Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסוזוקי sx4 2012 חלון נהג חדל לעבוד

פניתי למתקין, שם בדקו ומצאו שהמנוע תקין והבעיה היא עם מרים השמשות.

ניתקו אותו מהחלון הבעייתי והוא עובד רגיל ללא מרים שמשות, בשאר החלונות המרים עובד.

השאלות שלי אליכם:

1. איך מתקנים? האם יש רכיב ליד כל חלון או יש רק יחידת 'מוח'? (אני לא ראיתי שום רכיב נוסף בחלון)

2. היכן ממוקמת יחידת ה'מוח? האם אפשר להחליפה?

תודה על עזרתכם

פורסם

למיטב ידיעתי יש כרטיס אלקטרוני אחד הממוקם בדרך כלל בתוך דלת הנהג והוא שולט על כל החלונות (בדלת הנהג יש מפסקים השולטים על כל החלונות , כלומר זהו צומת החיווט השולט על כל מנועי החלונות ואליו המרים שמשות מתממשק). אם חלון אחד לא מתרומם בלחיצה על השלט זה אומר שיש בעיה בכרטיס הזה או בחיבורים אליו. את זה כמובן המתקין של המרים שמשות יודע, הבעיה היא שבמקום לתקן/להחליף את המרים שמשות כמו שהוא היה צריך לעשות הוא ניתק לך את החלון. אם המרים שמשות עדיין באחריות אז הוא צריך לתקן/להחליף אותו אחרת תצטרך לשלם עבור זה.

פורסם

תודה על התשובה

לצערי כבר אין אחריות

מה הסיכוי למצוא יחידה זהה באליאקספרס כדי להחליפה? האם זה משהו סטנדרטי או יש דגמים רבים?

פורסם (נערך)

כמו כל דבר יש כנראה דגמים שונים. אם תוכל לבדוק מהו הדגם המותקן אצלך אולי תוכל לאתר בעלי או איביי אחד זהה לו, אבל יש גם סיכוי שהבעיה אינה דווקא בכרטיס אלא בחיוט. לפני שקונים יחידה חדשה צריך לוודא בדיוק מה הבעיה. הקושי העיקרי כאן הוא פירוק הדופן של הדלת, בלי לגרום לו לנזק. לפני שעושים זאת תמיד מומלץ לראות סרטונים ביו טיוב כיצד לעשות זאת בדגם הרכב הספציפי שלך.

אגב, ישנה אפשרות נוספת שאולי רק צריך לעשות reset לכרטיס. זה קרה לי פעם והמתקין עשה reset והבעיה נפתרה, אלא שלצערי (או לשמחתי, כי הכרטיס היה עדיין באחריות) התקלה חזרה אחרי כמה חודשים והמתקין נאלץ להחליף את הכרטיס.

עריכה אחרונה על ידי shha
  • תוכן חדש...