Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית רכב כעצמאי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמיד יש מה לעשות עם הכסף (משכנתא וכאלה לא חסר).

אבל מערכות שמסייעות במניעת תאונה - זה לא שווה 90 אלף שקל??

ושוב תיקחו בחשבון ש90 אלף זה יוחזר לי בחלקים קטנים ב5 השנים הקרובות (קיזוז המס שאני אצטרך לשלם למס הכנסה על הכנסות).

אגב, לא לקחתי את זה בחשבון - אבל מה ההנחה על הביטוח והאגרות?

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תפרידי בין הבחירה ברכב כזה או אחר לבין הסוגיה העסקית/מיסויית.

את שוב פעם עושה את הטעות הזו - 90 אלף ש"ח האלה לא יוחזרו לך! כל בחירה שתעשי תהיה לגיטימית, אבל את חייבת להפנים שהוצאה מוכרת אין פירושה כסף בחזרה לכיס.

חזיר דיזל

פורסם

רק 45% מההוצאות מוכרות במס, והן עדיין הוצאות - את משלמת אותן מכיסך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
תפרידי בין הבחירה ברכב כזה או אחר לבין הסוגיה העסקית/מיסויית.

את שוב פעם עושה את הטעות הזו - 90 אלף ש"ח האלה לא יוחזרו לך! כל בחירה שתעשי תהיה לגיטימית, אבל את חייבת להפנים שהוצאה מוכרת אין פירושה כסף בחזרה לכיס.

זה כן לדעתי כסף בחזרה לכיס (אבל אולי אני לא מבינה משהו)

כי אם ההכנסות של 2X

המס שלי זה X

אמור להכנס לי לכיס X

עכשיו אם Y מתקזז לי מהמס, יכנס לי X+Y

אם אני אקנה רכב עליו ההחזר קטן יותר נגיד 0.5Y, אז יכנס לי X+0.5Y

אם אני לא אקנה בכלל רכב, יכנס לי רק X

נכון ששילמתי 90 אלף יותר, אבל הדלתא מצטמצמת עם הקיזוז מול המס על הרווחים מהעבודה שלי

פורסם
רק 45% מההוצאות מוכרות במס, והן עדיין הוצאות - את משלמת אותן מכיסך.

להבנתי, ותתקן אותי אם אני טועה, מה שמוכר לצורך קיזוז מס -

45% מהוצאות שוטפות של הרכב (דלק, תיקונים, ביטוחים וכו)

+

15% מערך הרכב בשנה (=פחת)

פורסם

ה-15% פחת הם חלק מהוצאות הרכב ולכן רק 45% מהם מוכרות.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

haza , את דיי צודקת כי תכלס את הסכום המסויים שאת מקזזת מחבות המס, מי שאינו עצמאי, פשוט משלם למס הכנסה (את מקזזת עד 45 אחוז על כל הוצאות הרכב כולל ירידת הערך ו2/3 מהמע"מ על הוצאות רכב אחרות- לא רלוונטי לירידת הערך כי אין קיזוז מע"מ על רכישת רכב. בכל מקרה אני רושם מהזכרון, נא לבדוק עם רוא"ח) .

כלומר נניח שלעצמאי יש הכנסה X בשנה ומישהו אחר שאינו עצמאי מרווחי גם X, ונניח שכ"א מהם חייב למס הכנסה 20K אז השכיר ישלם 20K העצמאי פחות כי הוא יקזז (חלקית) את ההמוצאות שלו.

כמובן ששכיר מרווחי תשלום של מעביד לפנסיה ועוד כל מיני. בלי קשר, יש כ"כ הרבה הוצאות לעסק, שאין מה להגדיל את ההוצאות שלו רק כדי לנסות לקזז ממס הכנסה.

בבטיחות שווה להשקיע בכל מקרה. (לא בטוח שקאיה חדשה זה מה שאת מחפשת, אבל זה כבר דיון אחר)

פורסם

נעשה את זה ברור

(כותב בסגנון זרם התודעה של ישה :wink: )

נעזוב שניה פחת, אחוזי הכרה במס וכו'

הכנסה 200 זוזים

מוצר עולה 100 זוזים

שיעור מס 20%

תרחיש א - אין הכרה במס - נשארים בכיס 60 זוזים

תרחיש ב - יש הכרה מלאה במס - נשארים בכיס 80 זוזים

כלומר, באופן וירטואלי "הרווחנו" 20 זוזים

אבל... יש גם תרחיש ג - לא קנינו את המוצר. ואז נשארים בכיס 160 זוזים

אני מקווה שהרעיון ברור וכל אחד יסיק את מסקנותיו

(ישה איך הייתי? 8))

חזיר דיזל

פורסם
haza , את דיי צודקת כי תכלס את הסכום המסויים שאת מקזזת מחבות המס, מי שאינו עצמאי, פשוט משלם למס הכנסה (את מקזזת עד 45 אחוז על כל הוצאות הרכב כולל ירידת הערך ו2/3 מהמע"מ על הוצאות רכב אחרות- לא רלוונטי לירידת הערך כי אין קיזוז מע"מ על רכישת רכב. בכל מקרה אני רושם מהזכרון, נא לבדוק עם רוא"ח) .

כלומר נניח שלעצמאי יש הכנסה X בשנה ומישהו אחר שאינו עצמאי מרווחי גם X, ונניח שכ"א מהם חייב למס הכנסה 20K אז השכיר ישלם 20K העצמאי פחות כי הוא יקזז (חלקית) את ההמוצאות שלו.

כמובן ששכיר מרווחי תשלום של מעביד לפנסיה ועוד כל מיני. בלי קשר, יש כ"כ הרבה הוצאות לעסק, שאין מה להגדיל את ההוצאות שלו רק כדי לנסות לקזז ממס הכנסה.

בבטיחות שווה להשקיע בכל מקרה. (לא בטוח שקאיה חדשה זה מה שאת מחפשת, אבל זה כבר דיון אחר)

תסביר את ה"לא בטוח שקאיה חדשה זה מה שאת מחפשת" (אני באמת לא סגורה על עצמי, זו הוצאה גדולה, מצד שני אביזרי הבטיחות שם אמורים לעזור לי למנוע תאונה)

פורסם
נעשה את זה ברור

(כותב בסגנון זרם התודעה של ישה :wink: )

נעזוב שניה פחת, אחוזי הכרה במס וכו'

הכנסה 200 זוזים

מוצר עולה 100 זוזים

שיעור מס 20%

תרחיש א - אין הכרה במס - נשארים בכיס 60 זוזים

תרחיש ב - יש הכרה מלאה במס - נשארים בכיס 80 זוזים

כלומר, באופן וירטואלי "הרווחנו" 20 זוזים

אבל... יש גם תרחיש ג - לא קנינו את המוצר. ואז נשארים בכיס 160 זוזים

אני מקווה שהרעיון ברור וכל אחד יסיק את מסקנותיו

(ישה איך הייתי? 8))

החישוב שלך לא נכון.

בתרחיש ב לקחת בחשבון שיש החזר רק שנה אחת. יש החזר 5 שנים.

אתה צריך לעשות את החישוב הזה על פני 5 שנים או 6 שנים? (אני לא יודעת כמה זמן מחזירים לך פחת)

דבר נוסף - אין תרחיש 3, מכיוון שחייבת לקנות רכב (עכשיו, או עוד חודש, או תחילת 2018 - זה לא משנה, אבל חייבת רכב שנוסע). לכן יש רק שני תרחישים -

הכנסה שנתית - 200 זוזים. הכנסה של 5 שנים - 1000 זוזים.

שיעור מס 20%, כלומר כל שנה 40 זוזים - 200 זוזים ב5 שנים.

בסוף ה5 שנים נשארת אחרי קיזוז מס הכנסה עם 800 זוזים.

תרחיש 1:

מוצר1 עולה 100 זוזים. כל שנה יש פחת של 15% ומזה אתה מקבל החזר של 45% (נניח כל שנה מקבל 7 זוזים, ובסוף ה5 שנים צברת 35 זוזים). בסוף ה5 שנים הוא שווה נגיד 20 זוזים.

בסוף ה5 שנים נשארת עם הכנסה של 800 זוזים, הוצאה של 100 על הרכב, החזר של 35 זוזים = 735 זוזים + רכב ששווה 20 זוזים.

כלומר הון עצמי של 755 זוזים.

תרחיש 2:

מוצר 2 (כלומר רכב אחר שעולה שליש מהרכב הבטיחותי יותר, כי חייבים לקנות רכב עכשיו) - עולה 30 זוזים, 15% פחת שזה 4.5 זוזים, ומזה חצי יש החזר כלומר 2.2 זוזים, וב5 שנים - נגיד 12 זוזים החזר. ונשארת עם רכב בן 10 שווה 5 זוזים.

בסוף ה5 שנים נשארת עם הכנסה של 800, הוצאה של 30, החזר של 12, כלומר 782 זוזים + רכב ששווה 5 זוזים.

כלומר הון עצמי של 787 זוזים.

כלומר הפרש של 30 זוזים על פני 5 שנים.

וכך בחשבון שרכב בן 5 שקנית יתחיל להראות את סימני הגיל שלו, ובהתאם הוצאות עליו, במהלך ה5 שנים של החישוב.

פורסם

הסוגיה לטעמי לא הוסברה מספיק טוב ואת ההסבר שכתבת הפסקתי לנסות להבין בשורה השלישית.

אנסה להסביר בצורה פשוטה, חישובים הם פר שנה - אני סתם זורק מספרים, לא מתחשב בשום דבר חוץ ממס הכנסה (יש להוסיף לחשבון גם את ביטוח לאומי)

הכנסות 200,000 שח

הוצאות (משרד, חשמל, מוצרים שקנית ומכרת - הכל, לצורך הדוגמא ללא הרכב) - 100,000 שח.

סה"כ רווח 100,000 שח.

עכשיו תשלמי נא למס הכנסה 20% על הסכום שבין 65,000 ל 100,000 שח (אחוז מס שולי)

קנית רכב א שעולה 100,000 שח, ירידת ערך מוכרת 15,000.

מס הכנסה מבקש ממך לתת לו 20% כאמור, אבל הפעם במקום לשלם לו 20% על 35,000, עכשיו תשלמי לו על 20,000

כלומר במקום 7000 תשלמי 4000., סה"כ הוצאת 100,000 שח אבל "קיבלת חזרה" 3000 שח בלבד לשנה.

קנית רכב ב שעולה 40,000, ירידת ערך 6000.

במקום לשלם 7000, תשלמי 5800, אז "הפסדת" 1800 שח לשנה, אבל תכלס מהכיס הוצאת 40,000 ולא 100,000 !!

על הוצאות רכב תשלמי ברכב חדש 20,000 לשנה (הוצאת 20,000 אבל "תקבלי חזרה" 66% מ 17% מעמ - 1900 ש"ח) , ברכב ישן 10,000 (הוצאת 10,000 אבל "תקבלי חזרה רק" 800 שח).

השורה התחתונה - תוציאי יותר כן תקבלי יותר החזר, אבל תשארי עם (הרבה) פחות כסף בכיס.

פורסם

הכנסה שנתית - 200 זוזים. הכנסה של 5 שנים - 1000 זוזים.

שיעור מס 20%, כלומר כל שנה 40 זוזים - 200 זוזים ב5 שנים.

בסוף ה5 שנים נשארת אחרי קיזוז מס הכנסה עם 800 זוזים.

--

20% שולי, כלומר אם מדרגת המס מתחילה ב 100 זוזים, תשלמי 20% זוזים על 100 זוזים.

--

מוצר1 עולה 100 זוזים. כל שנה יש פחת של 15% ומזה אתה מקבל החזר של 45% (נניח כל שנה מקבל 7 זוזים, ובסוף ה5 שנים צברת 35 זוזים). בסוף ה5 שנים הוא שווה נגיד 20 זוזים.

--

כל שנה פחת של 15 זוזים, משלמים פחות מס שולי של 20% על 15 זוזים, כלומר קיבלת "החזר" של רק 3 זוזים.

נתון נוסף שלא לקחת בחשבון - ערך הרכב יורד, כלומר היום קיבלת פחת של 15 זוזים על מחיר 100

שנה הבאה תקבלי פחת של 12.75 זוזים על מחיר 85

פורסם
הסוגיה לטעמי לא הוסברה מספיק טוב ואת ההסבר שכתבת הפסקתי לנסות להבין בשורה השלישית.

אנסה להסביר בצורה פשוטה, חישובים הם פר שנה - אני סתם זורק מספרים, לא מתחשב בשום דבר חוץ ממס הכנסה (יש להוסיף לחשבון גם את ביטוח לאומי)

הכנסות 200,000 שח

הוצאות (משרד, חשמל, מוצרים שקנית ומכרת - הכל, לצורך הדוגמא ללא הרכב) - 100,000 שח.

סה"כ רווח 100,000 שח.

עכשיו תשלמי נא למס הכנסה 20% על הסכום שבין 65,000 ל 100,000 שח (אחוז מס שולי)

קנית רכב א שעולה 100,000 שח, ירידת ערך מוכרת 15,000.

מס הכנסה מבקש ממך לתת לו 20% כאמור, אבל הפעם במקום לשלם לו 20% על 35,000, עכשיו תשלמי לו על 20,000

כלומר במקום 7000 תשלמי 4000., סה"כ הוצאת 100,000 שח אבל "קיבלת חזרה" 3000 שח בלבד לשנה.

קנית רכב ב שעולה 40,000, ירידת ערך 6000.

במקום לשלם 7000, תשלמי 5800, אז "הפסדת" 1800 שח לשנה, אבל תכלס מהכיס הוצאת 40,000 ולא 100,000 !!

על הוצאות רכב תשלמי ברכב חדש 20,000 לשנה (הוצאת 20,000 אבל "תקבלי חזרה" 66% מ 17% מעמ - 1900 ש"ח) , ברכב ישן 10,000 (הוצאת 10,000 אבל "תקבלי חזרה רק" 800 שח).

השורה התחתונה - תוציאי יותר כן תקבלי יותר החזר, אבל תשארי עם (הרבה) פחות כסף בכיס.

תודה!!!

אני צריכה עוד לקרוא יותר בדקדקנות. הבנתי כל מה שרשמת רק לא הבנתי איך זה כל כך בפער מהחישוב שלי (איפה הטעות בקונספציה אצלי).

בכל מקרה - למה הוצאות רכב חדש הן פי 2 מרכב ישן? חשבתי שבדיוק הפוך...(בגלל שרכב ישן יותררואה יותר מוסכים, פחות חסכני בדלק)

פורסם

ירידת הערך (האמיתית) היא ה"הוצאה" הגדולה ביותר.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
בכל מקרה - למה הוצאות רכב חדש הן פי 2 מרכב ישן? חשבתי שבדיוק הפוך...(בגלל שרכב ישן יותררואה יותר מוסכים, פחות חסכני בדלק)

סליחה, טעות שלי, לא הייתי מרוכז.

אפשר להניח שההוצאות יהיו זהות,, תתעלמי מהשורה.

לא נכנסתי לחישוב שלך ולכן לא יודע אם זה בפער, אבל ניסיתי לתקן לך הנחות יסוד שגויות.

• תוכן חדש...