Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ילד שני בן כמעט שנה, הגדול עדיין בכסא בטיחות, ובגלל המימדים שלו - לא צפוי לעבור לבוסטר גב בעתיד הקרוב.

הגדול עם לקות שמחייבת שאחד ההורים (כלומר אמא) תשב לידו, אם רוצים שישב מאחורה ילד נוסף.

נכון לעכשיו נוסעים בקורולה (2015), ושני כסאות + אשתי (1.65 מ', 50 ק"ג) לא מצליחים להכנס למושב האחורי.

כל זמן שהקטן היה בסלקל זה עוד היה אפשרי בנסיעות קצרות. לאחרונה עבר לכסא בטיחות (רכשנו את אחד הצרים ביותר מבין אלו שעמדו במבחני הבטיחות), ומאז נאלצנו להעביר אותו קדימה באופן קבוע, בלית ברירה.

כרגע יכול להחליף רכב ליסינג, ותוהה מה יתן את הפתרון הטוב ביותר להושבת שלושתם מאחורה.

האפשרויות (בהורדת רכבי 7 מקומות, כי הם גדולים עלינו כלכלית. אם לא תהיה ברירה נלך על זה):

1. יונדאי איוניק

2. טויוטה אוריס / אוריס סטיישן

3. סוזוקי קרוסאובר טורבו

4. קיה נירו

5. טויוטה פריוס (5 מושבים)

6. טויוטה CHR

7. קיה סיד סטיישן

8. אופל אסטרה (sport)

9. מזדה 3 (2 ליטר)

10. יונדאי אלנטרה (inspire)

11. להשאר עם קורולה - להחליף בחדשה.

בתוספת מחיר שנעמוד בה, אפשר גם:

12. סקודה אוקטביה (אמבישן 1.4)

13. פג'ו 308 (1.2 אקטיב סטיישן)

שיקולים של דלק/נוחות בהחלט רלוונטיים, אבל הם שניים לשיקולי בטיחות ולשיקול המדובר של להכניס את שלושתם למושב האחורי.

יש הצעות?

פורסם

אני לא יודע להמליץ על דגם ספציפי אבל ממליץ לקחת את הכסאות ולבחון פיזית ברכבים שאתה שוקל.

בחנות טוילנד בכפ"ס יש מוכר בשם שגיא שאמור להיות מומחה בתחום ויכול לדקלם איזה סט של כסאות נכנס באיזה רכב.

לטעמי למרות שרכשת כסר לא מזמן, אולי תדרש לרכוש כסר שונה אבל ההוצאה החדפעמית עלולה להשתלם מאד.

פורסם

בכל הרשימה הארוכה שנתת אין שום רכב שישפר את המצב.

סיטרואן פיקאסו 5 מקומות או טויוטה ורסו יתנו 3 מושבים נפרדים בשורה השניה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ממליץ לך לבדוק כמה דגמים פיזית ולראות אם באמת יכנסו כיסאות הבטיחות וכל מה שאתה צריך ועדיין יהיה נוח. יכול להגיד שמבחינה בטיחותית הנירו מובילה בגלל מערכות בטיחות מקוריות ומאוד מתקדמות שיש כמו סטייה מנתיב, בלימה אוטונומית, בקרת שיוט ועוד.

פורסם

חוזר על המלצתי במקום אחר לפיקאסו קצר, שלושה מושבים נפרדים מאחור מתכווננים עצמאית,מרחב פנימי נדיב פתחי מיזוג לאחור בקורות ואפילו מראה ייעודית להצצה על המושב מאחור, הם להערכתי הפתרון האופטימלי, רצוי עם זה לבדוק התאמה פיזית באולם התצוגה. לשלילה כדאי לציין את שווי השימוש ה"פסיכי" של האוטו הזה ( בלי קשר למחיר בפועל שהיום במבצע חבר עומד על 124 K או משהו כזה ) שעלול לגזול כמה מאות שקלים מהשכר נטו.

פורסם

האם לפיקאסו הקצר כבר יש מערכות בטיחות מקוריות?

כי אם לא - זו טעות להמליץ עליו כרכב משפחתי. על אחת כמה וכמה לאדם ששם את הבטיחות בראש סדר העדיפויות שלו.

פורסם

א. לפיקאסו הקצר אין בכלל מערכות בטיחות אקטיבית. אפילו לא כאופציה (שלארוך יש).

ב. זה גם די תמוה למה רכב שמוגדר כרכב משפחתי מגיע רק עם מובילאיי, ליבואן הפתרונים.

ג. ולמרות זה, לא הייתי פוסל אותו (או כל רכב אחר בלי בטיחות אקטיבית אבל עם מושב אחורי שיכול לאכלס שני מושבי בטיחות ומבוגר), כי למקם ילד במושב הקדמי יהיה הרבה פחות בטוח (ולדעתי גם לא חוקי אם זה לא נגד כיוון הנסיעה ועם כרית אוויר מבוטלת) מאשר במושב האחורי.

זה מאוד תלוי איך אתה מגדיר "בטיחות".

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

לפני שהייתי עובר לאופציה היותר יקרה וללא המערכות - הייתי מציע לבדוק את הרכבים ברשימה. סביר שאחד מהם יצלח למשימה גם במושב האחורי (הייתי מתחיל עם הפריוס, הקורולה, הנירו והאוקטביה).

בכל מקרה המינימום שראוי היה לעשות במקרה הזה הוא לציין את חסרונן של המערכות הללו.

פורסם
תנסה לבקש חריגה ולהוסיף לרשימה את הספורטג', המושב האחורי שלה יחסית מרווח (יותר מהפלואנס).

בחברה שאני עובד בה אין אפשרות להוסיף רכבים לרשימה. רשימת רכבים מאוד גדולה אבל סגורה.

יכול לעומת זאת לקחת רכב יקר יותר, כל עוד הוא ברשימה, אבל הספורטג' לא.

חוזר על המלצתי במקום אחר לפיקאסו קצר, שלושה מושבים נפרדים מאחור מתכווננים עצמאית,מרחב פנימי נדיב פתחי מיזוג לאחור בקורות ואפילו מראה ייעודית להצצה על המושב מאחור, הם להערכתי הפתרון האופטימלי, רצוי עם זה לבדוק התאמה פיזית באולם התצוגה. לשלילה כדאי לציין את שווי השימוש ה"פסיכי" של האוטו הזה ( בלי קשר למחיר בפועל שהיום במבצע חבר עומד על 124 K או משהו כזה ) שעלול לגזול כמה מאות שקלים מהשכר נטו.

ברשימת האפשרויות יש לי C4 פיקאסו 7 מקומות, אבל היא יקרה אפילו במושגים של 7 מקומות, ולזה באמת שאין הצדקה. אם אאלץ ללכת על 7 מקומות - פריוס פלוס / ורסו יעשו את העבודה מבחינתי.

לפני שהייתי עובר לאופציה היותר יקרה וללא המערכות - הייתי מציע לבדוק את הרכבים ברשימה. סביר שאחד מהם יצלח למשימה גם במושב האחורי (הייתי מתחיל עם הפריוס, הקורולה, הנירו והאוקטביה).

בכל מקרה המינימום שראוי היה לעשות במקרה הזה הוא לציין את חסרונן של המערכות הללו.

קורולה יש לי. יסלחו לי חובבי הז'אנר - אבל זה פח אשפה עם גלגלים.

לפריוס (5 מושבים) יש בדיוק את אותו מושב אחורי.

הנירו בעייתית אפילו יותר, כי היא גם עם מרווח קטן יותר לרגליים.

את האוקטביה בינתיים בדקתי רק במודל 2015, והבנתי שב 2018 אין את ההגבהה באמצע הרצפה מאחורה, אז עוד יש בי טיפת תקווה.

פורסם

ונוספה לרשימת האפשרויות (בתוספת תשלום גבוהה, אבל פחות מ-7 מושבים): יונדאי סונטה היבריד.

דעתכם המלומדת?

פורסם

באוקטביה שלי (רישוי 2018 ) עם 2 מושבי Chicco Nextfit מחוברים ב- Isofix גם בלרינה סינית בת 15 לא יכולה לשבת ביניהם ליותר מ-5 דקות. בחיבור בחגורות בטיחות ודחיקה לקצוות אולי יכולה הבלרינה המדוברת לשבת למשך נסיעה סבירה.

פורסם

אוקטביה לא מרווחת יותר מקורולה ולכן לא תתן לך פתרון.

הסונטה מעניינת, יש בפורום בעלים של אחת ויוכלו לענות על השאלה אם זה מספיק.

אספר שלחבר עם יונדאי אלנטרה יש 3 כסאות מחוברים מאחור וכמו כן לאחר עם רנו גראנד קופה (מגאן).

אם קורולה מבחינתך זה פח אשפה, האלנטרה תזכה בכבוד הזה גם.

אם אתה חושב שרכב היברידי (איוניק,אוריס,פריוס) נוסע יותר טוב מקורולה, מצפה לך הפתעה לא נעימה :wink:

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

• תוכן חדש...