואטים.

* מידות חיצוניות.

* האם הפוטנציומטר עם מפסק ON-OFF.

* האם הפוטנציומטר צריך להיות כפול ?

** משלוח נקסט די הדבר אומר שבעוד 4-5 ימים הפוטנציומטר אצלך ביד.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
פוטנציומטרים מכול סוג שהוא תוכל לרכוש אצל סימן טוב אלקטרוניקה בפתח-תקוה וגם אצל אבן אלקטרוניקה בת"א (צור איתם קשר טלפוני).

הפוטנציומטר בקישור שצירפת מאוד מאוד יקר (עומד בתקנים צבאים) ועל זה תוסיף משלוח ככה שהמחיר עשוי להגיע ל-250-300 שקלים עבור יחידה בודדת.

האם אתה מחליף פוטנציומטר יישן בחדש ? יש לך קישור למגבר ?

1. חדש

2. https://www.parts-express.com/sure-electronics-aa-ab32291-2x250w-irs2092-class-d-amplifier-board--320-313

הכח יגיע משנאי טורואידי ורקטיפייר (איך אומרים רקטיפייר בעברית?). אלמנטים שנרכשו לפי המלצות שם.

* אתה צריך לבדוק האם הפוטנציומטר מתאים להספק בוואטים. איך אני מוודא? לפי מה שאני מבין הכוונה הא לחבר את הפוט' כ"גיין" אחרי אות המקור ולפני הכניסה להגברה.

* מידות חיצוניות. פחות קריטי נראה לי, יש לי המווווון מקום. מדובר על קופסאת זיווד של א40/ר30/ג11

* האם הפוטנציומטר עם מפסק ON-OFF. לא. יש מפסק לפניו אחרי הפיוז שאחרי השקע

* האם הפוטנציומטר צריך להיות כפול ? אני מניח שכן. האות מגיע בסטריאו טאני מעוניין לשלוט בשני הערוצים במקביל. היית שם יחידת קדם מגבר אם היה לי זמן.

כרגע נראה לי שפוטנציומטר זה הפתרון הפשוט ביותר שיש לי.

** משלוח נקסט די הדבר אומר שבעוד 4-5 ימים הפוטנציומטר אצלך ביד. אני יכול להסתדר עם זה. יש לי עד ה7/6 בלילה לסיים את הפרויקט, העדפתי מחו,ל כי לא פעם אני נתקל בחוסר רצון לעזור אצל ספקים מקומיים שמשגעים אותם על שטויות (בעיקר שאני לא יודע ב100% מה אני צריך

תשובות באדום

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

• תוכן חדש...