Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין קשר לרכב חדש או ישן?

כולנו מנסים לשמור ולהתנהג בנורמטיביות , מספיק איזה מאעפן עם עגלה שנוזלת שמן על הכביש וקצת מים ונראה אותך מדבר על ESP .

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז אני חוזר על ההמלצה שלי: Falken ze914.

כאחד שנוהג על גטס ללא ABS, וחייב צמיגים טובים ויחסית זולים, פאלקן נותנו לי תמורה טובה לכסף ביחס לאיכות.

לפני פאלקן, היו לי צמיגים סינים בני שנה וחצי והצלחתי להחליק איתם על ימין ועל שמאל. עם פאלקן אין כמעט החלקות.

ההבדל בין צמיג סיני לבין פאלקן הוא כמה מאות שקלים (שלדעתי אפשר למצוא את הכסף הזה).

פורסם
לא מדברים על מערכת ESP ,מדובר על צמיג סיני ב150 שקל או צמיג ב200-250 שקל "מותג" במקרה שאתה מתאר לא תרגיש הבדל.

זה בערך ההבדל בין סיני לצמיג פירלי בסיסי .

וזה שיקול שכבר עשיתי, מהסיבות שכבר הסברתי .

אבל היי איש איש באמונתו יחיה.

פורסם
זה בערך ההבדל בין סיני לצמיג פירלי בסיסי .

וזה שיקול שכבר עשיתי, מהסיבות שכבר הסברתי .

אבל היי איש איש באמונתו יחיה.

שיקול מצויין אבל היי איש איש באמונתו יחיה ואני 15 שנה רוכש סינים ולפני משהו כמו 11 שנים רכשתי רק מישלין כי רכב במקור בא איתם.

פורסם
לא מדברים על מערכת ESP ,מדובר על צמיג סיני ב150 שקל או צמיג ב200-250 שקל "מותג" במקרה שאתה מתאר לא תרגיש הבדל.

כנראה שכל המבחנים שמראים הבדלים עצומים במרחקי עצירה בכביש יבש ורטוב חסרי משמעות, כי אתה אמרת שאין הבדל.

פורסם
כנראה שכל המבחנים שמראים הבדלים עצומים במרחקי עצירה בכביש יבש ורטוב חסרי משמעות, כי אתה אמרת שאין הבדל.

מבחנים וסיפורים הכל טוב ויפה.

שאקנה לי Bugatti Veyron לא אתקין צמיג סיני וזה בטוח !

אשמח שתציג לי תוצאות של מבחן ,צמיג שלי Delinte175 R13

נסיעה בעיר שלי 40-50 קמייש מחוץ לעיר80- 90 מקסימום.

תציגו לי תוצאות בדיקה והפרש בלימה ביחס לצמיג אחר שמחירו לא עולה מעל 250 שקל.

מעיניין איפה כאן פ.ש ? שיסביר מה שימוש שלו ברכב ומה צורת הנהיגה שלו.

איפה נעלם?

פורסם
זה רכב של העבודה, זה מה שהתקינו עם זה אני נוסע, אני לא אשלם להם שישדרגו לי את הצמיגים, וגם לא הייתה אופציה כזאת, אני גם תמיד אמרו לי להיזהר מצמיגים סינים, אבל ראיתי שזה לא כזה גרוע במשך שנתיים, נהיגה ממש אגרסיבית, וכן היו מצבים של בלימות חירום וכמעט תאונה, אבל לא היו בעיות בצמיגים, נסעו בחורף גם בלי בעיות, 40 אלף ק''מ בשנה, כפול שנתיים יוצא 80 אלף ק''מ שזה ים ק''מ, עכשיו הוחלפו אך ורק בשל פתיחות חזקות מהמקום, שחיקה לא אחידה, זה לא אומר שכל הצמיגים הסינים באותה איכות אבל אוביישן שהיו לי לא אכזבו, הוחלף שוב לאותו סט 180ש''ח לצמיג, זה מה שהם מתקינים בשלמה סיקסט.

אתה לוקח אחזקה של חברת ליסינג בתור אחזקה איכותית?

ברור לך שחברה שחוסכת בטיפולים ושמה את החלפים הכי זולים שיש לא תשקיע בצמיגים?

פורסם

איפה נעלם?

פעם הייתה תוכנית מטורית ישראלית בערוץ הראשון. התוכנית היחידה באותו ערוץ שחיכיתי שתשודר. הם עשו השוואה בין צמיג סיני לבין צמיג לא סיני.

תשקיע מזמנך כמה דקות בבקשה.

• אחראי פורום
פורסם

איפה נעלם?

תשמע, אתה בפירוש מדבר מחוסר ניסיון וזילזול. דווקא נהגים "רגילים" עם רכבים סטנדרטיים, שלהם לרוב יש יכולות נהיגה, נו, איך נאמר...

הם חייבים את כל העזרה שהטכנולוגיה יכולה לתת להם. אין פה לרמוז שאתה נהג דפוק. יש פה לומר בוודאות שאתה פשוט לא מודע לכמה זה משמעותי.

מקווה מאוד שלא תצטרך לחוש את ההבדלים על בשרך או בשר אהוביך (או בשר הולך הרגל או בעל החיים, שאם היית מקצר 1 מטר ממרחק הבלימה...).

בבראבו שלנו לשעבר הרכבתי לפני כמה שנים טויו CF2. עלה 420 ליחידה והיו הצעות מקבילות של סיניים ב-250 (מידה 205/55/16).

הם החזיקו 3.5 שנים, עשו בערך 70 אלף ק"מ, הוחלפו כי התחילו להתיישן, דווקא מבחינת שחיקה לא היתה בעיה.

"בזבזתי" 194 ש"ח יותר לשנה על מוצר ידוע ועם נתונים טובים, שהחזיק עם תכונות המקור שלו המון המון זמן, דבר שבוודאות לא קורה בכל הסיניים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

איפה נעלם?

מבחנים הם מבחנים ומשקפים את המציאות. את הסיפורים אתה מספר.

לא קשורה בוגאטי ויירון לכלום. כשאתה נוסע ביונדאי גטס חבוטה לא יכול לקפוץ לך ילד לכביש מאחורי רכב חונה?

לא יכול לחצות רכב אחר את הצומת ברמזור אדום?

יכול גם יכול. צמיגי ה- No Name הללו יכולים להפוך מצב שיכול להגמר בדפיקות לב לתאונה קשה, או להפוך ילד שנבהל לפיתה על הכביש. בעיקר כאשר מדובר בכביש רטוב.

אי אפשר לבחון את כל הצמיגים הסיניים שצצים כפטריות אחרי הגשם. נקודת המוצא היא שצמיג שאין עליו מידע חשוג.

בכל מקרה, הנה אחד מדגמי ה- Delinte:

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2017-Auto-Bild-Summer-Tyre-Shootout.htm

פורסם

דווקא לתוצאות המבחן הזה לא הייתי מתייחס, זה מאוד חובבני לבחון צמיגים מקטגוריות שונות ולהשוות ביניהם רק כי הם באותה המידה. בטח שצמיג "ירוק" של קלבר יהיה במקום ה 45 כאשר הוא מתמודד מול צמיג UHP של קונטיננטל שנמצא במקום הראשון :roll:

לא ככה עושים מבחן השוואתי והתוצאות של ה"מבחן" הזה שוות כלום ושום דבר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
. צמיגי ה- No Name הללו יכולים להפוך מצב שיכול להגמר בדפיקות לב לתאונה קשה, או להפוך ילד שנבהל לפיתה על הכביש. בעיקר כאשר מדובר בכביש רטוב.

אי אפשר לבחון את כל הצמיגים הסיניים שצצים כפטריות אחרי הגשם. נקודת המוצא היא שצמיג שאין עליו מידע חשוג.

בכל מקרה, הנה אחד מדגמי ה- Delinte:

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2017-Auto-Bild-Summer-Tyre-Shootout.htm

Delinte זה צמיג סיני מאוד ידוע בעולם וזה לא Noname ,במקרה ב2017 לפי Motor Trend קיבל מקום ראשון כמחיר מול איכות ,ייצרן זה ידוע תחת שם Landsail.

חברים עזבו קישקושים, אתם כניראה צודקים שסינים זולים ולא סתם אבל כל אחת צריך לקחת חשבון הכל ולהחליט מה נכון ומה כדאי לקנות.

חבל שפ.ש לא כאן הדגש שמוכרים צמיגים ובזול באוטודיפו לא רק בגלל שהם סינים אלה שיש להם כמות ענקית של צמיגים והם מתיישנים אצל וכאן נקודה חשובה.

צריך לשים לב על תאריך ייצור שמוכר מנסה לדחוף .לי כל פעם יש ויקוח איתם ואני כל פעם בודק אותם ומחפש יחד עם מוכר צמיג עם שנת ייצור נורמלי שהוא השנה עדיין.יש להם במלא מעל שנה וחצי גם.

בקיצור כדי לא לדבר הרבה רציתי להדגיש שצמיגים שלי מאטואדיפו ולפני כי חודש התחלתי לדגום שוב מבצעים כי צריך להחליף אותם בגלל השנות ולא בגלל האיכות.

ירדתי לרכב וצילמתי אותם.הם אצלי קרוב ל שלוש שנים פלוס.

20171008_112128.jpg

20171008_112356.jpg

20171008_112031.jpg

זה מה יש לי להגיד.

ולגבי ילד אם יקפוץ או נהג דפוק :

אם הייתי יודע איפה נופלים הייתי שם כריות לפני !

פורסם

על האוונסיס (הרכב הקודם) הרכבתי רביעיית צמיגים של סמפריט - חברת בת של קונטיננטל שמייצרים צמיגי ארבע עונות.

הצמיגים האלו היו פשוט מעולים לנסיעה מנהלתית - הם היו שקטים להפליא, אחיזה טובה ואיכות הנסיעה היתה פשוט רכה ונעימה.

אבל הם נשחקו מהר - כמה מהר? תוך שנתיים ובערך 50 אלף קילומטרים של נהיגה גג הם כבר החלו בתופעות של בריחת אוויר.

אם אתם תחפשו עליהם ביקורות של TIREREVIEW ודומיהם - הביקורות פושרות, לא יותר מזה - חד משמעית הצמיגים הכי טובים שהיו לי!

הוחלפו ברביעיית דירזות DZ101 של דאנלופ - מדובר בצמיגי קיץ שממותגים כצמיגי ספורט - אם אתם תקראו על הביקורות שלהם אתם תראו שלספורט הם נחשבים זוועת עולם - לא מעט רשמו שרק במידה ויש לכם משאלת מוות, תתקינו אותם ותעלו על מסלול.

אבל הנהיגה שלי, מנהלתית - הם היו, ממש טובים! הם היו קצת יותר רועשים מהסמפריט וקצת יותר נוקשים מהם.

הבדלי אחיזה - לא ממש הרגשתי וגם בנהיגה על רטוב לא ממש הרגשתי בעיה במרחק בלימה.

אבל זה בגלל נסיעה מנהלתית נטו גם למען האמת אין ממה מה "להתגרזן" עם אוונסיס.

הביקורות עליהם דווקא באתרים כמו טייר ריביו - לא רעים בכלל!

ברכב של אשתי היו מותקנים (לנסר 2010) ארבעה צמיגים שאני לא ממש זוכר את התוצר שלהם - זוג אחד היה כבר די שחוק למראה וזוג נוסף היה טרי יותר אבל כל ארבעת הצמיגים היו משהו עלום שם - היה אשפר ממש להרגיש בנסיעה מנהלתית, בכניסה לכיכרות שהרכב כבר ממש מאיים לאבד אחיזה - סחבתי ככה עוד תקופה מסויימת.

לקראת אחד הטסטים ניגשתי לפנצ'ריה והחלפתי את כל הארבעה לTOYO NANO ENERGY R38 שהיום נחשבים לבחירת הOEM של מאזדה לחלק ניכר מהרכבים שלהם.

הביקורות על הצמיגים האלו טובות - ובצדק.

האחיזה השתפרה מאוד!

הרכב נהיה שקט יותר באופן ניכר.

אני גם בטוח שמרחקי הבלימה בחירום הם בכלל דבר שעדיף ולא אדבר עליו.

כשרכשתי את הרכב הנוכחי מאבא שלי (B4 2010) הזוג האחורי היו TOYO CF2 והזוג הקידמי היו OVATION

מבחינת אחיזה, בלימה וכך הלאה האוביישנים היו בסדר גמור - אמנם זה צמיג סיני אבל סה"כ יש להם תו תקן מוכח.

אבל היה הבדל מוחשי מאוד ברעש שהאוביישנים האלה יצרו כבר לאחר מספר חודשים בודדים לעומת השקט המופתי מהCF2 שהורכבו מאחור.

הלכתי והחלפתי את כל הרביעיה הזו לרביעיית מישלן אנרג'י סייבר שהיו בהחלט יקרים יותר מאשר לרכוש צמיגים כמו קומהו או טויו אבל באמת - שקט הנסיעה מהם הוא יוצא מן הכלל וסה"כ מדובר בצמיגים מופחתי חיכוך - הם לא מהצמיגים השקטים שיש למישלן להציע ובכל זאת - שקטים מאוד.

רכות הנסיעה דווקא הפתיעה מאוד לטובה - אני סופר מרוצה מהם ונכון לעכשיו גם מראים לאחר כמעט שנתיים שחיקה מועטה מאוד.

הביקורות סה"כ טובות אבל זה צפוי למותג פרימיום.

ברנו מגאן 2 שהיתה לנו בזמנו הרכיבו לנו ברכישת הרכב (מבצע מגאן 3 שנות אחריות של קרסו) רביעיית צמיגים חדשים - סינים עלומי שם וללא תקן!

FLY משהו אנערף - ביקורות דווקא מצאתי עליהם והן היו קטילה - ובצדק.

תשמעו הדבר הזה היה נורא, הלכתי עם הרכב פעמיים לאיזון וכיוון גלגלים ופרונט - שום דבר לא עזר - מסקנה - הצמיגים האלה היו יכולים פשוט להיות מרובעים באותה המידה.

השורה התחתונה

בסופו של דבר מה שאני מבין עד היום זה שביקורות הן לא הבטחה למוצר מעולה אלא בעיקר סממן למוצר טוב שניתן להסתמך עליו, כמה שיותר ביקורות ככה התוצאות יתאמו את המציאות.

אני לא מוכן בשום פנים ואופן לקנות צמיג ללא תו תקן.

צמיגים סיניים עם תו תקן מבחינתי עושים את העבודה אבל אתם יותר חשופים איתם לבעיות של שחיקה, רעש וכשלים טרם עת - אתם בפירוש מהמרים כאן במידת מה על חלק מהנתונים שהופכים צמיג ממשהו שמחבר אתכם אל הכביש למשהו שגם נותן לכם חוויית נהיגה ונסיעה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...