Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לגור עם ההורים VS לגור לבד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הגישה של ואדים שהדבר היחידי שצריך היא לשון חומה ללא ספק תעזור לו להתקדם בחיים

כמובן שאני זה שמוציא דברים מהקשרם, ואני זה שרואה שחור ולבן.

יש מקומות ששם זה מה שיקדם אותך, ואם אתה רוצה להתקדם שם - בהצלחה. אם בא לך לבזבז אנרגיות וזמן על מקומות כאלה - בהצלחה. אני לא ממש רוצה. לשבת אחרי סוף יום עבודה ליד מכולת אלכס עם בירה רוסית שאתה לא תצליח לבטא את השם שלה (ומורכבת מעודפי ייצור של מפעל כימיקלים סובייטי), ולקטר כמה המדינה פה דפוקה וכמה חסר פה את פוטין - לא ממש כוס התה שלי.

ויש מקומות שמה שיקדם אותך בהם זה יכולות וכישורים. וכדי להוכיח את עצמך שם תידרש ליכולות, כישורים ועבודה קשה. כדי להגיע אליהם, תצטרך כישורים, יכולות ומזל. אילו מקומות אלה - לא אבטחה, ניקיון וסבלות זה בטוח.

צריך להבין איפה ההשקעה תתן תוצאות ואיפה זה כמו לזרוק כסף על תיקונים של סיטרואן, ובסופו של דבר עדיין תיסע על גרוטאה מסוכנת ולא אמינה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לכל דבר בחיים יש מחיר. אדם שרוצה כסף יכול לעבוד בעבודות שחורות שמשלמות יותר טוב בתמורה לסיכון או ימצא דרך להרוויח יותר כסף בעבודות פחות קשות. אבל רובם יעדיפו לשבת על הטוסיק בתמורה לשכר שמאפשר קיום כלשהו כי זה פשוט האופי שלהם.

אני אתן לך דוגמא את המאמן שלי. הוא במשך שנים פיתח גוף, למד לאמן, בנה מוניטין, הביא מתאמן ועוד מתאמן ועוד מתאמן. מצד שני יש "מאמן" בחדר כושר שכל היום יושב באינטרנט בתמורה ל-28 שקל לשעה.

אתה ממשיך לבלבל בין הניסיון האישי שלך לבין עובדות או סטטיסטיקה או כל דבר אחר. שלא מבוסס רק על עליך.

כמה פעמים עוד אפשר לכתוב על קסטרו שגם בה חסרים עובדים, כדי שתבין שהתיאוריה שלך מונפצת, אני לא יודע. כנראה שהרבה.

וגם אם אנשים היו מעדיפים, או באמת מעדיפים את קסטרו, אז כנראה שהיחס בין הסיכון בנפילה מקומה גבוהה, או פריצת דיסק מובטחת בסחיבת מקררים, לבין ההעלאה במשכורת לא שווים את זה. וכנראה שתשע שעות, שאחריהן אתה יכול לתפקד ולעשות עוד דברים, זה עדיף מתשע שעות, שאחריהן אתה הולך לישון מת עד התשע שעות הבאות.

ואגב, אני גם מכיר מקרים של אנשים שהעדיפו עבודה פיזית על פני שמירה, כי מעדיפים להיות באינטרקציה עם אנשים ובעבודה שבה משהו קורה והזמן זז. אבל גם על הכירות כזו אי אפשר ממש לבסס תיאוריות חברתיות מרחיקות לכת על עצלנות או כל דבר אחר.

ואגב 2, יכול להיות שהמאמן שלך פשוט יותר מוכשר? לא כל כך מבין איך הוא דוגמא למשהו. אני מאוד אוהב מוזיקה. לא הצלחתי ללמוד לנגן כמו שצריך. לא יכלתי לשבת שעה רצוף ולנגן סולמות. מצד שני אני יכול לשבת שעות עם ספרים ולקרוא ולכתוב, או לכתוב קוד במשך שעות בלי להתפחלץ. אז בדבר אחד אני יותר מוכשר, באחר פחות. לא הכל זה עצלנות. אנחנו לא בתוכנית החומש של סטלין.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
כמובן שאני זה שמוציא דברים מהקשרם, ואני זה שרואה שחור ולבן.

אפילו לא השקעתי לחתוך חלק מההודעה, איך זה להוציא מההקשר?

יש מקומות ששם זה מה שיקדם אותך, ואם אתה רוצה להתקדם שם - בהצלחה. אם בא לך לבזבז אנרגיות וזמן על מקומות כאלה - בהצלחה. אני לא ממש רוצה. לשבת אחרי סוף יום עבודה ליד מכולת אלכס עם בירה רוסית שאתה לא תצליח לבטא את השם שלה (ומורכבת מעודפי ייצור של מפעל כימיקלים סובייטי), ולקטר כמה המדינה פה דפוקה וכמה חסר פה את פוטין - לא ממש כוס התה שלי.

ויש מקומות שמה שיקדם אותך בהם זה יכולות וכישורים. וכדי להוכיח את עצמך שם תידרש ליכולות, כישורים ועבודה קשה. כדי להגיע אליהם, תצטרך כישורים, יכולות ומזל. אילו מקומות אלה - לא אבטחה, ניקיון וסבלות זה בטוח.

יש מקומות גרועים. תמיד יהיו. אבל יש גם מקומות סבירים.

המסר שלגמרי פספסת הוא שכישורי ניהול / יזמות הם כישורים שונים לגמרי מהכישורים הנדרשים מהעובדים, ולא כל מי שאין לו כישורי ניהול הוא בהכרח עצלן / טיפש. ולכן, אם לא קידמו אותך (לא אותך ספציפית, אותך גנרי) זה לא אומר שאתה לא מוצלח מצד אחד, או שמקדמים רק בעלי לשון חומה. אתה יכול להיות עובד מאוד מוצלח, ומנהל מאוד גרוע.

צריך להבין איפה ההשקעה תתן תוצאות ואיפה זה כמו לזרוק כסף על תיקונים של סיטרואן, ובסופו של דבר עדיין תיסע על גרוטאה מסוכנת ולא אמינה.

נו, כשאין מה להגיד תמיד אפשר להיטפל לסיטרואן האומללה. הלוואי על כולנו גרוטאות כאלה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

האם יש הבדל ברמת החינוך בין כרמיאל לבין נתניה? אני חשבתי שלא עד שמישהו ממשפחה עבר מכרמיאל לאזור נתניה והתפלאו על מערכת החינוך בבית הספר.

כמובן שיש אנשים עצלנים, כמובן שיש אנשים שהם עולים מארצות נחלשות ועובדים בעבודות שחורות. יש מקרים שהמדינה עוזרת ויש מקרים שלא (לדוגמה: האתיופים לא משלמים ריבית על משכנתא לדירה).

כמובן שקל להגיד "אח שלי פתח פלאפל, תקנה בשקל ומכור ב-10". קל להגיד, קשה לעשות. אבל רוב האנשים (גם החסרי מזל, גם כאלו שלא רצו להשקיע) בסוף נמצאים בעבודה עד שנמאס להם ובוחרים בעבודה חדשה. במפעל שאני עובד בו, יש בחור בן 35 לדעתי שלא התמזל מזלו או שהחליט לא להשקיע בעתידו, והוא מנקה בקבוקים בקו יצור. אחלה בן אדם, אבל טיפש. האם הוא ימשיך לעמוד על הרגיל עוד 20 שנה וינקה בקבוקים? אולי הוא יחליף את המשכורת ונהג משאית? לא יודע. אבל מאמין שהוא ימשיך לעבוד על לפנסיה.

פורסם
האם יש הבדל ברמת החינוך בין כרמיאל לבין נתניה? אני חשבתי שלא עד שמישהו ממשפחה עבר מכרמיאל לאזור נתניה והתפלאו על מערכת החינוך בבית הספר.

כמובן שיש אנשים עצלנים, כמובן שיש אנשים שהם עולים מארצות נחלשות ועובדים בעבודות שחורות. יש מקרים שהמדינה עוזרת ויש מקרים שלא (לדוגמה: האתיופים לא משלמים ריבית על משכנתא לדירה).

כמובן שקל להגיד "אח שלי פתח פלאפל, תקנה בשקל ומכור ב-10". קל להגיד, קשה לעשות. אבל רוב האנשים (גם החסרי מזל, גם כאלו שלא רצו להשקיע) בסוף נמצאים בעבודה עד שנמאס להם ובוחרים בעבודה חדשה. במפעל שאני עובד בו, יש בחור בן 35 לדעתי שלא התמזל מזלו או שהחליט לא להשקיע בעתידו, והוא מנקה בקבוקים בקו יצור. אחלה בן אדם, אבל טיפש. האם הוא ימשיך לעמוד על הרגיל עוד 20 שנה וינקה בקבוקים? אולי הוא יחליף את המשכורת ונהג משאית? לא יודע. אבל מאמין שהוא ימשיך לעבוד על לפנסיה.

התפלאו לטובה או לרעה?

פורסם (נערך)
אתה ממשיך לבלבל בין הניסיון האישי שלך לבין עובדות או סטטיסטיקה או כל דבר אחר. שלא מבוסס רק על עליך.

כמה פעמים עוד אפשר לכתוב על קסטרו שגם בה חסרים עובדים, כדי שתבין שהתיאוריה שלך מונפצת, אני לא יודע. כנראה שהרבה.

וגם אם אנשים היו מעדיפים, או באמת מעדיפים את קסטרו, אז כנראה שהיחס בין הסיכון בנפילה מקומה גבוהה, או פריצת דיסק מובטחת בסחיבת מקררים, לבין ההעלאה במשכורת לא שווים את זה. וכנראה שתשע שעות, שאחריהן אתה יכול לתפקד ולעשות עוד דברים, זה עדיף מתשע שעות, שאחריהן אתה הולך לישון מת עד התשע שעות הבאות.

כפי שאמרתי לכל דבר בחיים יש מחיר. מי שלא רוצה לשלם את המחיר שלא ישלם. אף אחד לא מכריח אותו.

ואגב 2, יכול להיות שהמאמן שלך פשוט יותר מוכשר? לא כל כך מבין איך הוא דוגמא למשהו. אני מאוד אוהב מוזיקה. לא הצלחתי ללמוד לנגן כמו שצריך. לא יכלתי לשבת שעה רצוף ולנגן סולמות. מצד שני אני יכול לשבת שעות עם ספרים ולקרוא ולכתוב, או לכתוב קוד במשך שעות בלי להתפחלץ. אז בדבר אחד אני יותר מוכשר, באחר פחות. לא הכל זה עצלנות. אנחנו לא בתוכנית החומש של סטלין.

דוגמא לשני אנשים באותו התחום שנמצאים באותו חדר כושר רוב שעות היום. הראשון מרוויח 28 שקל לשעה והשני מרוויח 135 שקל לשעה.

המאמן השני לא יכול להתחיל לנסות להביא כמה מתאמנים? כנראה שיכול, אבל יותר קל לשבת בפייסבוק 8 שעות.

כשאני מצאתי את הלקוח הראשון שלי הייתה אצלו בעיה מסובכת בספרים ובאותה תקופה לא היה לי מספיק ניסיון בשביל לפתור אותה במהירות. פניתי למישהו במשרד שהיה יותר וותיק ממני והצעתי לו להצטרף אלי. אמרתי "בוא, הוא ישלם לך. תעשה קצת כסף מהצד". הוא לא היה מוכן בשום פנים ואופן.

יש אנשים שרוצים ללמוד לדוג ויש אנשים שחושבים שמישהו צריך להגיש להם סושי כל החיים. וכאשר במקום סושי הם מקבלים סרדינים מעופשים הם הופכים למתוסכלים. אנשים פשוט כולאים את עצמם בכלוב.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

יש אנשים שרוצים ללמוד לדוג ויש אנשים שחושבים שמישהו צריך להגיש להם סושי כל החיים. וכאשר במקום סושי הם מקבלים סרדינים מעופשים הם הופכים למתוסכלים. אנשים פשוט כולאים את עצמם בכלוב.

שוב, לא הכל שחור או לבן.יש. אנשים שלא רוצים לעבוד בבית אחרי עשר שעות במשרד. אפילו לא תמורת עוד כסף, היית מאמין? החיים הם לא או הסולידית או מחנה עבודה צפון קוריאני.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שזה בערך אותו הדבר. אצלך אפילו אין שחור ולבן, יש רק חום!

:lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
שוב, לא הכל שחור או לבן.יש. אנשים שלא רוצים לעבוד בבית אחרי עשר שעות במשרד. אפילו לא תמורת עוד כסף, היית מאמין? החיים הם לא או הסולידית או מחנה עבודה צפון קוריאני.

מאמין. לכל החלטה בחיים יש מחיר.

פורסם (נערך)

כפי שאמרתי לכל דבר בחיים יש מחיר. מי שלא רוצה לשלם את המחיר שלא ישלם. אף אחד לא מכריח אותו.

איך זה קשור לזה שאתה ממציא תאוריה סוציולוגית? :)

דוגמא לשני אנשים באותו התחום שנמצאים באותו חדר כושר רוב שעות היום. הראשון מרוויח 28 שקל לשעה והשני מרוויח 135 שקל לשעה.

המאמן השני לא יכול להתחיל לנסות להביא כמה מתאמנים? כנראה שיכול, אבל יותר קל לשבת בפייסבוק 8 שעות.

אתה מרוויח הכי הרבה בתחום שלך?

מה עם פרמטרים כמו כריזמה, יכולות הובלה, יכולות ייזום? מה עם הבסיס הכלכלי שמאפשר לאחד להמר ולאחר לא?

הוא לא היה מוכן בשום פנים ואופן.

אתה מזכיר לי סיפור על שני חברים שלי שעבדו באותה חברת הייטק. אחד היה הולך הביתה ב18:00. האחר נשאר עד 22:00. כשנשאל למה, אמר משהו כמו "מה כבר יש לעשות בבית? לראות טלויזיה?". אז יש כאלו לפעמים שגם יש להם מה לעשות בבית.

אל תעלב, אבל אתה אחד משני האנשים הכי מתוסכלים בפורום הזה. על מה אתה מדבר?!

אולי יש עוד פרמטרים ושיקולים בחיים? אולי להרוויח עוד 500 שקל בחודש, זה לא בדיוק "ללמוד לדוג"? וזה, כמובן, בלי לשכוח את העובדה שאנחנו דנים בתאוריה סוציולוגית שלך, שלא מבוססת על כלום. רק לפני שעתיים קראתי בטמקא שהמחסור בנהגים בתחבצ הוא בין היתר בגלל ההכשרה הארוכה שצריך לעבור. אולי גם לא כולם עוברים אותה או יכולים לעבור אותה?

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אם כבר לעבוד כנהג, אז עדיף להיות נהג משאית. אלא אם אתה מוביל דיאט קולה ומנטוס, המטען לא משתולל אצלך ברכב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דווקא נהגי משאיות שמובילים חומ"ס עושים אחלה משכורות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מעדיף להוביל פצצות אטום ולא להוביל אנשים

• תוכן חדש...