Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C3 איירקרוס - מבחן דרך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם אם כן יעשו טוב יותר עם ה- 3008/5008, זה לא מספיק בשביל לחולל שינוי מהותי.

היבואנים צריכים, לדעתי, לעשות מהלכים אגרסיביים, כמו התחייבויות לטרייד במחיר מחירון ללא תנאים או קניה חוזרת.

מהלך כמו 5 שנות אחריות כמו שעשו בסיטרואן זה צעד נכון כשלעצמו, אך לא מספיק.

אותי דווקא יותר מעניין איך יתייחסו לאותם אלה שרכשו או ירכשו את הרכב שבכותרת.

היבואן צריך לחשוב איך הוא מעלה יותר כלים על כבישי ישראל שיחדרו לתודעה.

C3 נהדרת ככול שתהיה ועדיפה על מרבית המתחרות, לא תתבקש על ידי הציבור ולא תשמר ערך אם לא יהיו מספיק ממנה על הכבישים.

הנושא הזה עולה כל פעם מחדש.

יבואן חייב, בסוף, להרוויח על כל רכב. יבואן שמייבא רכבים שנמכרים כמשומשים הרבה מתחת למחירון עלול להיות הפסדי אם הוא יתחייב למחירון ללא תנאים. ואם הוא יהיה הפסדי, הביקוש לרכבים שלו כבר לא יעזור לו בכלל.

מעבר לזה, רכב לא חייב להיות נפוץ כדי שיהיה ביקוש ער עבורו כמשומש, ע"ע ג'ימני, מיאטה והונדה S2000 כדוגמה ממש קיצונית. גם רכבים נפוצים יכולים להיות מבוקשים פחות כמשומשים, ע"ע פורד פוקוס וקיה פורטה. אין קשר ישיר בין רמת המכירות כחדש לביקוש כמשומש.

ומצד שני, יבואן שמוכר רכבים שהאמינות שלהם (אפילו רק הנתפשת) לא בשמיים, רצוי שיתנהל באופן זהיר ומקצועי בטיפול בתקלות, ואם הן סדרתיות ישכיל לפחות לא ממש להתחזר במחירי החלקים והעבודה. וזה, לצערנו, לא תמיד קורה. ויש גם את הנושא של איך לדבר ללקוחות בטרייד-אין, שזה כבר סתם עניין ניהולי פשוט שלא מצריך אפילו השקעה משמעותית, וחבל ליפול דווקא שם, ועדיין נופלים. לך תבין.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מאחר ואין לי ויקוח עם מה שכתבת אתייחס רק לעניין הרווח.

אם לצאת מנקודת הנחה שהכמויות שהיבואן מוכר מספקות אותו והוא מנתק את עצמו מהתחרות, אזי אני יכול לקבל את זה שאין באמת צורך לעשות מאמץ מיוחד בשביל למשוך קהלים חדשים.

אבל לא לשמר את הקיימים? זה כבר סיפור אחר.

יודע מה? לא מחירון ולא קניה חוזרת. לקוח חוזר שיקבל הפחתה של עד 10% בקניית רכב חדש עם הנחה.

נכון, ירוויח קצת פחות בטווח הקצר, אבל ירוויח את הלקוח בעתיד.

ככה אפשר לייצר המשכיות.

האם היבואן של האייקרוס, לצורך העניין, מסופק מהרווח של ה- 90 יחידות שהוא מכר מתחילת השיווק? אני בספק.

עד היום ראיתי אחת על הכביש, א-ח-ת. ואני גר באשדוד ועובד בתל-אביב.

זה אומר שמרבית האנשים בכלל לא רואים את הרכב הזה בשביל לדעת על קיומו.

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם

אני לא בטוח שטרייד אין במחיר מסויים הוא מה שיביא את הלקוחות ללובינסקי, גם אחריות ארוכה היתה אמורה להעלות את המכירות ואני לא ממש בטוח שזה המצב בשטח. לעניות דעתי, העניין הוא יותר בלייצר ערך חיובי למותג, שהיום לא ממש קיים.

במקרה של ה-c3 איירקרוס, הבעיה היא הרבה יותר גדולה, כי המחיר ההתחלתי גבוה מהמתחרים הישירים, וזה שם אותו בעמדת פתיחה ממש גרועה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

רק בשביל לאשש, עבור ה- 208 שהיתה לי, קיבלתי מצ׳מפיון הצעת טרייד עדיפה משמעותית על פני זאת שקיבלתי מלובינסקי.

אם (אם גדול) היבואן רוצה לחזק את ערך המוצר שלו, זאת לא הדרך.

קרדיט ל- misterb על התמונה

• תוכן חדש...