Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לאחר שנתיים קשות בקו 149 בין תל אביב לכפר סבא (מינ' שעה), החלטתי שמספיק זה מספיק, אני בן 29 והגיע הזמן לרכוש את הרכב הראשון שלי.

האמת שעד שהתחלתי לחפש לא התעניינתי ולא ידעתי הרבה על רכבים בכלל ורכישת רכבים בפרט, אז זה זמן טוב להודות לכותבים כאן. אמנם עבר רק שבוע מאז שנכסנתי לפורום בפעם הראשונה, אבל למדתי לא מעט מההודעות הנעוצות ומתגובות לשאלות השונות.

ככל שאתה לומד יותר אתה מבין כמה יש לך עוד ללמוד, אז כמובן שעכשיו לאחר שלמדתי הכל נהיה יותר מסובך. יותר קשור למבחר אופציות ולבלבול לגבי מה אני באמת רוצה ולכן חשבתי לשתף את ההתלבטות ואשמח לעזרתכם.

שימוש:

נסיעות יומיות תל אביב-כפר סבא-נתניה, ולפעמים לרחובות. מניח שיוצא סביבות 20K בשנה.

דירוג דרישות:

1. חניה בתל אביב
  2. מחיר הקניה
  3. צריכת דלק
  4. בטיחות
  5. תחזוקה זולה ואמינות
  6. סחירות. אם הרכב גם ככה זול אני מניח שזה פחות רלבנטי(?) עוד 5 שנים יהיה מה שיהיה.
  7. נוחות? אני משתדרג מאוטובוס אז כיום זה לא פאקטור מבחינתי.

התקציב: 20 K.

האמת שאני יכול להרשות לעצמי לחרוג למעלה ב3-5 K אבל אני מעדיף דווקא לרדת לכיוון ה-15, כי כרגע מבחינת הדגמים שננעלתי עליהם נראה שזה מחיר סביר.

מהידע המוקדם שלי על דגמים רלבנטים, הכיוון הראשון היה ל- i10, אלטו, פיקנטו וספארק. עדין לא פסלתי אותם, אבל דרך הסינון שעשיתי ביד2 (הגבלת תקציב, ק''מ מתחת ל-110K ושנה 2012-2016), הכרתי את הפנדה. ביחד עם המידע כאן בפורום אני חייב להגיד שנדלקתי על הרכב ומה שהוא מציע - מחיר נמוך ובערך אותה תמורה כמו שאר רכבי המיני, אם לא יותר מהם. בנוסף אני תמיד מקפיד לקנות מה שלא נחשב 'מותג' (זו מין מחלה כזו, ובאמת אנשים הרימו גבה לגבי הפנדה, שלא בצדק לדעתי).

אחרי שהרחבתי את הסינון עד ל2008 ראיתי שגם פיאט פונטו היא אופציה. קטגוריה שונה, ולכן השאלה שלי היא מה עדיף: פנדה 2012, עם קלומטרז נמוך 30k, שמוצעת ב22k (רכב ספצפי). מול פונטו בשנתון נמוך יותר וק''מ שקרוב יותר ל-100k אבל המחיר באזור 10-15k (יותר מאופציה אחת בסגנון הזה)?

יודע שאפשר למצוא פנדות זולות יותר, כרגע נראה שהמוכרת לא תרד מה-20, ולכן ההתלבטות שלי היא לגבי רכב שעומד בצרכים, די זול וכמעט לא נסעו בו, מול עוד רכב שעומד בצרכים, שמצד אחד הוא לכאורה יותר טוב וגם יותר זול אבל מצד שני ישן יותר.

דעתכם?

תודה

פורסם

לא רואה שום סיבה לחבב פיאט על פני איי10.

יעשו בדיוק אותה עבודה.

מהאלטו התרשמתי לשלילה-רכב זול מידי.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

הייתי הולך על הפנדה, הרכב חיסכוני ונחשב לאמין.

הייתי בודק גם עוד רכבים כמו פיגו 107 שגם מאוד חיסכונית אבל פחות נוחה בעיר ורועשת יותר.

אגב מדבר על הפנדה מהדור החדש או הישן?

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

א. לא ציינת, אבל אם מדובר באוטומט הייתי מאוד נזהר מהפונטו הישנה, וגם קצת מהפנדה. שתיהן רובוטיות, והיו פה מקרים של תקלות לא זולות.

ב. אם אתה מתכנן להחזיק רכב ל-5 שנים, בלי קשר לאיזה רכב, ההבדל בין 2012 ל-2008 משמעותי מאוד, וההעדפה היא כמובן לרכב החדש יותר.

ג. חניה בת"א יכולה להיות שכונה סולידית בצפון החדש או אזור 1 בערב בלי תו חניה. אם מדובר במקרה השני הייתי מעדיף את הרכב הכי קצר שתוכל למצוא, וכל ס"מ קובע.

בקיצור, פנדה חדשה, ורצוי ידני.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

אני יודע על איזה פנדה מדובר.

של פנסיונר מתל אביב, הלכתי וראיתי אותה.

קח בחשבון שצריך לעשות פחחות וצבע לכל האוטו.

הפנסיונר החמוד ניסה לתקן בעצמו את המכות ועשה יותר גרוע.

נתונים ממש טובים לאוטו אבל יש השקעה חיצונית אם לא חשוב לך החיצוניות לך על זה.

והוא יד 2 ולא ראשונה כפי שמופיע במודעה.

עריכה אחרונה על ידי BRAVO_SX
פורסם

יעשו בדיוק אותה עבודה.

צריכת דלק, ביצועים עדיפים ביחס לגרסה הידנית, מנוע גדול יותר, מומנט שמגיע מוקדם יותר, לא מספיק?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יעשו בדיוק אותה עבודה.

זו בדיוק הסיבה שאני מעדיף את הפנדה. ביחד עם זה שהיא עושה את העבודה היא זולה יותר. בנוסף כמו ש-

dorsht כתב צריכת הדלק יותר טובה.

א. לא ציינת, אבל אם מדובר באוטומט הייתי מאוד נזהר מהפונטו הישנה, וגם קצת מהפנדה. שתיהן רובוטיות, והיו פה מקרים של תקלות לא זולות.

ב. אם אתה מתכנן להחזיק רכב ל-5 שנים, בלי קשר לאיזה רכב, ההבדל בין 2012 ל-2008 משמעותי מאוד, וההעדפה היא כמובן לרכב החדש יותר.

ג. חניה בת"א יכולה להיות שכונה סולידית בצפון החדש או אזור 1 בערב בלי תו חניה. אם מדובר במקרה השני הייתי מעדיף את הרכב הכי קצר שתוכל למצוא, וכל ס"מ קובע.

בקיצור, פנדה חדשה, ורצוי ידני.

א. מדובר בפנדה מהדגם החדש, ידנית. כל הפונטו שאני שוקל הם איבו דור3 רובוטיות (יש בכלל ידניות?). אז בעצם לדעתך גיר רובוטי כבר מראש מטה את התשובה לפנדה?

ב. מתכנן משהו כמו 5 שנים, כן. האם בכל מקרה לא יהיה קשה למכור את שני הרכבים בעוד 5 שנים? הפנדה בגלל הפופלאריות והפונטו עקב ומודל ישן . רק שההפרש עבורי בקניה יהיה 5k לפחות.

אולי עדיף את הפנדה עכשיו ולמכור בעוד 2-3 דווקא?

ג.אכן.

הייתי הולך על הפנדה, הרכב חיסכוני ונחשב לאמין.

הייתי בודק גם עוד רכבים כמו פיגו 107 שגם מאוד חיסכונית אבל פחות נוחה בעיר ורועשת יותר.

אגב מדבר על הפנדה מהדור החדש או הישן?

מדובר בפנדה החדשה.

פורסם

פונטו דור 3: גרנדה פונטו.

הגיעה עם שני מנועים:

1.4 - הרוב עם הגיר הרובוטי, מעטות הידניות.

1.25- גיר ידני (בעצם יחידת הנעה זהה לשל פנדה).

פונטו דור 4: פונטו איבו.

כולן הגיעו 1.4 עם 77 כ"ס (מלבד בודדות שהיו עם 105\135 כ"ס) גם עם גיר רובוטי וגם עם גיר ידני.

האיבו חדשה יותר, נעימה יותר, מאובזרת יותר. מצד שני, זה מעמיד אותך בשנתון 2010+ ולא יודעת כמה זה עומד בהגבלת התקציב שלך.

מבחינת המכירה, שני הרכבים יהיו שווים אלפים בודדים בעוד 5 שנים, כל עוד הם יהיו שמורים ומטופלים לא תהיה לך בעיה למכור.

מה שבטוח, הייתי ממליצה להתרחק מהגיר הרובוטי בשנתונים המדוברים כי הסיכון כבר גבוה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)

אחי קנה לפני שבועיים איבו 2013 (מילאנו, עם הגג הפנורמי), במחיר מצויין (גרושים מעל התקציב המדובר) , והרכב שמור בטירוף עם ק"מ נמוך.

הרשמים שלו עד כה חיוביים, הרכב אכן נעים, מרגיש יחסית איכותי, והרובוט מתנהג בסדר :), ועושה רושם שצריכת הדלק טובה, אך מוקדם מדי בשביל לתת מספרים מדוייקים.

לשלילה, הרכב די עצל, אין USB ואין AUX.

הוא נכנס למוסך מורשה ועשה יישור קו שהפתיע אותו מאוד לטובה מבחינת מחיר (וגם אותי).

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

אם מדובר על החדשה אז בכלל טוב, רק לא בטוח לגבי הביצועים שכן החדשה השמינה מעט לעומת הדור הקודם.

Sent from my iPad using Tapatalk

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עדכון:

תודה על התגובות.

לא נאמר משהו חד משמעי אבל מקבל את העצה להתרחק מהגיר הרובוטי במודל ישן של הפונטו (2008-2010), ולכן אתמקד פנדה.

ראיתי הבוקר שני דגמים ידניים, אמשח לדעתכם.

1. TOP, שנת 2012, יד02 (הועבר מהבעל לאישתו שמוכרת), 35000 ק"מ מבקשת 22k. הרכב נראה טוב חיצונית חוץ מפגיעה בכנף ימין ואחת בשמאל. מדובר בשני כיפופים קטנים של הפח בגודל כדור טניס. עבר טיפול אחד ב-30K, אין טסט (מאוגוסט 2017), החלפת טיימינג 4שנים/120K לא בוצעה (זה משמעותי בהתחשב בנסועה נמוכה?). בנוסף הוחלפו משאבת דלק ושני מצברים.
  2. ONE, שנת 2013, יד 02, 89000 ק"מ, מבקש 21K. הרכב נראה סה"כ טוב חיצונית חוץ מכיפוף של הבמפר (גדול יותר מהמכה ברכב הראשון אבל לא מעבר למכת חניה). מעבר לכך היו תיקנוי צבע וטיימינג לא הוחלף (אותה שאלה לגבי 4 שנים לעומת 120 ק''מ).

מהנתונים האלה אני חושב שלרכב הראשון יש יתרון. אלא אם יש משמעות להחלפת משאבת הדלק? מצד שני אם זה לא משהו שבגללו אני צריך להתרחק, האם זה מספיק משמעותי להתייחס לכך במו"מ על המחיר?

דעתכם?

[TABLE=class: innerDetailsDataGrid]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

פורסם

הרכב הראשון לא טופל בכלל עד 2017?!? אם כן, תוותר. חוץ מזה, לא הבנתי ממתי אין לו טסט ולמה.

אם צריך להחליף טיימינג פעם ב-4 שנים או 120,000 ק"מ אז זה מה שצריך. אם הרצועה תקרע הנזק עלול להיות הרבה יותר משמעותי מאשר עלות ההחלפה. היצרן לא ממליץ סתם.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

שתי האופציות לא נשמעת אטרקטיביות במיוחד.

מהראשונה הייתי מתרחקת, גם סיפורי העברת בעלות מהעל לאשתו וגם רכב בלי טסט שנה. עם היישור קו שתצטרך להשקיע ברכב הנ"ל תעבור את התקציב שלך בהרבה.

כשמדובר ברכב עם שוק חלש, לא צריכה להיות בעיה למצוא אקזמפלר עם נתונים מעולים שלא דורש השקעה.

הייתי מציעה לך להרחיב את אזור החיפוש גאוגרפית ולבדוק מה יש לאוטודיל להציע כי הם הטרייד הרשמי של פיאט. כמובן אל תיבהל מהמחירים הנקובים באתר, אלא תתקשר לבדוק פרטנית.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
שתי האופציות לא נשמעת אטרקטיביות במיוחד.

מהראשונה הייתי מתרחקת, גם סיפורי העברת בעלות מהעל לאשתו וגם רכב בלי טסט שנה. עם היישור קו שתצטרך להשקיע ברכב הנ"ל תעבור את התקציב שלך בהרבה.

כשמדובר ברכב עם שוק חלש, לא צריכה להיות בעיה למצוא אקזמפלר עם נתונים מעולים שלא דורש השקעה.

הייתי מציעה לך להרחיב את אזור החיפוש גאוגרפית ולבדוק מה יש לאוטודיל להציע כי הם הטרייד הרשמי של פיאט. כמובן אל תיבהל מהמחירים הנקובים באתר, אלא תתקשר לבדוק פרטנית.

הבעלות עברה מהבעל לאישה עקב פטירתו.

הרכב הראשון לא טופל בכלל עד 2017?!? אם כן, תוותר. חוץ מזה, לא הבנתי ממתי אין לו טסט ולמה.

אם צריך להחליף טיימינג פעם ב-4 שנים או 120,000 ק"מ אז זה מה שצריך. אם הרצועה תקרע הנזק עלול להיות הרבה יותר משמעותי מאשר עלות ההחלפה. היצרן לא ממליץ סתם.

למוכרת האלמנה יש רכב נוסף והיא לא משתמשת כל כך בזה הנמכר - בגלל זה אין לו טסט.

כמו כן מדובר ברכב מ2012 שטופל ב-30 אלף ק"מ אבל לפני שנתיים. אני מבין מה אתה אומר לגבי הרצועה והוראות היצרן, אבל אם הרכב לא היה בשימוש בשנתיים האלה זה משנה את הדעה?

פורסם

במנוע הfire אין נזק אם הטיימינג נקרע.

אופציה ראשונה בכלל לא נשמעת טוב אין טסט תקופה ארוכה, לא עדה טיפולים בכלל..

האופציה השניה עדיפה אם כבר אבל צריך להוריד את עלות הטיימינג.

איפה היו תיקוני צבע? המוכר מתחייב לשילוב תקינה?

• תוכן חדש...