Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

עפ"י ספר היצרן נדרשת החלפת מצתים כל שנתיים או 40 אלף, לפי המוקדם מביניהם.

הקילומטראז' שלי מאוד נמוך - כ-9000 בשנה.

האם אכן קריטי להחליף בתום שנתיים? מה ההשלכות אם לא?

תודה מראש.

פורסם

טיפולים עושים לרכב כל X זמן או Y ק"מ .

אם נניח שמן מוחלף פעם ב 15,000 ק"מ או שנה,לא תחליף שמן כל שנה ? אם זה המצב,אתה תהרוס את המנוע וגם לגבי חלקים אחרים אותו עיקרון.

אי החלפת מצתים בזמן (ו 18,000 זה די והותר ביונדאי הללו מניסיון) תוביל לצריכת דלק גבוהה יותר,סחיבה טובה פחות שיכולה גם להיות מלווה בקרטועים/זיופים כאלו ואחרים ומשם סכנה לחרב את סליל ההצתה,שנוטה להתפגר באיזור 90-100,000 ק"מ לפחות בדגמים הישנים יותר 2008-9.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בשני הרכבים שברשותי, שברולט וטויוטה.

בלוח האחזקה שבספר הרכב, החלפת המצתים מצוינת עם ק"מ בלבד (90,000 ק"מ ו 150,000 ק"מ) , שאר הטיפולים מופיעים לפי 15,000 ק"מ או שנה.

זה שבמוסכים מכינים מראש תוכניות טיפול לפי כ- 15,000 ק"מ , ובתוכנית ה 4 של ה 60,000 , הכניסו גם מצתים.

לא אומר שזה מה שנכון ...

https://union-motors.toyota.co.il/public-website-files/getFile.php?file_id=13&maintenance=1

פורסם

איך אי החלפת מצתים משפיעה על תקינות סליל ההצתה ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
איך אי החלפת מצתים משפיעה על תקינות סליל ההצתה ?

לא יודע אבל מס' חברים שלי שחשבו שהחלפת מצתים זה פעם בשנתיים בלי להתחשב בק"מ,שעבר הרכב (בדגם שלפני מתיחת פנים 2008-9, כמו ששלי היה אז פעם בשנתיים או 20,000 ק"מ) משיכת זמן או יותר נכון ק"מ גרמה למיספיירים (האם בגלל שחיקת יתר של המצת ? נמתין להסברים של מומחים ממני) ועם המצתים הוחלף סליל הצתה- סט קומפלט.

האם באמת פרט למצתים הגמורים הסליל היה תקול ? צריך לשאול במוסך.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...