Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ בחירת רכב Mazda cx5 vs Hyundai tuscon

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

מעניין לרכוש רכב Suv חדש ו ומתלבט בין שני מכוניות

2018 Hyndai Tuson open sky plus

ו Mazda Cx5 Executive 2018

רציתי ליתיעץ איתכם איזה רכב מבין המכוניות הנ"ל יותר טוב מבחינה בטיחותית , יותר אמין ,מחיר אחזקה שוטפת

עלות טיפולים וחלפים . שמירה על הערך .

פורסם

שניהם דיי אמינים (מנועים אטמוספריים וגירים פלנטריים) .

המאזדה איכותית יותר מבפנים (היונדאי מרגישה מצועצעת וזולה) , הביצועים במאזדה קצת יותר טובים והמאזדה מאובזר מעט יותר ומגיע עם פנסי לד.

היונדאי עדיפה מבחינת מרווח ותא מטען וגג פנורמי ענק.

מבחינת מערכות בטיחות שני הדגמים האלה לוקים בחסר , המאזדה ברמת הגימור הזו מגיעה עם בלימה אוטונומית בלבד והיונדאי לעומתו מגיע רק עם התרעה ותיקון סטייה מנתיב.

פורסם
ממליץ לך לבדוק 3008 של פיג'ו

לקח את 2 הרכבים הנ"ל בכמה וכמה מבחני רכב ולדעתי יענה על הצרכים שלך מצוין

גם מבחינה אמינות 3008 עדיפה על cx5 /tuson ?

פורסם (נערך)

לא מכיר את יונדאי מקרוב.

אך לפני כ9 חודשים הייתי בדילמה בין ה-cx5, טיגואן ו-3008.

לאחר בחינות ונסיעות בחרתי ב-CX5, שהתגלה כרכב נהדר.

ה-3008 רכב מצויין, אבל הוא מעין גימיק - משהו שונה וחדש, אך לא טוב מה-cx5 ברוב הפרמטרים שלי חשובים, כנראה פרט לצריכת דלק.

הסלון של מאזדה איכותי יותר (גם אם פחות מצועצע), הנסיעה ברכב נעימה יותר, הנהיגה כיפית בהרבה.

בנוגע להשוואות כאלה ואחרות, אם תתעמק בהן - תראה משהו די הזוי, ברוב הפרמטרים המאזדה עדיף ועדיין בחלק מהם מעניקים עדיפות ל-3008, בעיקר כי הוא שונה, אך לא בהכרח כי טוב יותר.

כמובן, הכל בעיני המתבונן ושני הרכבים מצויינים, אך, לאחר תקופה זאת שהנני נוסע על CX5, יכול לומר בלב שלם שעשיתי בחירה מעולה והרכב עד כה מאוד מוצלח בעיניי ובשמחה ממליץ עליו.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי hi1983
פורסם

^אתה קצת מייפה את המציאות לטובתך. במבחנים השוואתיים הCX5 חוטף על מחיר יקר ועל מחסור במערכות בטיחות, ובצדק.

המאזדה רכב טוב בזכות עצמו , אבל כמו לכל רכב גם לו יש חסרונות.

פורסם (נערך)

במבחן ההשוואתי האחרון שערך מגזין אוטו לקרוסאוברים בו השתתפו ה- CX5 וה- 3008 ניצחה ה-3008 אם כי כתבו העיתונאים שאם הם היו צריכים לעמוד בדילמה של רכישת רכב, הם היום רוכשים את המאזדה.

באופן מאוד מעניין זה גם מה שהם אמרו באחד מהמבחנים ההשוואתיים בו השתתפה ה- 3 והתמודדה עם הקורולה והאוקטביה.

ה- CX5 הסטנדרטית מצוידת אך ורק בבלימה אוטונומית (עד 80 קמ''ש) ואילו היונדאי ערומה מכל אבזור בטיחותי מקורי (הפתעת אותי, יואב, שאמרת שיש ביונדאי תיקון סטייה מנתיב, זה לא מה שידוע לי אך אולי אתה צודק).

ה- CX5 מצוידת בכל מערכות הבטיחות המקוריות החל מהרמה הבינונית שמחירה 179K ש''ח:

בלימה אוטונומית עד 160 קמ''ש (!!!), תיקון סטייה מנתיב ובקרת שיוט אדפטיבית עד עצירה והתרעת התנגשות.

יש לה גם תצרוכת דלק מעולה ( הדור הקודם יצא חסכוני יותר מראב 4 היברידית במבחן וידיאו שערך מגזין אוטו ולמעשה אותו מנוע וגיר שהיו בדור הקודם קיימים גם בנוכחי), והוא מאובזר מעולה.

ה-3008 מאוד מפתיעה, היא מהודרת, מעוצבת והיא בהחלט ''גימיק'' אך לא רע בכלל.

היא גם חלק מהרכבים הקטנים שבקטגוריה המדוברת יחד עם האטקה/ קארוק, קשקאי ו- XV.

עריכה אחרונה על ידי shlomi6280

שלומי.

פורסם (נערך)

זה לא אולי, אני יודע, השתתפתי כאן במבחן של הטוסון טורבו ושם זה היה וכמובן אף אחד לא עוצר אותך מלהכנס לאתר היבואן ולבדוק.

זה שיש את המערכות במאזדה מ180 לא ממש מחמיא לCX5, רוב הדגמים שעולים לכביש הם הפשוטים.

במחיר של המאזדה הבסיסית (כלומר 167 אלף שזה המחיר של הCX5 והטוסון עליהם פותש שאל ולא על הגרסה של ה180 אלף.)

אתה יכול לקבל 3008, אאוטלנדר, קוגה ,ספורטאז' ,קארוק ,XV , אקליפס קרוס ,CHR ,קשקאי וגרנלנד , רובן בגרסאות בינוניות ומעלה ומגיעות עם מינימום של בלימה אוטונומית ,התרעה (ותיקון בחלקן) של סטייה מנתיב ועל כן לא צורכות התקנת מובילאיי.

וגם לרובן יש בקרת שיוט אדפטיבית אורות אדפטיביים ועוד , כי שוב, אלו לא גרסאות הבסיס במחיר הזה וזה לא מחמיא למאזדה.

נכון שתא הנוסעים של המאזדה מהאיכותיים בקטגוריה, אבל זה לא הפרמטר היחיד.

בכל מקרה עקב כך שהטוסון מוביל את מדד המכירות של הקרוסאוברים הבינוניים מראה שמערכות בטיחות לא נמצאות בעדיפות ראשונה אצל הישראלי הממוצע.

בזאת אני מציע להפסיק לחטוף את השרשור כדי שפותש יוכל להפיק מידע מכל התת דיון שהתפתח פה ולבחור לפי צרכיו והעדפותיו.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם (נערך)

ה-3008 מאוד מפתיעה, היא מהודרת, מעוצבת והיא בהחלט ''גימיק'' אך לא רע בכלל.

היא גם חלק מהרכבים הקטנים שבקטגוריה המדוברת יחד עם האטקה/ קארוק, קשקאי ו- XV.

לא מבין מה הופך את ה3008 לגימיק, ומי שמנסה לפטור אותה ככזו עושה לרכב הזה עוול (גם אם הוא קורא לה ״גימיק לא רע״) רכב נהדר שלא מפסיק לקצור שבחים ופרסים באירופה, שמבחינות רבות גורם ללא מעט רכבים מתחרים להחוויר לידו.

לגבי הגודל היא דווקא לא מהקטנים בקטגוריה אלא די באמצע, וכך גם הXV (אם כי האחרונה צרה יחסית). בכל אופן כל עוד זה לא מתבטה בתא נוסעים צפוף במיוחד ו/או בגאז׳ קטן רכב קצר יותר

זה רק יתרון.

לגבי הדילמה של פותח השרשור, המאזדה לדעתי מעניינת מהטוסון, עונה לך על הדרישות, ותתן לך גם בונוס של הנאה מנהיגה יחסית ליונדאי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם

בוקר טוב,

לטוסון מערכות בטיחות מתקדמות ומשתנות בהתאם למפרט הרכב.

אנחנו מצרפים כאן את מפרט הבטיחות של הטוסון, מתוך האתר השיווקי.

בנוסף, דגמי יונדאי השונים מוכרים כאמינים מאוד ונהנים מביקוש ער גם כמשומשים.

אתה מוזמן לבצע נסיעת מבחן בדגם שמעניין אותך, ולקבל הצעת מחיר מותאמת אישית לך.

לאחר מכן תוכל להתלבט בין האלטרנטיבות שמעניינות אותך,

לתיאום נסיעת מבחן שלח לנו שם וטלפון ונתאם עבורך,

צוות הדיגיטל של כלמוביל

בטיחות טוסון 6.18.png

פורסם
בוקר טוב,

לטוסון מערכות בטיחות מתקדמות ומשתנות בהתאם למפרט הרכב.

אנחנו מצרפים כאן את מפרט הבטיחות של הטוסון, מתוך האתר השיווקי.

בנוסף, דגמי יונדאי השונים מוכרים כאמינים מאוד ונהנים מביקוש ער גם כמשומשים.

אתה מוזמן לבצע נסיעת מבחן בדגם שמעניין אותך, ולקבל הצעת מחיר מותאמת אישית לך.

לאחר מכן תוכל להתלבט בין האלטרנטיבות שמעניינות אותך,

לתיאום נסיעת מבחן שלח לנו שם וטלפון ונתאם עבורך,

צוות הדיגיטל של כלמוביל

אני רק שאלה, ואני מבקש לא למכור לי תוכן שיווקי על מוביילאי(שאינה עדיפה על מערכות בטיחות מקוריות בשום צורה שהיא) ביחד איתה.

מדוע טלקר יבואן קיה מייבא את המקביל ספורטז' עם כלל מערכות הבטיחות המקוריות מהיצרן בזמן שכלמוביל מחליטה לייבא את הטוסון ללא מערכת בלימה אוטונומית מצילה חיים?(למרות שכמו הספורטז' הוא קיים במפרט בעולם).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...