Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קודם כל - לבובסקי.

שנית - מקביל =! עוקף. מקביל יכול להיות סתם אחד שמתנחל בשמאלי.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

קודם כל - אנחנו במדינת ישראל, אז לבובסקי הופך ללייבוביץ' :lol:

ב"מקביל" התכוונתי ל"נמצא כרגע במקביל לרכב אחר תוך כדי שהוא עוקף אותו".

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מ.ש.ל.

אתה יוצא מתוך נקודת מוצא מאד ברורה של "מגיע לי" ושכל העולם יחכה לירום הודו. תמצית בריונות הכביש, גרסת פאסיב-אגרסיב.

לייבוביץ' הגדול אמר את זה הכי טוב:

[ATTACH=CONFIG]515885[/ATTACH]

אני רוצה לראות אחד מכם גיבורים גדולים, שאני אבוא אליכם מאחורה במצב כמו שתיארתי (ובדיוק במצב שתיארתי), נניח שאתם עוקפים על 130-140 ואני נוסע 170 (דרך אגב קרה לי עשרות פעמים במשך 5 שנים של ליסינג), רוצה לראות אחד מכם שייכנס בין 2 המשאיות בימני (וכמובן בידיעה שאף בנזונה על כביש 6 לא ייתן לכם להכנס חזרה לשמאלי), רק כדי לאפשר לי שלא חלילה להאט.

בחיי שהייתי רוצה לסמלץ את זה בחי בלי הכנות מראש ולראות מה יקרה :lol:

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

תתפלא, זה בדיוק מה שאני עושה. אין ענייני אגו על הכביש, אם מישהו מהיר ממני, שיעבור. אני לא אעשה למישהו משהו ששנוא עלי, ולא אגרום להפרעה לתנועה.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

א' - קורה לי כל הזמן, ואני תמיד נותן לו לעבור. לפעמים באמת קצת מעצבן לחזור אחרי זה לשמאלי (אגב, עוד משהו שהיה נפתר יופי אם אנשים היו יותר מתחשבים ופחות "מגיע לי ועל הז** שלי כולכם") אבל כמו שאמרתי בתגובה הראשונה שלי בשרשור הזה - זה לא פוגע לי באגו ולא גורם לי לשנות את אופי הנהיגה שלי.

ב' - אשמח אם תוכל לענות על השאלה ששאלתי, כי אני באמת מנסה להבין ולא להתנגח.

פורסם

תקרית שהייתי עד לה לפני כחודש, גם כן בכביש 6.

בדיוק הסיתואציה שפות"ש ציין, הבבון יושב לו על התחת ומישתולל בכל הפירוטכניקה הקיימת, הרכב מלפנים לא זז, בעיקר כי בדיוק כמו שציין פות"ש, יש 200 רכבים לפניו ו 200 משאיות בנתיב הימני.

פתאום החלון של הנוסע ליד הנהג נפתח, חבר בבון של הנהג הבבון מתישב על סף החלון תוך שהוא מוציא את כל הפלג העליון של הגוף מהרכב, שולף מהרכב בקבוק שיבס ריק ו....הופ, מנפץ אותו על החלון האחורי של הרכב מלפנים :shock:

לא טרחתי להאט לראות איך זה נגמר הלוואי שיצא להם שוטר או איש עולם תחתון מהרכב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
ברגעים כאלה הייתי רוצה כמה מיליונים בבנק וטנדר אמריקאי ענק עם וו גרירה... הייתי בולם בחוזקה ורואה איך הבבון מתמודד עם זה.

עכשיו ברצינות, הייתי מאט את מהירות הנסיעה שלי, לא רק כדי שהבבון התעצבן עוד יותר, אלה גם שיהיה לי עוד מרווח מהרכב מלפני שלא אצטרך לבלום בלימת חירום. אחרי הכל אין לי טנדר אמריקאי ענק עם וו גרירה וכמה מליונים בבנק.

מספיק גם האמר H1 :-D

וכן זו בעיה עם בבונים כאלה

קובי

:-)

פורסם
תתפלא, זה בדיוק מה שאני עושה. אין ענייני אגו על הכביש, אם מישהו מהיר ממני, שיעבור. אני לא אעשה למישהו משהו ששנוא עלי, ולא אגרום להפרעה לתנועה.

זה לא קשור לאגו, זה קשור להגיון בריא. 120 זו מהירות מספקת כדי לעקוף טור משאיות. אבא שלי למשל, עם רשיון מעל 45 שנים מעולם לא עשה תאונה, אבל גם לא עובר את ה 120. אם הוא השתולל אז הוא הגיע ל 130 בנסיעה אחת או שתיים. אני לא חושב שהוא יוצא מניאק בזה שהוא עוקף משאיות על 120. בחיאת דינכום לאן אתם רוצים להגיע?? אני מבין שהיום כל פיקנטו ליסינג יכולה לעוף על 180, עשיתי את זה עם ספארק, אבל לא צריך להגזים. יש אנשים נורמליים לגמרי שרק רוצים לנסוע בשקט ובבטחה וגם לעקוף ככה, הם לא חייבים להאיץ ל 150 כדי לעקוף. חושב שהתגובה שלכם קצת מוגזמת, במיוחד לאור המהירויות ההגיוניות שאני מדבר עליהם. לא דיברתי על מישהו שעוקף על 90.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

ועדיין, אתה לא עונה לשאלה ששאלתי.

אי אפשר לנהל דיון כשאתה שואל שאלה - אנחנו עונים לך ושואלים שאלה חזרה, ובמקום לענות עליה אתה מטיף מוסר.

אני גם לא מבין למה אתה לוקח את זה לקיצוניות של 170-180 קמ"ש. אם אתה עוקף על 110, מהירות נורמלית וסבירה, ואני נוסע 125, שהיא גם מהירות נורמלית וסבירה, אתה עדיין מעכב אותי. לא צריך לגלוש למחוזות הפנטזיה רק כדי להעביר נקודה.

ו..... אני שוב, עדיין, מאוד אשמח אם תענה על השאלה ששאלתי.

פורסם

למה לבנות כבישים עם 3,4 או יותר נתיבים אם מספיק 2 נתיבים כך שכולם יכולים לנסוע בימיני ולעקוף בנתיב שלידו?

לדעתי האכיפה של "אסור להיות בשמאלי ככה וככה דקות/שניות" לא הכי נכונה בלי לדאוג שבשאר הנתיבים נוסעים במהירות נורמלית, ובכלל אני חושב שזה מוביל ליותר מדי מעברים בין הנתיבים שזו אחת הסיבות המרכזיות לעומסים. נראה לי אישית יותר הגיונית שצריך לאכוף מהירות מינימלית בנתיב השמאלי.

הבעיה העיקרית עם הגישה הזאת היא ההנחה שאנשים לא חולמים ונוסעים במהירות נורמלית שדי קרובה למהירות המקסימלית(נגיד עד 10-15 קמ"ש פחות) אבל זה רחוק מהמציאות, כל ק"מ וקצת אתה רואה איזה אסטרונאוט נוסע 60 בנתיב הימני, שמותר לו מן הסתם, אבל למה אני שנוסע במהירות 100-110 צריך כל דקה לבצע עקיפה וחזרה.

אני נוסע כל יום בכביש 1 ואני משתדל להיות באמצעי רוב הזמן, כי בימני אנשים תקועים וחושבים שזה נתיב ההתעסקות עם הטלפון/בדיקת חסכון בדלק/מחשבות על איך לפתור את מריבת הבוקר עם האישה וכו'.

ובשמאלי מצד אחד אנשים טסים ומצד שני כל מיני אנשים עם אגו או חוסר מודעות מוהבק או שניהם מסרבים לפנות את הנתיב. אבל החוק או יותר נכון האכיפה היא לא נגדם אלא נגד אלה שעוקפים אותם מימין(פסול מבחינה חוקית אבל צודק מבחינת זרימת התנועה כל עוד זה נעשה בצורה בטיחותית)

פורסם
זה לא קשור לאגו, זה קשור להגיון בריא. 120 זו מהירות מספקת כדי לעקוף טור משאיות. אבא שלי למשל, עם רשיון מעל 45 שנים מעולם לא עשה תאונה, אבל גם לא עובר את ה 120. אם הוא השתולל אז הוא הגיע ל 130 בנסיעה אחת או שתיים. אני לא חושב שהוא יוצא מניאק בזה שהוא עוקף משאיות על 120. בחיאת דינכום לאן אתם רוצים להגיע?? אני מבין שהיום כל פיקנטו ליסינג יכולה לעוף על 180, עשיתי את זה עם ספארק, אבל לא צריך להגזים. יש אנשים נורמליים לגמרי שרק רוצים לנסוע בשקט ובבטחה וגם לעקוף ככה, הם לא חייבים להאיץ ל 150 כדי לעקוף. חושב שהתגובה שלכם קצת מוגזמת, במיוחד לאור המהירויות ההגיוניות שאני מדבר עליהם. לא דיברתי על מישהו שעוקף על 90.

מי שמך לקבוע מהי מהירות מספקת? רוצים לנסוע בשקט? סעו בימני ביחד עם אישתי שנוסעת בשקט. עזוב מהירות. כך פרק זמן. אם אתה לא מסיים עקיפה תוך 20-30 שניות - אל תצא לעקיפה. תסתגל למהירות בנתיב שלך. כנראה שהיא יותר מתאימה לקצב התקדמות שלך.

שוב. אם יש לי בבון אחרי ואני יודע שאין לו לאן לנסוע כי לפני יש הרבה מכוניות, אני עדיין אתן לו לעבור שיכעס על מישהו אחר.

פורסם

אני באופן כללי עם Situational awareness מאוד גבוה,

אתה ממש לא.

situational awareness זה לא רק היכולת להסתכל במראות כל הזמן והיכולת לדעת מה קורה 360 עמלות (בשאיפה) ממך כל הזמן.

זה לא רק היכולת לראות מי מתקרב ולא היכולת לדעת שמי שמתקרב נוסע מעל המהירות המותרת וניתן לפי החוק לא לתת לו לעבור.

המושג situational awareness מכיל רגישות והתחשבות במה שקורה סביב. לא רק היכולת להבין מה קורה סביבך אלא הרצון והפעולות שאתה נוקט כדי להשתלב הרמונית בסיטואציה ולא להפריע במודע.

מה שאתה עושה זה להפריע במודע ולכן- situational awareness אין לך ממש.

שבוע טוב.:wave:

פורסם
אני נוסע כל יום בכביש 1 ואני משתדל להיות באמצעי רוב הזמן, כי בימני אנשים תקועים וחושבים שזה נתיב ההתעסקות עם הטלפון/בדיקת חסכון בדלק/מחשבות על איך לפתור את מריבת הבוקר עם האישה וכו'.

ובשמאלי מצד אחד אנשים טסים ומצד שני כל מיני אנשים עם אגו או חוסר מודעות מוהבק או שניהם מסרבים לפנות את הנתיב. אבל החוק או יותר נכון האכיפה היא לא נגדם אלא נגד אלה שעוקפים אותם מימין(פסול מבחינה חוקית אבל צודק מבחינת זרימת התנועה כל עוד זה נעשה בצורה בטיחותית)

ובכביש של ארבעה נתיבים, בימני יש משאיות והחולמים זזים אחד שמאלה כי גם הם לא רוצים חלילה לצאת לעקיפה כל דקה (2 ק"מ ב-120 קמ"ש), ואז כולם זזים אחד שמאלה והמצב נשאר בדיוק אותו דבר.

בכביש של חמישה נתיבים יש בימני אוטובוסים והמשאיות זזות אחד שמאלה וכן הלאה.

ואז התוצאה היא שאנשים שרוצים לנסוע קצת מעל המהירות המותרת (10-15 מעל) נאלצים לזגזג כמו מאדרפאקרים כי כל אחד מחליט לעצמו באיזה נתיב הוא צריך להיות ושכל העולם יתפוצץ. הבעיה היא לא מעברי נתיבים, הבעיה היא אנשים שמחליטים שהנתיב הזה שלהם מימי בית שני וגם בג"ץ לא יזיז אותו משם. הכי גרועים הם אלה שנוסעים לא בנתיב הכי שמאלי, אלא 2-3 ימינה ממנו אבל כמובן שעדיין לא בימני כי "משאיות/אוטובוסים/חולמים/ארנבהפסחא" וכשמישהו מהבהב להם ומבקש לזוז (גם אם זה נעשה באדיבות עם 2-3 הבהובים בלבד) הם פשוט לא מבינים מה רוצים מהם כי "אני לא בשמאלי מה ת'רוצהמני?!?!"

פורסם

תלוי בשיטואצייה.

יש, היו ויהיו מקרים (לי אישית) כמו שאתה מתאר.

חלק מהזמן אבחר לעבור ימינה, חלק מהזמן אחליט להשתמש בשפריצר ולתת לו להחליט לעקוף אותי מימין אם הוא כל כך רוצה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אם אני מגיע אלייך כשאתה לא במקביל לרכב אחר - כמה רחוק צריך להיות הרכב הבא אחריו בתור הימני כדי שתחזור ימינה? ההיגיון שלי אומר ככה (ותקנו אותי אם אני טועה): אם אתה יכול - בלי לבלום, מקסימום לעזוב את הגז - לעבור ימינה, לתת לי לעקוף, ולחזור שמאלה בבטחה, לטעמי אתה צריך לחזור ימינה. האם אתה מסכים עם זה? ואם לא, מה לדעתך (או לדעת כל מי שאמר שהוא ייתן לבבון להתבשל) התנאים שצריכים להתקיים כדי לחזור לימני ולאפשר לבבון לעקוף?

המדידה של המרחק אצלי היא מינימלית ואני גם הרבה יותר קיצוני מכולכם פה בקטע הזה. מה זה מינימלית? אם רכב יכול לעקוף אותך מימין זה אומר שהיית צריך לחזור לשמאלי, נקודה.

כשהייתי עם רכב ליסינג עקפתי מאות פעמים מימין. וכמעט כל פעם זה היה בדיוק בגלל זה, שאנשים מתעצלים לחזור לשמאלי. כאילו בקטע של "למה לחזור לימני אם עוד 30 שניות אצטרך לחזור שוב לשמאלי בגלל המשאית?" אז בדיוק בנקודה הזו הם נעקפו מימין, וזו אכן בעיה אבל זה לא המקרה שאני מדבר עליו.

אם לא הבנתם כולכם נכון, אני מדבר על מקרה שהנתיב הימני חסום לגמרי (ז"א שאין לי אפשרות להכנס בין משאיות וגם אם אכנס אני יודע שעכשיו אתקע מאחוריהם על 80/90/100/whatever שזה איטי משמעותית ממהירות השיוט שלי)

מי שמך לקבוע מהי מהירות מספקת?

מה זה מי שמך?? ההגיון! אם אני נשמע לך מכל מה שכתבתי כמו אחד שנתקע בשמאלי סתם כי אני חולם או משהו אז כנראה לא הבנת שום דבר ממה שכתבתי עד עכשיו!

רוצים לנסוע בשקט? סעו בימני ביחד עם אישתי שנוסעת בשקט. עזוב מהירות. כך פרק זמן. אם אתה לא מסיים עקיפה תוך 20-30 שניות - אל תצא לעקיפה. תסתגל למהירות בנתיב שלך. כנראה שהיא יותר מתאימה לקצב התקדמות שלך.

אני לא מדבר על מקרה הבבון של תחילת השרשור אלא על מקרה עקיפה רגיל. תיארתי למעלה את הדגשים ובפוסטים האחרים שלי. אם אתה לא עוקב זאת כבר לא בעיה שלי.

אתה ממש לא.

situational awareness זה לא רק היכולת להסתכל במראות כל הזמן והיכולת לדעת מה קורה 360 עמלות (בשאיפה) ממך כל הזמן.

זה לא רק היכולת לראות מי מתקרב ולא היכולת לדעת שמי שמתקרב נוסע מעל המהירות המותרת וניתן לפי החוק לא לתת לו לעבור.

המושג situational awareness מכיל רגישות והתחשבות במה שקורה סביב. לא רק היכולת להבין מה קורה סביבך אלא הרצון והפעולות שאתה נוקט כדי להשתלב הרמונית בסיטואציה ולא להפריע במודע.

מה שאתה עושה זה להפריע במודע ולכן- situational awareness אין לך ממש.

שבוע טוב.:wave:

Situational Awareness זה מונח טכני לגמרי. זה שאתה מפרש אותו להתחשבות, זה תלוש מהפירוש המקורי.

זה שאתה לא מסכים עם ההגיון שלי, תרגיש חופשי להצטרף לסוף התור...

באופן כללי - שמעו, אני באמת לא יודע איפה אתם חיים. אני נוסע כל יום כיום מבאר-שבע לקצת אחרי דימונה עם הרכב הפרטי שלי, אימפלה 2005. אני נוסע 120 כי אני חושב שזו מהירות טובה כדי להגיע מספיק מהר וגם לשמור על הרכב (שהוא שלי פרטי ובן 14 עוד מעט). הכביש הוא כביש של 90 ורובו עם שני נתיבים לכל כיוון (יש גם קטע של 6 ק"מ בערך ששם רק נתיב אחד לכיוון אבל על זה אני לא מדבר). בנסיעה היומיומית שלי בד"כ יש המון משאיות ואטובוסים בנתיב הימני שלעיתים קרובות עוקפים אחד את השני ביניהם. כמו כן בד"כ הכביש מלא ברכבי ליסינג שנוסעים 120-130 וגם בלא מעט בני דודים. לא קרה לי אפילו פעם אחת שאני זוכר מישהו נצמד אלי בטירוף או מהבהב עם האורות בגלל שעקפתי על 120, ולפעמים העקיפה לא הייתה קצרה וכל מי שעיניו בראשו מבין שזו מהירות הגיונית לעקוף בה, למרות שטכנית אפשר לעשות את כל הדרך הזו על 180 מבלי שזה יוגדר כמסוכן. אז בן אדם אחרי נניח נוסע על 130 או 140, בסדר אז אני עוקף על 120 ולא בא לי עכשיו לתת קיק דאון ל 160 רק כדי שהוא יהיה מבסוט, אז אני נשאר בשיוט על 120, מסיים את העקיפה וחוזר לימני הכי מהר שאני יכול. האם זה רע? אני לא חושב וגם כשזה קורה לי ומישהו עוקף על פחות מ 120 כשאני על 120, אז אני נותן קצת ברקס, מחכה שהוא יסיים וממשיך. לא יודע מה אתם רותים ממני ואני בטוח שגם 90% מהאנשים בעולם לא היו מבינים מה הם אמורים לעשות במצב כזה.

ודרך אגב אם כבר מדברים על סדר בנהיגה ונתיבים, הלוואי וכולם היו שומרים מהירות עם בקרת שיוט. כל יום אני רואה מכוניות שעוקפות אותי על 130 בירידה ואז יורדות בעליה ל 110 ואז אני עוקף אותם, ואז זה נהיה סלט לאורך כל הדרך. סתם מיותר, בקרת שיוט, שומר על מהירות גבוהה ושלום על ישראל.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

• תוכן חדש...