Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים חברים,

(פירוט רכב מלא בחתימה)

הפיאט פנדה (05) שלי לראשונה אי פעם החלה להתחמם בימים האחרונים, תחילה שמתי לב שהמאוורר נשאר פועל גם לאחר שאני מכבה את המנוע למשך חצי דקה בערך, כנראה בשל התחממות יתרה, והיום שמתי לב שהמחוג של חום המנוע מטפס כאשר הרכב בעמידה\זחילה בפקקים (עולה בשנת אחת מהאמצע, לא מגיע לאיזור האדום, לפחות לא בנסיעה קצרה של 15 דקות), כאשר המהירות עולה, המנוע מתחיל להתקרר כנראה מהאוויר. כמובן שבדקתי נוזל קירור, ואין איזשהו מחסור משמעותי. התחושה שלי היא שמדובר בתרמוסטט תקול (הוא לא הוחלף בשבע השנים האחרונות, בקדנציה שלי, ואני מניח שהוא לא הוחלף כלל אי פעם במשך 14 שנה) . בנוסף, האם עשוי להיגרם נזק למנוע כל עוד שעון החום לא מגיע "לאיזור האדום" ?

שבת שלום!

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

בס"ד

בדקת את הראדיאטור?

יכול להיות שהוא סתום חלקית כך שיעילות הקירור שלו יורדת דרסטית.

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

סביר מאוד שהמהירות הראשונה, האיטית, של מאורר הרדיאטור אינה פועלת

וזה בגלל נגד המאורר ששרוף ו/או מחברו החשמלי.

במקרה כזה המהירות השניה, המהירה, היא זאת שרק פועלת אבל בחום מנוע גבוה יותר.

תקן הבעיה, כי חום מנוע גבוה מדי עלול לגרום נזק למנוע וגם כושר קירור המזגן יתכן שירד.

בברכה - רפי לין

פורסם

תודה רבה רפי, אם אני מבין נכון מדבריך במצב סרק המאוורר אמור לפעול תמיד (או לסירוגין?) במהירות האיטית, כך שניתן להציע את הרכב ולבדוק אם המאוורר פועל במצב סרק?

פורסם

סרקתי עם טורק, אין שום תקלות. הטמפ' המקסימלית שנוזל הקירור מגיע אליה היא בערך 110 מעלות, לפני שהרכב הגיע לטמפ' המקסימלית לחיצה על הגז בניוטרל גרמה לירידה קלה בטמפ' של 4-5 מעלות ולאחר מכן המנוע דיי ננעל על איזור ה-110 לא משנה אם נתתי גז או לא. המאוורר בכל הזמן הזה עובד בעוצמה גבוהה ואין שום שינוי בטמפ'.

פורסם

בס"ד

אצל בעל מקצוע.

אם לא נגעו בו הרבה שנים, סביר להניח שהוא לקראת סוף חייו.

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

אתה מתאר מצב כמו שרפי אמר בדיוק שהמאוורר לא ניכנס למצב קירור ראשוני אלא למהירות הגבוהה ביותר ולכן שם ככל הניראה הבעיה. יש לבדוק חיווט ויוניט מאוורר ייתכן והיא תקולה. אין כל כך קשר לרדיאטור כי דווקא בפנדות אם הרדיאטור סתום אפילו חלקית הוא ייתחמם דווקא במהירות הגבוהה והבין עירונית מנסיון של כמה החלפות רדיאטורים כאלה.

פורסם
אתה מתאר מצב כמו שרפי אמר בדיוק שהמאוורר לא ניכנס למצב קירור ראשוני אלא למהירות הגבוהה ביותר ולכן שם ככל הניראה הבעיה.

לא בדיוק.

אלעד כתב שהמאוורר, תוך כדי שהוא עובד במהירות הכי גבוהה שלו, לא מצליח להוריד את טמפרטורת נוזל הקירור מתחת ל110. יש פה משהו אחר. לי אישית זה נשמע כמו משאבה אכולה.

יום טוב גם לך

פורסם

יכול להיות שהמשאבה תורמת לעניין אבל עצם זה שהמאוורר לא פועל במהירות הראשונה כדאי קודם כל להתחיל בלפתור את זה ומשם להתקדם. אם במצב של מהירות שיוט בסלד נורמאלי הרכב לא מיתחמם קשה לי להאמין שהבעיה במשאבה אבל שווה בדיקה.

פורסם

יגאל, תודה על התגובה. משאבת המים הוחלפה לפני 4.5 שנים למשאבת מים מקורית כשהוחלפה רצועת הטיימינג. (מאז נסע הרכב 40K קילומטרים בערך)

מאור, תודה גם לך על התגובה. אני לא יודע אם המאוורר פועל או לא במהירויות הנמוכות, אני מסוגל לשמוע את המאוורר רק כשהוא פועל בעוצמה גבוהה, יתכן שהוא כן פועל גם בעוצמה נמוכה אך איני שומע אותו. האם אתה יודע החל מאיזו טמפ' המאוורר מתוכנת להיכנס לפעולה בעוצמה נמוכה?

פורסם

סביב ה 95-100 מעלות המהירות הראשונה אמורה להיכנס. תניע את הרכב תן לו לעבוד במקום עם סורק שקורא טמפרטורה ותראה מתי ניכנסת הוונטה ובאיזו מהירות. תרגיש אם האויר שהיא זורקת לכיוון תא המנוע הוא חם/פושר/קר. משם ניתקדם..אבל שתף איתנו פעולה כדי שנוכל להתקדם איתך באיבחון.

פורסם

אין בפנדה יוניט להפעלת מאורר הרדיאטור.

יש רק חיישן חום מנוע אחד שמשדר את נתוניו אל מחשב נהיול המנוע שהוא "מפיץ" הנתון אל

מחשב המרכב (המחשב המרכזי ברכב) ומשם הלאה אל לוח השעונים וכו'.

את פעולת מהירויות מאורר הרדיאטור ניתן לבדוק בכמה צורות:

1. ע"י מחשב/סורק איבחון במתן פקודות הפעלה.

2. ע"י חיבור מעקף לאות פקודה בקוודרינרי (מתג לחץ המזגן) בחוט הפיקוד המתאים לכל מהירות.

3. כעת כשמזג האויר חם, להניע המנוע כשהוא קר, להפעיל את המזגן וכעבור כמה דקות אמורה לפעול מהירות 1

וכעבור עוד כדקה שתיים אמורה להתחיל לפעול המהירות השניה, כי בגלל החום הסביבתי ועליית חום הקרר

עולה לחץ הקרר למרות שהמהירות הראשונה פועלת.

אם נגד המהירות הראשונה שרוף אז תפעל רק המהירות השניה ומאוחר יותר (בלחץ קרר גבוה יותר).

4. נתוק מחבר הנגד והסתכלות על מצבו, הוצאת הנגד ובדיקת התנגדותו והסתכלות על מראה פיני השקע החשמלי.

לא לשכוח לבדוק את גובה נוזל הקירור ברדיאטור.

בברכה - רפי לין

פורסם

ביום שישי (אתמול) - היה מזג אוויר עם עומס חום חריג .

במידה ונסעתה בפקקים, יש אפשרות לתנועה קלה, של מדיד חום המנוע.

בדוק ביומיים הקרובים, אם הבעיה חוזרת.

במקביל - בדוק את אשר כתבו בתשובות הקודמות.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...