Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדרך כלל הסטיה בוויז היא 5% ללמטה.

ושל הרכב מדוייק יותר.

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם
בדרך כלל הסטיה בוויז היא 5% ללמטה.

ושל הרכב מדוייק יותר.

הפוך גוטה גם לך,

קרא את התגובות הקודמות שלי בשירשור.

יום טוב גם לך

פורסם
הפוך גוטה, מדידת המהירות של הGPS מדוייקת להפליא ואינה תלויה בכל מיני משתנים והגדרות של הרכב. אין לזלזל בה.

ה gps של ה f16 אני בטוח מדוייק להפליא. אבל כשמתייחסים ל gps של טלפונים סלולריים, אז לעיתים קרובות יש זיוף וחוסר דיוק. למשל, כמה פעמים קרה לך שהווייז הודיע " פנה ימינה" כשכבר היית קרוב מדי לצומת מכדי לפנות? או, כמה פעמים הווייז קופץ תוך כדי נסיעה למיקום אחר? יש כל מיני אכויות של מכשירים ויש גם תקלות ולא כל המכשירים מדייקים.

פורסם

הגיפיאס מדוייק מאד במדידה של מהירות קבועה.

הזיופים שאתה מתיייחס אליהם קיימים אך לא קשורים לעניין. יש לו דיליי בעדכון מיקום וגם סטייה של כמה מטרים במיקום אבסולוטי, אבל במדידת הפרש זמנים והפרש מרחקים שזה מה שדרוש למדידת מהירות - הוא מאד מדייק.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

בס"ד

מע' GPS של מטוסי קרב, עובדת על סטיות מינימאליות (הנתון ככל הנראה מסווג, לכן לא אחשוף אותו), במע' GPS אזרחיות ישנה סטייה מובנית, בכדי למנוע שימושים לא רצויים.

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם (נערך)

שוב - הסטייה במיקום לא רלוונטית למדידת מהירות, שתהיה מדוייקת בכל מקרה כשמדובר במהירות קבועה לאורך כמה שניות לפחות.

https://www.gps.gov/systems/gps/performance/accuracy/

How accurate is GPS for speed measurement?

As with positioning, the speed accuracy of GPS depends on many factors.

The government provides the GPS signal in space with a global average user range rate error (URRE) of ≤0.006 m/sec over any 3-second interval, with 95% probability.

This measure must be combined with other factors outside the government's control, including satellite geometry, signal blockage, atmospheric conditions, and receiver design features/quality, to calculate a particular receiver's speed accuracy.

עריכה אחרונה על ידי misterb

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)
בס"ד

מע' GPS של מטוסי קרב, עובדת על סטיות מינימאליות (הנתון ככל הנראה מסווג, לכן לא אחשוף אותו), במע' GPS אזרחיות ישנה סטייה מובנית, בכדי למנוע שימושים לא רצויים.

בעבר (שנות ה90) אכן הייתה סטייה מובניית בכל הצירים. בתחילת שנות ה2000 ארה"ב הורידה את הסטייה המובנית בציר x-y והשאירה רק סטייה בציר z (גובה).

כך שנכון להיום הנתון שמוציא gps אזרחי לא שונה בהרבה מנתון שמוציא gps צבאי בהתייחס לצירים x-y.

עבדתי עם מערכות GPS מוטסות בצבא, הן לא להיט בכלל על הקרקע. המקלטים שיש בכל סלולארי מושתן כיום, רגישים פי כמה מהמקלטים שיש במטוסים, וננעלים במהירות הבזק לעומת מה שנהוג במטוסים. לדוגמא המתנה של דקה שתיים לנעילת GPS במטוס זה לגיטימי לחלוטין. אם מדובר בcold start אז תחכה גם יותר.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

תכל'ס, הסתמכות קביעת מהירות לפי GPS סלולארי זה מספיק מדוייק וזה גם מניסיון רב שלי בתלונות כאלו והסטיה לא תקינה ברכב ומסקרן מאוד לדעת מה אתה, פות"ש, עשית עם זה.

פורסם
בעבר (שנות ה90) אכן הייתה סטייה מובניית בכל הצירים. בתחילת שנות ה2000 ארה"ב הורידה את הסטייה המובנית בציר x-y והשאירה רק סטייה בציר z (גובה).

כך שנכון להיום הנתון שמוציא gps אזרחי לא שונה בהרבה מנתון שמוציא gps צבאי בהתייחס לצירים x-y.

עבדתי עם מערכות GPS מוטסות בצבא, הן לא להיט בכלל על הקרקע. המקלטים שיש בכל סלולארי מושתן כיום, רגישים פי כמה מהמקלטים שיש במטוסים, וננעלים במהירות הבזק לעומת מה שנהוג במטוסים. לדוגמא המתנה של דקה שתיים לנעילת GPS במטוס זה לגיטימי לחלוטין. אם מדובר בcold start אז תחכה גם יותר.

בס"ד

מה שאתה מציין לגבי מהירות נעילה אתה צודק, לעניין דיוק, הם מדויקות בכל הפרמטרים מול מע' אזרחית, תקלות במע' זו היו דיי נדירות, פועל יוצא של דיוק החימוש.

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

היתרון של טלפון סלולרי מבחינת זמן נעילה זה שימוש באינטרנט ובמיקום אנטנות סלולריות (זה נקרא A-GPS).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
היתרון של טלפון סלולרי מבחינת זמן נעילה זה שימוש באינטרנט ובמיקום אנטנות סלולריות (זה נקרא A-GPS).
אתה כמובן צודק, אבל גם אם מכבים את הA זמן הנעילה עומד על כ10-15 שניות.

בדקתי היום נעילת gps בשעון גרמין שלי, שאין לו שום עזרים נוספים, זמן נעילה עמד על 12 שניות

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...