Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקי לגולש המתחיל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ומה טוב בזה? אל תשכח באיזה פורום אנחנו :-D

וברצינות, אני אוהב את הנוחות של להיות קרוב לאוטו ולא לקחת איתי תיקים ובקבוקים להר, אלא אם אני יוצא לעשות back country.

לא הבנת.8)

אתה יוצא מהחדר, אוכל ארוחת בוקר, יורד לחדר סקי, עולה על ציוד, יוצא מהדלת... אתה על הסלופ. מכאן... תעשה מה שאתה רוצה במרחב. לכל עיר שנמצאת בעמקים, אתה מגיע יותר מהר בסקי מאשר ברכב.

בדוך אני מגיע מקצה לקצה בשעה וחצי, אבל יש המון דרכים להגיע ממקום למקום. רק צריך לבחור.

אתה לא בוחר פסגה ותקוע שם כל היום. אתה עושה מסלול. הוא טוב, אתה עושה עוד. לא טוב... זז למקום ליד. כל קילוnטר מה-600 נגישים בסקי. מעליות וסלופים, זהו.

הבקבוק היחיד שאני לוקח זה הקטן עם הקוניאק...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 115
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא הבנת.8)

אתה יוצא מהחדר, אוכל ארוחת בוקר, יורד לחדר סקי, עולה על ציוד, יוצא מהדלת... אתה על הסלופ. מכאן... תעשה מה שאתה רוצה במרחב. לכל עיר שנמצאת בעמקים, אתה מגיע יותר מהר בסקי מאשר ברכב.

בדוך אני מגיע מקצה לקצה בשעה וחצי, אבל יש המון דרכים להגיע ממקום למקום. רק צריך לבחור.

אתה לא בוחר פסגה ותקוע שם כל היום. אתה עושה מסלול. הוא טוב, אתה עושה עוד. לא טוב... זז למקום ליד. כל קילוnטר מה-600 נגישים בסקי. מעליות וסלופים, זהו.

הבקבוק היחיד שאני לוקח זה הקטן עם הקוניאק...

הבנתי מצוין. עשיתי סקי אין-אאוט.

מבחינתי, הנהיגה בחופשות סקי בהרים זה חלק מהכיף (ומשתדל לשכור רכבים מתאימים). וייתכן שבשלושת העמקים הדרך הכי מהירה מעמק לעמק או מפסגה לפסגה זה בגלישה, אבל זה לא המצב באתרים אחרים וגם באתרים שבהם הגלישה אפשרית אני מעדיף לנהוג. לצורך העניין, אני יכול להגיע לפסגה שמעניינת אותי באותו יום עוד לפני פתיחת הרכבלים, ולחזור אחרי שייסגרו - אני לא "מבזבז" זמן גלישה על הגעה.

שוב, אני חושב שיש 2 הבדלים מהותיים בין סגנונות הגלישה שלנו. האחד, לא מעניין אותי לגמוע מרחקים. מעניין אותי לגלוש במסלולים הספציפיים שבחרתי, או בפארקים, ואם אני צריך להגיע אליהם בגלישה על מסלולים שלא מעניינים אותי, זה גוזל לי זמן וכח מהחלק שבשבילו אני שם. השני, אני חוקר את האתרים לעומק מראש ונוטה לחזור לאותו אתר יותר מפעם אחת, ככה שעוד לפני העליה ביום הראשון אני יודע איפה על ההר אני רוצה להיות.

וגם בארה"ב אתה לא בוחר פסגה ותקוע שם. כמו שאמרתי, ברקאנרידג' בעל 4 פסגות וכולן נגישות בגלישה ורכבלים, חניות לרכב, וסקי שאטל חינמי. אין שום בעיה לעשות את כל 4 הפסגות בכמה שעות, למי שזה הקטע שלו, אבל המעבר מפסגה לפסגה דורש מינימום של זמן בהשוואה לאתרים שגלשתי בהם באירופה.

אפשר להמשיך לדון עד מחר, מבין האתרים שהייתי בהם בשנים האחרונות אהבתי את האופציות של קולורדו יותר מכל דבר אחר. יש עוד פרמטרים שמשפיעים על זה, כמו מיעוט של מסלולים "שטוחים" שנפוצים מאוד באירופה ונוראיים לגולשי סנובורד, מיעוט מעליות T-באר, מסלולים הרבה יותר רחבים, מגוון גדול של tree runs ומגוון גדול של אזורים מוכרזים שסגנון הגלישה בהם הוא של אופפיסט, בעיקר bowls. שלג טרי מסלול לא מסומן ושלא עובר עליו חתול, אבל הוא מיועד לגלישה ולא דורש חציה של גדרות (ולפעמים של חוקי האתר).

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

בתור חובב 'סקי ספארי', מסכים עם הנקודה של MAG

במבי, משהו ששווה לזכור: גם אם נניח שהדרך המהירה ביותר לסלופ היא בגלישה (אני גולש מאוד מהר, אני לא מסכים עם ההצהרה הזו - לפסגות המרוחקות עדיף נסיעה מבחינת זמן נטו, בעיקר באשמת זמן הרכבלים) -

יש משהו שלא פיקטרת פנימה וזה הגבלת שעות הפעילות של הרכבלים: בעוד שאתה יכול להגיע לרכבל הראשון בפסגה המרוחקת עם רכב ולחזור בגמר הפעילות, ברגע שאתה רוצה לעשות זאת בגלישה נגסת לעצמך בזמן. בהרבה מאוד (באחוזים) זמן.

אני לא מכיר הרבה אנשים שכמוני, עולים במעלית ראשונה יורדים באחרונה ולא עושים הפסקה ארוכה באמצע - ולכן להם (/לכם, שתיין!) זה ינגוס בעוד יותר זמן...

אז למרות שאני אישית, בתור חובב 'ספארי' וגמיעת ק"מטראז' לעתים אעדיף אתרים מחוברים כמו במבי, יש יתרון גדול אמיתי וקיים לאתרים לא מחוברים (מיירהופן, לדוגמא) - ולכן זה בהחלט תלוי העדפה.

זה לא open shut case

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

במבי, משהו ששווה לזכור: גם אם נניח שהדרך המהירה ביותר לסלופ היא בגלישה (אני גולש מאוד מהר, אני לא מסכים עם ההצהרה הזו - לפסגות המרוחקות עדיף נסיעה מבחינת זמן נטו, בעיקר באשמת זמן הרכבלים) -

צ'מע, אני (עם הקוניאק בוסט, שזה אולי מוסיף לי 5 קמ"ש, עם מוסיקה שמוסיפה איזה 2 קמ"ש, אבל עם אוברול, שמוריד 2-3 קמ"ש) יוצא מקצה אחד (קורשבל) מגיע עד לפיסטין הכי גבוה בעמק השלישי (מעל וול טורנס, עובר בדרך שתי פסגות), יורד, חוזר לעמק השני, עושה מעקף, עולה לפיסטין השני הכי גבוה (מעל מוטרט), יורד לעמק השני, עולה חזרה, יורד בחזרה לעמק המוצא (עשיתי ארבע פסגות בדרך, כן?!) - 4 שעות ברוטו.

יצאתי בעשר (אחרי שנת לילה ארוכה וארוחת בוקר דשנה), חזרתי בזמן לצהריים (הרווחתי, לא?!).

ויו קנואו, אני לא האיש הכי קרבי על הסלופ. הסקי שלי "טוב", לא יותר מזה.

ובסופו של דבר, אם אתה רוצה להגיע עם הרכב, כי נורא דחוף לך לפתוח דווקא סלופ ספיציפי במקום ספיציפי, ואתה רוצה לחכות דווקא שם יום שלם ולבלות שם עד הסגירה (כל אחד וה-OCD שלו...), סע באוטו. גם אם אתה מעדיף להתחיל את היום בהעמסת רכב ונהיגה, במקום לצאת ישר מארוחת הבוקר לסלופ, אתה עדיין יכול לישון למטה (ולחסוך ה-מון כסף) ולנהוג בבוקר. שוב, עם הסיכון של פקקים ומזג אוויר בעייתי וכו', אבל זה נכון בכל מקום.

הדיון התחיל מעניין התשתיות ו-Breckenridge זה חמישית במס' המעליות מה-Trois Vallees וכנראה עשירית בנפח (גונדולה אחת מול... 37, ועוד שלוש קרוניות ענק). ככה לא ראיתי יתרון תשתיתי בארה"ב. עמק אחד ב-Trois Vallees מכיל לך יותר אופציות, בלי שצריך לנהוג לשומקום.

אז יש את עניין מזג האוויר, שיכול לתקוע אותך בבייס עם הרכב. העדר היכולת לעבור מלוקיישן בו בחרת במקרה שעמוס או שהשלג לא משהו שם (עניין של זוויות לשמש או ערפל מקומי בעמק/גובה מסויים) וכו'. זה לפני עלויות טיסה, ג'ט - לג, זמן ארוך יותר של החופשה... לא רואה איך זה משתלם.

מה שכן משתלם זה אם אתה בארה"ב, אתה לא יוצא לדרך אם אתה לא יודע שמזג האוויר טוב. זה ממש משתלם...

מה שיש עוד זה עניין של התאמה של האתר לבורד, גם מבחינת השלג וגם מבחינת המסלולים, אבל אני גולש סקי ולא מבין בזה.

נ.ב. המדרון הכי ארוך ב-Brekenridge הוא של 5.6 ק"מ.

ב-Trois Vallees הוא של 12 ק"מ.

ראנים יותר ארוכים, יותר מעליות פר מדרונות, פחות זמן בתור.

פורסם

הייתי פעם אחת בחופשה עם רכב, לא אהבתי.

הייתי בכמה חופשות של אתרים המחוברים עם רכבת או סקיבאס (לדוגמא מיירהופן) - היה סבבה לגמרי.

אישית - הכי התחברתי לאתרים מחוברים. סקי אין סקי אאוט זה אדיר, ואין כמו האדרנלין ראש של להיות בקצה השני של האתר ולרדוף אחרי השעון בדרך למלון בשביל לא לפספס ליפטים אחרונים...

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

שתי הערות. 1. פעם במרדף אחרי רכבלים אני הספקתי וחבר לא הספיק. הוא נתקע בצד השוויצרי ונאלץ לשכור B&B ללילה כי לא הייתה שום דרך ריאלית להגיע משם לצד האוסטרי (במחיר של פחות מכמה מאות יורו).

2. בחיים אסור לגלוש עם מוזיקה. אתה צריך לשמוע מה קורה מסביב. זה ממש מסוכן. (גולשים, מפולות שלגים וכו).

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

מה אתה רוצה לדעת מקס? הייתי שם שבועיים כשהתחלתי ללמוד לגלוש לפני כשמונה שנים ושנה שעברה סופ"ש ארוך עם האישה (פעם ראשונה שלה).

פורסם

2. בחיים אסור לגלוש עם מוזיקה. אתה צריך לשמוע מה קורה מסביב. זה ממש מסוכן. (גולשים, מפולות שלגים וכו).

אני גולש עם אוזניות פתוחות, אני שומע הכל (עד כמה שהרוח מרשה). אני גם רוכב איתן על אופניים בעיר.

אבל אחי, מפולות שלגים... בחייאת...:roll:

פורסם

Barry, מצחיק אבל בול גם הרקע שלי שם. החופשה הראשונה שלי, ואז כמה שנים אחרי זה סופ"ש עם האשה (שלא נכנסה לקטע, אגב)

לגבי באנסקו:

ההגעה לשם היא ע"י טיסה לסופיה ושאטל של כ3 שעות. לא הייתי שוכר שם רכב גם כי לא תענוג גדול לנהוג בבולגריה וגם כי בעיירה עצמה אין כל כך לאן לנסוע, היא קטנה.

העיירה כולה סובבת סביב תיירות הסקי, כלומר מלאה בבתי מלון בארים מסעדות וחנויות מזכרות וציוד, ורוב האוכלוסייה שלה בחורף זה תיירים, רובם מישראל, בריטניה, רוסיה ויוון.

בקצה העיירה נמצא חניון ענק ובו ה"סקי סנטר" (הבסיס של רוב ההשכרות ההדרכות והנהלת האתר) וממנו יוצאת גונדולה ל8, ארוכה מאוד, לתחנת הבסיס של האתר, ומשם יש כמה רכבלים למסלולים שונים.

בפסגה יש כמה מסלולים רחבים אדומים, שיכולים להיות מהנים למדי אם יש שלג טוב. מנקודת החצי יש כמה מסלולים כחולים חלקם טובים יותר וחלקם פחות. בסוף הם כולם מתנקזים למסלול "1" הכחול שחוזר לתחנת הקצה של הגונדולה, בעיניי הוא קצת סיוט כי הוא די שטוח, נמצא ברובו בצל וכולם גולשים עליו מה שאומר שלג קשה במקרה הטוב וקרח ברוב המקרים, אז עדיף לצמצם את מספר הפעמים שעוברים בו. יש מסלול אחד ארוך שחוזר עד העיירה במקביל לגונדולה, אם השלג בו סביר זה אחלה דרך לסיים את היום.

יש באתר כמה מסעדות רגילות של אתרי סקי, אוכל לא מרגש אבל מחירים זולים למדי. סך הכל התשתיות בסדר, יש שירותים ויש רכבלים חדשים ויש תותחי שלג בשפע.

לרוב יש תור לגונדולה בבוקר כשהיא נפתחת והוא מתפזר לקראת 10, ההדרכות מתחילות בשעה סבירה (10-11) מה שמאפשר לך ליהנות מארוחת הבוקר ולדלג על חלק מהתור הכבד יותר. ברכבלים עצמם אין הרבה תור מזכרוני.

האתר לא מאוד גבוה ולא מאוד צפוני אז השלג שם יכול להיות טוב מאוד אחרי סופה או בינוני ביותר ומלאכותי ברובו אחרי כמה ימים של יובש, זה עניין של מזל ואני נוכח לדעת שגם באתרים גדולים ויקרים יותר באיטליה ואוסטריה בשנים האחרונות המצב דומה, מי שרוצה שלג "בטוח" האופציות שלו הולכות ופוחתות משנה לשנה לצערי.

בעיירה עצמה, העדיפות היא לבתי המלון שממש קרובים לגונדולה כדי לא להיסחב עם הציוד. הרבה מהם מדורגים 4 כוכבים, והם אחלה בכללי, אבל 4 כוכבים של העולם המערבי זה לא - לא בשירות ולא באיכות. ארוחות בוקר סבירות תמצא שם, והמלון יעשה את העבודה, ארוחת ערב במלון הייתי מוותר.

המון המון מסעדות מכל סגנון, מאוד זול, כל הלקוחות הם תיירים אז הכל שם בגדר "מלכודת תיירים" ועדיין הרוב זול באופן מצחיק יחסית לארץ. המסעדות המקומיות נקראות mehana ולכל אחת יש בחור שעומד בחוץ בערב ומנסה לשכנע את העוברים והשבים להיכנס, טקטיקת שיווק של מדינות עניות ו turnoff גדול מבחינתי.

סך הכל זו עיירה קטנה שמכוונת מאוד לתייר, הכל פועל בערב, יש אפרה סקי פה ושם, אפשר בקלות להסתובב שם וליהנות מהאווירה החורפית ומריח עצי ההסקה.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

מסכים עם כל מה ש- Mr.MAG כתב חוץ מעניין התור לגונדולה הראשית בבוקר- הנסיעה בגונדולה לוקחת כעשרים דקות-חצי שעה והיא נקודת התורפה של האתר, התורים בבוקר עצומים ויכולים להגיע לשעה בשיא עונה, כך שבהחלט יש סיכוי לפספס את השיעור אם לא הגעת מספיק זמן לפני לגונדולה. ממה שאני זוכר, כדאי להגיע לפני שמונה וחצי בבוקר כדי לחכות זמן סביר.

דברים נוספים שכדאי לדעת תלויים בהאם מדובר בחופשה ראשונה או לא. אם זאת חופשה ראשונה, עדיף לדעתי לסגור חבילה מוכנה מהארץ למרות החסרונות שבזה (שמתבטאים בעיקר בבחירת הציוד ואיכות ההדרכה) כי לפני החופשה הראשונה לא באמת יודעים מה צריך ומה חשוב. הבעיה עם הציוד וההדרכה היא שהספקים של שני אלו מתחלקים לשניים- אלו המסופקים על ידי החברה שמפעילה את האתר, Ulen, וספקים פרטיים. הציוד של Ulen מיושן ודי גרוע (למרות שלא בטוח שתשים לזה לב בחופשה הראשונה). ההדרכות שלהם מתבצעות בקבוצות גדולות יחסית עם מדריכים שלא תמיד בעלי מוטיבציה גבוהה, עניין של מזל, תלוי על מי תיפול. החבילות המוצעות בארץ הן תמיד דרך Ulen בגלל שהם זולים יותר. אם אין בעיה להשקיע עוד קצת כסף, לפי דעתי כדאי לא לקחת הדרכה במסגרת החבילה ולסגור עם מדריך פרטי.

אם מדובר בחופשה שניה ואפשר להרכיב לבד, עדיף משמעותית לשכור ציוד מאחת החנויות שליד הגונדולה ולקחת הדרכה ממישהו פרטי. אם צריך המלצות ספציפיות, לקחתי לאשתי הדרכה מ- http://www.sankiyskischool.com/en/ , היו ממש אחלה גם מבחינת השירות וגם מבחינת ההדרכה עצמה וגם עזרו לארגן הסעה משדה התעופה. מבחינת המלצות ספציפיות למסעדות, יש את מסעדת ויקטוריה מול מלון קמפינסקי (צריך להזמין מקום) עם אוכל מעולה ומחיר מצחיק ביחס לישראל. מבחינת מלון, כמו שכתבתי קודם, אם כסף לא מהווה שיקול אז קמפינסקי מדהים גם ברמה מערבית, כולל סקי פס VIP עם מעבר ללא תור בגונדולה הראשית.

פורסם
ואין כמו האדרנלין ראש של להיות בקצה השני של האתר ולרדוף אחרי השעון בדרך למלון בשביל לא לפספס ליפטים אחרונים...

פעם סגרו מאחורי ומאחורי חבר את החבל איך שעצרנו בתור לרכבל האחרון, והיו עוד כל מיני הרפתקאות בערפל. פעם עליתי בקרונית של עשרות אנשים עם עוד חמישה לפסגה, באמצע מזג אוויר גרוע. ירדתי את כל הדרך עם שלג עד הברכיים, שלא רואים יותר ממטר קדימה. בדרך אני רואה איזו דמות. הוא שואל אותי: Which Way?

אני עונה לו: Down...

ת'כלס, גם אם הייתי רוצה לעשות סקי כסאח כל הזמן, אין לי כושר לזה. חוצמיזה, יש חבר'ה, יש אוכל, יש אלכוהול...

מה שחסר לי היום זה "מוגולים". הגבעות הקטנות שהסקיירים היו יוצרים על המדרונות. אפשר היה לעבור מסביבם, להסתובב עליהם, לקפוץ קצת... היום חורשים את רב המסלולים, ויש מוגולים רק על שחורים, ואז זה בא גם עם שיפוע רציני.

פורסם
אני גולש עם אוזניות פתוחות, אני שומע הכל (עד כמה שהרוח מרשה). אני גם רוכב איתן על אופניים בעיר.

אבל אחי, מפולות שלגים... בחייאת...:roll:

הכל מניסיון. קרה לי פעם באתר שנקרא lermoos, ליד הזוגספיטצ. היתה שנה ברוכת שלג ואפילו באתרים הנמוכים יחסית האלה השלג נמדד במטרים (4-5+). בלילה השלישי שלנו ירדה כמות כזאת שחששנו שהאתר לא יפתח. הוא נפתח, ואפילו היה יום שמשי ומדהים. מהימים האלה שבהם מצלמים קליפים של גולשים בפאוודר ושמש. פתאום, רעש מחריש אוזנים ומול הפנים שלי יורדת מפולת שלגים ומכסה מסלול שלפני 5 דקות גלשתי בו. לא אוף פיסט, מסלול באתר עצמו. אז נכון, האתר הספיק לסגור את המסלול דקה או שתיים לפני (במזל), וברגע שירדה המפולת סגרו את רוב האתר ונשארו אולי שני מסלולים (וגם התחילו להפגיז בתותחים את ההרים, שגם זאת חוויה בפני עצמה). אבל כן, דברים כאלה יכולים לקרות...

דוגמא מטין ממרץ השנה:

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/03/07/tignes-avalanche-several-people-buried-snow-french-ski-resort/

ולגבי מוגולים. אני עדיין רואה אותם, בעיקר בחלק השני של היום במקומות בהם מבצעים הדרכות או באיזורים מעט תלולים יותר שמנקזים אליהם הרבה מהתנועה באתר (לדוגמא מסלול 1 שיורד לאישגל - 200 המטר האחרונים של המסלול זאת חוויה מיוחדת, במיוחד ב-16 אחר הצהרים כשאתה והגולשים מסביבך מבושמים...).

פורסם

אני לא אומר שאין מפולות, אבל בגלל זה לא לשים אוזניות... זה יותר נדיר ממוות מפגיעת ראש.

אם כבר יש גורם סיכון ללא לשמוע סכנה מתקרבת זה... קסדה.

מוגולים. פעם המפלסות לא היו מגיעות לכל המקומות, אז מגובה מסויים הסתדרת עם מה שהטבע והגולשים עשו עם ההר. היום הכל יותר מאורגן, מתוכנן ומוסדר.

• תוכן חדש...