Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בראשית

avargel
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חבל, אבל לגמרי לפי הסטטיסטיקה. :-)

לא נורא, לפחות יש צילומים נאים בדרך, ומכתש חדש ונוצץ!

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

חבל בשביל המתכננים, אבל אבדה גדולה למדע זה לא, לכל העניין הזה אין ממש ערך מדעי.

תיכף החמאס יטענו שהם שיגרו את החללית, ודובר צה"ל יגיד שזה נפל בשטחים פתוחים.

פורסם

למה אין ערך מדעי? קצת מיפוי של השדה המגנטי של הירח, והנחת רפלקטור חדש שנאס"א שלחו עם הנחתה בשביל להעלות את דיוק המדידות. לא יקדם את האנושות לעידן חדש, אבל ערך בהחלט יש.

וול, הפרויקט הגיע להקפות יציבות סביב הירח בפיאט אונו פחות או יותר, עדיין הישג.

פורסם

טענו בחדשות שהגענו לטכנולוגיות חדשות בגלל יכולת היצור הנמוך יחסית לפרויקט כזה. חלק מהטכנלוגיה נמכרה הלאה.

האמת, שכל הכבוד ליזמים. חלמו על משהו מטורף, ובסוף הגיעו לתוצאות מאוד יפות במימון אזרחי ולא מדיני.

פורסם
חבל בשביל המתכננים, אבל אבדה גדולה למדע זה לא, לכל העניין הזה אין ממש ערך מדעי.

תיכף החמאס יטענו שהם שיגרו את החללית, ודובר צה"ל יגיד שזה נפל בשטחים פתוחים.

אני לא מבין מה זה בדיוק ערך מדעי וגם לך יהיה כנראה קשה להגדיר במדויק.

מה שקרה פה, זה כמה מאות אנשים שתכננו ועמלו על משהו שמעולם לא עשו לפני כן. כל אחד ואחד מהם צבר ניסיון ותובנות והבנות שניתן עכשיו להעביר הלאה לשיגור הבא או לתלמידים (נהוג להתפרנס מהוראה, אתה יודע, כדי שיהיה מה לאכול). ערך עצום, לא פחות.

חוץ מזה זה נחמד לראות ילדי מדינה כלשהי (במקרה הזה, ישראל) מתאחדים תחת איזו מטרה רחוקה וקסומה שמגרה את הדימיון במקום איזו אידאולוגיה רצחנית כלשהי או סתם הפופיק. אופס, התפלק לי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• אחראי פורום
פורסם

פרוייקט אדיר, ריגש אותי לעקוב אחריו ואם לי התוצאה כואבת, אני לא יכול לדמיין מה עובר על צוות המתכננים.

עדיין, גאווה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

ככה זה בתוכנה, מה שלא נבדק במציאות לא עובד במציאות.

צוות התוכנה מוסרים שהם מכירים את הבאג ומשחררים פאטץ׳ ללקוח בדקות אלו ממש.

ובכלל, כל מתכנת מתחיל יודע שלא יוצאים לפרודקשן ביום חמישי [emoji41]

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

יגאל - תגובה שאיה במקומה.

תעשיית החלל מאוד risky, ועד שלא ביצעת לא ביצעת. יש גבול למה שאתה יכול לסמלץ על פני כדור הארץ.

חבל על משימה של 8 שנים שכשלה בדקה האחרנה. עדיין מדובר בפרוייקט שנצבר בו הרבה מאד ידע וניסיון, שכולנו נהנה מהם בעתיד - אם במשימות חלל אזרחיות, משימות חלל צבאיות או כאן, על פני הכדור שלנו.

וצריך לתת כבוד עצום לצוות שתכנן וביצע את המשימה בעשירית התקציב של משימות דומות (אם לא פחות מזה), וככל הנראה מצא הרבה פתרונות יצירתיים שכדאי ללמוד מהם. ולפרוייקט החינוכי, שאני מקווה מאד שידרבן את הדורות הצעירים ללכת באותה דרך של תעוזה חצופה ופריצת דרכים חדשות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

כי פה זה שירשור אבל? כי אין מקום לבדיחות מתכנתים באופטופיק? כי אתה לא מהתחום ולא מבין בדיחות מתכנתים?

יאללה שחרררר (אבל לא יותר מידי, זיהום אויר זה פוייה), איש לא נהרג.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

.

מה לא במקום?!

מה זה, אושוויץ, שאי אפשר להתבדח?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יש לך הערה עניינית על הכשל או סיבותיו או תוצאותיו? נשמח ללמוד ממנה.

בכל זאת פרוייקט שהושקעו בו הרבה שנות עבודה, אחרים שפכו עליו את מיטב כספם בלי כוונה לראות רווח ובסופו של דבר נכשל בדקה האחרונה.

אותי הסרקזם הזה לא מצחיק.

ו-לא. אין לי שום קשר לפרוייקט חוץ ממעקב בפייסבוק וצפיה בשידור אמש.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם זה מה שאתה אומר כנראה שאין לך קשר לא רק לפרוייקט עצמו, אלא גם להבנה של איך פרוייקטים כאלה בכלל, וסטארטאפים בפרט, עובדים.

אין דבר כזה "ללא מטרת רווח". הפתרונות, הטכנולוגיות והייעולים שפותחו במסגרת הפרוייקט הזה שווים מיליוני דולרים, וחלקם כבר נמכרו הלאה (כמו שכבר צוין פה). אם הנחיתה הייתה מצליחה, אז היו עוד X פתרונות, Y טכנולוגיות ו-Z ייעולים שהיו נמכרים הלאה. יותר מזה, יכול מאוד להיות שהם בכל מקרה יימכרו הלאה אחרי שיבינו מה גרם לתקלה. זה אמנם יהיה בפחות כסף כי הפתרונות לתקלה לא נבחנו בשטח, אבל עדיין.

לכן, למרות ההגעה לירח במצב צבירה שונה משרצו, עדיין מדובר בהישג עצום, של 98 מתוך 100. הם עדיין הצליחו לשרוד את השיגור, לשלוח ולקבל נתונים, ולשלוח תיקונים, לשלוח שינויי מסלול, ואפילו לקבל תמונות תוך שניות בודדות (לא עניין של מה בכך).

ובתור עם בעל כל הרבה קומיקאים, צחוק זה אשכרה חלק מה-DNA שלנו. ואם יש ז'אנר שלם של הומור על תקופה בה נרצחו שליש מבני העם שלנו, לצחוק על פרוייקט שהצליח להשיג הישג עצום לראשונה בהיסטוריה של המדינה והעם שלנו זה - איך אומרים - תנוחי.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני לא יודע על שם מי רשומים הפטנטים,מורן אני זוכר נכון מי שמכר טכנולוגיות היא תע"א, לא spaceil.

הדבר הזה התחיל כפרוייקט תחרותי - חינוכי בצורה די תמימה, והתפתח למשהו הרבה יותר גדול, אבל במימון לא מסחרי. האם התורמים יקבלו תמורה חוץ מיורקה? שוב, יש כאן צדדים משפטיים שאני לא בטוח שפורסמו לציבור.

אבל אני בטוח שיגאל לא היה מרוצה אילו מישהו היה "יורד" כאן על פרוייקט שלו שנכשל. האם"בראשית" צמח לממדים מספיק גדולים. רק הבוקר הוזכר על ידי לפחות חצי מהלקוחות שראיתי.

פורסם

אתה שוב מפגין חוסר ידע.

הפרויקט לא נכשל. הוא הצליח בענק והשיג הישגים משמעותיים. הוא פשוט לא השיג את כל ההישגים שהוא תוכנן להשיג. זה כמו להגיד שמישהו שקיבל מדליית כסף באולימפיאדה "נכשל".

והתורמים קיבלו ויקבלו את מה שהוסכם שהם יקבלו, בדיוק כפי שזה קורה במימון של כל פרויקט "חינוכי" או "תחרות". בשורה התחתונה - שום דבר, אף פעם, לא נעשה לשם שמיים. תמיד יש תמורה. בין אם גשמית (בעלות על פטנטים, אחוזים מההכנסות על מכירת טכנולוגיה, הטבות מיסים על תרומה) ובין אם פסיכולוגית.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...