Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי אישור תנועה זמני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי רכב שעמד מושבת כשלוש שנים. בזמנו הפקדתי את הרשיון במשרד הרישוי. כעת ברצוני לבדוק אפשרות להשמיש אותו חזרה ולשם כך צריך כמובן להעביר אותו טסט. אני לא יודע עד כמה זה יהיה בעייתי ולכן אני רוצה לקחת את הרכב למוסך כדי שיבדקו אותו ויוכלו להעריך מה צריך לעשות כדי להעבירו טסט. העינין הוא שאין לי חשק לשלם את כל האגרה ואחר כך יתברר שזה לא מעשי/לא כדאי. לכן ברצוני לשאול האם קיימת דרך כלשהי בה ניתן לקבל אישור נסיעה למספר ימים מבלי לשלם את כל התשלום השנתי של הטסט קודם?

פורסם

שלוש פעמים בשנה.

ניגשים מששרד הרישוי פיזית, מזדהים, מוציאים את הרישיון מהקפאה ומבקשים אישור תנועה זמני.

הפקידה תשאל לאיזה תאריך, אומרים לה את התאריך.

היא מוציא את האישור. זה נראה כמו רישיון רכב רגיל רק שמודפס עליו "רשאי לנוע בדרכים לצורך תיקונים בלבד החל מתאריך ושעה (מה שביקשת) למשך 48 שעות".

משלמים את האישור בדואר, כאמור כ 40 ש"ח. כמובן שצריך ביטוח בתוקף.

אם הרכב ממודל 98 ומטה ולא חודש הרישיון שנתיים ויותר יכול להיות שהוא כבר עבר לסטטוס מבוטל ואז למייטב ידעתי לא ניתן להוציא אישור כזה.

פורסם

בוקי שלום,

שאלה באותו העניין.

שמתי רכב אחת בחניון ללא תנוע מחוץ לחניון כמובן,עדיין לא הקפאתי רישיון אבל מצד שני חושב לא לנסוע עם רכב יותר מ5-6 שנים ,רכב שנת ייצור 92 מודל 93.

השאלה האם בעוד 5 שנים מותר להגיע ללא גרר בתהליך שרשמת מקודם ואם נדרש להקפיא רשיון בכל מקרה או להשאיר כמו שזה?

רכב רשום על אבא שלי ואין לו כוח ללכת למשרד הרישוי.

פורסם

בתאריך 1.01.2023 תוכלו לרשום את הרכב כרכב אספנות.

אחרי שינוי רישיון לאספנות כל החובות מטבטלים, כך שזה לא משנה אם תקפיא או לא תקפיא את הרישיון.

כן ניתן למייטב ידיעתי להוציא אישור תנועה זמני לנסיעה לטסט אחרי שינוי לאספנות.

מה עוד - טסט פעם בשנה ולא פעם בחצי שנה. אגרת רישוי 350 ש"ח לשנה. ביטוח זול משמעותית. אסור לנסוע בימי חול בין 7:00 ל 9:00 בבוקר. בשיש, שבת וחגים מותר.

פורסם

אם הרכב ממודל 98 ומטה ולא חודש הרישיון שנתיים ויותר יכול להיות שהוא כבר עבר לסטטוס מבוטל ואז למייטב ידעתי לא ניתן להוציא אישור כזה.

מה זאת אומרת עבר לסטטוס מבוטל ?! יש לי רכב בן יותר מחמישים, לא עבר לסטטוס אספנות, רשיונות מופקדים כבר מעל 10 שנים. יכול להיות שלא אוכל להוציא מהקפאה ולהחזיר לכביש ??

פורסם

כל רכב מעל 19 שנה על הכביש שלא חידש רישון מעל שנתיים עובר לסטטוס מבוטל.

אפשר להחזיר אותו לכביש או על ידי שינוי לאספנות אם עברו 30 שנה משנת ייצור או על ידי בידוקת מעבדה - שזה כמו טסט שנתי רק הרבה יותר מקיף ועולה כ 800-1000 ש"ח + טסט רגיל אחר כך.

• תוכן חדש...