Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש רכב לנסיעות 90% בין עירוניות.

באר שבע חולון בעיקר הנסיעה.

התקציב חודשי עד 1500 ש''ח לתשלומי הרכב

כמובן לא כולל דלק, או ביטוח וכ'ו..

מאד אהבתי את הסקודה יטי בגלל שהיא גבוהה.

לא מחפש רכב נמוך ספורטיבי.

בגאג' שנפתח כלפי מעלה (5 דלתות)

מספיק מקום שיכיל כמה גיטרות , מגבר ואורגן.

מעדיף אוטומט. ידני אפשרות.

בקרת שיוט יהיה מעולה לנסיעות בין עירוניות.

מתכנן להחזיק את הרכב מספר שנים עם תכנון שיהיה מקום לילדים שיבואו בעתיד.

חשוב לציין שהרכישה צריכה להיות עם קבלה כי אני רוצה להצהיר על הרכב כהוצאה מוכרת לעסק.

(אם התבלבלתי, אני מורה למוזיקה :). )

תודה לעונים

פורסם

לא ציינת את התקציב הכולל.

לדעתי עליך לפנות בשלב ראשון לבנק, לבדוק אם דרך המימון שאתה מחפש בכלל באה בחשבון. וכמובן לבדוק את תנאי המימון, אני חושש שמדובר ברבית גבוהה.

דבר נוסף - אם אתה מקציב 1500 ש"ח בחודש לטווח ארוך - האם הבאת בחשבון שינויים צפויים במבנה ההוצאות (ואולי גם ההכנסות) שלך לאורך חיי ההלואה? הזכרת פוטנאל לילדים - אם הם יגיעו ההוצאות שלך ירקיעו שחקים, הבא זאת בחשבון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

פות"ש - לא אכנס לחישובי רבית, אבל אתה מדבר על הלואה לטווח 8-10 שנים. אני מסופק אם תקבל אותה (אלא אם יש לך משהו למשכן שאינו הרכב), ואם תקבל היא תהיה יקרה להחריד. או הלוואת בולט ("בלון") - ואז אתה צריך לחשוב כבר עכשיו כיצד אתה סוגר את הבלון בסך כמה עשרות אלפי ש"ח בעוד 3-5 שנים.

לדעתי עליך לחסוך את אותם 1500 ש"ח משך שנה - שנתיים ורק אז לצאת לשוק, וגם אז לחפש רכב הרבה יותר זול. זה, כמובן, בהנחה שתוכל להסתדר ללא רכב. אם הרכב חיוני לפרנסתך תצטרך להסתפק במשהו הרבה יותר זול.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בוקר טוב,

תחשוב על זה ככה; ההלוואה בריבית הכי נמוכה שתקבל היא מישראכרט אבל ל 72 חודשים בלי מקדמה, והיא קבועה על פריים פלוס 1.6% שהם נכון להיום 3.2% שנתית. לאור העלייה בשכר המינימום, מדד המחירים לצרכן יעלה בהתאם (אינפלציה), ולא יהיה מנוס מלהעלות את ריבית בנק ישראל אט אט. מה הבעיה? ריבית בנק ישראל מורכבת מריבית תפעולית של 1.5% פלוס ריביתצ בנק ישראל שהיא נכון להיום 0.1%

אלא אם כן יש לך דרך להשיג מימון בתנאים יותר טובים, קרי מרווח של עד 0.5% מריבית הפריים, אז לא הייתי חושש ליטול הלוואה, כמובן לוודא שהיא אינה צמודה למדד או למטבע אחר.

אם יש לך חסכונות נכבדים בבנק, אתה תוכל אפילו להשיג הלוואה בנקאית ללא שיעבוד הרכב.

בהצלחה!

פורסם

ממבה - נדמה לי שהריבית שציינת בישראכרט היא לבעלי כרטיסי אשראי יוקרתיים.

מי שמבקש לרכוש רכב בלי לשלם מקדמה בדרך כלל אינו מחזיק בחסכונות גדולים הניתנים לשעבוד או כסיבה לחברת האשראי לתת הלואה יחסית נוחה.

זו הסיבה שבגללה כתבתי מה שכתבתי קודם. כנראה שפות"ש יצטרך להסתפק ברכב פחות חדש פחות נוח.

פורסם
ממבה - נדמה לי שהריבית שציינת בישראכרט היא לבעלי כרטיסי אשראי יוקרתיים.

מי שמבקש לרכוש רכב בלי לשלם מקדמה בדרך כלל אינו מחזיק בחסכונות גדולים הניתנים לשעבוד או כסיבה לחברת האשראי לתת הלואה יחסית נוחה.

זו הסיבה שבגללה כתבתי מה שכתבתי קודם. כנראה שפות"ש יצטרך להסתפק ברכב פחות חדש פחות נוח.

אתה צודק. בדר"כ בלי שעבוד הרכב ובלי מקדמה של לפחות 15% משווי הרכב, אין על מה לדבר בכלל עם הבנק, לכן המימון יהיה חוץ בנקאי, אלא אם כן הלקוח בעל תיק ני"ע/ פקדונות בסכומים של החל ממאות האלפים לפחות. בגופים החוץ בנקאיים ההלוואה תהיה בדרך כלל צמודה למדד ותישא ריבית קבועה (גבוה!). בכל מקרה אני נגד הלוואות לטווח ארוך, במיוחד לאור העובדה שאנו נמצאים בסביבת ריבית עולה בעולם (טוב למי שחסך, רע למי שנטל הלוואות).

מה שאנשים פחות לוקחים בחשבון הוא שחלק מהתנאי של רכישת רכב במימון הוא גם רכישת ביטוח מקיף ושעבודו לבנק/לגוף המממן, דבר שבדרך כלל מוסיף בין 300₪-500₪ להיוון עלות הרכב החודשית, ובנסועה של 40,000KM בשנה, גם עלות לא מבוטלת על דלקים.

הייתי ממליץ לפות"ש מה שכבר הומלץ כאן; קרי לחסוך כל חודש 1,500₪ ולאחר מכן להשתמש בזה כמקדמה.

פורסם

לפני מספר שנים לקחתי הלואה לרכישת רכב על מנת להמנע מ"שבירת" חסכונות ומכירת ני"ע. הבנק שעבד ני"ע בסכום פי 3 מערך ההלואה (שהיתה בערך 50% ממחר הרכב).

פורסם

כל מקרה, לא הייתי מוכן לשעבד ני"ע, או חסכונות או פקדונות. לא אוהב בכלל את המילה הזו. הבנקים בישראל למדו לציית להוראות ניהול בנקאי 311 ע"י שעבוד כספי הלקוחות במקום להגדיל את הונם העצמי. הם עושים את זה בשיטתיות :)

• תוכן חדש...