Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי האישית בלבד בחירת הצמיגים תלויה מאוד באופי הנהיגה ובמישמעת של הנהג. אם נהג יודע שהוא לא מיתחרע על הכביש יותר מידי ונוסע כמו שצריך ושומר מרחק כמו שצריך הוא מצמצם בהמון אחוזים את הסיכויים שייצטרך לבלום בלימת חירום כלשהי. כנל לגבי אחיזה בסיבוב חד - יש האוהבים לקחת את הסיבוב מעבר למהירות המצויינת בו אך אם נהג יודע להיות סובלני לסיבוב חד אין שום בעיה וכל צמיג יעשה אל העבודה. כנל לגבי כביש רטוב..אופי הנהיגה הוא הרוב הקובע. סע כמו בן אדם או כמו נהג חדש ובכך הצמיגים כמעט לא יעמדו במיבחן. בלא מעט רכבים שהיו לי שמתי צמיגים של כלום כסף ושרדו יופי לא מעט שנים וידעו לקחת כל סיבוב וכל בלימה שהיא בגדר העומסים שהופעלו עליהם. כנל לגבי ברקסים...לא יודעים לנהוג והרגל כבדה על הגז, שימו חומרים טובים למיקרה שתצטרכו את מיבחן התוצאה. שורה תחתונה - 4 צמיגים ב 600 שח זה לא תרכובת של מישלין או דאנלופ אבל לא צריך להמנע מלגעת בהם.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

כל הדעות לעיל נכונות.

אם יש אפשרות להשקיע עוד קצת ולמקסם את הבטיחות על הכביש, עדיף.

אם לא אז מה תעשה, תיסע על הג'נטים? תקנה וסע בזהירות (גם עם איכותיים).

מניסיון אישי, במונדאו שהייתה לי, היו צמיגים בגודל של בהמה. צמיגים ממותג טוב עלו לא מעט אז התפשרתי על סיניים מסוג "infinity". הם היו בסדר גמור (אחיזה שקט וכו').

לומר שנתקלתי במצבי קיצון? לא יצא לי, כך שלא אוכל לומר איך הם מתנהגים שם.

אבל יחסית למחיר הזול ששילמתי הייתי מרוצה. (רביעייה ב1400 אם זיכרוני אינו מטעה אותי)

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

אני נוטה להסכים עם מאור.

אדם שחייב להחליף צמיגים אבל נקלע למצב שאין לו את הממון לצמיג יקר יותר - עדיף שיתקין 4 ב-600 מאשר שלא יתקין או ישלם כמה שקלים כדי שיעבירו אותו טסט (לדוגמא)

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אני עשיתי פעם אחת טעות והתקנתי צמיגים סיניים של חברת ווסטלייק בטויוטה קורולה שהיתה לי.

הרכב התחיל למשוך ימינה באופן ראנדומלי וגרם לי לגשת לבעלי מקצוע לבדיקה של הפרונט/ משולשים וכו׳.

רק אחרי שהרכב איבד אחיזה ב-50 קמ״ש במחלף וגרם לי כמעט לאבד את חיי, הבנתי שמדובר בסכנת נפשות. החלפתי את הצמיגים למישלין והפלא ופלא, המשיכה פסקה והאחיזה השתפרה משמעותית.

פורסם

westlake אני זוכר את ה"מותג" הזה.

לדעתי בעבר הרחוק אחד מהרכבים שלי ענד צמיגים כאלה. לא זוכר בעיות מיוחדות :o (בטח לא כאלה)

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
  • אחראי פורום
פורסם
לדעתי האישית בלבד בחירת הצמיגים תלויה מאוד באופי הנהיגה ובמישמעת של הנהג. אם נהג יודע שהוא לא מיתחרע על הכביש יותר מידי ונוסע כמו שצריך ושומר מרחק כמו שצריך הוא מצמצם בהמון אחוזים את הסיכויים שייצטרך לבלום בלימת חירום כלשהי. כנל לגבי אחיזה בסיבוב חד - יש האוהבים לקחת את הסיבוב מעבר למהירות המצויינת בו אך אם נהג יודע להיות סובלני לסיבוב חד אין שום בעיה וכל צמיג יעשה אל העבודה. כנל לגבי כביש רטוב..אופי הנהיגה הוא הרוב הקובע. סע כמו בן אדם או כמו נהג חדש ובכך הצמיגים כמעט לא יעמדו במיבחן. בלא מעט רכבים שהיו לי שמתי צמיגים של כלום כסף ושרדו יופי לא מעט שנים וידעו לקחת כל סיבוב וכל בלימה שהיא בגדר העומסים שהופעלו עליהם. כנל לגבי ברקסים...לא יודעים לנהוג והרגל כבדה על הגז, שימו חומרים טובים למיקרה שתצטרכו את מיבחן התוצאה. שורה תחתונה - 4 צמיגים ב 600 שח זה לא תרכובת של מישלין או דאנלופ אבל לא צריך להמנע מלגעת בהם.

הכל יופי רק שהתעלמת ממרכיב אחד פצפון - מצב חירום.

ואז יכולות האחיזה יהיו נמוכות יותר, יכולת הבלימה נמוכה יותר.

כל מי שכתב פה בזכות הסיניים ומדגיש שעבר "מצבי קיצון",

פשוט לא יודע מה זה מצב קיצון אמיתי ומתי ה(אין) טכנולוגיה

של הסינים נכנעת ומתי ה(הרבה) טכנולוגיה של המותגים מצילה אותו.

אצלי העניין הזה הוא אפילו לא אישיו.

300-400 לצמיג שבנוסף לתכונות הדינמיות העדיפות שלו

גם יחזיק יותר זמן, שווה לי הכל.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אף אחד לא באמת כתב בזכות הסיניים, אלא יותר לא בגנות.

ברור כאן לכולם שצמיג טוב יכול להציל חיים, וצמיג נחות יכול להכניס לצרה.

מה שכן נאמר שוב ושוב, שצמיג סיני יעשה את העבודה ברוב המצבים, וכשאין ברירה גם הוא יספיק.

פורסם

כבר פעמיים קרה לי שצמיגים סינים ממותגים שונים התחילו לאבד אויר בנקודת המגע בין הצמיג לג׳אנט.

גם עכשיו יש לי סוג סינים מקדימה וזוג פאלקן 914 מאחור (כך נרכש הרכב), הסינים מאבדים לחץ בקצב הרבה יותר גבוה מהפלקן..

שכל אחד יעשה את הבחירות שלו, לדעתי שוק הצמיגים הוא מהשווקים הבודדים שחסרה בהם רגולציה, וצריך להעיף את כל מותגי המדבקה מהשוק

יום טוב גם לך

פורסם
עוד מעט תרשמו גם שהם לא עוברים טסט.

אני נסעתי שנתיים ברכב של העבודה עם צמיגים סינים, לא הרבה רק 80 אלף ק''מ, חרשתי את כל הארץ נסיעה אגרסבית ביותר, מעולם לא היו בעיות של אחיזה, החלקות, וכו' אגב הצמיגים של אוביישן.

עכשיו הוחלפו בשל שחיקה מוגברת פתיחות חזקות.

דווקא אוביישן נחשבת לסינית הטובה ביותר.

פורסם
Noknok , ביצעו לפחות העברה?

משמע זוג אחוריים זהים קדימה והזוג השונה אחורה?

הצחקת אותי, הפנצ׳ריה מקבלת הזמנה מהחברת ליסינג היא תעשה את המינימום הנדרש - יושב משמאל מקדימה מול גלגל קונטיננטל שעשה 10 אלף יותר.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
הצחקת אותי, הפנצ׳ריה מקבלת הזמנה מהחברת ליסינג היא תעשה את המינימום הנדרש - יושב משמאל מקדימה מול גלגל קונטיננטל שעשה 10 אלף יותר.

אתה טועה . אני עובד מול כמה פנצ'ריות כאלה ....

מישהו בחברה שלכם צריך "לרענן" את חברת הליסינג .

תבקש רוטציה לצמיגים - ותדאג לזה טרם החורף הצעה ידידותית .

פורסם

מבחינת קצין הרכב הוא לא מתעסק בזה,

מבחינת חברת הליסינג היא מבחינתה כל עוד האיש מקצוע מטעמה(הפנצ׳רמאכר) אישר שאין בעיה - ושאלתי אותו כמה פעמים אם הוא בטוח שזה נכון והוא אמר ״אין בעיה שטויות הכל בסדר, סע - המפתחות בפנים״.

תודה על העצה,

אני אדבר עם הנציג של חברת הליסינג אצלנו בחברה ואבקש לבצע את הרוטציה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

לא מתחרע עם הרכב, שומר מרחק והכול, עדיין נאלץ פה ושם לבצע בלימות חירום בגלל נהגים שלא מסתכלים כשהם יוצאים מחניה, ילדים או בעלי חיים שקופצים וכו'.

אנשים בארץ (לא בהכרח פותח השרשור הזה) משקיעים אלפי שקלים במולטימדיה, השחרת חלונות, ג'אנטים ושאר ירקות, אבל יחסכו עוד כמה מאות שקלים על צמיג איכותי שהוא הקשר היחיד בינך לבין הכביש, זה מטריף אותי ואני לא יכול להבין את זה.

מה גם שכשחושבים על הטווח הארוך - צמיג אצל רוב האנשים מחזיק 3-4 שנים, נניח שרביעייה סינית עולה 600₪ ורביעיית מותג עולה פי 2 ממנה, 1200₪. בטווח הארוך הוספנו 150/200₪ לשנה (שהם כמה עשרות אגורות ליום) לטובת אחיזה טובה יותר, יכולת בלימה טובה יותר וכו'. לא שווה? ואני לא מדבר על מידות מגוחכות ונפוצות כמו שיש אצלי בפיאט, שאפשר למצוא רביעייה טובה באלפייה בערך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...