שלום לכולם.
לאחר שנתיים קשות בקו 149 בין תל אביב לכפר סבא (מינ' שעה), החלטתי שמספיק זה מספיק, אני בן 29 והגיע הזמן לרכוש את הרכב הראשון שלי.
האמת שעד שהתחלתי לחפש לא התעניינתי ולא ידעתי הרבה על רכבים בכלל ורכישת רכבים בפרט, אז זה זמן טוב להודות לכותבים כאן. אמנם עבר רק שבוע מאז שנכסנתי לפורום בפעם הראשונה, אבל למדתי לא מעט מההודעות הנעוצות ומתגובות לשאלות השונות.
ככל שאתה לומד יותר אתה מבין כמה יש לך עוד ללמוד, אז כמובן שעכשיו לאחר שלמדתי הכל נהיה יותר מסובך. יותר קשור למבחר אופציות ולבלבול לגבי מה אני באמת רוצה ולכן חשבתי לשתף את ההתלבטות ואשמח לעזרתכם.
שימוש:
נסיעות יומיות תל אביב-כפר סבא-נתניה, ולפעמים לרחובות. מניח שיוצא סביבות 20K בשנה.
דירוג דרישות:
חניה בתל אביב
מחיר הקניה
צריכת דלק
בטיחות
תחזוקה זולה ואמינות
סחירות. אם הרכב גם ככה זול אני מניח שזה פחות רלבנטי(?) עוד 5 שנים יהיה מה שיהיה.
נוחות? אני משתדרג מאוטובוס אז כיום זה לא פאקטור מבחינתי.
התקציב: 20 K.
האמת שאני יכול להרשות לעצמי לחרוג למעלה ב3-5 K אבל אני מעדיף דווקא לרדת לכיוון ה-15, כי כרגע מבחינת הדגמים שננעלתי עליהם נראה שזה מחיר סביר.
מהידע המוקדם שלי על דגמים רלבנטים, הכיוון הראשון היה ל- i10, אלטו, פיקנטו וספארק. עדין לא פסלתי אותם, אבל דרך הסינון שעשיתי ביד2 (הגבלת תקציב, ק''מ מתחת ל-110K ושנה 2012-2016), הכרתי את הפנדה. ביחד עם המידע כאן בפורום אני חייב להגיד שנדלקתי על הרכב ומה שהוא מציע - מחיר נמוך ובערך אותה תמורה כמו שאר רכבי המיני, אם לא יותר מהם. בנוסף אני תמיד מקפיד לקנות מה שלא נחשב 'מותג' (זו מין מחלה כזו, ובאמת אנשים הרימו גבה לגבי הפנדה, שלא בצדק לדעתי).
אחרי שהרחבתי את הסינון עד ל2008 ראיתי שגם פיאט פונטו היא אופציה. קטגוריה שונה, ולכן השאלה שלי היא מה עדיף: פנדה 2012, עם קלומטרז נמוך 30k, שמוצעת ב22k (רכב ספצפי). מול פונטו בשנתון נמוך יותר וק''מ שקרוב יותר ל-100k אבל המחיר באזור 10-15k (יותר מאופציה אחת בסגנון הזה)?
יודע שאפשר למצוא פנדות זולות יותר, כרגע נראה שהמוכרת לא תרד מה-20, ולכן ההתלבטות שלי היא לגבי רכב שעומד בצרכים, די זול וכמעט לא נסעו בו, מול עוד רכב שעומד בצרכים, שמצד אחד הוא לכאורה יותר טוב וגם יותר זול אבל מצד שני ישן יותר.
דעתכם?
תודה