Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
באוקטביה שלי (רישוי 2018 ) עם 2 מושבי Chicco Nextfit מחוברים ב- Isofix גם בלרינה סינית בת 15 לא יכולה לשבת ביניהם ליותר מ-5 דקות. בחיבור בחגורות בטיחות ודחיקה לקצוות אולי יכולה הבלרינה המדוברת לשבת למשך נסיעה סבירה.

:-(

אז נשארנו עם סונטה או 7 מושבים...

אז אני אגרור את האשה לסוכנות של יונדאי, לבדוק אם היא נכנסת... אבל עד אז - מישהו עם מידע על הסונטה?

פורסם
אם אתה חושב שרכב היברידי (איוניק,אוריס,פריוס) נוסע יותר טוב מקורולה, מצפה לך הפתעה לא נעימה :wink:

מעולם לא טענתי דבר על איכות הנסיעה. אני עוד בשלב שיהיה נוח לשבת כשאנחנו עדיין בחניה :cry:

פורסם (נערך)

ביונדאי סונטה מבטיחים מרחב כתפיים של 143 סמ בספסל האחורי . זה המון אבל ביונדאי הבטחות לחוד ומציאות לחוד. זה דורש בדיקה.

לפני שאתם הולכים לאולם יונדאי אני ממליץ על דיאטת סלרי . זה יכול לעזור.

אל תשכחו להביא אתכם את הכסאות וסרט מדידה.

הבדיקה היא פשוטה. נכנסים לרכב ומודדים מרחק בין ידיות דלתות אחוריות. (כלומר לא עד הדלת עצמה) . אם במרחק קטן מ 132 ס"מ : תעברו לרכב הבא.

אם לא: מרכיבים את הכסאות ואז , אם אשתך באמת רזתה, מתיישבים בין המושבים ורואים כאשר כל הדלתות סגורות .

מותר לשתות לפני המדידה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

לפריוס (5 מושבים) יש בדיוק את אותו מושב אחורי.

הנירו בעייתית אפילו יותר, כי היא גם עם מרווח קטן יותר לרגליים.

.

לפי המפרטים האמריקאים לפריוס החדשה יש 20 ס"מ נוספים על הקורולה במרווח הירכיים (hip room, שהוא הנתון הרלוונטי ביותר עבורך). 51.9 אינצ' לעומת 43.9.

מרווח עבור כסאות בטיחות תלוי גם במבנה המושב. לדעתי שווה לך לעשות בדיקה של הפריוס. שווה לבדוק גם את האופציה של חיבורם בחגורת בטיחות ולא דרך חיבורי האיזופיקס. לעיתים ניתן אז למקם אותם בצורה יותר נוחה.

לגביי הנירו - בחנת אותה בעצמך? התחושה שלי היתה שונה משלך. דוקא מרווח הברכיים שלה הרגיש טוב מאוד לגודלה. אני תמיד מרין את הכיסא עד הסוף, ואז הכסא הקדמי גם מתקדם קדימה - מה שאולי עושה את ההבדל בבדיקה שלנו.

מה לגביי מיצובישי asx, אפשרי אצלכם?

מה אם אאוטלאנדר?

פורסם
לדעתי שווה לך לעשות בדיקה של הפריוס. שווה לבדוק גם את האופציה של חיבורם בחגורת בטיחות ולא דרך חיבורי האיזופיקס. לעיתים ניתן אז למקם אותם בצורה יותר נוחה.

ברוב המקרים, חיבור בחגורת בטיחות יהיה פחות בטוח מחיבור באיזופיקס, ולו בגלל שרוב האוכלוסיה (כולל אותי) לא באמת יודעת איך לחבר נכו באמצעות חגורה. בטח כשהחיבור הוא די דינמי כי יש מבוגר שצריך לשבת באמצע.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

מסכים שהתקנה לא נכונה פוגעת בבטיחות, אבל במידה ולא מעבירים את הכיסאות בין רכבים, ניתן ללכת לחנות מתמחה ומומחה יתקין את החגורות.

אם הפריוס 2018 מגיעה במפרט אמריקאי, כמו זו שמ-2007, לחגורות יש מנגנון נעילה שעושה את ההתקנה בעזרת חגורות למאוד פשוטה.

כדאי לזכור שבשלב כלשהו חייבים לעבור להתקנה עם חגורות (האיזופיקס מוגבל ל-33 קילו כולל הכיסא), כך שכדאי ללמוד איך עושים זאת. וכדאי גם ללכת למומחה שיבדוק את ההתקנה בעזרת איזופיקס כי גם שם זה לא טריויאלי (צריך להגיע למצב שאין כמעט חופש תנועה לכסא הבטיחות)

ושוב לא הייתי ממליץ על חגורה לכיסא שנכנס ויוצא מהאוטו לעיתים קרובות.

פורסם

רק לדייק, כשעוברים את מגבלת המשקל אפשר פשוט להעביר את הילד לבוסטר, ואז הילד והבוסטר רתומים ע"י חגורת הבטיחות, שזה הרבה הרבה יותר פשוט מלחבר כיסא בטיחות באמצעות חגורה. אלא אם השקעת בבוסטר איכותי, ואז הכוסטר עצמו מתחבר באיזופיקס אבל הילד נרתם ע"י חגורת הבטיחות.

אני מסכים איתך

פורסם

אפשר, אבל פחות מומלץ. שווה להכיר את המלצות גופי הבטיחות המובילים באירופה ובארה"ב. אבל אכן חוקי בישראל לעבור לבוסטר כשהילד מגיע ל-23 ק"ג (בהנחה שהכיסא שוקל כ-10).

פורסם

זה הכי רשמי שמצאתי כרגע:

http://www.beterem.org/pages/%D7%9E%D7%95%D7%A9%D7%91_%D7%9E%D7%92%D7%91%D7%99%D7%94_%D7%91%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%A8.aspx

ממה שאני מכיר אין באמת ילדים שממשיכים בכיסא בטיחות מלא עד 23 ק"ג. גם הגובה לרוב כבר לא מתאים. בבוסטר הכוונה היא כמובן בוסטר גב איכותי, לא חתיכת פלסטיק בגובה כמה ס"מ (לפחות לנסיעות שהן מעבר להקפצה לחוגים / ביה"ס / חברים בשכונה).

אני מסכים איתך

פורסם
לפי המפרטים האמריקאים לפריוס החדשה יש 20 ס"מ נוספים על הקורולה במרווח הירכיים (hip room, שהוא הנתון הרלוונטי ביותר עבורך). 51.9 אינצ' לעומת 43.9.

מרווח עבור כסאות בטיחות תלוי גם במבנה המושב. לדעתי שווה לך לעשות בדיקה של הפריוס. שווה לבדוק גם את האופציה של חיבורם בחגורת בטיחות ולא דרך חיבורי האיזופיקס. לעיתים ניתן אז למקם אותם בצורה יותר נוחה.

הסתכלתי עליה מזמן, לפני שהיה לי את הכסא של הקטן, אז רק מדדתי את המושב ולא מיקמתי כסאות. אבדוק שוב, למרות שאנשים פה קטלו לחלוטין את האפשרות הזו.

לגביי הנירו - בחנת אותה בעצמך? התחושה שלי היתה שונה משלך. דוקא מרווח הברכיים שלה הרגיש טוב מאוד לגודלה. אני תמיד מרין את הכיסא עד הסוף, ואז הכסא הקדמי גם מתקדם קדימה - מה שאולי עושה את ההבדל בבדיקה שלנו.

בחנתי גם בחנתי. לא התחברנו :)

מה לגביי מיצובישי asx, אפשרי אצלכם?

מה אם אאוטלאנדר?

יש אאוטלנדר - רק ב-7 מקומות. גדול עלי כלכלית. אם זה יהיה 7 מקומות, זה יהיה פריוס פלוס או ורסו.

ברוב המקרים, חיבור בחגורת בטיחות יהיה פחות בטוח מחיבור באיזופיקס, ולו בגלל שרוב האוכלוסיה (כולל אותי) לא באמת יודעת איך לחבר נכו באמצעות חגורה. בטח כשהחיבור הוא די דינמי כי יש מבוגר שצריך לשבת באמצע.

אחד הכסאות עם פנים קדימה, ולכן הנוסעת שבאמצע יכולה להכנס משם.

החיבור עם חגורה בטוח יותר במקרה אחד בלבד - כאשר הוא מבוצע ע"י איש מקצוע, ונשאר מחובר בלי לפרק, וכך בדיוק נעשה.

בנוסף, יכול להיות שנחליף את אחד הכסאות ל ClickTight, ואז זה בהכרח בחגורה, אבל בטוח לא פחות מאיזופיקס.

רק לדייק, כשעוברים את מגבלת המשקל אפשר פשוט להעביר את הילד לבוסטר, ואז הילד והבוסטר רתומים ע"י חגורת הבטיחות, שזה הרבה הרבה יותר פשוט מלחבר כיסא בטיחות באמצעות חגורה. אלא אם השקעת בבוסטר איכותי, ואז הכוסטר עצמו מתחבר באיזופיקס אבל הילד נרתם ע"י חגורת הבטיחות.

אפשר, אבל פחות מומלץ. שווה להכיר את המלצות גופי הבטיחות המובילים באירופה ובארה"ב. אבל אכן חוקי בישראל לעבור לבוסטר כשהילד מגיע ל-23 ק"ג (בהנחה שהכיסא שוקל כ-10).

בישראל חוקי לעבור לבוסטר גם כשהילד במשקל 15 ק"ג, ואם ממש מסתכלים על החוק היבש אז גם קודם.

ילדי גני עיריה שנוסעים בהסעות (בעקבות השינוי בחוק חינוך חובה) נאלצים לנסוע בבוסטר כבר מטרום-טרום-חובה, וזה חוקי, מה שגורם שילידי ה 1/1 יחלו את שנת הלימודים בגיל שנתיים ו-9 חודשים ויסעו בבוסטר.

לצערי, זה חוקי.

המשקל פה הוא בעיה. הבעיה היותר גדולה היא הבשלות - רוב הילדים בגיל הזה לא יודעים מה זה לשבת זקוף, ובטח שלא יודעים לשמור את החגורה על הכתף (ולא מתחת לבית השחי), אם בכלל תנאי ההתחלה היו כאלה שאפשרו לה לעבור שם...

אז לעניינינו, הבן הגדול שלי (בן 4) נמוך מדי ולא בשל. לבוסטר (עם גב) הוא לא יעבור בשנתיים הקרובות.

• תוכן חדש...