Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אתמול נדלקה לי נורית מנוע, בריחת ניצוץ ממצת 4.

פירקתי את המצת ומצאתי שחסרה חתיכה מהקרמיקה, מצ"ב תמונה.

מבקש ייעוץ מה הכי נכון לעשות:

האם להרכיב מצת חדש ולהמשיך לנסוע,

האם לגרור למוסך כדיי שינסו לראות האם החתיכה עדיין בצילינדר,

האם יש סיכוי שניגרם נזק למנוע?

אני רוצה לציין שהרכב נסע תקין (ללא רעידות וללא תופעות אחרות של בעיות האצה) למרות התקלה.

אשמח לעזרתכם.

תודה.

7D60B700-3CE9-4A20-A2FE-11C8F1363FAC.PNG

פורסם

הייתי נכנס עם בורוסקופ, קודם כל לוודא שלא נשארו חתיכות ושנית לנסות ולאמוד אם נגרם נזק לדפנות הצילינדר. לא הייתי מנסה להניע לפני בדיקה כזאת.

פורסם
נראה שאלקטרודת המינוס התכופפה ונוגעת בפלוס או מאוד קרובה אליו.

ככה הוצאת אותו מהצילינדר?

כן ככה יצא, כל הגוף הפנימי משוחרר (כלומר נע למעלה למטה).

מה זה אומר שמכופף?

פורסם

הבידוד הלבן לא יכול ליפול לתוך המנוע,הוא חיצוני.

בהנחה שאלה המצתים הנכונים למנוע שלך - הכי סביר שזה קרה בגלל התקנה לא נכונה (כשהבריגו אותו,השעינו את המפתח באלכסון).

כמו כן חשוב לבדוק מרווח אלקטרודה לפני ההתקנה,אצלך כמו שרשמו אין מרווח (החוד נוגע בברזל שמעליו - צריך להיות שם רווח) ולא יכולה להיווצר הצתה תקינה או בכלל.

פורסם
הבידוד הלבן לא יכול ליפול לתוך המנוע,הוא חיצוני.

בהנחה שאלה המצתים הנכונים למנוע שלך - הכי סביר שזה קרה בגלל התקנה לא נכונה (כשהבריגו אותו,השעינו את המפתח באלכסון).

.

תסתכל התמונה שהעלה פותח השירשור, החתיכת קרמיקה שהתנתקה נמצאת בתוך המנוע, אין לה מקום אחר ללכת אליו. אני מהמר שבאחד הטיולים של אותה חתיכה בצלינדר היא זו שעיקמה את האלקטרודה. הרי המנוע עבד בצורה תקינה תקופה ארוכה לפני שהחלה התקלה, לכן לא יתכן שזה קרה בהתקנה.

מצטרף להמלצה לבחון את פנים הצלינדר עם בורוסקופ, בנוסף לא הייתי מוותר על בדיקת לחץ הפוך לשלול נזק נוסף מהטיולים של החתיכה הזו

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)
החתיכת קרמיקה שהתנתקה נמצאת בתוך המנוע, אין לה מקום אחר ללכת אליו... הרי המנוע עבד בצורה תקינה תקופה ארוכה לפני שהחלה התקלה, לכן לא יתכן שזה קרה בהתקנה.

לא חשבתי על זה כי עדיין לא נתקלתי במצב כזה.

זה לא חייב ליפול פנימה וגם יכול לקרות בהתקנה לעבוד טוב ואז להופיע.

אבל במקרה כאן אתה צודק זה באמת נראה הכיוון.

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם
לא חשבתי על זה כי עדיין לא נתקלתי במצב כזה.

זה לא חייב ליפול פנימה וגם יכול לקרות בהתקנה לעבוד טוב ואז להופיע.

אבל במקרה כאן אתה צודק זה באמת נראה הכיוון.

תודה למשיבים,

האם יש עוד סיכוי שהחתיכה בצילינדר אחרי נסיעה של 300 ק״מ עם התקלה?

המלצה לגרור למוסך כדיי לעשות בדיקת בורוסקופ, זו ההמלצה?

פורסם

היה לי מקרה דומה לפני 20 שנה ....

פתחתי פלג והוא נשבר במהלך הפתיחה , היה לי חשש שפירורים של הקרמיקה נפלו פנימה .

לקחתי שואב אבק והתאמתי לו צינורית גמישה קצת יותר קטנה מקוטר הפלג והכנסתי פנימה לשאוב הכל הכל .

אני מאמין שזה עשה את העבודה כי רכב המשיך לשרת אותי כשנה (נמכר) .

פורסם

כן ידידי, קרמיקה לא נשחקת בקלות ולא נשרפת, סיכוי יותר מסביר שיש חתיכה\ות שעדיין נשארו שם ולא נפלטו דרך שסתום הפליטה, מספיק משהו קטן בגודל של גרגר חול, בשביל לגרום נזק עצום לדפנות הצילינדר, כדאי להתייחס ברצינות יתרה למה שכתב לך igal_zeltser, אתה יכול להשתמש בלחץ אויר כדי לאלץ את החתיכה לצאת, או בדרך שהציע פוצינו.

אני לא הייתי מניע את הרכב לפני בדיקה !

תודה למשיבים,

האם יש עוד סיכוי שהחתיכה בצילינדר אחרי נסיעה של 300 ק״מ עם התקלה?

המלצה לגרור למוסך כדיי לעשות בדיקת בורוסקופ, זו ההמלצה?

פורסם
ולטובת הכלל שאלה לפותה"ש, איזה פלאג זה בדיוק, יצרן, דגם ומתי הוחלף ?

תודה.

מדובר בפלגים של מאזדה PE5R-18-110 מסוג אירידיום.

הורכבו לפני כ 2500 ק״מ ונקנו ב EBAY.

פורסם (נערך)

סביר להניח מאוד שאלו פלאגים מזוייפים ובהחלט שהם נמכרים בכמויות באיביי יש ברשת הרבה מידע על זיהוי פלאגים מזוייפים בין היתר צבע האלקטרודה של אירדיום הוא ירקרק.

החרסינה גורמת לנזק בילתי הפיך לעיתים, אם היא נתפסת בשסתום שהוא נסגר על החתיכה הסתום נשבר ונשרף, או מקבל חריצים ואז בהמשך השסתום נשרף. כתוצאה מדליפה.

או שהחתיכה נתפסת בין גוף הבוכנה לצילינדר והרינג נשבר הצילינדר ניזוק קשות.

ולעיתים והחתיכה במזל עפה לאגזוז מבלי לגרום כל נזק.

להבא תלמד שלא קונים פלאגים באיביי נפלת על זיוף סיני.

שים לב להבדל בצבע האלקטרודה בין מקורי לזיוף.

https://img.scoop.it/PobZEcGw8irqelfjYvcXTzl72eJkfbmt4t8yenImKBVvK0kTmF0xjctABnaLJIm9

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם (נערך)

זו הסיבה ששאלתי, הזיופים הם לא רק לפלאגים אירידיום, טיטניום ושות', גם לזולים והפשוטים יש נציג באיביי. כמובן שזו לא סיבה להפסיק להזמין משם פלאגים, צריך פשוט לפקוח עיניים ולא להתפתות למחירים לא מציאותיים.

עריכה אחרונה על ידי אשרי
פורסם

אלקטרודה שמתכופפת היא תוצאה של פלאג שנפל על האלקטרודה. במאזדה המובילים של הפלאגים הם עמוקים כך שהרבה פעמים נוטים להשליך את הפלאג שייפול פנימה לתבריג..אסור בתכלית האיסור לעשות כך כי זה יכול לצמצם את מרווח האלקטרודה אם הפלאג נפל פנימה לא נכון ובזוית. יש להשתמש באנטנת מגנט להנחת הפלאג בתבריג או בבוקסה יעודית מגנטית. כדי לצמצם נזקים לא הייתי מניע אלא נותן לבעל מקצוע שינקה את הצילינדר וייבדוק אם החתיכה עדיין קיימת שם. נפלה חתיכה לא קטנה ובהחלט מכובדת.

• תוכן חדש...