Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

הרי כול העולם היהודי ביפרט , ניזון מתאוריות והיהודים תמיד יודעים הכול הכי טוב!!!

אים כך יש לי שאלה ? האים אתם יודעים למה לא מזינ------ בחורה ברחוב בישראל?

כי כולם נותנים עצות!!!

בנוסף לזה כול מה שיודעים זה קל ומה שלא יודעים זה קשה.

צריך לדעת באיזה מכוניות מותר לעשות את מה שעשיתי, והיותר חמור צריך לדעת באיזה מכוניות

אסור לעשות. מיכיון שאני כן יודע מה מותר ומה אסור אז הכול בסדר.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום רב

נושא : החלפת נוזל בלמים

א.המשאבה המרכזית בנויה מציר(בוכנה) ועל הציר יושבים אטמים אשר יוצרים חציצים (תאים)

בפעולת לחיצה על דוושת הבילום זז הציר ועימו האטמים . ע"י תזוזת האטמים נדחף השמן (ברקס)

שמן זה מועבר ע"י צנרת לבסוף למשאבות האופן(קליפר) אותם בוכנות אשר מצויות בקליפר נדחפות ולוחצות על רפידות הבלם (השמן בדרכו לקליפר עובר דרך "מחלק" שהוא קובע את החלוקה לברקס קידמי\אחורי)

ב. אותם אטמים אשר מצויים במשאבה המרכזית "רגילים" לנוע דרך מסוימת

בעיקבות לחיצות רבות על הדוושה נוצרה במשאבה מעין מסילה "נקיה" עקב שיפשוף האטמים ואזור פחות "נקי" ( משופשף )באיזור שהאטמים לא מגיעים אלא רק השמן

ג. בניקוז אוויר ע"י לחיצות ארוכות מאד האטמים נדחפים לאזור שהם לא הגיעו אליו דבר שגורם ל:

שחיקת האטמים (קיצור חיי האטמים= משאבה) ודבר שני סכנת שליחה שבב גומי \לכלוך במורד הצינור

ד.במערכת ה abs נוספו גם:יחידת abs על מרכיביה +חיישנים (ויחידת בקרה)

ה עכשיו נחזור לאותו שבב שיורד ממשאבת הבילום(לא חייב לקרות אבל היצרנים מזהירים) שבב זה יכנס אל יח" הabs שהיא יח" עדינה ומשם התוצאה מובנת לכל

מקווה שעזרתי לך אים דבר אינו מובן אל תהסס לכתוב לי

בברכה זיסו

לפי התאוריה שלך, כל בלימת חירום בה אני "ידביק" את דוושת הבלם לריצפה ויביא אם האטמים למקום שהם לא היו בו, עלולה לסיים את חייה של משאבת הבלם שלי וה-ABS, נכון ?

במה שאתה אומר יש הגיון מסויים, אבל אני בספק אם התאוריה שלך ממש עובדת על מרבית הרכבים או אפילו אחוז קטן מהם.

שלום.

הרי כול העולם היהודי ביפרט , ניזון מתאוריות והיהודים תמיד יודעים הכול הכי טוב!!!

אים כך יש לי שאלה ? האים אתם יודעים למה לא מזינ------ בחורה ברחוב בישראל?

כי כולם נותנים עצות!!!

בנוסף לזה כול מה שיודעים זה קל ומה שלא יודעים זה קשה.

צריך לדעת באיזה מכוניות מותר לעשות את מה שעשיתי, והיותר חמור צריך לדעת באיזה מכוניות

אסור לעשות. מיכיון שאני כן יודע מה מותר ומה אסור אז הכול בסדר.

בברכה בני ל.

גם אתה בני, מתנהג כמו יהודי "קלאסי"... רק מדבר.

במה בדיוק תרמה ההודעה שלך לדיון ??

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, זו לא תאוריה, זו מציאות. בחלק מהמקרים שבהם מנקזים אוויר ב"פמפומים" הסיפור נגמר בהרס המשאבה המרכזית, ולכן גם בהיינס ממליצים (בזמן ניקוז אוויר) להניח בלוק עץ מתחת לדוושת הבלם, על מנת שהיא לא תגיע לאיזור הלא פעיל שלה.

אם אתה מגיע בבלימת חירום ל"דוושה על הרצפה" , אתה צריך לבדוק אוויר במערכת הבלמים שלך.

ועדיף בכלל להמנע מפמפומים. יש שיטות עדיפות.

פורסם

שלום רב

יפה מאד על התשובה

לגבי בלימת חרום הדוושה אינה מגיעה לרצפה ואים כן אז זוהי תקלה

שיטה זו היא שיטה מקובלת כיום והיא נועדה לשמור על המערכת (בגלל הוספת אלקטרוניקה )

כידוע גם ענף הרכב מתפתח ואיתו צורת העבודה והכלים וכדאי ללכת עים הקידמה ולא להנעל על שיטת העבודה הישנות .זוהי הסיבה שהמוסך מקבל מהיצרן עידכונים

אך כל אחד ינהג עלפי מחשבתו

בברכה זיסו

פורסם

מחזק את ידי זיסו וחנן, במזדה 323 סדן מודל 93 שנהגתי פעם הלכה לה בדרך כל הארץ משאבה מרכזית לאחר החלפת רפידות וניקוז אויר בשיטת הפימפום במוסך מורשה 'רכב דוד' המומקם לא רחוק מהסינרמה.

זה לא שהשיטה לא עובדת, רק שהיות ולאיש אין עיני רנטגן כדי לראות אם יש קורוזיה בתוך צילינדר המשאבה, עדיף לא להסתכן אם אין הכרח, במיוחד כאשר הסיכון והנזק הכספי הם לבעל הרכב.

אבל כפי שאמרו כבר לפני, איש באמונתו יחיה.

יוסי

פורסם

התבלבלתי לגמרי...

-שיטת הפמפום מזיקה לרכבים מסויימים או לרוב הרכבים עם מערכות ה-ABS וכו'??

-כל רכב שמתבצעת בו העבודה הזאת צריך לבדוק אם מותר לעבוד לפי השיטה הישנה (פימפום תוך כדי מילוי נוזל חדש)??

אמיר.

פורסם

שלום.

הבהרה!!!

אים בעל רכב נוהג להחליף את נוזל הבלמים בזמן ולפי הוראות היצרן איין מישקעים שיהרסו את המשאבה המרכזית. אים לא החליפו נוזל בלמים בזמן המשאבה יכולה לההרס, והשיטה לא לילחוץ עד הסוף היא פסולה כי בעת בלימת חרום הדושה עלולה לישקוע עד למטה ולגרום לאסון. אין קומבנציות ואין קיצורי דרך בתחזוקת מערכת הבלמים.

יש מכוניות שמערכת הבלמים והא ABS לא ניזונות מאותו מערך נוזל בלמים .לדוגמא הונדה אקורד,

ועוד כול מיני מכוניות שלמערכת הא ABS יש מיכל ניפרד לנוזל בלמים, וכמו כן יש מיכל גז להפעלת המערכת אסור להוציע אויר בשיטה הרגילה כי יגרם נזק לה ABS . במערכות אלו צריך לדעת לנקז אויר

ואני לא אפרט בפורום כי זה נועד רק לבעלי מיקצוע מיומנים.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

הבהרה!!!

אים בעל רכב נוהג להחליף את נוזל הבלמים בזמן ולפי הוראות היצרן איין מישקעים שיהרסו את המשאבה המרכזית. אים לא החליפו נוזל בלמים בזמן המשאבה יכולה לההרס, והשיטה לא לילחוץ עד הסוף היא פסולה כי בעת בלימת חרום הדושה עלולה לישקוע עד למטה ולגרום לאסון. אין קומבנציות ואין קיצורי דרך בתחזוקת מערכת הבלמים.

אוקיי, זה כבר נשמע יותר הגיוני.

אז לפי מה שאתה אומר, בני, אם לוקחים בחשבון החלפת נוזל בלמים במערכת שכבר שנים לא טופלה, יש לקחת בחשבון שהמשאבה עלולה לקרוס ? או שעדיף ללחוץ את הדוושה עד החצי ולהשאיר אותה בחיים ? (לפי מה שאני מבין, אתה לא תומך בזה).

מניסיוני (למעט משאבת בלם מרכזית באקורד שנזלה והוחלפה עוד לפני שהוחלף נוזל בלמים) פשוט לא נתקלתי במשאבת בלם מרכזית שקרסה אחרי החלפת נוזל בלמים - למרות שקראתי על כך לא מעט בפורומים בחו"ל לפני כ-שנה.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לי זה קרה איציק.כשבוע אחרי החלפת רפידות (וניקוז אויר כמובן) הרגשתי שהדוושה הולכת והופכת לנמוכה יותר יותר. ניקזתי אוויר,דבר שעזר לשבוע,ואחרי שבוע שוב הדוושה הלכה והפכה לנמוכה.התברר שהמשאבה המרכזית נוזלת,והחלפתי אותה.המשאבה שהוחלפה היתה מקורית,ונראה לי שהיא היתה מורכבת המון שנים באוטו,וכשהחלפתי את הרפידות היא סיימה את חייה.

פורסם

בוא נסכם וננסה לעשות סדר:

1 - משאבת הבלם המרכזית עובדת בדרך כלל וברכב תקין רק בחלק הראשון של המהלך שלה, ולכן אם היא ישנה ולא הוחלף נוזל בלמים בזמן, יש סיכוי שלחיצה המביאה אותה לסוף המהלך תפגום בגומיות האטימה שלה. הפגיעה תבוא בגלל חלודה או משקעים שמצטברים בקצה המהלך של המשאבה, ושבדרך כלל לא משפיעים על פעולת המשאבה.

2 - אף מכונאי לא יכול לדעת מראש אם אכן יש משקעים/חלודה.

3 - הוראות היצרן ממליצות על ניקוז אוויר בעזרת ציוד עזר ולא בעזרת פימפומים.

4 - אם יגרם נזק למשאבה, עלות ההחלפה תיפול על בעל הרכב ולא על המכונאי.

5 - נזק נגרם כנראה להרבה משאבות (וכפי שציינתי, קרה לי בעצמי ברכב שהיה בן 4 שנים בזמן המקרה, והיה מתוצרת מזדה), אלא שהרבה בעלי רכב הם הדיוטות ולא מבינים שהנזק נגרם להם בגלל תיקון לא מקצועי, ולכן הנושא לא בכותרות.

6 - בני מסביר שאם המשאבה מזוהמת/חלודה, עדיף שהיא תהרס בזמן פימפום ולא בשעת חירום, אף כי ברכב תקין גם בלימת חירום לא אמורה להביא אותה לאזור הניזוק.

7 - בכלי רכב חדישים מערכות הבלימה הממוחשבות מסובכות ושם יש להשתמש רק בציוד יעודי ולא לאלתר, ועל כך כל הכותבים הסכימו.

שהקורא ישפוט מה מתאים לו.

יוסי

פורסם

כאשר מדובר על משאבה מרכזית מדובר על מה שנקרא באנגלית master cylinder?

כלומר מה שרואים בתמונה?

master-brake2.jpg

master-brake3.jpg

פורסם

נכון רפאל, זו המשאבה עליה נסוב הדיון. המשאבה היא כפולה (כלומר שתי משאבות בגוף אחד), והסיבה היא הפרדה בין בילום של כל שני גלגלים (כל שני גלגלים מופעלים ממחצית אחת שלה) כדי למנוע אסון אם מחצית אחת נכשלת. השם הוא משאבה מרכזית כפולה וכבר הרבה שנים לא מייצרים בצורה אחרת. מה עלול לקרות בדגמים עתיקים בהם המשאבה היא יחידה ולא כפולה, תארתי לפני כחודשיים באחד השרשורים.

יוסי

• תוכן חדש...