Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת דירה עם/בלי מתווך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחיר הסגירה שלך אינו תלוי במתווך - זה פתוח למו"מ בינך לבין המוכר. שכט המתווך נגזר מהמחיר שנסגר ביניכם (בחוזה תיווך סטנדרטי 2% פלוס מע"מ, או כל הסכם אחר עליו חתמת עם המתווך). הפחתת 50 אש"ח ממחיר הדירה - תשלם למתווך 1170 ש"ח פחות.

ד"א - כאשר קניתי דירה לפני כ-5 שנים סגרתי מחיר שכלל בתוכו את דמי התיווך. לא יודע מה שילמה המוכרת מעבר לכך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה מחיר הדירה ומה האחוזים שחתמת למתווך?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

במו"מ עם המתווך סיכמתי על מחיר של 1.36 כולל דמי התיווך

אם אני מוציא את המתווך מהתמונה אני חוסך לפחות 30K ש"ח

פורסם

מפסיד דירה שמתאימה לך. אנשים נופלים על כסף קטן . בסופו של דבר מדובר בדירה ולא פיאט פונטו. אם אהבת את הדירה והיא מתאימה לך אז תתווכח עם מתווך על הסכום שמגיע לו. לרוב אם תראה רצינות הוא יוריד לך את המחיר.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם
במו"מ עם המתווך סיכמתי על מחיר של 1.36 כולל דמי התיווך

אם אני מוציא את המתווך מהתמונה אני חוסך לפחות 30K ש"ח

מדובר בסכום לא מבוטל. נסה להוריד אותו.

דעתי, אם אהבת את הדירה רכוש אותה ושלם למתווך.

בתנאי השוק היום ועם עליית מחירי הדיור שלא מפסיקה לדהור, הסכום ששילמת למתווך כמעט ואינו רלוונטי.

פורסם

אולי, עקב כי המתווך לא היה כל-כך מעורב.

אפשר ותצליחו להגיע להסכמה על דמי תיווך סבירים יותר.

עבור חסכון של 10K , שווה לנסות -

(אבל לשקול טוב, אם כדאי לוותר על דירה המתאימה לכם)

כדאי לאסוף קצת מידע האם זה אפשרי, ואולי משרד התיווך הנ"ל עשה כך בעבר.

לשאול בשיחה מתווכים אחרים, מה הם היו עושים, או מידע ברשת.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קשה לשכנע מתווך לרדת מהאחוזים שלו, אנחנו ניסינו עם כמה מתווכים ואין על מה לדבר.

30,000 זה לא כסף קטן אבל אם הדירה מתאימה לך לדעתי שווה להתפשר אם אין מוצא חוקי מהעניין הזה. לך תדע כמה הדירה תעלה בעוד שנה-שנתיים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מניסיון, אחרי שאתה קונה את הדירה אתה שוכח דיי מהר מדמי התיווך כי הם זניחים ביחס לעלות הבית. עם זאת, אני חושב שהמחוקק היה צריך להגביל את תקופת ההסכם שחותם המתווך עם הקונה הפוטנציאלי.

אם אתה נשוי, עוד אופצית התחכמות תהיה לתת לאשתך לקנות את הבית, אבל אני לא בטוח מה ההשלכות של אותה התחכמות.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

תוקף ההסכם מוגבל. הבעיה היא שפות"ש ראה את הדירה בזמן הסכם וחתם הסכם תיווך. אילו הגיע לדירה לא באמצעות המתווך הרי שרק המוכר היה משלם דמי תיוך.

קאררה - אם הצעתך היתה מתקבלת הרי שכל הסכמי המכירה היו נחתמים לאחר תום תקופת התיווך. זה היה מחסל את מוסד התיווך. ושיהיה לך ברור, אני ממש לא אוהד של המוסד הזה (לפני 5 שנים מכרתי וקניתי דירה, לא רוצה לומר לך כמה שילמתי תמורת התיווך, אבל מדובר בסכום גדול מאד), אני מהדור של המודעות הקטנות בעיתון, אבל כבודם של המתווכים במקומו מונח, ומתווך שהצליח לקשור את העסקה ראוי לשכר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מנסיון אישי

מתווך טוב ואמין שווה את משקלו בזהב

פעמים רבות בגלל שהמתווך מכיר א 2 הצדדים ואת השיקולים שלהם, הוא יכול לראות עסקה שנרקמת ביניהם - למרות שהם (משיקולי כבוד בעיקר) לא יגיעו לעסקה בכוחות עצמם.

כמובן ש50% מהמתווכים מוציאים שם רע לכל השאר, אבל בהנחה ו"נפלת" על אחד טוב, שווה לשמור איתו על קשר.

אתן דוגמה קטנה:

ראובן ושמעון (שניהם משקיעים המחפשים מציאות) השתמשו בשירותיו של לוי המתווך בעסקאותיהם.

ראובן כמו כל ישראלי טוב התווכח על כל גרוש ומצץ את דמו של המתווך, והשתמש בכל טיעון אפשרי להפחתה אחר הפחתה בדמי התיווך. שמעון לעומתו שילם כמו ג'נטלמן ועוד הוסיף טיפ.

עברו חודשים מספר, ואל המתווך הגיעה "ידיעת זהב" על בית למכירה בכ-400 אש''ח בפחות ממחיר השוק, שמסיבות כאלה ואחרות אינו מפורסם בפלטפורמות הרגילות.

לאיזה מבין השנים לדעתכם התקשר לוי כדי להציע לו את העסקה?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אני לא הולך רחוק - רק מצייןם את המתווכות ששכנעו את אשתי לקנות את הדירה המשוגעת שקנינו, ואת זו שמצאה לנו קונים לדירה שמכרנו. מצד שני, לפחות את החלק השני כנראה שהיה אפשר לעשות לא פחות טוב באמצעות יד2 אם המתווכים לא היו משתלטים על הלוח.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש עסקאות שלא היו יוצאות לפועל ללא תיווך, אין ספק. הבעיה זה שכל הדירות היום דרך תיווך.

כשחיפשנו דירה, כל המוכרים הפרטיים ביד2 שיצרנו איתם קשר לא היו רציניים, כל פעם דחו את הפגישות והפסיקו לענות לטלפונים.

לעומת זאת, מתווך יצא מגדרו כדי להיפגש איתך ולהראות לך דירה, גם אם זה ב9 בערב או ב9 בבוקר.

זה שירות שלפעמים נראה כמובן מאליו ולא ברור למה הבן אדם צריך לקבל 30K ש"ח על כמה טלפונים ונסיעה 2 ק"מ בטוסטוס אבל כשחושבים על זה, אתה חוסך המון זמן וכאבי ראש בזכותו ברוב המקרים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מקצוע של שרלטנים שלא עושים כלום חוץ מלהדפיס חוזה על נייר, ומקבלים על זה 1.5 אחוז מ-2 הצדדים. חלקם אפילו לא מכירים בכלל את הדירה שהם "מתווכים".

הא, כמובן שהם עושים משהו- מייאשים את בעלי הדירות באינסוף טלפונים ופגישות סרק בשביל שישתמשו ב"שירותים" שלהם. ממש פרוטקשן חוקי.

פורסם

לא יודע מאיזה מתווך נכווית.

אבל מתווך *טוב*, עושה בערך פי 400 ממה שציינת.

החל מפרסום הדירה בכל מדיה אפשרית (יש חיים מחוץ ליד 2... עתונות מקומית וארצית, פלאיירים באיזורים הרלוונטיים, שיתו''פ עם מתווכים אחרים. במילים אחרות חשיפה גבוהה הרבה יותר ממה שבעל הדירה יכול להגיע אליה)

מתווך טוב גם מסנן את הקונים (מוודאים שהם רציניים, יש להם את הכסף / אישור עקרוני למשכנתא, התאמה מושלמת לצרכי הקונה עוד לפני הביקור בדירה, ועוד)

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אם המתווכים שאני נתקלתי בהם היו עושים חצי ממה שאמרת, לא הייתי כותב את מה שכתבתי.

בפועל הם היו בדיוק כמו שתיארתי, אפילו היו עושים טובה שהיו חוזרים בכלל לטלפונים.

• תוכן חדש...