Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנסה לתרום מהידע שלי כמהנדס פלסטיקה:

1. לא מדובר ביציקה אלה בהזרקה.

2. על פי התמונות נראה כי החלק מוזרק כיחידה אחת ולא מהרכבה, ולכן אין מנוס מהחלפת כל הדופן.

3. אין טעם לנסות להדביק, החלק מוזרק ככל הנראה מפוליפרופילן שידוע כבילתי ניתן להדבקה.

4. על פי סוג הכשל נראה כי מדובר בתכנון לקוי, אם היה מתוכנן כראוי לא היה צריך להישבר גם במכת פטיש.

5. יכול להיות שגם בחירת חומר הגלם לא נכונה, אך זה קצת קשה לקביעה כי זה גם מאוד תלוי בתכנון המוצר אשר ככל הנראה תוכנן לא נכון.

6. אם הבעיה היא בתכנון המוצר, ובהנחה שלא בוצע שום שינוי במוצר מאז, אזי אין טעם להחליף לחלק חדש כי רוב הסיכויים שגם הוא ישבר (אלא אם כן התופעה מוכרת ואאודי טיפלו בה ע״י שינויים בתבנית או ע״י החלפת חומר גלם).

7. העלות של החלק, גם בחו״ל אך בעיקר בארץ, לא פחות משערורייתית!! הערכה שלי כי עלות הייצור לדופן אחת עולה בין 50-100₪.

מספר נקודות שלא קשורות למקצוע,

1. על פי מה שנראה אם תחפש מספיק טוב כנראה שתמצא עוד שותפים לבעיה (הינה בלי שחיפשת כבר מצאת מישהו עם בעיה זהה לחלוטין).

2. לדעתי זה הסיכוי הטוב ביותר שלך להשיג שרות מצ׳מפיון, פשוט תחפש עוד כמה אנשים עם אותה הבעיה ותפנו יחדיו, אם צ׳מפיון לא יסכימו להחליף אז תפנו לעיתונות כקבוצה, אני מניח שאז הפתרון לא יאחר לבוא.

3. אין סיכוי שהייתי מסכים לבצע כל מיני אילתורים ותיקונים של מוסכי מדרכה ברכב חדש שעלה לי כמעט 300,000₪, זה בלתי נתפס שבכלל מציעים את זה.

אני מבין שזה כנראה הפתרון הכי זול ומהיר, אך זה היה מכרסם לי במוח בכל פעם שהייתי נזכר בזה..

4. הייתי מצפה מאאודי או אפילו מהיבואן לקחת אחריות בלי להעביר את הרוכש (שלפני זמן לא רב הם חיזרו אחריו שיוציא אצלם מאות אלפי שקלים) את מסע הייסורים הזה! ולספוג את העלות בעצמם אם צריך. אני מניח שהרווח שלהם מהרכב הבא שהוא היה עשוי לרכוש מהם היה גדול משמעותית מעלות החלק.

בפועל אני דיי בטוח שאת הרכב הבא הוא כבר לא ירכוש אצלם, וכך יצא שכרם בהפסדם.

פורסם

פות"ש

לאור הודעתו של אלון מהנדס פלסטיקה יש לך את המומחה אם תצטרך לתבוע.

לפי התמונות של מטרונום חוות הדעת על מקלדת אחת של אלון והסכמתו של שוגי :shock:שיש כשל בחלק כנראה שלחץ מתאים על צ'מפיון יזיז אותם.

האם בחו"ל ניתן למצוא תלונות דומות?

או בגלל שכאן ארץ קטנה מוקפת אויבים ושמש קופחת החלק מתבלה ללא עת

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

אתם מצפים שהיבואן יודה מעצמו כי הראתם איזה פוסט של לקוח מחו"ל שהפלסטיק דפוק ?! אם תכנס היום לסוכנות אודי ותשאל אם יש בלאי מואץ ב dsg7 יבש , איזה תשובה תקבלו?

כמה מהנדסים ועדויות וכמה שנים לקח פה לתביעה הייצוגית על חלק שגם עולה ₪5000 ?

אם פות"ש רוצה להיות צודק אז הייתי עוקף את צ'מפיון ופונה ישר לגרמנים.

תבינו פרט קטן אין קשר בין מחיר המוצר (לצרכן) לאמינותו. זו אשליה שמוכרים לכם בפרסום.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

הנושא פה זה בעניין הפלסטיק, לא DSG7. די לדחוף את זה בכוח.

לפות"ש, נראה שמתחיל להיבנות פה קייס. ממליץ לך לפנות לצ'מפיון עם התמונות של מטרונום ולאסוף עוד כמה אם תצליח.

לא נראה לי שהם יגידו לך שכולם מפגרים שלא יודעים להשתמש בווילון.

פורסם (נערך)

נעזוב רגע את dsg7 , אתה לא מרגיש פה סוג של התנהלות חוזרת ? הרי היו עוד רכיבים שכשלו במהלך השנים.

אתה נוטע אצל פות"ש תקוות שוא שאם הוא ועוד עשרה יבואו ליבואן ויסבירו לו הנדסית את הכשל אז הם יתקנו על חשבונם. מצאת כזה תקדים ?

אני זוכר רק את הבחור שהחנה קבוע את ה Q5 עם שלטים זועמים מול אולם המכירות בנשר (רמז : אולי זו הדרך הנכונה)

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

עד כמה שזכור לי צ'מפיון עשו ריקול לגיר והאריכו האחריות לעד 5 שנים. כיבואן, הם עשו מה שהם צריכים לעשות במקרה הזה.

זה שVAG עצמם, היצרן,טרם מצא פתרון כולל לDSG7 ועדיין צצות פה ושם בעיות זה עניין אחר שלא קשור לצ'מפיון.

לא יודע מה כמה רכבים הם מוכרים בעלי DSG7, אבל אם אחוז התקלות קטן מאוד ביחס למכירות אי לכך אין הרבה מה לעשות.

ובחזרה לנושא, צ'מפיון סתם הולכים ראש בקיר עם פות"ש ואין להם תודעת שירות.

לריב עם לקוח שרכש רכב ב300K ושעדיין באחריות בגלל דבר כזה זה טמטום כלשעצמו.

פורסם (נערך)

הם בהחלט האריכו אחריות ל 5 שנים אבל רק בעקבות פסיקת ביהמ"ש בתביעה הייצוגית . זו היה חלק מהפשרה שהושגה.

תיקון :בנשר זו היתה X5 BMW: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=5088676

היה מקרה דומה גם במרצדס ובאודי ,אבל הבנתם את העיקרון...

הבנו את הבעיה של פות"ש , נשאר עכשיו להחליט האם פות"ש רוצה להיות חכם או צודק.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

תשובה שצ'מפיון שלחו לאמון הציבור:

"שלום.הלקוח פנה אלינו בגלל שהבחין כי בסוף מסילת הוילון יש פלסטיקים שנשברו. לאחר בדיקה במרכז שירות מורשה צ'מפיון "עוז" הוסבר ללקוח ע"פ חוזר טכני כי השבר נגרם כתוצאה משימוש לא סביר והתיקון לא במסגרת אחריות.למרות כך ניתנה ללקוח הצעת מחיר על חלקים חדשים בהנחה של %20 והצעה לחלקים משומשים ללא הנחה.הלקוח בחר לא לתקן את הרכב מאחר ודורש אחריות מלאה לצערנו לא נוכל להענות לבקשתו. "

מעצבן שהם משקרים שמוסך עוז בדק את החלק והסביר לי משהו, הדבר היחיד שהם עשו זה לצלם את החלק ולשלוח ליבואן.

בסוף הלקוח אשם כי לא רצה לשלם והעיז לבקש שיתקנו את הרכב שלו במסגרת האחריות...

אין גבול לחוצפה...

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם

בפולו קלאסיק סטיישן שהיתה לי הווילון היה נגלל בצורה דומה.

אבל השן היתה מסיבית מאוד, וגם 17 שנות שימוש והטענת תא המטען עד אפס מקום לא גרמה לשחיקה של הנ''ל.

פות''ש, הייתי ממליץ לך לחפש בעלי רכבים דומים , להכין תיקיית תמונות של החלק הזה אצל כולם, ולהגיע מוכן לתביעה קטנה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

תרשה לי להסביר לך משהוא, בשביל צמפיון (ועוד חברות גדולות רבות אחרות), אתה אפס!

כלום, פרור אבק נישא ברוח.

אף אחד, אבל אף אחד, לא יקשיב לך בכלל עד שלא תכריח אותו להקשיב ואת זה עושים רק עם עו"ד.

1. אם היבואן טוען שזו רשלנות שלך שלא מכוסה באחריות הוא חייב להוכיח את זה.

2. עדות של מקרים אחרים בהם זה קורה בדגם הזה מפריכים את הטענה שמדובר ברשלנות שלך.

מכתב לפני תביעה שיגיע למחלקה המשפטית של צמפיון ישנה את התמונה.

מה שאהבל מהמוסך או משרות לקוחות לא מבין, נציג המחלקה המשפטית מבין יפה מאוד ותוך שניה יבין שאין לו קייס אם תאלץ אותו להגיע לבית המשפט.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תבקש שיעבירו לך הדרכה "שימוש נכון בתא המטען של אאודי Q3".

יכול להיות שלקוחות Q3 לא אינטליגנטים מספיק בשביל להשתמש בתא המטען כראוי :)

וברצינות, תבקש מהם להבין מה זה בדיוק "שימוש לא סביר".

במקביל, תבקש מהם חוו"ד מומחה שיעיד על כך שעל פי הממצאים (אשר יפורטו בתשובה) נעשה שימוש לא סביר ברכב.

שוב, כמהנדס פלסטיק עם ותק של 13 שנים במקצוע, יועץ לעשרות לקוחות, אני אישית על פי התמונות לא יכול לקבוע אם נעשה "שימוש לא סביר", מה גם שזה ביטוי מאוד אמורפי, מה זה בדיוק "לא סביר" ואיך מגדירים מה סביר ומה לא והאם זה מצויין במקום כלשהו.

על כך מקרה, אני מאמין שלא ניתן לקבוע איזה שימוש נעשה בחלק, בטח שלא על פי התרשמות ויזואלית.

מה שכן ניתן לקבוע זה האם החלק מתוכנן כראוי מבחינה הנדסית, האם החומר גלם שנבחר לשימוש התאים לתכנון או למפרט היצרן, והאם יש צורך לשפר את חומר הגלם או תכנון המוצר.

את כל אלו ניתן לבדוק במעבדות וע"י אנשי מקצוע, אך אף אחד מהם לא יכול לומר אם נעשה שימוש לא סביר.

סתם לצורך הדוגמה, הייתה לי תלונה גדולה מלקוח באירופה על דלי (דלי מאוד מתוחכם ומורכב הכולל מתכן סחיטה) שנשבר בנקודה ספציפית, ועקב כך הוא סובל מכמות החזרות גדולה.

נו אז מה, אמרתי לו שהמנקות באירופה עושות שימוש לא סביר?! ממש לא.

בדקתי ומצאתי שהסיבה לכך הייתה חלקה עקב בחירת חומר לא נכונה וחלקה כתוצאה מתכנון לא נכון של המוצר (אשר יצר לריכוז מאמצים). אגב גם פיצינו את הלקוח בסכום לא קטן עקב כך שהחומר גלם שבחר לראשונה היה מאוד גבולי ופעם עבד ופעם לא עבד, וכאשר לא עבד היה זה באשמתנו (כי סטה מהמפרט).

אבל הכי כיף היה להאשים את המשתמש הסופי, הייתי חוסך למפעל מליונים בשנה..

פורסם

אני רוצה להבין שאני קורא נכון.

למעלה מ-11 אלף ש"ח על זוג פלסטיקים חדשים?! זה אחרי 20 אחוז הנחה?

קח עו"ד ואל תחכה.

אני מתחרפן מהמחירים האלה כל פעם מחדש. זה ממש statement של יבואן שהנה, אני מש#@ן עליך בקשת.

פאקינג לא ייאומן.

הראתי עכשיו את זה לחבר בעבודה עם Q3 ושאלתי כמה לדעתו זה עולה? הוא אמר לי 1500-2000 ש"ח. כששמע ממני 11000 כמעט נפל מהסולם...

פורסם

מול צ'מפיון רק תביעה ייצוגית

רק צריך למצוא כמה עשרות מקרים דומים כמוך

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

רק צריך לגעת איך קוראים לחלק הזה בגרמנית ולבדוק :-)

עריכה אחרונה על ידי bar72

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...