Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש להשתדרג ברכב השני שלנו (רכב משפחתי עיקרי זה אופל אסטרה). כרגע אני עם דייהטסו סיריון 2007 שזה רכב עירוני מופלא. משתחל לכל מקום, חניה נוחה ומינימום התעסקות עם מוסכים. וכשכבר נכנס למוסך, תיקונים זולים.

הבעיה היא שיש לי 2 בנות עם רשיון נהיגה שרוצות לפעמים לנסוע מחוץ לעיר כשהאסטרה תפוסה, ואנחנו לא נותנים להן כי הרכב מרגיש כמו מלכודת מוות, בקטע של יציבות ושל בטיחות.

לכן אני מחפש אותו דבר כמו הסריון, אבל עם המרכיב של בטיחות.

תכונות חשובות:

- קטן

- אמין

- בטיחותי

פחות חשוב:

- צריכת דלק (כולה 5000 ק"מ בשנה)

- מרחב מאחורה

 

רוצה לקנות יד שניה, בערך מ-2015. המועמדת הטבעית היא קיה פיקנטו. כדאי משהו אחר? אשמח לשמוע רעיונות מכל המומחים.

מבחינת תקציב אין מגבלה אמיתית, אבל שלא תהיה ירידת ערך גדולה מדי. נניח, באיזור ה-8000 ש"ח בשנה.

תודה! רועי

פורסם

הייתי מחפש טיוטה יאריס, אמינה ועם שם טוב.

אם תוכלו לקנות את הונדה גאז מהדור האחרון 2016 אופציה מעולה.

 

אם הסריון נתנה תחושה של מלכודת מוות לא רואה כיצד הפיקנטו תשדר ביטחון.

 

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
שאלת וענית. הפיקנטו הכי בטוחה בקטגוריה ו 2015 יתן לך עוד 5 שנות אחריות.

ועל סמך מה אתה טוען את הטענה השגויה הזו? הפיקנטו זכתה ל4 כוכבי בטיחות ב2011 וציוני הריסוק למבוגרים נמוכים יותר מאלה של שלישיית הואגיות, שמציעות גם בלימה אוטונמית במהירות עירונית שלא קיימת בקיה בשנתון הזה.

כמו כן פיקנטו מ2015 תהיה בשנת האחריות המלאה האחרונה שלה ועוד 5 שנים אחריות חלקית ליחידת ההינע בלבד.

פורסם

קודם כל תודה לעונים.

- התקציב עומד על בערך 60 אלף, פלוס מינוס 10 אלפים.

- מעדיף מיני על סופרמיני, אלא אם ההבדל בבטיחות הוא משמעותי. לכן יאריס ו-206 או ג'אז פחות רלוונטים. שוב, לא בגלל תקציב אלא בגלל הנוחיות הגדולה שרכב קטן מספק בעיר.

- euroncap אתר מעניין... השתכנעתי שאופל אסטרה זה אחלה אוטו, לפחות מהבחינה הזו. לעומת זאת, לקטגוריית מיני כמעט אין נציגות. הסתכלתי על כמה כוכבים קיבל סיריון, והוא קיבל 4 כוכבים. זה בדיחה. עובדה שעל בסיס חוסר בטיחות הרכב נפסל מיבוא לארץ. הוא גם ממש לא יציב על הכביש, וכל טנדר זורק אותו.

פורסם

מה זאת אומרת לקטגוריית מיני אין נציגות? לא זוכר מיני שלא נבחנה שם

(ונמכרת באירופה )

במבחני ריסוק.

גם לא שמעתי על הטענה שלך לגבי הפסקת הייבוא של דייהטסו לארץ. עד כמה שאני יודע, הפסיקו לעשות להם תקינה אירופאית והם נמכרות בעיקר באסיה.

פורסם

גם לא שמעתי על הטענה שלך לגבי הפסקת הייבוא של דייהטסו לארץ. עד כמה שאני יודע, הפסיקו לעשות להם תקינה אירופאית והם נמכרות בעיקר באסיה.

ככל הזכור לי דייהטסו החליטו שתקנות הבטיחות האירופאיות מייקרות את הרכב יותר מדי, ולכן הוציאו את עצמם מהשוק האירופי.

פורסם

הסיריון נבחנה לפני הרבה שניםמואז היא הייתה בסדר גמור.

אם בכול זאת מיני וחדש הייתי הולך על ספארק 0ק״מ.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם אחד הקריטריונים העיקריים לבחירת רכב הינו בטיחות בתוואי בין-עירוני מומלץ לטפס קטגוריה למעלה אל רכבי הסופרמיני:

 

א. חס ושלום, בזמן תאונה למסת הרכב יש פקטור חשוב בעוצמת המכה (או לייתר דיוק התאוצות) אותה הנוסעים יחוו.

ב. האחיזה במקרי קיצון בד"כ משמעותית טובה יותר (התחמקות ממכשול בכביש, חול\מים על הכביש וכו)

ג. מרחק הבלימה לרוב קצר יותר.

פורסם

אלה האפשרויות שלך בגזרת המיני לפי מבחן הריסוק .השנה מציינת את השנה שבה בוצע המבחן ולכן ככל שהשנה גבוהה יותר המבחן מחמיר יותר:

 

שברולט ספארק 2009 - ארבעה כוכבים

סיטרואן סי 2014 ארבעה כוכבים

פיאט 500 שנת 2017 שלושה כוכבים

יונדאי אי10 שנת 2014 - ארבעה כוכבים

פיקנטו 2017 - ארבעה כוכבים

מיקרה החדשה בגרסת safety pack - חמישה כוכבים , עוד לא מיובאת ארצה

רנו טווינגו 2014 - ארבעה כוכבים

פג'ו 108 שנת 2014 - ארבעה כוכבים

ספייס סטאר 2013 - ארבעה כוכבים

אופל אדם 2013 - ארבעה כוכבים

רנו זואי 2013 - חמישה כוכבים (רכב חשמלי)

סקודה סיטיגו 2011 - חמישה כוכבים

 

 

סופר מיני - כולם קיבלו 5*

 

יאריס 2017

ג'אז 2015

פולו 2017

איביזה 2017

איגניס 2016 בגרסת סייפטי פאק שלא מיובאת למיטב ידיעתי

פאביה 2014

פיאסטה 2012

קליאו 2012

 

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם

האמת שהסיטיגו זו אופציה שלא חשבתי עליה. אבל זה אוטו או חצי אוטו? איך הוא יתנהג בעליות של חיפה? צריך לצאת ולדחוף? יכול להיות שעדיף ידני? זה ממש מפתה. אני יכול לקבל על הסיריון בערך 10 אלף, ובתוספת רק של 20 אלף לקבל רכב 8 שנים יותר חדש.

פורסם

C1/108/אייגו החל מ-2018 מגיעות עם מערכות בטיחות מקוריות.

בתקופה האחרונה אני שוכר רכב כפעמיים בחודש ויצא לי לנהוג כמעט בכל רכבי המיני.

תמהיל הנסיעה שלי איננו סטנדרטי לרכבים האלה (הרבה בין עירוני והרבה עליות).

גם רכבי מיני עם מנוע 1.0 מתמודדות יפה מאוד עם קצב התנועה והעליות.

כרגע אני עם C1 רובוטית (2016) שכורה ומה אגיד,הופתעתי מאוד לטובה.

תחילה נוציא את הפיל מהחדר,הגיר.לא רע בכלל,לא מטלטל יותר מדי ואם מחליטים לעבור למצב ה-"ידני" הנסיעה חלקה וההילוכים עוברים בצורה מאוד מהירה.חשבתי בעבר לרכוש 108 ידנית עם המנוע החזק יותר,אבל אחרי ניסיון עם ה-C1,או דווקא אפשר לוותר על הדוושה השלישית והמנוע החזק יותר,גם ככה רוב הזמן עומדים בפקקים.

מבחינת כח,לא חסר,אחרי 3 ימים עם עליות לירושלים,אין שום בעיה,מקסימום מורידים הילוך וממשיכים עם התנועה ולרוב מהר ממנה (עם מזגן פועל),גם מבחינת האצות מ-110 ל-150 (על פי פרסומים זרים) הרכב מאיץ יפה ולא מורגש שום מחסור בכח.

המושבים נוחים,מולטימדיה מהירה,ברורה ונוחה,החל השנת הדגם הנוכחית אם אני לא טועה ישנה גם תמיכה בCARPLAY,לא יודע לגבי AA,אבל יש מירור לינק.

המינוס היחיד מבחינתי הוא בידוד רעשים,אבל שוב הרכב לא יועד לנסיעות,שאני מבצע איתו ודבר נוסף,הוא חסכוני,מאוד.

קיבלתי את הרכב עם מיכל מלא,כרגע אחרי 460 ק"מ על פי הלוח שעונים ישנו עוד חצי מיכל (35 ליטר).

 

מילה אחת לגבי היאריס,אמנם נוחות זה דבר מאוד אינדיבידואלי,אבל לא פעם אמרו שהמושבים ברכב לא נוחים לאורך זמן ואחרי פעמיים בהן "זכיתי" לקבל את הרכב הזה,אחרי כל נסיעה יצאתי עם כאבי גב,פשוט זוועה.

פורסם

מה לגבי רמת האמינות של C1? האם גם יד ראשונה אפס ק"מ מגיע עם מערכות בטיחות מקוריות ומולטימדיה?

אגב, יאריס אף פעם לא עמדה על הפרק. אייגו דווקא כן.

×
×
  • תוכן חדש...