Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ראשון עד 25K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

אני בן 26 והצאתי רישיון בגיל 17 על ידני. לא יצא לי לנהוג יותר מדי בכללי ובזמן שכן נהגתי הייתי על אוטומט.

אני הדיוט בנושא הרכבים ומעוניין לקנות את הרכב הראשון שלי. אני יכול לשים הרבה יותר מ-25K על הרכב, אך מפני שזה הרכב הראשון שלי קשה לי לשלם סכום גדול בלב שלם.

פרטים נוספים עלי:

1. נמוכצי'ק - 1.73
  2. אסע פחות מ-10K בשנה - כ-30 קילומטר ביום
  3. 90% מהנסיעות יהיו נסיעות עירוניות בחיפה - אני מדגיש את חיפה כיוון שלא נהגתי על ידני שנים. אני ממש מפחד לנהוג על ידני באזור הררי (בתור אחד שנלחץ בקלות קשה לי נפשית לדמיין סיטואציה של כשלון רצוף בזינוק בעלייה באיזה רמזור. או גרוע מזה, להתדרדר ולפגוע במישהו).
  4. אבלה כ-90% מהנסיעות לבד - בשאר הזמן הנספחים מוזמנים לסבול.

דרישות מהרכב:

1. מיני
  2. זול כמכלול (דלק + תחזוקה + ביטוחים)
  3. מראה נורמלי

עם כל הפחדים, במידה ונהיגה על רכב ידני תחסוך יותר מ-1.5K שנתי (דלק+טיפולים) אז הנטייה שלי אולי תהיה לידני. האם מיני אוטומטית במחיר הזה תהיה גרועה יותר מידנית מבחינת איכות הנסיעה, תחזוקה ודלק?

אשמח לקבל הצעות

עריכה אחרונה על ידי BadDriver
פורסם

לדעתי לעיר כמו חיפה כדאי אוטומט מטעמי נוחות, מה גם שלנסועה נמוכה כמו שלך ההבדל בצריכת דלק היה קטן.

בתקציב הזה הייתי מחפש מזדה 2 עדיפות לרמת איבזור דינמיק,פיאטסה עם מנוע 1.4.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נמוכצ'יק? תמיד חשבתי שאני לא גבוה (1.71) אבל נמוכצ'יק?:roll:

לגופו של עניין הציעו לך פה מכוניות מקטגוריה גבוהה יותר-סופר מיני ואוטומטיות והעצה לא רעה בכלל.

אם רוב הזמן תיסע לבד ואתה בכל זאת מעדיף מיני ידנית, לטעמי הטובה ביותר תהיה הפיאט פנדה, גם אני חיפאי, מחזיק בפנדה 2014 מזה 4 שנים, הרכב נוסע מצוין (יחסית), הישיבה גבוהה ונוחה, ההגה קל ומתמרן, הראות מצוינת, תפעול הגיר והמצמד כמו גם מערכת הסיוע לזינוק בעליה הם ללא מתחרים לא רק במיני אלא גם במשפחתיות, הרכב אמין מאד וחסכוני למדי (אם כי בעליות של חיפה ועם רגל כבדה, צריכת הדלק לא יותר מסבירה).

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם (נערך)
נמוכצ'יק? תמיד חשבתי שאני לא גבוה (1.71) אבל נמוכצ'יק?:roll:

לגופו של עניין הציעו לך פה מכוניות מקטגוריה גבוהה יותר-סופר מיני ואוטומטיות והעצה לא רעה בכלל.

אם רוב הזמן תיסע לבד ואתה בכל זאת מעדיף מיני ידנית, לטעמי הטובה ביותר תהיה הפיאט פנדה, גם אני חיפאי, מחזיק בפנדה 2014 מזה 4 שנים, הרכב נוסע מצוין (יחסית), הישיבה גבוהה ונוחה, ההגה קל ומתמרן, הראות מצוינת, תפעול הגיר והמצמד כמו גם מערכת הסיוע לזינוק בעליה הם ללא מתחרים לא רק במיני אלא גם במשפחתיות, הרכב אמין מאד וחסכוני למדי (אם כי בעליות של חיפה ועם רגל כבדה, צריכת הדלק לא יותר מסבירה).

איפה אתה גר? אעבור לשם מחר אם אני אחשב רק כ-"לא גבוה" :-D

תשמע דיי אהבתי את הרכב בכללי. נראה שהוא זול לקנייה וזה מעולה עבורי. כמה שאלות (שוב, של הדיוט):

1. המנוע שלו באמת שורד את העליות של חיפה בלי להשמיע רעש של מוות? אפשר לעקוף זקנות בפרויד בקלות?
  2. וואו, עכשיו קראתי על המערכת לסיוע לזינוק בעליה ונשמע שהיא סוגרת לי את הפינה של החששות. האם היא באמת מונעת מהרכב להתדרדר בצורה טובה ( בהנחה שנהג גרוע כמוני נוהג )?
  3. על איזה שנתון ודגם אתה ממליץ (כמובן עם מערכת הסיוע בזינוק שציינת)? בהנחה שאני לא באמת רוצה להשתמש ביותר כסף ממה שצריך לצרכים שלי. אני בן אדם דיי פשוט.
  4. כמה דלק (בערך) הוא צורך בנסיעה בחיפה?
  5. האם הוא זול לתחזוקה (חלקים זמינים וזולים, אמינות טובה)?
  6. שאלה 2 בצורה אחרת: כמה לדעתך אוציא על תחזוקת הרכב בשנה בהינתן השנתון והדגם שהמלצת לי עליו בשאלה 1?

תודה על ההמלצות חברים. מאזדה 2 זו לא אופציה יקרה מדי עבורי? האם מאזדה 2 2009 לא צריכה המון טיפולים שעלותם גבוהה? שלא נדבר על החלפת גיר בטח של אלפי שקלים שהיא תצטרך בשנה שנתיים הבאות שלי איתה (מזכיר שאני הדיוט ויכול להיות שכל מה שכתבתי זו שטות גדולה)?

עריכה אחרונה על ידי BadDriver
פורסם

הפנדה חיסכונית, בעיר כמו מעלות הייתי מקבל 1/15 בערך עם הפנדה הישנה שהייתה קלה יותר מהחדשה אשר נכנסת לך בתקציב.

המנוע סביר אך בעליות זה לא רכב חזק וזה מורגש.

מערכת הזינוק בעליה עובדת טוב מאוד ובהחלט עוזרת.

הרכב נחשב לאמין ולא יקר לאחזקה.

המזדה תהיה זריזה יותר בצורה מורגשת, נחשבת לאמינה, עם הגיר צריך גם מזל אתה יכול לקנות קכב 2009 ולנסוע ללא החלפת גיר עוד שנים ויכול להיות דווקא עם מזל נחס. החה בעיה.

Sent from my iPad using Tapatalk

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כפי שיוליאן ציין מעלי... לרכב שלי עד כה לא הייתה ולו תקלה אחת טפו טפו, הוא בהחלט משאיר עשן לזקנות בפרויד (אם רק היו מעבירות להילוך שני...) אך קח כמובן בחשבון שכל הקטגוריה הזו של מנועים אטמוספריים עד 1200-1300 סמ"ק צנועה בהספקיה.. הפנדה דור שלישי נהנית מתא נוסעים נעים אך משלמת מחיר במשקלה שגבוה כמעט ב-100 קילו מהדור השני.אשר לגובה, אני מניח שאנו לא גרים רחוק אחד מהשני (חיפה) ועכשיו כשאני חושב על זה, יש מצב שאני באמת נמוכצ'יק...

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

ממליץ גם על מזדה2. לא הייתי מגיר אותה כחסכונית אבל בנסועה שלך זה ממש לא משמעותי ואתה מקבל רכב חזרק יחסית לקטגוריה שלא ירגיש עצל מידי בעליות של חיפה.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

הצצתי עכשיו ביד 2 ונראה שבקושי מוכרים את הרכב הזה (שנתון 2014 - קיימות רק 3 הצעות ממוכרים פרטיים).

האם הרכב עד כך כדי לא "תפס" בארץ?

אני מתכנן לקנות את הרכב ללפחות 5 שנים (תמיד דואג לתחזק את החפצים שלי ולא נופל לשיפורים המינוריים החדשים שיוצאים כל שנה). לכן, אני קצת חושש לקנות מאזדה 2. מצד אחד היא תצרוך בערך 2200~ שקל נוספים בשנה על דלק וגם הטיפולים שלה יהיו יקרים יותר (+ החלפת גיר במהלך ה-5 שנים הללו). האם הרכב הזה באמת שווה 3000+ שנתי בהוצאות לעומת מיני ידנית?

פורסם

המזדה פופולרית, הדגם דינמיק פחות, אם אתה מוכן להתפשר על ביצועים רכב מיני אופציה טובה.

פורסם
המזדה פופולרית, הדגם דינמיק פחות, אם אתה מוכן להתפשר על ביצועים רכב מיני אופציה טובה.

סליחה, שכחתי לציין שהתכוונתי לפנדה

פורסם

הבעיה שאתה מחפש מזדה משנתון מתקדם ביחס לתקציב..

פורסם
הבעיה שאתה מחפש מזדה משנתון מתקדם ביחס לתקציב..

התכוונתי שחיפשתי פנדה 2014 ומצאתי 3 הצעות ממוכרים פרטיים (בנוסף חיפוש מ-2014 עד 2018 מצא משהו כמו 10 תוצאות). כמובן שהחיפוש בוצע ללא הגבלת מחיר.

זה נורמלי לרכבי מיני ידני?

פורסם

פנדה במיוחד הדור החדש זה רכב לא נפוץ בארץ, נמכר בכמות קטנה ביחס למכוניות מיני אחרות.

זה לא בגלל שהוא גרוע, לדעתי פשוט היה מתומחר גבוה מידי ולא אטרקטיבי.

פורסם

אני מחזיק בפורד פיאסטה כמעט 3 שנים (גילוי נאות, אני מוכר אותה עכשיו) - רכב עם תא נוסעים איכותי, נראה טוב וצריכת דלק לא רעה (הנסועה שלך נמוכה).

לגבי הידני - התמורה היא עלות נמוכה יותר (קנייה, דלק, אחזקה). אם אתה הולך לבלות הרבה בפקקים אז לא מומלץ.

זינוק בעלייה - יש מערכת לסיוע בזינוק, אחרי שאתה עוזב את הבלם הרכב ממשיך לעמוד לעוד קצת זמן וכמובן שמתרגלים מהר, שיעורי נהיגה לא מדד טוב.

• תוכן חדש...