Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לגור עם ההורים VS לגור לבד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
פספסת את כוונתי.

לפי מה החליטו שפחות מx ש''ח זה עני?

כי סכמו את סך ההוצאות הבסיסיות לנפש, הגיעו לסכום מסויים, ומשפחה שמכניסה פחות מזה נחשבת עניה.

אבל ברגע שיש כך וכך הוצאות שבכלל לא שייכות לציבור מסויים, ממילא הסכום שמספיק לנפש נמוך יותר.

כמובן שאתה צודק בקשר לעוני מבחירה וכו'. לא לשם כיוונתי.

לא זה ממש לא ככה. מדד העוני של ה oecd בכלל לא מודד עוני! הכותרת שלו זה income inequality. ובשיטת המדידה יש טווח מאוד ברור של קו עוני. זה לא יכול להיות אפס.

הנוסחא היא חצי מהשכר החציוני מנורמל לפי כמוץ הנפשות הסטנדרטיות שחיות מהשכר הזה.

כל מי שלמד סטטיסטיקה והסתברות יודע ששכר שואף להתפלגות נורמלית בקירוב.

מכאן שתמיד יהיו עניים סביב ה 12-25 אחוז תלוי בפרמטרים וכמה ילדים יש למשפחה.

חלאס לקרוא לזה מדד העוני רק אצלנו החליטו לקרוא לזה ככה.

Sent from my VKY-L29 using Tapatalk

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
להיות בן אדם גובה מחיר יקר .

בטח שיקר יותר מלהיות ז'לוב .

צריך לדעת מתי להיות בן אדם, וגם לדעת מתי לא לתת לז'לובים, שרואים בכך חולשה, לנצל את הטוב לב שלך.

אבל מצד שני - לך תדע, אולי הוא באמת אוהב את זה, ומוכן לעבוד בעבודה שוחקת כי לעזור להורים עושה לו טוב ללב, וגם אם הוא מודע למחיר, אין לו בעיה לשלם אותו.

יכול להיות שאחרי שההורים ילכו למקום שכולו טוב, הוא יגיע לתפקיד דומה במשפחה חדשה, אצל אישתו לעתיד, ויהיה לו סבבה עם זה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זה כבר עניין של אופי ,אני גם מאוד אוהב לעזור למשפחה של אשתי לעתיד .

דוגמא? להרכיב רצועה שנקרעה על מייבש .

הכל בכיף,אם לא יכול/רוצה יזמינו טכנאי.

אם היו לי אחים שלא רוצים לעזור להורים, ואני רוצה לא הייתי מפסיק לעזור להורים... הייתי עוזר להורים בתור התחלה.

אחר כך? רב/ מתווכח/ נלחם באחים שלא רוצים לעזור.

פורסם

לבוא מדי פעם להרכיב רצועה במכונת כביסה זה משהו אחד.

להקריב את עצמך בשבילם, זה משהו אחר.

ולא להקריב במובן של לקפוץ על מחבל שבא להתפוצץ עליהם, זה קל, זה יקרה בצורה אינסטינקטיבית, וזה ייגמר עוד לפני שתספיק להבין מה קרה.

וגם יכתבו עליך בעיתון אחר כך.

להקריב בצורה הרבה יותר איטית וכואבת, להקריב את העתיד שלך, את הקריירה שלך, את דור ההמשך שלך, את שאריות האינטליגנציה שנשאר לך. את זה אף אחד לא יעריך, ועל זה אף אחד לא יקצה מקום לכתבה בעיתון על חשבון פרסומת לאוטודיל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
יודע מה משותף למטומטם ולמת ?

כולם יודעים את זה חוץ ממך .

ודים צודק חלאס עם ההתייפיפות. אין שום סיבה לתת יד שאף אחת מ5 האחיות שלך לא נותנות יד.

אם החבר היה סוגר את הארנק, האחיות יפה מאוד היו מבינות שאין ברירה וצריך גם לשים מזומן, כי לא נעים שהעייריה סוגרים לך את המים בזמן שעת היופי במקלחת.

ואם ההורים לא מוכנים לדרוש באופן שווה כסף מכולם, אז סליחה, כנראה שלא אכפת להם שהבן שלהם מקריב את עתידו בשבילהם בזמן ששאר האחיות לא נוקפות אצבע!

אז במקרה כזה שלא יעזור להם ויעבור לגור לבד ויעזור רק לעצמו. אם ימשיך ככה לקרוע את עצמו עבור אחיות כפויות טובה והורים שמסתכלים מהצד באפתיות מוחלטת, הוא לא יגיע לשום מקום ותראה אותו עוד עשר שנים באותה נקודה.

עריכה אחרונה על ידי Tsachi89
תיקון שגיאות כתיב

“Mastering others is strength. Mastering oneself makes you fearless.”

Lao tzu

פורסם

אלא אם רמזת שאני המטומטם שחושב ככה, אז יש לי להגיד לך שילוב של שלוש מילים ברוסית על כך 8)

לנושא השיחה. מאחל לך אף פעם לא להגיע למצב כזה. ואם ילד שלך יחשוב על זה, תן לו שכר דירה לחודשיים ותשלח אותו לכל הרוחות.

יכול להיות שבאמת מדובר באדם לא מבריק במיוחד, אבל עם לב טוב. והז'לובים במשפחה שלו (האחיות, אולי אפילו עם עזרה בצורת מניפולציות מאמא) מנצלים את זה.

פורסם

ממש לא רמזתי שאתה כזה, כי אני לא מכיר אותך מספיק.

רק אמרתי שלא תמיד אתה יודע שאתה מקריב משהו/ מפסיד משהו וגם זה בסדר.

נ.ב

איזה 3 מילים?

פורסם
אתה רוצה לשנות השקפת עולם שלי?

אתה לא מספיק קרוב אליי.

קח את מילות החכמה שלך - ולך תגיד אותן לחבר.

ממש מזיז לי מה השקפת העולם שלך.

“Mastering others is strength. Mastering oneself makes you fearless.”

Lao tzu

פורסם
ממש מזיז לי מה השקפת העולם שלך.

אז למה נתת חפירה עם ציטוט של משפט שלי?

ולמי פנית עם חלאס עם התייפיפות?

כלל הפורום?

אליי אישית? ציטטת אותי הרי.

לא מובן.

פורסם (נערך)
בשביל להגיע ל-8000 ש"ח, אתה צריך לעבוד בערך 290 שעות. אתה תהיה מוכן לעבוד ככה?

אדם חרוץ מהר מאוד יתקדם וירוויח 8000 ש"ח במשרה מלאה לפני שעות נוספות. אני לא מדבר על משרת dead end כמו מאבטח. זה באמת בזבוז זמן טוטאלי מהחיים, לא לומדים שום דבר ואף אחד לא מעריך את "העבודה" של העובד. אבטחה זו משרה לסטודנטים או לפנסיונרים.

איך אתה יודע?

פגשתי לא מעט מעסיקים שהציעו משרות שדרשו עבודה פיזית בשכר מעל מינימום ולומדים לעשות משהו בחיים. אותם מעסיקים מאוד התקשו לגייס עובדים. לאנשים הרבה יותר קל לקפל בגדים בחנות ממוזגת או לשבת באבטחה עם לפטופ. לשכר העלוב מתרגלים.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

יש לי חבר שהוא מתקין מעקות/גדרות/שערים בבתים פרטיים, כל עובד שהיה לו איי פעם ברח אחרי כמה חודשים למרות שהוא לא משלם מינימום.

אני עובד איתו מדי פעם והעבודה לא קלה בכלל, כנראה שרוב האנשים מעדיפים להרוויח פחות בעבודה עם מיזוג שלא דורשת פיזיות.

פורסם

פגשתי לא מעט מעסיקים שהציעו משרות שדרשו עבודה פיזית בשכר מעל מינימום ולומדים לעשות משהו בחיים. אותם מעסיקים מאוד התקשו לגייס עובדים. לאנשים הרבה יותר קל לקפל בגדים בחנות ממוזגת או לשבת באבטחה עם לפטופ. לשכר העלוב מתרגלים.

מה זה ה"משהו" שלומדים? להרים מקררים לקומה רביעית ללא מעלית? איפה המעסיקים שלך נמצאים? מה הם מחפשים? גברים? נשים? עברית ברמה מסוימת?

פגשתי לא מעט פועלים בחיי, שזכו לבקע ופרצת דיסק וכיופים דומים אחרים, בעבודות פיזיות. אולי כדאי שתדבר גם איתם, לפני שאתה מחליט מה קל ומה נובע מעצלנות?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מה זה ה"משהו" שלומדים? ,,

פגשתי לא מעט פועלים בחיי, שזכו לבקע ופרצת דיסק וכיופים דומים אחרים, בעבודות פיזיות.

אולי כדאי שתדבר גם איתם, לפני שאתה מחליט מה קל ומה נובע מעצלנות?

לומדים לכתוב שירים, את השיר "כסף לכלום, ובחורות בחופשיות" - כנראה כתב עובד ב.:lol:.סבלות

יש לי חבר העובד בגננות בצפון ת"א רמת-השרון הרצליה.

אחיו הצעיר היה מצטרף אליו מידי פעם, וצוחק עליו שהוא עובד קשה.

יום אחד הם התקינו מערכת טפטפות עם מחשב השקאה.. והוא הסביר לעוזרת(כך הוא חשב בתחילה)

מתברר כי הצעירונת היא הבת של הדיירים הכבדים מאוד, קצת דיבורים.. היום הם נשואים.

והוא מעסיק את אחיו בוילה שלהם ב גננות.

כך כי לפעמים יש תוצאות ,,:wink: מעבודה קשה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...