Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין "נסתדר בניינו", בדוק את זה מראש, חלק מחברות ההשכרה יסרבו לתת לך לנהוג ברכב אלא רק גיסך.

בשוייץ, אתה לא יכול לנצל שבריר מהיכולות של רכבים כאלה, חוקים קשים ואכיפה דראקונית.

איך אני מת על המילים האלה,ממש כמו ה"יהיה בסדר" הישראלי שלנו.

לפותח השרשור - אל תנסה לעגל פינות ולהסתיר פרטים מחברת ההשכרה\ביטוח,שם ייקים ומרובעים ותאמין לי שיזמברו אותך על כל שטות.

תבהיר תוודא ותספר הכל,ממש לא פראיירים מעבר לים.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עד גיל 25 אין סיכוי לקבל רכב מעניין מחברת השכרה גדולה בתנאים סבירים.

ממליץ בחום לעשות ביטול השתתפות עצמית(שרטתי ג'אנט 19 של ב אם וו ובלי הביטוח היו מחייבים אותי על זה).

אני חושב שבbmw היה אפשר לקחת עד סדרה 2 כלשהי.

אפשר לשלוח מייל ולברר מראש.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
עד גיל 25 אין סיכוי לקבל רכב מעניין מחברת השכרה גדולה בתנאים סבירים.

ממליץ בחום לעשות ביטול השתתפות עצמית(שרטתי ג'אנט 19 של ב אם וו ובלי הביטוח היו מחייבים אותי על זה).

אני חושב שבbmw היה אפשר לקחת עד סדרה 2 כלשהי.

אפשר לשלוח מייל ולברר מראש.

יש סיכוי,

הוא יכול לשכור בלי בעיה בסיקסט למשל במוו 420 או אודי A5. (בהנחה שיש לו וותק של שנתיים ומעלה)

בגיל שלו לא ניתן לשכור את המכוניות היקרות (פרימיום ו-Luxury), רק מגיל 25 ומעלה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

דור - שיתחיל בללמוד לנהוג.

הנהיגה בגרמניה ושכנותיה על כך שונה מאשר בישראל - אז שילמד לעבור ברמזור ירוק עם תנועה נגדית, לשמור על הימין ולהקפיד על הקמ"ש - בלי לבזבז את כספו על רכב יקר. יש לצעירים נטיה להתיחס לכבישי גרמניה כאל איזה ג'ונגל פראי שבו אפשר לעשות הכל בלי חשבון, ולא מבינים שכל העסק הזה פועל רק בזכות הקפדה יתרה על החוק. ראינו את פוסט ה"אנחנו נסתדר" (#7 בשרשור זה) שמבהיר היכן עומד הבחור. אז אני יודע שאתה צעיר, אבל מנוסה בטיולים ומכיר את החומר. הבחור הזה הוא noob שצריך ללמוד הרבה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
דור - שיתחיל בללמוד לנהוג.

הנהיגה בגרמניה ושכנותיה על כך שונה מאשר בישראל - אז שילמד לעבור ברמזור ירוק עם תנועה נגדית, לשמור על הימין ולהקפיד על הקמ"ש - בלי לבזבז את כספו על רכב יקר. יש לצעירים נטיה להתיחס לכבישי גרמניה כאל איזה ג'ונגל פראי שבו אפשר לעשות הכל בלי חשבון, ולא מבינים שכל העסק הזה פועל רק בזכות הקפדה יתרה על החוק. ראינו את פוסט ה"אנחנו נסתדר" (#7 בשרשור זה) שמבהיר היכן עומד הבחור. אז אני יודע שאתה צעיר, אבל מנוסה בטיולים ומכיר את החומר. הבחור הזה הוא noob שצריך ללמוד הרבה.

תשמעו מה זה כל הגאווה הזאת? מאיפה כל ההתנשאות הזאת של חצי מכאן לגבי הגיל או לגבי אופי הישראלי המצוי של נסתדר? מאיפה אתם מכירים אותי ולפי מה אתם שופטים, בכנות ניסיון יש לי על הכביש וגם כן על המון כלים ידניים של 5 שנים, תמיד שואף ללמוד עוד וללמוד יותר ותמיד יש מה ללמוד, מאוהב במוטוריקה ורוצה להנות קצת, לא קצת בעצם להנות המון מהדבר שאני הכי אוהב בעולם ונהיה כנים לסוע על סדרה 2 בגרמניה לא כלכך יהיה החלום שלי. אני לא ביקשתי שתעזור לי איך ללמוד לנסוע בגרמניה או לשמור על הימין, את ההשערות שלך אתה יכול להשאיר בסלון לגבי אופי הנהיגה שלי, אם אין לך איך לעזור מלבד להתנשא אז מה זה נותן לך בחיים? זה עושה אותך יותר גבר ממני?

באמת אני מת להבין איך אתה גאון פענוח אנשים מבעד למסך שכמותך הצליח להבין בדיוק מי אני. כבר הבנתי שרובכם כאן חושבים שאני איזה אולי איזה ערסוואת שמחפש להתפרע בכבישים, לגבי גיל הנהיגה שלי את זה ידעתי עוד לפני שפתחתי את האשכול שיהיה בעיות להשכיר רכבים עם קצת יותר סוסים, גיסי בכל מקרה בא איתי מבוגר עם המון ניסיון בכביש וברכבים, אין עם זה שום בעיה שאני אשב לידו ומדי פעם אקח את ההגה לידיים. ושאלה אליכם, לילדים שלכם שבגילי הייתם נותנים את ההגה למושכות? בידיעה שהם היו יושבים לידכם ואשכרה החלום שלהם היה לסוע עם קצת קצת יותר סוסים מאשר ברכב הסנטנדרטיים בארץ.

חשבתי לראות כאן קצת תגובות יותר רציניות מאשר ללנסות להוריד מוטיבציה.

בכל מקרה תודה רבה לאלה שבאמת דווקא כן עזרו אשמח אפילו לעוד תגובות אבל הפעם רציניות ואולי להרחיב עוד קצת את הידע.

פורסם

מר בחור,אתה הפלת את עצמך כשכתבת "אנחנו נסתדר"

אתה יכול לכעוס ולרטון עד מחר,זהו פורום,וכל אחד יכול להגיב כאוות נפשו.

אם אתה לא מסוגל לקבל ביקורת טובה\רעה או סתם טיפים שלא "מועילים" לך - אל תפתח שרשור.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
, אין עם זה שום בעיה שאני אשב לידו ומדי פעם אקח את ההגה לידיים. ושאלה אליכם, לילדים שלכם שבגילי הייתם נותנים את ההגה למושכות?

אס תרחיב את הידע שלך במשפט הבא: אם תעשה את זה ותתפס יש סיכוי טוב ששניכם תמצאו את עצמכם בכלא. זה קורה אפילו בישראל הפרטצ'ית, בודאי בגרמניה המסודרת.

ואני חוזר וכותב לך בתור מי שצבר קצת ניסיון בחיים - צעיר בני מבוגר ממך - אתה זה המתנשא וחושב שכל העולם יישר קו עם הגחמות שלך. תכניס טוב טוב לראש שלך: אירופה זו לא ישראל, ויש חוסר סבילות מוחלט, אבל מוחלט, לשטויות האלה. אבל, אם אתה יודע יותר טוב, נסה את משטרת גרמניה (או את זו של שויצריה, היא עוד יותר קשוחה). נקרא עליכם ב-ynet.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

השכרת רכב על מסלול חוסכת לך את הכאב ראש של לדאוג לרכב יקר ולרישיון שלך במדינה זרה. מצד שני החוויה לטעמי קצרה מדי מכדי באמת ללמוד ולהעריך את הרכב שאתה נוהג בו

השכרת רכב על כביש יתן לך תקופה ארוכה יותר באמת להכיר את האוטו ולחוות את ההרגשה של בעלות על רכב ספורט יקר. בין אם זה בחווית הנהיגה או התגובות של נהגים אחרים על הכביש. מצד שני זה הופך את הטיול להרבה יותר אינטנסיבי, מחוייב לרכב (אתה תתחרט על כל שנייה שהרכב עומד/בנסיעה מנהלתית) ומעייף (שווה לדאוג למלון נחמד לחזור אליו בסוף היום)

במידה ואתה כן לוקח רכב לכביש (אני יוצא מנקודת הנחה שאתה נהג ספורטיבי מנוסה, אם לא - בטל הכל ותשכיר רכב במסלול!!) ממליץ לדאוג שיהיה ביטול השתתפות עצמי מלא. עדיף לשלם קצת יותר עכשיו מאשר לקבל זרנוק מאוחר יותר (גם באירופה יפתחו עלייך דלתות, הג'אנטים יגרדו מדרכות והבאמפרים מטרתם לחסל את הפגוש הקדמי של הרכב). שכרתי מספר פעמים רכבים ספורטיביים ורכבי ספורט אמיתיים בגרמניה ואיטליה (גם מתחת לגיל 25) וחייב להגיד שיש פה קצת הגזמה מצד המגיבים (במחשבה שנייה, אולי קל לי לדבר כי אני אזרח, גרתי באירופה ומרגיש שם כמו בבית). ביום הראשון של ההשכרה תסע רגוע ותלמד להשתלב בסגנון הנהיגה המקומי ומשם תזרום תוך כדי שאתה מקפיד על מקדמי בטחון גבוהים יותר מאשר היית מקפיד עליהם בארץ. ואם תהיה מרוכז בזה מספיק תגלה שהנהגים באירופה לא בהכרח יותר טובים מהארץ (השם ישמור אותנו מהנהגים בדרום איטליה או אוסטריה).. אם כן מעניין אותך לנסוע מהר תסע מאחורי נהגים מקומיים. הם יודעים הרבה יותר טוב ממך איפה אפשר ואי אפשר ולהרביץ.. גם מהירויות כפולות מהמותר בכבישים מהירים (לא שאני מבין מה הכיף הגדול במהירות בקו ישר, אבל ניחא.. לפעמים ממהרים)

לגבי הונאות חברת השכרה (לא להצהיר שאתה הולך לנהוג על הרכב) - לא מומלץ. אם חס וחלילה תעשה תאונה חברת ההשכרה תצליח להוכיח שאתה נהגת בזמן התאונה (סמוך עליהם ועל העורכי דין שלהם, במיוחד כשמדובר ברכב יקר) ותבטל כל כיסוי ביטוחי אפשרי..

אגב, אם אתה מעוניין סתם להרגיש רכב חזק ומפואר יותר מבארץ - לא חייבים רכב ספורט ייעודי בשביל זה. לא יודע על איזה אוטו אתה נוהג בארץ, אבל לפי צורת הכתיבה (ותסלח לי שאני שופט אותך דרך המסך) אני מאמין שגם רכבי מנהלים בחברת ההשכרה (סדרה 5 ומקבילותיה שלא בגרסת הבסיס) יספק אותך.........

מניסיון האישי ממליץ להסתכל על צי הרכבים של Hertz ו-Sixt (בסדר הזה)

עריכה: עשיתי סקר קטן באתר הרץ, נראה שהם די העלו את הגבלות הגיל מאז הפעם האחרונה שהתעניינתי בהשכרת רכב, לא ראיתי משהו יותר ספורטיבי מפיאט 124 (שהיא בעצמה לא בדיוק ספורטיבית). עזוב, סע למסלול ושכח מזה.

עריכה אחרונה על ידי c1204629
פורסם (נערך)
יש סיכוי,

הוא יכול לשכור בלי בעיה בסיקסט למשל במוו 420 או אודי A5. (בהנחה שיש לו וותק של שנתיים ומעלה)

בגיל שלו לא ניתן לשכור את המכוניות היקרות (פרימיום ו-Luxury), רק מגיל 25 ומעלה.

אין שום דבר מענין ב420 או A5,והם לא משכירים רכבים עם מנועים חזקים יותר מתחת לגיל 25.

ה420 סבירה,אפילו לא מרגישה חזקה.

לגבי מסלול,

החוויה יקרה מאוד,ואם תפתח את החוזה ותקרא לעומק תגלה כמות עצומה של דברים שיכולים לחייב אותך עליהם.

"אני אשב ליידו ואקח את ההגה לידיים".

מה אתה בספארי?זה כביש ציבורי,מאוד לא חכם.

אף אחד לא מתנשא עליך,פשוט מסבירים לך שאין מה לעשות.אם אתה לא בן 25 לא תקבל רכב חזק.

ואם אין לך ביטוח אתה לא יכול לנהוג ברכב,כי אתה לא רוצה לקחת סיכון כי במקרה של תאונה או שיחייבו אותך על הרכב וזה במקרה הטוב.

במקרה הפחות טוב מישהו ייפגע והיית בלי ביטוח,לא מכיר את החוק הגרמני,אבל כמה טוב זה כבר יכול להגמר?

הייתי לפני שנתיים(21) בגרמניה והמקסימום שנתנו לי זה 420 דיזל.

עריכה אחרונה על ידי halperin96

פורסם
אין שום דבר מענין ב420 או A5,והם לא משכירים רכבים עם מנועים חזקים יותר מתחת לגיל 25.

ה420 סבירה,אפילו לא מרגישה חזקה.

לגבי מסלול,

החוויה יקרה מאוד,ואם תפתח את החוזה ותקרא לעומק תגלה כמות עצומה של דברים שיכולים לחייב אותך עליהם.

"אני אשב ליידו ואקח את ההגה לידיים".

מה אתה בספארי?זה כביש ציבורי,מאוד לא חכם.

אף אחד לא מתנשא עליך,פשוט מסבירים לך שאין מה לעשות.אם אתה לא בן 25 לא תקבל רכב חזק.

ואם אין לך ביטוח אתה לא יכול לנהוג ברכב,כי אתה לא רוצה לקחת סיכון כי במקרה של תאונה או שיחייבו אותך על הרכב וזה במקרה הטוב.

במקרה הפחות טוב מישהו ייפגע והיית בלי ביטוח,לא מכיר את החוק הגרמני,אבל כמה טוב זה כבר יכול להגמר?

הייתי לפני שנתיים(21) בגרמניה והמקסימום שנתנו לי זה 420 דיזל.

הביטוח יהיה תקף כי מן הסתם הוא יגיד שהוא זה שנהג אבל למה להיות עד כדי כך שליליים ולחשוב שב90% יקרה משהו? כולנו יודעים שרוב הסיכוים לא יקרה איזה משהו, ברור שיש סיכון ואם יקרה משהו אז זה בעיה מאוד גדולה אבל בכל דבר בחיים יש סיכון.

פורסם
הביטוח יהיה תקף כי מן הסתם הוא יגיד שהוא זה שנהג אבל למה להיות עד כדי כך שליליים ולחשוב שב90% יקרה משהו? כולנו יודעים שרוב הסיכוים לא יקרה איזה משהו, ברור שיש סיכון ואם יקרה משהו אז זה בעיה מאוד גדולה אבל בכל דבר בחיים יש סיכון.

יש הבדל בין לקחת סיכון לבין להיות מטומטם.

אתה באמת חושב שאם תעשה תאונה קלה,תגרד למישהו את הפגוש הוא יסכים להגיד שדוד שלך נהג ולא אתה?

אני בספק.

כל סיכון שאתה לוקח הוא בעל סבירות להתממש ואתה לוקח בחשבון את המקרה הגרוע,שאתה מסרב להפנים.

החלטתי לקצר לרחוב שלי דרך אין כניסה,חסכתי סיבוב של 2 דקות והסתכנתי ב250 שקל קנס.

נהגתי על רכב יוקרה במדינה זרה בלי ביטוח,אם הרכב יילך הנזק הוא 30-40 אלף יורו.

וזה אם נכנסתי בקיר שלא קרה לו כלום.

אם יש עוד רכבים בסיפור?בני אדם מעורבים?

אתה אפילו לא יודע לאן אתה נכנס,ומה גודל הסיכון שאתה לוקח.

פורסם
השכרת רכב על מסלול חוסכת לך את הכאב ראש של לדאוג לרכב יקר ולרישיון שלך במדינה זרה. מצד שני החוויה לטעמי קצרה מדי מכדי באמת ללמוד ולהעריך את הרכב שאתה נוהג בו

השכרת רכב על כביש יתן לך תקופה ארוכה יותר באמת להכיר את האוטו ולחוות את ההרגשה של בעלות על רכב ספורט יקר. בין אם זה בחווית הנהיגה או התגובות של נהגים אחרים על הכביש. מצד שני זה הופך את הטיול להרבה יותר אינטנסיבי, מחוייב לרכב (אתה תתחרט על כל שנייה שהרכב עומד/בנסיעה מנהלתית) ומעייף (שווה לדאוג למלון נחמד לחזור אליו בסוף היום)

במידה ואתה כן לוקח רכב לכביש (אני יוצא מנקודת הנחה שאתה נהג ספורטיבי מנוסה, אם לא - בטל הכל ותשכיר רכב במסלול!!) ממליץ לדאוג שיהיה ביטול השתתפות עצמי מלא. עדיף לשלם קצת יותר עכשיו מאשר לקבל זרנוק מאוחר יותר (גם באירופה יפתחו עלייך דלתות, הג'אנטים יגרדו מדרכות והבאמפרים מטרתם לחסל את הפגוש הקדמי של הרכב). שכרתי מספר פעמים רכבים ספורטיביים ורכבי ספורט אמיתיים בגרמניה ואיטליה (גם מתחת לגיל 25) וחייב להגיד שיש פה קצת הגזמה מצד המגיבים (במחשבה שנייה, אולי קל לי לדבר כי אני אזרח, גרתי באירופה ומרגיש שם כמו בבית). ביום הראשון של ההשכרה תסע רגוע ותלמד להשתלב בסגנון הנהיגה המקומי ומשם תזרום תוך כדי שאתה מקפיד על מקדמי בטחון גבוהים יותר מאשר היית מקפיד עליהם בארץ. ואם תהיה מרוכז בזה מספיק תגלה שהנהגים באירופה לא בהכרח יותר טובים מהארץ (השם ישמור אותנו מהנהגים בדרום איטליה או אוסטריה).. אם כן מעניין אותך לנסוע מהר תסע מאחורי נהגים מקומיים. הם יודעים הרבה יותר טוב ממך איפה אפשר ואי אפשר ולהרביץ.. גם מהירויות כפולות מהמותר בכבישים מהירים (לא שאני מבין מה הכיף הגדול במהירות בקו ישר, אבל ניחא.. לפעמים ממהרים)

לגבי הונאות חברת השכרה (לא להצהיר שאתה הולך לנהוג על הרכב) - לא מומלץ. אם חס וחלילה תעשה תאונה חברת ההשכרה תצליח להוכיח שאתה נהגת בזמן התאונה (סמוך עליהם ועל העורכי דין שלהם, במיוחד כשמדובר ברכב יקר) ותבטל כל כיסוי ביטוחי אפשרי..

אגב, אם אתה מעוניין סתם להרגיש רכב חזק ומפואר יותר מבארץ - לא חייבים רכב ספורט ייעודי בשביל זה. לא יודע על איזה אוטו אתה נוהג בארץ, אבל לפי צורת הכתיבה (ותסלח לי שאני שופט אותך דרך המסך) אני מאמין שגם רכבי מנהלים בחברת ההשכרה (סדרה 5 ומקבילותיה שלא בגרסת הבסיס) יספק אותך.........

מניסיון האישי ממליץ להסתכל על צי הרכבים של Hertz ו-Sixt (בסדר הזה)

עריכה: עשיתי סקר קטן באתר הרץ, נראה שהם די העלו את הגבלות הגיל מאז הפעם האחרונה שהתעניינתי בהשכרת רכב, לא ראיתי משהו יותר ספורטיבי מפיאט 124 (שהיא בעצמה לא בדיוק ספורטיבית). עזוב, סע למסלול ושכח מזה.

כשבדקתי את הנורברגרינג לדוגמא ההשתפות העצמית בתאונה היא פסיכית וההגבלות רבות, לא מכיר לגבי המסלולים אחרים.

לגבי נהיגה בפעם הראשונה באירופה, אני מחזיר את עצמי ל2014 שמה עליתי לראשונה בחיי על רכב מחוץ לישראל - זה היה בצפון איטליה ולא שכרתי רכב ספורט אלא מרצדס A קלאס דיזל(עם מנוע דיזל של רנו), את האמת? התרגלתי דיי בקלות לנהיגה באירופה - לא "ביגי", מה שכן? תבוא מוכן ומודע למצלמות המהירות(שתופסות על הקמ"ש, בלי "רחמים") ולאכיפה גבוהה יותר.

לגבי הביטוח, אל תשקר לביטוח - הסיכוי לתאונה לא עלינו נמוך אבל הסכום שאתה עלול להפסיד במידה וכן הוא גבוהה.

אפשר תמיד להתפשר ולהשכיר רכב חמוד(לא חייבים ספורט על) ולעשות טיול בהרים באיזה מדינה אירופאית, לדוגמא אני יכול להשכיר רכבי ספורט ויוקרה אבל מעולם לא שכרתי רכב יקר יותר מאאודי A3 - נסיעה בהרים ובכבישים המפותלים מהנה ממש בשבילי בפני עצמה, גם ברנו קליאו שלי בארץ וגם באאודי A3/גולף/אסטרה בחו"ל - במקסימום? בפעם הבאה עוד כמה שנים שתוכל להשכיר רכב יקר יותר תוכלו לעשות את החוויה עם הרכב היקר יותר(שזה ללא ספק חוויה בפני עצמה).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

ליאור - אתה אגוז קשה.

אני חוזר ואומר לך: באירופה אין חוכמות. עברת את המהירות המותרת ב-2 או 5 קמ"ש? קיבלת קנס של 40 אירו. עברת ב-40 קמ"ש - מה שאצלנו גורר קנס של 1000 או 1500 ש"ח? יש באירופה מדינות בהן תכנס לכלא, וזה עונש מחייב - אפילו לא מביאים אותך לפני שופט. גרמת נזק לרכב: אם אינך מבוטח, וברכב שכור מבוטח רק נהג הרשום בחוזה השכירות, אתה משלם את מלוא הנזק. אם זו שריטה זה מאות אירו, אם זה טוטל (לפי שומה של בעלי הכב - חברת ההשכרה) - זה יכול להיות מלוא ערך הרכב, עשרות אלפי אירו ויותר. פגעת ברכב אחר - שלם את שניהם. פגעת באדם - שלם את הטיפול הרפואי שיכול להגיע לעשרות ומאות אלפי אירו, ואז גם את נזקיו לכל החיים.

אני מניח שאתה יודע מה משמעות נהיגה ללא רשיון וללא ביטוח. מה שאתה רוצה לעשות זה בדיוק זה.

ומעבר לכך - אני חוזר ואומר לך: הנהיגה באירופה שונה מאשר בישראל. החוקים שונים, המנהגים שונים, ההתנהגות שונה. יודע שהבהוב באורות הגבוהים בגרמניה עלולה להחשב כעבירת תקיפה (האמת היא שזה לא ברור לי, מקורות שונים טוענים טענות שונות). האם אתה יודע שבפניה שמאלה ברמזור ירוק יתכן שיבוא מולך רכב שגם הוא נוסע בירוק? האם אתה יודע שלהתקע ללא דלק באוטובאהן זו עבירה פלילית? האם אתה יודע שלהתקין מצלמת דרך בגרמניה, אוסטריה או שווייץ זו עבירה? האם אתה יודע שאם תופסים אותך עם GPS שמתריע על מצלמות מהירות אתה צפוי לעונש על הכשלת שוטר במילוי תפקידו? אני בטוח שאין לך מושג על כל הדברים האלה. העיקר ללחוץ על הגאז באיזה BMW ולא להבין מה אתה עושה.

שיהיה לך בהצלחה. אני מקווה שתחשוב פעמיים לפני שאתה מכניס את עצמך לצרות.

פורסם
ליאור - אתה אגוז קשה.

אני חוזר ואומר לך: באירופה אין חוכמות. עברת את המהירות המותרת ב-2 או 5 קמ"ש? קיבלת קנס של 40 אירו. עברת ב-40 קמ"ש - מה שאצלנו גורר קנס של 1000 או 1500 ש"ח? יש באירופה מדינות בהן תכנס לכלא, וזה עונש מחייב - אפילו לא מביאים אותך לפני שופט. גרמת נזק לרכב: אם אינך מבוטח, וברכב שכור מבוטח רק נהג הרשום בחוזה השכירות, אתה משלם את מלוא הנזק. אם זו שריטה זה מאות אירו, אם זה טוטל (לפי שומה של בעלי הכב - חברת ההשכרה) - זה יכול להיות מלוא ערך הרכב, עשרות אלפי אירו ויותר. פגעת ברכב אחר - שלם את שניהם. פגעת באדם - שלם את הטיפול הרפואי שיכול להגיע לעשרות ומאות אלפי אירו, ואז גם את נזקיו לכל החיים.

אני מניח שאתה יודע מה משמעות נהיגה ללא רשיון וללא ביטוח. מה שאתה רוצה לעשות זה בדיוק זה.

ומעבר לכך - אני חוזר ואומר לך: הנהיגה באירופה שונה מאשר בישראל. החוקים שונים, המנהגים שונים, ההתנהגות שונה. יודע שהבהוב באורות הגבוהים בגרמניה עלולה להחשב כעבירת תקיפה (האמת היא שזה לא ברור לי, מקורות שונים טוענים טענות שונות). האם אתה יודע שבפניה שמאלה ברמזור ירוק יתכן שיבוא מולך רכב שגם הוא נוסע בירוק? האם אתה יודע שלהתקע ללא דלק באוטובאהן זו עבירה פלילית? האם אתה יודע שלהתקין מצלמת דרך בגרמניה, אוסטריה או שווייץ זו עבירה? האם אתה יודע שאם תופסים אותך עם GPS שמתריע על מצלמות מהירות אתה צפוי לעונש על הכשלת שוטר במילוי תפקידו? אני בטוח שאין לך מושג על כל הדברים האלה. העיקר ללחוץ על הגאז באיזה BMW ולא להבין מה אתה עושה.

שיהיה לך בהצלחה. אני מקווה שתחשוב פעמיים לפני שאתה מכניס את עצמך לצרות.

תודה קודם כל חידשת לי לגבי כל התקנות והחוקים שיש שם ואני בטוח שיש עוד, לגבי מהירות אני לא מחפש להרביץ 300 או 200, אם כן זה רק באוטובאן ולשמחתי אני יודע לקרוא שילוט ותאוריה לא עברתי בקומבינה ולא כלום, באמת יש ניסיון והבנה גבוהה מאוד בכבישים, אבל ברצינות באלי להרגיש כמה ימים איך זה להיות עם הרכב שתמיד רציתי כי מה אני אגיד זה מה שיספק אותי בחיים האלה וזה החלום, מאמין שרוב חברי הפורום פה חובבי רכב מטורפים כמוני פחות או יותר וחלקם יבינו מה זה לחכות עוד 3-4 שנים כדי להגשים חלום ל3 ימים, וברור שיכול להיות מידה שאם אני עושה תאונה ונכנס ברכב אז כנראה מאוד שאכלתי אותה, חבל להיות כלכך שליליים, הבנתי את רוב הדעות שלכם ובאמת הפנמתי את זה שזה מסוכן, לא התכוונתי לזה במידה של נזק אלא לאם קורה משהו שאין עוד צד שלישי בעניין.

תודה רבה לכולם אפילו לאלה שניסו להזהיר מהכוונה של הסתלבט ולבוא מגבוהה.

פורסם (נערך)

בחור, אנשים כאן אינם שלילים. האנשים כאן מנוסים ומציאותיים, ומבינים מה שאתה לא מבין - ולכן מנסים לעזור לך. הייתי אפילו אומר להציל אותך מעצמך.

אני חוזר וממליץ לך - לפני שאתה עושה טעויות פתח את המרשתת וחפש מידע על שכירת הרכב ועלויותיה, ועל חוקי הנהיגה בגרמניה או כל מדינה אחרת בה אתה רוצה לנהוג. אחר כך, בנסיעות הראשונות, טעם אותה בזהירות רבה עם רכב סטנדרטי. אתה צעיר ויש לך הרבה זמן לנהוג ברכב החלומות, חבל לקלקל את החיים בגלל שטות כזו כעת. ודרך אגב - אני ממליץ לך מאד להראות את השרשור הזה לגיסך. הוא יותר מבוגר ממך אני מניח שיותר שקול), ותתחילו לחשב מסלול מחדש, תרתי משמע.

מעבר לכך - אספר לך משהו שסיפרתי בששור מקביל באוף טופיק: אתה יכול להנות גם מנהיגה ברכב הכי שגרתי. באותו שרשור דיברתי על הטיול שעשיתי עם אשתי בפרובאנס, ונהניתי מאד מהנהיגה למרות שהרכב היה הכי אפור (בעצם לבן) שאפשר - פיאט 500L עם מנוע דיזל 85 כ"ס. הכיף היה בכבישים התלולים והמפותלים בכפרים עתיקים ונופי הרים מדהימים.

הערה טכנית - בפורום הזה לא מקובל לצטט הודעה שמעליך, מובן שאתה מתיחס אליה. זה סתם מנפח את הדפים.

• תוכן חדש...