Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יוצא מנקודת הנחה שאתם מחזיקים שני רכבים כרגע (אחרת, איך בדיוק אתה (ובת זוגתך) מתכננים להגיע מכל המקומות האלו?)

אפשרות שפחות עלתה פה היא למכור רכב אחד (ולהישאר עם רכב אחד), ואז לחפש דירה בת"א (ב-6,5000 כולל ארנונה תוכל למצוא 3 חדרים במקומות סבירים). בהנחה שעל כל רכב תוציא לפחות 2,000₪ בחודש אם תגור רחוק, החשבון די מסתדר.

פיתרון כזה גם חוסך לכם המון זמן, תסכול ואיחורים.

מצד שני, תצטרך להתפשר על הדירה עצמה וקצת על השכונה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

צודק דובי דוב.

המעבר לרכב בודד (ובמקרים מסויימים, אם מקום המגורים ומאפייני המשפחה מאפשרים - מעבר להסתמכות שלמה על תחב"צ) חוסך הרבה מאד כסף, אבל מצריך התארגנות. אישית עשיתי זאת פעמיים, בשתי התקופות הרכב נמצא מרבית הזמן אצל אשתי כיון שהיא היתה גם המוביל המשפחתי, ובהחלט היה ניתן לסתדר, אם כי הצריך קצת juggling. בימים אלה, בהם הטלפונים הניידים זמינים לכל אחד, זה יותר קל, כיון שקל לתאם איסופים מהדרך.

כל ההצעות לחפש דירה בסמוך לתחנת רכבת מתבססות על כך שאחד מבני הזוג ישתמש בה ולא ברכב פרטי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני נהייתי הורה לפני כשנתיים, בגיל 45. בנוסף לגילי המופלג, אני גם בן זקונים, כך שאמי היום בת 83 (אבי נפטר לפני כחמש שנים). אמה של אשתי נפטרה מסרטן לפני יותר מעשרים שנה, כך שהיחידי שיכולנו להסתמך עליו, וגם זה בצורה מוגבלת (כי הוא גבר, מה לעשות) הוא אביה של אשתי, שעד לאחרונה גר לידנו בקרית אונו. זה אומר שאנחנו נאלצנו להסתדר בעיקר בכוחות עצמנו.

פות"ש - אתה לא מבין שהדבר הכי חשוב היום הוא התמיכה הסביבתית שתסתמכו עליה אחרי שהתינוק יגיע. אם אני צריך לנסח את זה בצורה הכי ישירה - החיים שלך עומדים להתפרק ולהתחבר חזרה מחדש, פשוטו כמשמעו. ומי שתזדקק לעזרה ותמיכה הכי הרבה, זו אשתך, ואני לא מדבר על שלושה חודשי חופשת לידה (מה זה חופשה שחבל"ז). היא תרצה ותצטרך כמה שיותר סיוע בשנה הראשונה לחיי הילד.

במצב כזה, אתה צריך לשמוח שיש לך אופציה לגור אצל ההורים שלה - בייחוד בגלל שמדובר בהורים שלה, ש(כנראה) יהיה לה הכי נוח לידם, יותר מאשר ליד ההורים שלך, אני משער. מעבר לעזרה שהם יוכלו לספק, אתה תרגיש הרבה יותר רגוע לצאת לעבודה ולהשאיר אותה והתינוק אצלם, ולא פחות מזה - את התינוק בסביבתם (בהשגחתם או בייביסיטר) כשאשתך תחזור לעבודה.

כמו שהעלו כאן, תציע להם לשלם שכירות עבור יחידת הדיור (אפילו סמלית). אתה ממילא תקבל הרבה יותר שלא תוכל לכמת לכסף בכלל.

פורסם

הייתי עושה לפי הסדר הבא:

1. יחידת דיור אצל ההורים

2. דירה בדרום תא באזורים הנורמליים + מוכר רכב אחד או אפילו שניים.

לגור אצל ההורים יכול להיות באסה לא יודע עד כמה היחידה שם מופרדת ועד כמה הם יושבים על הראש. חוץ מזה אין ספק בכלל שזו האופציה המנצחת אפילו אם זה יקר יותר.

אופציה ב גם נהדרת בתנאי שתעשה סוויץ׳ במוח ותיפטר ממכונית אחת (עדיף 2).

בכל חישוב שתעשה זה יעלה לך בערך כמו דירה בראש העין ותרוויח והמון זמן ואיכות חיים.

איך אפשר להסתדר בלי אוטו? בתא זה קל. יש אוטובוסים, רכבות, מוניות ורכב שכור. זה תמיד יהיה זול מלהחזיק אוטו

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אני בשנה מתקדם ממך והלוואי היה לי האופציה לגור עם ההורים מצד שני אני מכיר גם לא מעט זוגות שמסתדרים בלי עזרה קשה אבל אפשרי .

לגבי הדיור אין ברירה אלה להתפשר אנחנו משכירים במרכז ראשון . אומנם בתים ישנים וקומה ג אבל הדירה במצב מצויין 3 חדרים עם מרפסת סגורה ומחסן בקומת קרקע שם עומדת העגלה. יחד עם הארנונה משלמים 3500. מה שנוח יש תחבורה ציבורית פארקים גנים אוכלוסיה נורמלית סופר קופת חולים מעבר לכביש זהה גם צריך להיות שיקול. לתל אביב בערך שעה ברכב אבל זה תלוי בשעה שיוצאים אפשר גם חצי אם ממש מוקדם

פורסם
קצת רקע. זוג פלוס ילד ראשון בדרך בע"ה. כרגע מתגוררים בגבעתיים וצריכים לעזוב את הדירה אוטוטו(דירה בתהליך תמא).

לפני כמה חודשים בדקנו לגבי משכנתא וגילינו שעם ההון העצמי שלנו (300,000) נוכל לקנות מקסימום דירה בדימונה.

כרגע נטשנו את עניין הרכישה ומתרכזים בשכירות. למעלה מחודש וחצי ראינו עשרות דירות , ברמת גן, פתח תקווה, קרית אונו, גבעת שמואל, וגבעתיים. דירות שנראות סביר (המחיר שלהם נע בין 4800-5000) .אחרי שניה וחצי של חישוב הבנתי שאני מתחיל את החודש עם 6000 הוצאות (שכר דירה פלוס ארנונה ). כרגע השכר שלי הוא באיזור 7 ועד כה היינו מסתדרים מעולה עם 2 משכורות. אממה , אישתי תכף יוצאת לחופשת לידה ואז אני הופך להיות מפרנס עיקרי. בחיפוש דירה מה שהנחה אותנו היה מרחק מהעבודה (שנינו עובדים בתא) , נראות של הדירה , ואיזור המחיה מחוץ לדירה (פארקים , גני ילדים וכו). בדקנו במיקומים רחוקים יותר (נתניה, הוד השרון, הרצליה ) , הטווח מחירים שם זהה והמרחק מהעבודה רק גדל. בדקתי גם בחריש אבל הבנתי שזה לא ריאלי (כמעט שעתיים נסיעה). נכון להרגע לתקופה של שנה , אין לנו בעיה להתרחק מהמרכז, אבל אחרי שנה כנראה שנצטרך שוב להתקרב. אני מבין שמצד אחד אני לא יכול לאכול תפוח ולצפות שיהיה לי בפה טעם של מנגו ולכן אני פונה לקבלת ייעוץ מחברי הפורום הנכבדים. כרגע ההוצאות של הדירה שאנחנו מתגוררים בה בחודש כולל שכירות וארנונה עומדות על איזור 4500 בחישוב גס. כמובן ללא חשמל וכו'. האם מישהו מחברי הפורום יכול להמליץ לי על איזור נורמלי ,עם מחירים סבירים אפילו מושבים , עם טווח נסיעה של חצי שעה עד 40 דקות ברכב פרטי לתא? אפשר גם מקומות טיפה מרוחקים אבל עם רכבת בהישג יד. אנחנו די על הקצה מבחינת זמנים , אוטוטו צריכים לפנות את הדירה.

ישנה עוד אופציה שהיא פחות מועדפת עליי והיא לעבור ליחידת דיור אצל ההורים של אישתי. החסרונות יהיו זמן נסיעה של שעה וחצי לכיון לפחות , פלוס להיות נטל כלכלי על ההורים שלה מבחינת אוכל וכדומה, וכמובן הפסד כלכלי על היחידת דיור שאינה מושכרת.

אשמח לכל עצה. תודה רבה.

סתם חומר למחשבה

נתחיל מהסןף

לגור ליד הורי האשה , אם הם ביחסים טובים פתרון מעולה. כדי שלא תרגישו מנצלים תשתפפו בהוצאות / שכ"ד

הסיוע שהורי האשה יכולים לתת לאשה בכל הקשור לנכד שלהם לא ניתן להערכה כספית

לא יודע היכן הם גרים ביחס לתל אביב אבל שעה וחצי זה לא מעט זמן אבל יכול לעבור גם בנעימים אם זה ברכבת.

האם תל אביב כמקום עבודה זה must?

סתם כדי להבין מרחקים

נסיעה ברכבת מהקריות בחיפה למרכז תל אביב שעה וחצי.

מחירי דירות 3-4 חדרים בין 700 אלף למיליון יש ביד 2 רק 550 דירות

משכנתא שפויה של 500-700 אלף תשלום חודשי פחות מ 4000 ש"ח

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

האיזור של נאות פרס מרוחק מאד מהמפרץ ומופרד על ידי רכס הכרמל וכן משטר הרוחות.

נתוני התחלואה (כפו שפורסמו בעיתונות, לא ראיתי את הדוחות המקוריים) די מפתיעים, שכן גם אזורים נקיים כמו רמת הגולן מופיעים בצמרת התחלואה. מצד שני - מרכז תל אביב עם הזיהום התחבורתי - גם לא גליק גדול. הייתי רוצה לראות פילוח יותר מדויק מרמת מחוז.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נאות פרס שכונה סבבה, אבל הדירות שם מתחילות מ-4500 ללא ארנונה(כל הדירות 4 חדרים +).

יש שם פרוייקט אחד של אשטרום "שכירות לטווח ארוך" שבו יש גם דירות 3 חדרים, צריך לבדוק באתר שלהם אם יש משהו פנוי.

יש לי חבר שגר בפרוייקת הזה וזה אחלה(גם יבגני זרובינסקי משכיר שם :-D).

*אני מעדיף את רמת הנשיא

פורסם

נאות פרס יותר קרובה לרכבת.

יכול לומר שהבן שלי היה על הקו לת"א משך שנתיים לפחות - אם כי היה מגיע לרכבת באוטובוס (מספר דקות נסיעה), והאמת היא שאחד השיקולים שלי בבחירת הדירה היה הקרבה לתחנה.

פורסם

אני לא יודע אם הציעו פה אבל,

אתה יכול לשכור דירה בבת-ים יש דירות יחסית לא יקרות ואתה די קרוב לת"א.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

תודה לכולם. האופציה הכי הגיונית כספית כרגע היא ראש העין בשכונות החדשות . תודה .

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

האופציה הכי הגיונית מבחינה כספית יהיה לגור אצל ביחידת דיור אצל ההורים.

מבחינת זמן אתה לא תחסוך דבר במעבר לראש העין. אתה אומנם תגור בדירה חדשה בשכונה חדשה וזה כבר שדרוג משמעותי, אבל תתכונן נפשית לשעה ורבע עד שעה וחצי מדלת לדלת.

אם אתה לא מוכן לגור אצל ההורים ומוכן לנסוע אני הייתי ממליץ לך לחפש דירה ביבנה הירוקה במרחק הליכה מתחנת רכבת יבנה מזרח. מדובר בשכונה חדשה, יפה, צמודה לתחנת רכבת והמחירים מאוד שפויים לדוגמא דירה 3 חדרים חדשה תעלה לך בסביבות ה-3,500 - 3,700 לפני ארנונה.

פורסם

^ יש בדיוק דירה אחת כזו להשכרה, שלא הייתה כשכתבתי את הפוסט הקודם שלי בשרשור זה.

פות"ש רוץ לשכור אותה לפני שתיחטף.

כבר אין מחירים כאלו ביבנה הירוקה. ההיצע נמוך והמחירים המריאו. לפני 3.5 שנים לא הייתה בעיה לשכור במחיר כזה.

באופן כללי דירות ה-4 חדרים מושכרות במעל חמש אלף ש"ח (וצפה ארנונה של מעל אלף לחודשיים).

בקיצור, אני שמח שיצאתי משוק השכירות פה.

• תוכן חדש...