Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני מתעניין בקניית צמיגים איכותיים.

רוב חיי נסעתי על צמיגים סינים הכי זולים ועשו את העבודה יפה מאד ואחרי 4 שנים היתי מחליף למרות שעברו טסטים.

נוסע כ 15 קילומטר ממוצע בשנה.

לאחר שנולד לי ילד והחלפתי לרכב קצת יותר רציני מבחינת נוחות ובטיחות אני מתלבט אם להשקיע בצמיגים "טובים" או להמשיך באותה המסורת.

באתר של אוטו דיפו דווקא הנתונים של הצמיג הזול יותר טובים ממשלין למשל אם זה בצריכת דלק או במרחק בלימה.

הנתונים האלה הם בולשיט או אפשר להסתמך עליהם?

צמיג 15 65 195

פורסם

אין כאן התלבטות, צמיגים איכותיים יכולים להציל ממוות ופציעות - זה לא משהו שמשחקים איתו.

זה שלא קרה כלום עד היום זה נפלא ומשמח, אבל זה לא אומר כלום על העתיד. אם אתה אוהב את עצמך ואת הילד מוטב להשקיע בצמיגים איכותיים.

פורסם

צמיגים סיניים נחותים משמעותית מצמיגים מהחברות המובילות. זה מתבטא באחיזה, במרחק העצירה וברמת העמידות שלהם לנזקי הכביש.

15 אלף זה לא מעט בכלל. בתוספת של כמה עשרות שקלים לצמיג, ובהנחה שמחליפים צמיגים כל 3 שנים או קצת יותר- התוספת אינה משמעותית ויכולה להציל חיים.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אבל מה לגבי הנתונים היבשים?

אני נכנס לאתר באוטודיפו ועל צמיג זול יש נתונים יותר טובים מהצמיגים מהחברות המובילות.

גם במרחק בלימה וגם בדלק ורעש

אז איך לעשות השוואה?

פורסם

שים לב שגם למותגים הגדולים יש סדרות שכדאי להתרחק מהן. ספציפית, פתח שאלה בפורום הטכני עם המידות של הצמיג והתקציב ותקבל המלצות.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

צמיג טוב של חברת FALKEN (יפני) ZE914, צריך לעלות כ-220 ש"ח לצמיג ומי יודע אולי אם תרכוש רביעייה תקבל הנחה.. :)

כמה יעלה צמיג סיני סביר במידה שאתה צריך 190-200 ש"ח ?

דווקא בגלל שאתה מחליף צמיגים אחת למס' שנים, שווה להשקיע בצמיג איכותי ולא בהכרח מישלין (הבנתי שהם מתייבשים יחסית מהר בארצנו החמימה).

פורסם

במידה שלך ההפרש בין צמיגים איכותיים לסיניים הוא לא גדול.

ב-1000 שקלים בלבד תוכל להביא רביעייה איכותית.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
צמיג טוב של חברת FALKEN (יפני) ZE914, צריך לעלות כ-220 ש"ח לצמיג ומי יודע אולי אם תרכוש רביעייה תקבל הנחה.. :)

כמה יעלה צמיג סיני סביר במידה שאתה צריך 190-200 ש"ח ?

דווקא בגלל שאתה מחליף צמיגים אחת למס' שנים, שווה להשקיע בצמיג איכותי ולא בהכרח מישלין (הבנתי שהם מתייבשים יחסית מהר בארצנו החמימה).

מחזק לגבי פלקן 914 - צמיג יפני מצוין

פורסם

הרכבים שרכשתי בימי חיי הגיעו עם צמיגים סיניים עליהם בעת הרכישה. מיותר לציין שהם הוחלפו כלאחר כבוד בצמיגים נורמאליים, שגם אוחזים את הכביש.

לא מוכן לגעת בצמיגים סיניים. עם כל הכבוד לסינים, ויש, על דברים שקשורים בבטיחות אני לא מוכן להתפשר. מאחר והצמיגים הם הדבר היחיד שמחבר אותי לכביש, שם אני לא הולך על משהו פשוט אלא על משהו עם שם.

שים לב שאתה לא חייב להשקיע 400 פלוס לצמיג איכותי. יש גם צמיגים טובים מאד ברמת מחיר דומה לזו של הסינים.

ראה למשל בשירשור הזה- הפעם האחרונה שהחלפתי צמיגים (שנה אחורה בערך).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
שלום.

אני מתעניין בקניית צמיגים איכותיים.

רוב חיי נסעתי על צמיגים סינים הכי זולים ועשו את העבודה יפה מאד ואחרי 4 שנים היתי מחליף למרות שעברו טסטים.

נוסע כ 15 קילומטר ממוצע בשנה.

לאחר שנולד לי ילד והחלפתי לרכב קצת יותר רציני מבחינת נוחות ובטיחות אני מתלבט אם להשקיע בצמיגים "טובים" או להמשיך באותה המסורת.

באתר של אוטו דיפו דווקא הנתונים של הצמיג הזול יותר טובים ממשלין למשל אם זה בצריכת דלק או במרחק בלימה.

הנתונים האלה הם בולשיט או אפשר להסתמך עליהם?

צמיג 15 65 195

קובי:

ההפרש לא משמעותי מבחינת מחיר אבל ההבדל במרחקי עצירה משמעותי מאד ובמיוחד בחורף.

ביבש ההבדל קטן אך ברטוב הוא הופך עצום והחיים שווים יותר מאשר הפרש של 30-50 שקל לצמיג מחברה טובה.

מביא כאן תמונה מתחקיר שעשו (קיים באינטרנט ושהכותרת שלו שצמיגים זולים יכולים להרוג אבל לפחות הם שקטים)

אז תוספת של כ 200 שקלים לכל ארבעת הצמיגים שמתחלקת ל 3-4 שנים ממש לא נחשבת וחשוב שיהיה ראש שקט שאתה יודע שהרכב יעצור מה שיותר מהר.

(לא צריך ללכת על הטופ אבל אפשר לראות מהטבלה שההבדל משמעותי מאד ברטוב ולדוגמה גודייר אופטיגריפ וההפרש 20 מטר שזה יכול להיות המרחק מעצירה מול תאונה)

Tires can kill.jpg

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

פורסם

בדקתי עם אחת הפנצ'ריות לגבי גודייר- אמר לי שמיוצר בטורקיה אז הוא לא ממליץ והציע לי רביעיה של טו יו ב 1000 שח

האם סביר?

איך הצמיג הזה? או פלקאן עדיף?

• תוכן חדש...